Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mini PC MK902 LE má čtyřjádro, PicUntu a stačí mu 5 wattů

Podle mně to není 3,5 mm zvukový výstup, ale kombinovaný analogový video a zvukový výstup. Dost zásadní konektor, který by měla obsahovat všechna tato zařízení, neboť takové krabičky jsou právě vhodné na doplnění starých dobrých CRT televizí, které samy o sobě nic přehrávat neumí (pokud nejsou s VHS nebo DVD). Když si koupí někdo dneska LCD, tak tam už multimediální schopnosti má vestavěné, a co se týká počítačových monitorů, tak tam tu funkci přece plní počítač.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ci skupina pouzivatelov CRT TV je dobry marketingovy target. Cudoval by som sa, keby sem mierili.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam Pnasonica plazmu. Pretoze ma multimedialni funkce tak zaleka ne na takove urovni, jake poskytuje tato nebo jine krabicky. On je to FHD model a prehrava FHD MKV, ale po ruznem testovani vim, ze mam stahovat spise 1080 nebo 720 low profile 4.1 s nizkym datovym tokem. Nektere veci proste neprehraje, protoze na to nema.
Ale pri koupi jsem toto vedel a pocital s tim. Vedel jsem, ze kdybych koupil Samsung tak prehraju vse. Ale Samsung plazmu jsem nechtel a LED mi domu nesmi dokud mam male deti. Prece jen sklo vydrzi vice. I psani prupiskou, coz by plast od LEDky nerozchodil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dotaz na lidi znalé vývoje pro Linux, já se orientuji pouze pod Windows a OSX/ iOS. Taková "krabička" by se mi hodila pro řešení zabezpečovacího systému, je to flexibilnější, než když si to udělám na bázi mikrokontroléru, ovšem netuším jaké jsou prostředky na vývoj aplikací pro Linux, nebo zda pro něj existují nějaké SW na správu externích reriférií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mrkni do repozitáře nějaké Linuxové distribuce např. http://packages.ubuntu.com/saucy/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keď potrebuješ bastliť v Linuxe, tak určite ti lepšie a omnoho lacnejšie poslúži http://www.raspberrypi.org/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale no, cela retaz led ziaroviek na vianocny stromcek ma spotrebu 10W (meral som), takze jedna ziarovecka, ak ich tam je iba 100, ma spotrebu 0.1W

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mluvíte o LED (tedy diodách), nikoli žárovkách. Klasické žárovky ve vánočních řetězech / ozdobách mají zpravidla 2-3 watty.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nezda sa mi, ze by vianocne ziarovky mali spotrebu az 3W, To by svietiaci stromcek uz aj celkom slusne kuril. :-) Moja 40 rokov stara snura 20 ziaroviek ma 12V/50mA ziarovky, t.j. so spotrebou 0,6W a nespominam si, ze by sa v tych vianocnych retaziach vyskytovali ziarovecky so spotrebou vyssou nez cca 1W (samozrejme to neplati pre techniku z ruska :-D).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možné to je, ale když vidím, jak svítí 2-3W, které pravidelně dokupuju, tak mi přijde, že 0,6W musejí být docela slabé. Jinak viz např. http://www.bbelektro.cz/zarovka-vanocni-20v-ae-20v-3w-e10-cervena/d-1668...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je krasne, jak se dnes vsichni snazi u techto zarizeni kopirovat tvary Apple TV. :-)

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Krabička se zaoblenými rohy je opravdu průlomový vynález Apple, to nikdo nikdy předtím nepoužil :-P

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, vsichni meli vsechno pred Apple...

Nikde se clovek nenasmeje jako tady. :-)))

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

To prave popletene ovecky ako vy su nasmiech: http://goo.gl/8kLXKv
..ked uz sme pritom, kto koho okradol a zkopiroval ;) Jobs sa tym mimochodom ani netajil, ze dobry obchodnik musi vediet zkopirovat a nasledne dobre predat svoj produkt. Nazyval to este umenim ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vedel jsem, ze se tady driv nebo pozdeji ukaze nejaky zoufalec, ktery me nazve ovci. :-)

Podivej se prosim na diskusi v tomto odkazu (ano, uzivatel Bob):
http://jablickar.cz/apple-ukazal-budoucnost-novy-mac-pro/

Typicky projev Apple ovce, vid? :-)

Jedinci, jako jsi ty jsou vzdy schopni jen papouskovat to, co rikaji druzi...viz. "ovce", a pak kdo je tady ovce, nebo papousek... :-)

Tak a ted k tvemu nicnerikajicimu prispevku - Jobs tim kopirovanim mel na mysli hlavne jejich prvni OS. A ano, hodne se inspiroval prumyslovym designem, to si dokaze precist i zacek zakladni skoly. Nicmene, abychom se vratili na zacatek - postni mi tady prosim odkaz (psal jsem to i nize) na zarizeni, ktere melo tvar-rozmery-barvu jako Apple TV a prislo pred nim.

http://www.xtreamer.net/multiconsole/specs.html

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Fajn, tak ja to skusim pre zaslepenca, ktory nazyva *do oci bijuci* vykradnuty design "priemyselnym inspirovanim" :D , este raz: http://tinyurl.com/px7r89w

http://tinyurl.com/owtej7f

Jojo, ale hlavne, ze ked niekto zaobli hrany a rohy, tak je cisty apple vykradac. Ale ked apple vykradne doslova celu radu produktov od nemcov, tak uz to kradez nie je, uz ide o inspiraciu priemyselneho designu. Vy ovce ste naozaj dobri komici :D

K poslednej casti prispevku sa vyjadrovat nebudem, pretoze do tejto diskusie som sa ani nezapojil, asi ste si ma pomylili a smerujete to spatnej osobe. No a k clanku na jablickar.cz, pardon, ale nezmysly na niekolko stranok rozhodne nemam v plane citat, oveciek mam dost. Kazdopadne, dalsia prachprosta vykradacka designu, opat raz od Braun: http://i.imgur.com/97gsQAo.jpg

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zoufalec zustane zoufalcem, ikdyby trakare padaly... :-)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, obcas som zufaly, to je fakt. Ale vacsinou iba v pripadoch, ked diskutujem s ludmi ako ste vy. Hezky den :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Máte auto? Ford? ne? Ale no tak, vždyť výrobce vašeho auta okopíroval Ford T - první model, co nepřipomínal bryčku - světla vpředu, světla vzadu, volant před sedačkami, náporový chladič, střecha, dveře.......co lednička? Otevíravé dveře, police na potraviny, kompresor někde vzadu nebo dole....sakra vždyť to vymyslel General Electric a ostatní to kopírují.....Počítač? jejda, ještě Apple III v roce 1980 vypadal jak přepracovaný elektrický psací stroj, v době, kdy IBM mělo klávesnici a monitor a bednu s elektronikou......jó, procesory - v roce 2005 se Jobs zopičil po IBM a nasadil procesory Intel.....fuj, kopírovač jeden.....
Všichni měli SKORO všechno před Apple.......jen Applím fanatikům začíná svět založením Apple Inc.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi zoufalec... :-)))

Pls. precti si koment nad...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tím je myšlen stávající tvar Apple TV, se kterým přišel Apple v roce 2010, tak cosi podobného používali mnozí výrobci mini PC už řadu let předtím - např. Ripple mini PC z roku 2008: http://www.slashgear.com/gallery/data_files/7/4/Ripple_Mini_PC_1.jpg

Muselo by tedy jít o kopírování Mac Mini, který je tvarově podobný, jen starší (2005 :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"kostkovitý" tvar měl už třeba Cobalt Qube z roku cca 1998.

Podobný tvar kvádříku měly i USFF modely Dell Optiplex SX260/270280 (předtím byly úplně první modely, ještě hodně kulaté, tuším GX240, ale ty si tak už moc nepamatuju).

Takže Apple určitě (opět) nic nevynalezl :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme, vzhledem k tomu, ze aktualni Apple TV vypada jak vypada, tak dalsi firmy vubec nekopiruji ani tvary, ani rozmery, ani barvu...to je napadlo sice hned po nem, ale zcela nezavisle...a inspirovaly se uplne nekde jinde, treba u Ripple...protoze je to aktualni... :-)

Nikde jsem nepsal, ze s temito tvary prisel Apple jako prvni, pouze jsem napsal, ze jakmile se objevila nova Apple TV, tak dalsi zarizeni tehoz zamereni se ji celkem napadne podobaji. Neskutecne, jak to nekteri dokazi prekroutit, ale jak typicke. :-)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?
+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste prosim navrhnout nejake miniPC s podobnou vybavou s nejakym jinym tvarem. Velice rad se obohatim o znalosti zcela novych a unikatnich geometrickych utvaru.
-
A ted ironii stranou a zcela vazne. Jaky tvar by to melo mit? Ctverec si Apple fakt patentovat nemuze, i kdyz se o to snazil. Dokonce ani obdelnik neobjevil. A je to mozna sokujici, ale zakulacene rohy se pouzivaly uz pred par tisici lety.

Dnesnim trendem je miniaturizace a s ni spojene zmensovani rozmeru predmetu a maximalni vyuziti jejich povrchu. Proto kazdy smartphone proste musi byt obdelnik a zkuste si dat do kapsy 5" obdelnikovy telefon s dokonale pravouhlymi hranami. :-D Vsadim se, ze hned dalsi prototyp, ktery budete testovat, bude mit tvar stejny jako iPhone. A da se ocekavat, ze na horni hrane bude mit sterbinovy reproduktor a na spodnim okraji pod displayem bude nejake tlacitko. Ze se nestydite vyrabet kopii iPhonu!

A uplne stejne je to i v pripade mini PC. Mate zakladni desku s procesorem, RAMkou, eMMC ulozistem a dalsima komponentama. Kdyz vezmu v uvahu jednoduchost a skladnost (i skladnost v prepravnich kontejnerech a jednoduche skladani do krabic), vyjde mi, ze baleni musi mit ctvercovy pudorys (pokud se bude jednat o krychli tak jen dobre) a v ramci maximalniho vyuziti krabice zarizeni by i to zarizeni melo byt ctvercoveho pudorysu. Nicmene v domacnosti musi byt nenapadne a skladne. Takze tady uz by to krychle byt nemela. Lepsi bude placka ctvercoveho pudorysu. A kdyz se podivam vsude kolem me, zjistim ze lidem se libi oble tvary a pravouhle krabice nejsou z designoveho pohledu prilis lakave. Ale nesmi to byt vyslovene kruh, aby se dal efektivne vyuzit objem krytu zarizeni. Jaky tvar zarizeni nam ted ciste logickou uvahou vzesel? :-D To snad ne! Tvar Apple TV! To abychom vyrobili nejakou kouli. Ale pockat. Ta se bude podobat Macu Pro! Kaslem na to. Nebudem nic vyrabet abychom se neopicili po Applu a nechame vsechno na jedne firme.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde jen o tvar ctverce, tady jde o kombinaci ctverec-oble hrany-male rozmery-cerna barva...tu neuveritelnou podobnost a svezeni se na designu pozna i male dite.

Nicmene omlouvam se, neuvedmil jsem si, na jakem webu prispivam. :-)

Me jen fascinuje, ze to je tak skoro vzdy, "nekdo" s necim prijde a pak je moda jej napodobovat vsemi a vsim...ultrabooky, pouziti lesteneho hliniku...atd...jen ale nechapu, ze kdyz je to tak jasne a exaktni, tak vsichni s vyse uvedenou kombinaci (maly cerny "ctverec") cekali na ten proklinany Apple, az s tim vyjde jako prvni. :-)

Posledni perlou je Samsung se cteckou prstu na mobilu.....ale verim, ze dle vasi logiky mel ten napad urcite pred Apple, jen to nestihnul dodat na trh. :-)))

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jeden krasny priklad, najdete rozdil...krome loga a pouzitych portu... :-)))

http://www.xtreamer.net/multiconsole/specs.html

http://techgage.com/viewimg/?img=/reviews/apple/apple_tv_02.jpg&desc=App...

A ted, kdyz v tom mate tak jasno, mi sem prosim postnete zarizeni, ktere je tak podobne Apple TV (jako vyse uvedeny priklad) a bylo uvedeno pred nim... :-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

A Apple jako tu ctecku otisku prstu na mobilu vymyslel? Co treba Motorola Atrix z roku 2011
http://www.youtube.com/watch?v=LFmIgNhg0M4 .

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je porad dokola... :-) Kdo dalsi velky po Motorole s tim prisel? Proc s tim Samsung neprisel pred Applem, ale az po nem? To je to fakt tak tezke pochopit? :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A je tak těžké pochopit, že Apple s tím nepřišel první?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano Apple nemel prvni ctecku otisku v mobilu, ale mel prvni pouzitelnou ctecku prustu v mobilu. U iPhone staci polozit prst na home button. U motoroly je ctecka otisku pres kterou se musi prejet, navic je umistena v zadni casti mobilu.
Tablety taky nevymyslel Apple, ale kdo by chtel pouzivat velka a tezka zarizeni s mizernou vydrzi a desktop verzi windows?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Diky za podporu, ale na tomto webu je to naprosto zbytecne mrhani energii. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

¨Mě by spíš zajímalo, jestli lze OS přehazovat (třeba po vyzkoušení jedno zkusit i druhý. A jestli je lepší na to dát Android, nebo PicUntu - což si každý holt musí rozmyslet sám...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A jde na tom změnit rozlišení? Pokud tam nejde nastavit alespoň 1920x1080 tak nevidím výhodu prot android krabičkám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"...výrobce dodává, že podpora v Linuxu je za dveřmi". Uz asi dva roky. Adobe flash nefunguje, takze tento a vsechny ostatni vyrobky podobneho razeni maji pro mne zcela zasadni nevyhodu. Jako levny a na spotrebu nenarocny pocitac v Linuxu je to nepouzitelne. Pokud by tohle fungovalo, koupil bych jich nekolik. Prehravani filmu mne nezajima.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Takychto miniPC s androidom a linuxom som dnes v Norimbergu na Embedded World 2014 zhliadol niekolko desiatok - je tam neskutocna konkurencia...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.