Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Razer představil klávesnici BlackWidow Ultimate Stealth 2013

Wow, tak to je odvaha nabizet takovy zderb s nestandardnim layoutem za 3k! Ale jak malo chybelo:) Dat F blok stejne jak to ma kazda slusna klavesnice a mohlo to byt pouzitelne. Pokud je skutecne programovatelna, tak nesmysly jako FN misto WIN nebo uspani pocitace misto breaku (OMG), by mely jit vypnout .....
Jak malo staci k totalnimu failu .... jeden debil u designeru (ktery uz tam snad nepracuje) a cely vyrobek k hovnu. Kdyby to aspon chudakum sekali po dvoukilech, ale za 3k, to je odvaha!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

- F blok je stejně jako každá slušná klávesnice
- FN není místo WIN
- Uspání opět není místo Breaku, vyvolá se FN+Break

Celkem mě zaráží, že jsi takhle neklel u "standartní klávesnice podle Mrkvosoftu" u tvých oblíbených Windows 8 :D http://bit.ly/10IQCRC

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

F blok urcite neni jak na normalni klavesnici (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/UnicompCustomizer-Cla...)
FN je na miste, kde je na slusne klavesnici klavesa WIN .... nechapu, proc ten FN nedali nekde uplne jinam ..... treba k tem stupidnim klavesam vlevo .... no a proc ty leve klavesy, ktere akorat prekazeji nedali treba nekam nahoru .... dyt by to bylo jedno .....

U onscreen touch klavesnice se da jaksi z principu predpokladat, ze nebude mit 104 klaves:o))))))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže jestli to správně chápu tak slovo "slusna, normalni" = naprosto standartní kb se 104 klávesami. A není to zbytečné pro člověka, který nezvládne psát s háčky a čárkami ani po 600 letech od jejich zavedení?

Pokud se nepletu tak spodní řada s volitelnými klávesami je u nestandartních klávesnic (čímž tahle zcela jistě je) prakticky libovolná - počínaje častým umisťováním FN kláves do levé části až po vynechávání WIN v části levé (někdy je nahrazována třeba CTRL nebo klávesami z PGUP/PGDN bloku).

Nejedná se o OSK ale o vstupní panel (OSK je zachována standartní jako v minulých windowsech). Klávesnice u XP, Vista i Win7 byla standartní, u Win8 už standartní není. OSK je mi hlavně u zadku, protože ta se ti nespouští když někam píšeš, stejně tak neřeším všech 104 kláves (které se mimochodem zapnout dají když už jsme u těch hodně inteligentích smajlíků). BTW takováhle numerická je tedy taktéž v pořádku? http://bit.ly/ReNMSW

PS: Doufám, že nebudeš šetřit nadávkami ani u standartní win8 klávesnice, které ve všech windowsech chybí MENU ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když se ti to nelíbí, tak si to nekupuj, jednoduché. Ale plakat tady nad tím že si Razer designuje klávesnici podle sebe? A co? A to tahle klávesnice vypadá ještě normálně......

mimochodem, FN místo pravého WIN (které jen tak náhodou neznám nikoho že by používal) ti vadí, ale malý ENTER ne? Trošku na hlavu logika....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná jen chápe, že velikost Enteru je určena cílovým trhem, ale Fn místo Win tam bude vždy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak by mě zajímalo, proč jsem už viděl cz verze klávesnic s různými velikostmi enteru... že by si i v tomhle výrobci dělali co uznají za vhodné?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi se shodnem na tom, ze takovy etalon klavesnice je tohle http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/ModelM.jpg
Takze v anglicke verzi je proste maly enter, to bych ji za zle urcite nemel. Fasisticka klavesnice ma zas opacny L enter a vlevo vedle kratkeho shiftu zpetne lomitko.

A ano, chapes to dobre, vyrobci si s klavesnicemi delaji co uznaji za vhodne .... dlouha desetileti chapali, ze je v tom jisty standard ..... nez nekoho (MS a Logitech) napadlo, ze budou davat dlouhy insert a podobne <|>viny ..... treba vynechani praveho WIN (ktery treba ja pouzivam pro zhlasitovani a mute - pgup, pgdown, end ..... a nebo prepinani ploch - win + numpad) .... je to zkratka ubohost!!!
No, ale rekneme, ze bude tak dobre programovatelna, ze ten FN pujde uplne zabit a namapovat ho na WIN (ikdyz tomu neverim), tak furt je tam blok hornich funkcnich klaves, ktery je naprsto, totalne, uplne nesmyslne namackany doprava bez delicich mezer mezi F4 a F5, F8 a F9 ..... proste smekam, nekdo si rekl, udelame klavesnicu, ale necim ju totalne dojebem, nejakym detailem .... a tohle panove, je ten detail!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klavesnice Razer jsou plne programovatelne.Na kazdou klavesu jde dat i makro. Kazdopadne font co poutivaji na pismenka je silenej a ani po roce jsem si na nej nezvyknul. Na hrani to jeste zkousnu, ale na psani vytahnu jinou klavesnici (pri psani nepotrebuju cucet na klavesy, ale i tak se na nich pise divne).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to doma i v práci mám zrovna fašistickou ;-) sice jinak absolutně standartní, ale každý ať má co mu vyhovuje, že ;-) radši menší shift než aby měla kláveska malý enter, toť moje preference ;-) a ta pravá win klávesa... no, smůla... ;-)

s těmi F klávesami ale souhlasím, je to namačkané jako prase...

jinak, pokud chceš mechanickou klávesnici, takoví specializovaní výrobci tak moc neexperimentují.... tedy, jak který ;-)
http://www.mechanicalkeyboards.com/index.php

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja uz mam vyhlednuteho tohoto milaska:)
http://keyboards.keytronic.com/home/products/specs/trackball-u1.htm

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nj, to já bych si asi dneska vybíral těžko ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, ty třeba potřebuješ na volume pravý WIN a někdo ho uvítá právě přes FN nebo dokonce jako samostatnou klávesu (ty multimediální funkce jsou mimochodem také standartizované). Ubohost se to zdá tobě, já bych tomu říkal spíš možnost volby.

F blok je posunutý doprava cca o PŮL klávesy, dělící mezery má tak nevím v čem je problém. Mimochodem nalepení F kláves je celkem běžné na notesech, někdy je F blok úplně vynechyný a že by to někomu trhalo žíly se mi nezdá ikdyž ty lidi častokrát potřebují třeba F5 nebo jednou za čas pracují v Total Commanderu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ubohost se to zdá tobě, já bych tomu říkal spíš možnost volby."
Moznost volby? To neni moznost volby, to je proste zparchantelost! Prece neexistuje absolutne zadny argument, proc menit standardni rozlozeni klavesnice ..... ano, klidne at si nekam, kde nezavazi, narvou treba milion specialnich klaves .... ale proboha proc meni neco, co je standardem uz dobrych 30 let??!! A nejhorsi, ze oni to nemeni na neco noveho, co se casem prislo, ze je lepsi .... on si to kazdy dela podle sveho jak ho napadne.
Clovek by dokazal pochopit i tu uplne nejstupidnejsi marketingovou strategii typu: udelame novy zkur.... layout a lidi si na nej privyknou a uz budou kupovat jen nase klavesnice ..... ale oni to nemaji ani v nejmensim jednotne ani v ramci firmy, kazda nova klavesnice je v podstate original! Takze lidi akorat vybiraji podle toho, ktera je nejmin zkurv..... a jediny duvod, proc se prodavaji takove klavesnice vidim v tom, ze rodice se chcou zavdecit, tak koupi synkovi nebo dcerce k Vanocum ci narozeninam novou klavesnici a jak uz to u rodicu byva, tak to koupi mesic predem a neni mozne ji uz vratit .... tak se takova klavesnice sice prodava dobre, ale drtiva vetsina jich konci v popelnici.

"F blok je posunutý doprava cca o PŮL klávesy" ... ANO a to je prave ONO!!!! WTF OMG!???! Proc je vubec posunuty? Byl k tomu duvod? Zadna klavesnice se nedela na kolene, je k tomu nejaky vzor, aby neudelali I vedle W a podobne. Takze nejaka totalni vypatlana buzna si v Razeru vzala klavesnici IBM model M a jela .... 1,2,3 ..... TAB,Q,W,E,R ...... no a pak jela horni radu ESC .... a hele F1 je mezi 1 a 2 .... hm, OK, hodim ji mezi 2 a 3, chce prece ukazat lidem jaky je kreten ... a tak se i stane, klavesnice se vyrobi, nejaky chudak, ve state kde neni 14 dni na vraceni, ji koupi a zbydou mu jen oci pro plac ... doted byl zvykly, ze F1 je tamhle a ted je tam prazdne misto ... takze jeste, ze je klavesnice podsvicena, tak si bude muset hold hledet pod prsty, jak v dobe, kdy se ucil na klavesnici psat .... parada:)

Jako sorry, ale leskle displeje a nestandardni rozlozeni klavesnic, to je uplne to nejvetsi HW svinstvo, co vubec muze byt .... a to jsem nezapomnel na ATI/AMD .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak to, že není možnost volby? Vždyť si můžeš i dnes pořídit tu IBMkovou (jednu mám dokonce i já na DIN).

Jednou za čas se standardy mění - třeba když přišly Wokna95 tak se na klávesnicích objevila klávesa WIN bez které si dneska neškrtneš.

Ad F blok: Takže klávesnice, která má blok posunutý o nějakých 6mm je podle tebe na pikaču :D Já třeba používám 4 odlišné klávesnice a nedělá mi to problém. Možná by nebylo od věci se nad sebou trochu zamyslet a něčemu novému se přizpůsobit - pevně věřím, že se ti tenhle krok po nějaké době začne vyplácet, minimálně tím, že nedostaneš infarkt z pitomý klávesnice :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

protože asi někdo považoval za nezbytné udělat českou klávesnici odvozenou od ANSI, může být, zřejmě idiot. ale prostě standardem pro českou je ISO a řekl bych že valná většina výrobců tohle drží...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.