Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Razer Atheris, bezdrátová myš s 7200dpi a nejdelší výdrží na světě

tech 350 hodin... to je MTBF ? :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MTBF je naprosto úžasná veličina. Protože každý si stanovuje vlastní metodiku pro definici poruchy, je možné si vykouzlit skoro jakékoliv číslo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoho drahýho razera mám a jeho MTBF je ve wireless režimu pár minut. Používat se dá jenom s kabelem a i tak je to bída. Razer už nikdy!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ktory model? Ja mam Razerky uz roky a naprosta spokojnost. Ale je pravda, ze bezdrat by som si nikdy nekupil. Jeden mam, na ovladanie PC z postele, nejaky sikovny logitech za cca 6 stovak..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, můj Logitech Marathon M705 sice nemá 7200 DPI, ale ukazuje výdrž posledních 1003 dní (90% 2xAA baterií GP super). Původní baterie měněny po 3 letech a 3 měsících. Využití minimálně 5 hodin denně. Schválně jestli to po přepočtu bude víc než těch 350 hodin.. Zatím jedou asi 3 měsíce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Logitech Marathon M705 mam doma a nie je to herna mys a ma teda obrovsku odozvu. Mal som 4 wireless mysi: tento Logitech M705 za 800 Kc, Natec Blackbird za 160 Kc, Natec Genesis GV44 za 350 Kc a Razer Mambu za 3000 Kc. Prve 3 maju vydrz fakt asi tie 3 roky ale je tam strasne velka odozva, kurzor je ako na pruzine. Zrejme maju rovnaky tragicky prijimac, lebo sa spravaju uplne rovnako. Razer Mamba ma odozvu cca 4ms a prakticky na nej nejde poznat ze je bezdratova. Je to uplne ina liga a vydrz ma ale len 16 hodin, co maju takmer vsetky herne mysky s nizkou odozvou.
Razer Atheris ma byt herna myska bez lagu za 50$ a az bude mat odozvu Mamby, tak to bude bomba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Potencionální zákazník může jen doufat, že se nebude deformovat a nezničí majiteli hliníkovou podložku s teflonovým potahem. Vydrží nejméně jeden rok bez vrzání a počátků prokliků tlačítek a dožije se zákonné záruky v vcelku. Anulovat všechna negativa tristního a rozlezlého Synapse se nepodaří.

Nedám dopustit na myši Logitech s nekonečným kolečkem a kvalitním zpracováním. Za 8 let jsem měnil pouze teflonové kluzné plošky, pravidelně rozebrat pro vyčištění a stále vypadá a funguje jako nová. Skvělá byla i Logitech MX 1000, kterou jsem měl v práci 11 let.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jj, souhlas, zrovna jsem to psal vedle, pro nas drataky

Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse

a pro bezdrataky

Logitech G403 Prodigy Wireless

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Periférie zůstávají mnoha ohledech podceňovanou součástí sestavy, ačkoliv se podílejí na produktivitě a komfortu. Sám sebe pokládám za pragmatického konzervativce, který hledá ergonomii a velkou praktičnost. Z produktových řad výrobců se vyhýbám výrobkům označených jako "Gaming". Nepokládám je za spolehlivé, účelové, nebo praktické. Většinou se nemýlím, k nastavení několika tlačítek musím instalovat 500MB obludu plnou nesmyslů, bojovat s podsvícením, pokud lze vůbec vynutit vypnutí a kupovat si krám s dalším krámem, který zvyšuje míru poruchovosti. Hledám zpravidla v profesionální nabídce, která se podřizuje účelnosti a produktivitě s jednoduchým minimalistickým nastavením a podporou např.: 3Dconnexion SpaceMouse Pro bez které si nedovedu představit konstrukci lodních trupů a komponent. Doplněnou o kvalitní klávesnici s odděleným numerickým blokem (už jsem si zvykl) a starou dobrou myš Logitech MX Performance. Nebyla symbolem nízké odezvy (8ms), 1500 DPI naprosto dostačovalo a dostačuje. Koupena na podzim roku 2009 a svou cenu si odpracovala :-) Náhradu zatím neplánuji, ale pokud ano, asi opět sáhnu po 3Dconnexion CadMouse. Při prvním osahání jsem si myslel, že plast byl odléván z formy vytvarované vlastní rukou a dobré zkušenosti (2 roky) platí za dobré reference si myš pořídit i domů. Mnozí mi doporučují Roccat Kone XTD ... okolí v hojné míře přesedlalo z Logitech na Roccat (WoWkaři na Nyth) a pochvalují si kvalitu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, lidi si koupi GTX1080Ti a pak k tomu hraji treba na A4tech, jdu do mdlob. :-)

Ja mam tu Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse, perfektne mi padne do ruky, neni teda vhodna ani pro malou rucku, ani pro tlapu, ale mne sedi idealne. Sice Gaming s podsvicenim, ale to se da vypnout, soft od Logitechu je skvele intuitivni, nastavit se da RGB, tudiz jakekoli podsviceni ti vyhovuje a umi to i podsviceni pri necinnosti vypnout, coz se taky hodi. Daji se nastavit 3 hodnoty DPI a mezi nima jednoduse prepinat.

Klavesnici mam Logitech G810 Orion Spectrum RGB CZ, to je bombasticka klavesnice s RGB podsvicenim nastavitelnym zvlast pro kazdou klavesu, je to super pro hrani her, kdyz si nastavis na pouzivane klavesy ruzne podsviceni a mas perfektni prehled, co pouzivas. Co se tyka mechanickych spinacu, tak Romer-G jsou opravdu kvalitni a skvele vymyslene aopravdu spica. Je tu ale jeden "problem". Klavesy vydavaji pri stisku a naslednem opusteni klavesy velmi specifickou ozvenu, velmi prijemnou pro me ucho a je to parada ji pouzivat. Ovsem samozrejme kazdy vnimame tony jinak a teda vim o lidech, kteri kvuli te ozvene klavesnici vratili a radeji koupili neco s CherryMX Silent, je proste treba vyzkouset, kazdemu ty Romer-G spinace nemusi vyhovovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A4tech se musim zastat, tam za ty peníze zákazník dostane slušnou myš poměr cena/výkon.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale jiste, pokud nemam penize, setrim, poridim RX570 nebo GTX1050Ti a podobne, tak jasny, muzu byt rad za velmi dobry pomer cena/kvalita u A4tech, ale kdyz vidim tuhle znacku u lidi, co porizujou highend grafiky na hry, tak nechapu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna preto, ze nie kazdy gamer potrebuje hrat na 144Hz a hraje profi FPS? Co je tak vseobecne zle na nejakej A4Tech za 4-5 stovak? Kopa ludi ju pouziva a nema jediny problem. Tvojou analogiou by som mohol napisat to iste, ze kopa ludi ma desktop za 40 tisic, ale reproduktory si kupia nejake sracky od Genius/Trust/Creative/Logitech za liter. A pritom je to sucast, ktoru pouzivas vsade - filmy, hry, hudba, multimedia.. Je mi jasne, ze A4Tech nebude mat tak kvalitne plasty, garantovanu zivotnost spinacov, ale niekto, kto si zapne nejaku gamesu na 3 hodky cez vikend v ramci relaxu.. Why not?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som si poslednou dobou oblubila Mionix. Mam Castor, ma dobry senzor, dobre sa drzi,5 tlacitok - pre tych co hladaju blikatka a udelatka asi az moc obycajna :-) Naos je este "tvarovanejsi" podla ruky, skor pre palm grip. Ovladace netreba instalovat, je to len exac ktory sa spusti. Podsvietenie sa da vypnut. Akorat ma taky akoby pogumovany povrch - je prijemny na dotyk, ale dost na nom vidiet otlacky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mionix Castor mam tez, velmi dobra mys, nicmene lezi mi v supliku, mam ji jako zalohu. Zjistil jsem totiz, ze je pro mou ruku mala, nemam velkou ruku, ale proste Castor spis pro mensi dlan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Logitech MX Master master race!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite, za tu cenu mys, co ma uplne nahovno scroll kolecko, uspava sa pri necinnosti s delayom na prebudenie, ma citelny lag a uplne neergonomicky umiestnene pridavne tlacidla, nehovoriac o dnes podpriemernom snimaci, to fakt chces. :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tá myš je ešte menšia než Razer Orochi 8200 :( Určené len pre detské ručičky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už tam dává Logitech lepší spínače na tlačítka?
Já nejsem až tak náročnej, ale celkově u dražších myší očekávám, že něco vydrží.
Logitech mě svého času zklamal, po cca 2 letech tlačítka dělaly dvouklik, prostě spínače v háji.
Nyní jsem zatim u MS Sculpt ergonomic, už jí mam 3.rokem a doufám že ještě vydrží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě dodám, že nepotřebuji herní myš a 50 tlačítek. Je mi přednější pohodlné používání a dlouhá životnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Už tam dává Logitech lepší spínače na tlačítka?"

Už nejaký ten rok (cca.3) používam Logitech G403 a všetky tlačidlá ako aj koliesko sú OK. Ono záleží aj ako ju používaš. Napríklad syn nemal problém za mesiac pri hrách rozbiť Logitech MX Navy ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak já to myslim z dob VX nano a MX anywhere, proto jsem se ptal jestli už dávaj lepší spínače, protože novější produkt logitechu už ke mě nezavítal.
můžete googlit, kolik lidí najdete kterým to dělalo dvouklik a oboje to byly v tej době skoro top modely co logitech dělal. proto mě to zklamalo a šel jsem jinam na zkoušku.
Je dost možné, že se z toho poučili a je to zas jinde, ikdyž teď jsem koukal letmo že ta MX navy zas má problémy s kolečkem... tak těžko soudit.
Já bych si i myš za 3tis. koupil, ale chci abych jí měl alespoň 5 let a více, ne že po 2 letech něco nemaká jak má. Vzpomenu na A4tech OP620 myš okolo 100ky a vesele přežila VX nano i MX anywhere. ale o komfortu a stylu snímání nemluvim, to je samozřejmě jiná liga, ale když tam spínače drží...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty malý myši jsem měl k NTB.... aby se někdo nepozastavoval nad tou ergonomií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.