Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: ASUS ROG Gladius II Wireless – prémiový bezdrátový myšík s RGB LED

800mAh a nabijat na druhy den? :) Ja mam uz par rokov (6-7?) set logitech K520, kde je mys M310.. ide na 1AA bateriu, pouzivam tie najlacnejsie shity, takze kapacita moze byt kolko? 500-1000mAh? 1500mAh? a mys ide zrhuba pol roka. Chapem, ze to je ina kategoria a svetielka nieco zeru.. ale nabijat mys kazdy tyzden/mesiac by sa mi naozaj nechcelo. Preto nemam ani nabijacie AA, lebo za 3€ kupim 8pack sraciek v kauflande a staci mi to na 4 roky.
edit: mam aj razer deathadder a blikajuce ledky vzdy vypnute :) len uz som ju nepouzil ani nepamatam, lebo kabel...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rychlá odezva, citlivější snímač, možná vyšší dosah signálu, LED, paměť na makra a podobné ptákoviny něco žerou. 800 mAh (jede na 3,7V, což odpovídá třem AA bateriím v sérii) není moc, dnes mají AA i kolem 3000 mAh (ale 3xAA váží rozhodně víc než těch 800 integrovaných mAh). Vzhledem k tomu, že jde o výhradně herní myš, je to tak nějak přijatelné (odezva, citlivost a hlavně váha hrají velkou roli). Nabijení přes USB (se kterým myš funguje drátově) je naštěstí pohodlnější než předělávat baterie.

Jinak ten 1 rok baterie na 7 let starý výrobek úctyhodný výkon. Ale taky je o všestranou úspornou myš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:) mamke som kupil 12.2015 logitech K330, v klavesnici som este 2xAAA nemenil a v mysi 1xAA som menil 1x...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, vydrz jeden den u mysi neni v zadny pripade prijatelny. Aktualni herni mysi Logitechu maj v vydrz v normalnim rezimu rok a v heznim rezimu s 12000DPI a 1000Hz frekvenci snimani mesic. Jedou na jednu AA baterii, takze jsou velmi lehky. Programovatelny tlacika maj samozrejme taky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moje stará Mad Catz RAT9 vydržela na jeden článek typicky 4 hodiny :D Ale je to hodně stará myš a snad první bezdrát co měl hodně vysoký polling rate a navíc jsem tam necítil input lag.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedina poctiva herni mys je na kablu, muzete si rikat co chcete, legendarni MX518 u sebe vedu v dvou kusech a nemenil bych za ani ten nejdrazsi bezdrat, uz jenom ta zbytecna frekvence navic, obcasne sekani a nutna synchronizace sezerou nervy, na praci bezdrat OK ale na hry jenom kabel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I na tu práci mě osobně občas bezdrát se... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych se přiznal, tak žádnou synchronizaci na nervy nezažívám, moje MX Master funguje bez problémů a bez input lagu. Stejně tak chodila stará Mad Catz RAT 9, ale tam bylo dost otravné vyměňovat bateriové čláínky každé asi 4 hodiny při intenzivním používání. Bezdrátové periferie se o dost zlepšily, už to není jako v roce 2000.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak já se přikloním k tomu že na hry jedině drát. Na práci jsem bezdrát od Microsoftu měl a nestěžoval jsem si. ASUS ROG Gladius II jsem měl cca 1 den a běžel jsem ji vrátit neuměla ani to co moje 7let stará myš,makrav v armoury né v myši jen 2směrné kolečko a ten pitomý čudl,už někde psali že když už tak jedině origin což je verze bez něho

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já taky preferuji drát. Moje nejoblíbenější myš byla gigabyte GM-M6900. Nížší cena, fungovala a velmi jsem si oblíbil dobře pogumované zkosené kolečko, které mělo i tilting. Takový pracant, který sedl do ruky jak prdel na hrnec. Ale nechal bych se přesvědčid k bezdrátu. Přece jenom doba pokročila.

P.S. Microsoft měl vždy solidní HID.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych uz dratovou mys nevzal do ruky. Ten neustalej boj kdy je drat moc kratkej, dlouhej nebo se o neco zasekne na to fakt nemam nervy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak tak.. ja mam na stole ukazkovy bordel a este keby som tu mal kable ku klavesnici a mysi, tak to by uz bolo moc aj na mna...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ta moje stará herní myš byla GIGABYTE M8000X a nebýt toho že odešlo tlačítko které se nepovedlo vyměnit sloužila by stále. Ta bezdrátová myš od mrkvosoftu byl ten bluetrack tak fungovala na všem a alkalicku baterii jsem tam za pár let použití neměnil nikdy,ale samo že jsem ji nepoužíval furt,v kanclu jsem zase přešel na drát. Ale na m8000 už se mi začala ničit guma,jsem jak vetřelec. Pot rozpouští gumu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne, mam totez. MX518 ve 2 kusech... uz 13 let. Jednu svoji, jednu od kamose, ktery si naivne koupil bezdrat a tuhle mi daroval. Kolik CS, Q3 a brood turnaju jsem s ni odehral.... Desim se dne, kdy obe odejdou. Nic lepsiho jsem v ruce zatim nedrzel. Jakoby ji nekdo vyrobil presne pro moji ruku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Její nástupce je G1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sháněl jsem tichou myš (náhrada za letitý nexus - 13 let ticha ale jen 1000dpi) a po peripetiích s nabídkou na tomhle trhu jsem skončil u číňana tělem i duší z gearbestu. Za 250 Kč i s dopravou. HXSJ T28. Tichá, ergonomicka a s baterií 600 mAh co krmí pouze 2400 dpi senzor. Tak že to za těch pár kacek prubnu (250kc s dopravou). A výsledek? Nechapu proč taková myš nejde i na našem trhu. Za 200 tu koupíte doslova aušus, rozumná stoji od 500 a není dobíjeci. Tahle je dobijeci, kurzor neposkakuje (logitech silent 590). Je tišší než logitech B, M 330/590, it 201 a genesis už nevím jak. Levnější než c-tech a ergonomictejsi i pro velké ruce více než polovina myší na našem trhu. Nemá žádné rgb blikatka a je i lehounka (93g). Jen škoda ze než jsem na ni narazil, tak jsem, zabil spoustu času testovanim tichých myší na našem trhu. Takže az uvidíte v nabídce rozbaleno... Číňan prostě mile překvapil, jen uvidíme kolik let vydrží on... Warface i diablo je hodně klikání :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U myší z číny mi vždy nejrychleji odcházela kolečka včetně toho prostřeního tlačítka, takže bych měl osobně obavu z něčeho takového. Netušíte, zda je ta bezdrátová komunikace šifrovaná? Nebo to může kdokoliv hijacknout?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komunikace u myší je většinou nějaká proprierátní záležitost, ale osobně bych neočekával nic důmyslného. Pouze nějakou základní odolnost pro případ, že se sejde poblíž více HW podobného typu/výrobce, aby se tak například v místnosti, která je vybavena identickým HW neovlivňovaly dvě stanice na stole vedle sebe.

Sám jsem nad nějakým sniffem bezdrátu uvažoval, ale nedošlo k němu (HackRF One). Osobně bych si tipnul, že komunikace bude probíhat tak, že si u jednoduššího HW USB dongle/přijímač od nejbližší/nejsilnější myši "vyslechne" ID a přijimá X/Y data + data kliků. Někdy tyhle hračky nemají ani něco, jako párovací tlačítko či obslužný SW, takže to celé musí fungovat tak nějak samo a rozumně inteligentně. Pak když dojde k rušení, obvykle netrvá dlouho obnova komunikace, spíš se jen ztrácí data a pohyb kurzoru je trhaný, provedené kliky myší nevykonané a podobně. Kdyby tam k nějaké složitější výměně docházelo, trvalo by obnovení daleko déle a chovalo by se to trochu jinak.

Podobně to určitě budou mít i ostatní značkoví výrobci. Nějaké jednoduché ID periferie a přijímač, co fltruje data pouze daného ID, zbytek samozřejmě také zachytí, ale zahodí. Tak bych si to asi dokázal představit, nic složitého. Většinou tato zařízení mají malé vysílací výkony a malé anténky, takže po pár metrech už nezachytíme standardní technikou nic (worst case, internetová kavárna, bezdrátové myši a klávesnice, login do nějaké služby, heslo broadcastnuté do eteru), samozřejmě s citlivou směrovou anténou a velmi kvalitním a citlivým přijímačem by to asi šlo, ale nebylo by to ani levné (počítejme minimálně s milionem korun českých), ani malé a už vůbec né mobilní a nenápadné. Pak by jsme museli spoléhat na to, že se trefíme do časového okna, kdy daný uživatel zadává to heslo :)

Proto se to podle mě moc neřeší, stejně jako keyloggery. Musí ho tam někdo fyzicky vložit a pak zase odnést (pokud to není SW keylogger).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale například Logitech u Unifying přijímačů komunikaci šifruje za pomoci AES-128. Nejde ani tak o keylogger jako spíš o možný trolling, kdy můžeme do té nešifrované komunikace vstoupit a posílat třeba nějaká makra přes klávesnici, pokud tam je k dispozici. Logovat by to asi šlo taky. Proto je určitě lepší u těchto periferií šifrovat, než se spoléhat na to, že agent cizí mocnosti není schovaný s RF přijímačem v podhledu nademnou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle čistě čínské myši mě vždycky zajímaly z toho hlediska, jestli jsou to opravdu jen produkce s nízkou marží, nebo jsou tam nějaké mizerné smrduté plasty s kdejakou příměsí a elektronika s kvalitou té horší až nejhorší čínské produkce. Jako seriozně, fakt by mě to zajímalo, zatím jsem neměl odvahu něco takové zkusit, kromě toho A4techu, který považuju za lacinej čínskej brand, který si nasadil evropskou cenu. Slepě hledat po internetu rozborky nějaké random myši, které už asi ani nelze sehnat nějaké neexistují značky, to se mi taky moc nechce.

Moc dobře si uvědomuju výrobní cenu myši (tlačítka, DPS, MCU, kabel, plasty, obal, ...) a je mi jasný, jak moc ta "značková" produkce je natáhlá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena je natáhlá, hlavně dražší hlodavci, ale na druhou stranu čínské myši... Ona Čína je hrozně veliká, určitě tam existuje asi tak 1000 továren na myši a pevně věřím tomu, že nějakých 10, 20, možná 50 modelů tady z těch továren můžou být úplně naprosto dokonalé myši, které strčí tady ty Asusy a Logitechy do kapsy ergonomií, přesností, živnotností a zpracováním, přitom budou stát pár dolarů a shipping zdarma.

Na druhou stranu zbylých asi tak 10 000 modelů myší produkovyný těmito továrnami budou úplně všechny ostatní kategorie myší - od dobrých přes "docela to ujde" až po DoA kousky nebo kousky, které se rozpadnou do týdne a určitě se budou dát najít myši, při jejichž používání ti oleze ruka, protože budou z něčeho jedovatého.

Moje osobní zkušenost s čínskou (vertikální) myší je týden a smrt, ale beru, že určitě existují lidi, kteří mají větší štestí.

Každopádne teď zpátky k našim evropským předraženým myším. Když chceš prostě dobrou myš, můžeš hodiny procházet fóra a najít nějaké levnější velmi dobré euromyši, nebo si prostě tady ten výběrový proces nechat outsourcovat "výrobcem" (který je ve skutečnosti taky spíš překupník nějaké čínské nádhery z jedné z těch 1000 továren), který ale zpravidla vybral pro dovoz ve vyšší cenové hladině nějaké lepší kousky. (Neříkám dražší.)

Já, když jsem si po asi tak třech hodinách výběru myši uvědomil, kolik dokážu vydělat za produktivní hodinu, jsem prostě odkliknul "předraženou" Logitech G403 a rychle to zaplatil, abych nemusel další dvě hodiny trávit sledováním youtube recenzí, jestli náhodou není G203 za poloviční cenu stejně dobrá. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já to tak více méně také řeším, že. Myslím že spousta firem jako zrovna logitech si myši vyrábí opravdu sami, resp. vytvoří model a pošlou to do nějaké fabriky v číně. Možná není jejich úplně vše, ale většina asi jo. U toho A4techu, to je otázka, firma tu existuje také spoustu let, ale produkcí to připomíná spíše nějakou lacinou čínu. Když jsem ještě nerdil wowo a měli jsme v naší bandě, řekněme "známou a populární slovenskou streamerku", tak vím, že ji přišel mail ohledně spolupráce s nějakou společností, která chce začít tlačit na trh "gaming" periferie, značka naprosto neznámá a i teď bych si nevzpoměl. Samozřejmě ceny evropské, produkt nějakej rebrand z číny (a ani se tím moc netajili).

Osobně se nebojím ani tak té elektroniky, s tou dokážu sám skoro cokoliv. Spíš se obávám kvality těch plastů, aby v tom nebyl nějakej sajrajt a očekávám, že pokud je to nějaká velká, známá a celosvětově úspěšná značka, že by si neradi pochroumali pověst něčím takovým. Dermatology tested nálepku to sice nemá, ale zatím jsem včetně toho A4techu problém neměl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, myši... (varování, mnoho textu detailně popisující mnoho myší! na konci příspěvku poznámka)

Měl jsem v rukou jako první asi Genius NetScroll (tmavá šedivá tlačítka, světlá šedivá zbytek myši, kuličková, PS/2). Velká myš, kde nebýt časté očisty válečků od bordelu a následné únavy materiálu zámku kuličky, fungovala by vesele do dnes. DPI nula nula nic, ale ergonomie rozhodně lepší, jak hromada myší co se vyráběla a stále i vyrábí.

Optický samsung anyzen, opět relativně velká myš, relativně obyčejná, ale levná tehdy rozhodně nebyla, na odpočinku, stále funkční. Tvary opět po vzoru toho geniusu rozumné, avšak nějaká hyper ergonomie se nekonala.

Microsoft Wireless Mouse 7000 (tady jsem byl tehdy na vážkách, jestli tuto nebo MX performance od logitechu). Jedná/jednalo se o laserovou bezdrátovou myš fungující na proprietárním 2,4GHz rádiu. Měla příjemnou ergonomie, velmi zvláštní ale za mě asi nejlepší kolečko, jemný lehce pogumovaný protiskluzný povrch (lze vzdáleně přirovnat s A4tech bloody) a byla i relativně lehká. Použitý SW od MS IntelliMouse umožňoval vše, co jsem potřeboval. Myš vydržela na jednu AAA baterii myslím dva týdny, maximálně měsíc. Poté se oficiálně musela "položit" na nabíjecí podložku (plast se dvěma kontakty pro myš, DC jackem na konci druhém), neoficálně jsem měl vedle nabíječku a měnil baterie. Upřímně, používal bych ji na hry i dnes, ale ztratil jsem ten dongle.

Kvůli tomu jsem byl nucen zakoupit Logitech MX Performance. Jemný bezdrátový laser s ergonomií. Myš byla jedna z těžších a vůbec mi to nevadilo, ergonomie dobrá, výdrž cca týden na jednu AA baterii taky v pohodě. Všichni tuhle myš bezmezně milovali, netvrdím že je špatná, ale... osobně mi vadilo kolečko. Setrvačníkové kolečko je fajn věc, ale osobně než mechanické točení mi přišlo daleko lepší použití dynamické akcelerace (u MS to zmákli asi nejlépe), protože odparkování kolečka a pak čekat, než se dotočí... no nevim, pro hračičky asi dobré. Druhá věc týkající se kolečka, bylo nesmírně tuhé a tvrdé, myšleno z pohledu třetího tlačítka. Do teď jsem kolečkou využíval v případě, že jsem hrál, jako tlačítko na PTT v komunikačních proramech. Po pár minutách a otlačeném kolečku na prstu jsem byl nucen od tohoto upustit. No a poslední negativum, ale to je spíš společné pro pogumované povrchy - po 3+ letech se mi guma na levém boku u palce začala drolit, až dokonale "rozbředla". Výborně to chytalo kdejakej bordel a prach, takže na omak velmi nepříjemné a já byl v podstatě donucen kvůli tomuto myš "odejít do důchodu".

Z důvodu určitého tlaku na cenu a vyhledání myši, co nevypadá jako levná plastová hračka ale zároveň není pogumovaná, mi padla do oka A4tech loody R7?. Optický bezdrát, takový měkký velmi tenkou vrstvou pogumovaný plast. Myš plnila svůj účel, výdrž na baterii přibližně týden (s vypnutým červeným podsvitem). Nicméně výsledný produkt má mnoho kompromisů. Ze začátku jsem v případě her a využívání bočních tlačítek (byla to jedna z podmínek výběru myši) měl velký problém s příliš nízkou hmotností myši - při stisku měla tendenci mi ujíždět. Po čase jsem si ale zvykl, zvykl jsem si i na ergonomii myši, která je dobrá. Později se mi stávalo, že mi tu a tam myš nechtěla snímat a byly při provozu pozorovány okna, kdy nereaguje. Přibližně vteřinové okna. Zkoušel jsem v přiloženém SW různé kalibrace, změny kanálu, někdy to pomohlo, někdy ne. Problém podle mě tkvěl v zastíněním PC kysny, protože dongle jsem měl v ní a nikdy před tím jsem s tím problém neměl (ani logitech, ani MS). Navíc kysna je otočena tak, že defacto má myš přímý dohled na dongle. Tenhle problém byl někdy četnější, někdy vůbec nenastal. Kapacita baterie (malá lipolka, nevyměnitelná) časem logicky vzala za své a myš pak vydržela maximálně dva dny. Dále se mi rozbil plast který držel boční tlačítka správně zaaretovaná a odpružená (únava materiálu) a ještě musím zmínit, že kovové kluzáky nejsou moc vhodné pro textilní podložky, protože mi hrany začaly odírat podložku (nejsou hodně ostré, ale časem to udělá své). No a poslední takové negativum, ten SW od A4techu je nechutně pomalej, instaluje si to vlastní driver a nějaké operace trvají fakt nechutně dlouho, třeba 20 vteřin. Celkově se mi ten SW nelíbil a působil jako splácanej blob (paralela k wifi donglu od TPlinku, kdy tenhle primitivní obslužný SW vyžadoval ke svému chodu 200MB RAM).
Ale abych jen nehejtil, časem se mi ukázala volba této myšli z pohledu povrchu jako opravdu dobrá. Plasty kromě té aretace bočních tlačítek vydržely a lehké pogumování se v exponovaných místech "odpotilo" a zůstal tak jen holý plast. V takovém případě sice protiskluz vezme za své, ale je to daleko lepší, než když je na tomto místě divná rozbředlá hmota lepivé konzistence, na kterou se nalepí cokoliv a pokusy od odstranění gumy vyustí v plastové těleso, které je naprosto nepoužitelné (nedělejte to, fakt ne).

To vyústilo v jedinné, po opětovném průzkumu trhu jsem vzdal bezdrátovost a pořídil si Rival 500 od SteelSeries. Velká mnohotlačítková ergo myš s RGB kolotočem a motorkem. Na levé straně je gumová "palcová" oblast rozdělena na tlačítko a pevnou plošku, obojí s větší vrstvou gumy (potenciál rozblemcaní), tlačítka okolo jsou jemně zdrsněný plast a zbytek těla myši vypadá na plast s velmi tenkou vrstvou pogumování. Pravá oblast je ze silnější gumy po vzoru oblasti pro palec, L a R tlačítko myši je lehce pogumovaný plast a tlačítka vedle nich jemně zdrsněný čistý plast jako okolo palce. Kolečko je klasické, gumové. Přiložený SW je sice asi také takový blob, ale nelezu do něj nijak často, dají se tam nastavit profily a hlavně, operace v něm netrvají týden a vše je relativně přehledné. Myš používám necelý rok, rozblemcání gumy zatím nepozoruji (některé SS myši řady Rival na toto trpěly), pouze je patrná změna odstínu pogumovaného povrchu na exponovaných místech. RGB pulzování (default) jsem nechal zapnuté, v noci mě to netrápí, neb je to zakryté dlaní a při vstávání mám alespoň velmi decentní osvit místnosti, takže se nezabiju o první tělesa stojící v cestě. Motorek jsem ani jednou nevyužil, stejně jako možnost spárovat obslužný SW s některými podporovanými programy v rámci API, které SS obslužný SW nabízí.

Poslední myš, kterou už tolik nepoužívám, je bezdrátový kompaktní Logitech M705. Jedná se o takového "bráchu" MX performance, ale zmenšený, primárně pro notebooky a cesty. Jedná se o čistě unifying klasiku, žádné BT se nekoná. Jako MX performance nabízí na boku tři tlačítka - klikatelná palcová plocha se silnější vrstvou gumy (zatím nerozblemcaná), dvě plastová tlačítka u vrchní hrany, pravý bok také pogumovaný, zbytek čistý plast, kovové kolečko (ale pozor, není tak tvrdé jako u MX perfo). K myši jsem dostal "obyčejné" alkalické baterie duracell, používal jsem ji primárně s notebookem během studia na vš, občas na cestách nebo doma, baterie není ani z daleka vybita a tu tu myš mám přes 5 let (výrobce garantuje 3 roky chodu s dodávanými bateriemi). Myš je relativně těžká právě díky bateriím, dobře se drží v ruce, ale místo primární myši bych ji nechtěl, je moc malá (ostatně, je to primárně cestovní myš, resp. já ji tak považuji).

Ještě bych mohl zmínit lacinou myš od logitechu s "nano přijímačem" M185. Jde o jednu z nejlevnější bezdrátových myší, je relativně malá, komplet plastová, kolečko jemné, pogumované. Konstrukce je velmi jednoduchá, o napájení se stará jedna AA baterie, senzor optický. Tuhle myš bych doporučil pouze jako nouzi nejvyšší, ergonomie nulová, navíc u této myši se mi stalo, že mi záhadně v kombinaci s určitým SW přestala reagovat (po vyndání a zandání baterie ožila) a baterie je v tom nevině, protože se to v tom SW dělo často, ale mimo něj prakticky vůbec.

Ještě se mi tu válí různé exotiky, které jsem prakticky nepoužíval, nebo je mám spíš jako zajímavost. Jednou z nich je velmi, ale opravdu velmi maličká myš s navíjecím kabelem. Viděl jsem ji v několika variantách a pod různýma značkama. Jestli M185 považuju za nouzi, ale tohle je ještě větší nouze. Mám to tu pouze pro případ, že žádnou myš nemám po ruce a potřebuju nějaké myšovadlo třeba k serveru. Druhý takový exemplární případ je myš od HP (originálně Mogo Mouse - klidně si to vygooglete, fakt zajímavej produkt), je to bezdrátová BT placka, která se zasune do PCMCIA jako standardní PCcard, čímž se i nabíjí. Po vysunutí lze jednoduše vytáhnout "stojánek", což je odpružená noha, díky které se z totální placky stane něco, co vzdáleně připomíná myš. Mám tu více kusů, avšak ani jeden není funkční, kvůli mrtvé li-ion baterii uvnit, někdy je snad "zrepasuju". Dle mého to mohlo být celkem dobré mobilní řešení pro občasné kliknutí ve smyslu, "pohodlnější než touchpad".

Toliko k mé zkušenosti s použitím tohoto polohovacího zařízení. Mám tu i trackbally, hromadu notebooků a podobně, ale to by dalo na jiný příběh. Jinak se mi nepodařilo ani jednu myš vyklikat, pouze jsem vymačkal po několika letech intenzivního psaní a hraní ragnaroku v battlemodu lacinou klávesnici od geniusu.

A pro MnohoPese/Karáše Svorku, né že bych chtěl dělat reklamu, rejpat, pindat nebo tak, ale někde v české kotlině jsem narazil na docela dobré testy myší, kde si s tím opravdu autor vyhraje a testuje akceleraci, predikci a podobné věci. V podstatě bych to od průměrného recenzenta periferií nevyžadoval, ono o tom neví tak 95% kupujících tohoto typu hardwaru, ale jako takový etalon, jak správně testovat mi to přijde celkem dobré, až jsem byl sám překvapen, co všechno se na tom dá otestovat. To jen, kdyby jsi se tomu chtěl věnovat častěji, sám bych se s tím asi tolik nemazlil, byť přehnaná predikce pohybu myši by zřejmě někde škodila.

PS: Ze všech těch myší co jsem měl v rukou jednoznačný vítěz asi není, ale nejraději jsem měl tu MS Wireless Mouse 7000 a současného Rivala 500

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pche, když pominu dobu, kdy počítače myši prostě neměly, tak já začínal na této:

http://bbelmix.is-best.net/kod/PC-MOUSE-GM6?i=1

Je to poměrně výborná myš, překvapivě se s ní dělalo i přes ten tvar velmi dobře. Dnes by mi asi chybělo kolečko, ale zase se mi velmi líbí ten konektor. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu jsem měl také v ruce, vedle toho ještě takovej už víc ergo seriovej genius, vybavuji si ještě nějakou "lepší" A4tech myš (ta byla proti těm dvoum hodně ergo), následně třítlačítkovej průměrnej logitech. Ve škole pak v rámci "indoše" autocont dodal stroje s docela příjemnou myší od MS (bílá optika, tichý chod, velmi velké myši). Pak tu a tam když jsem něco servisoval, ale vesměs to byly levné myši od geniusu.

Dokonce si ještě pamatuji, že sousedé, jakožto osoby ve farmaceutickém průmyslu, dostávali reklamní dárky a několikrát to byla myš. Taková laciná čínská optika s oblastí vyplňenou tekutinou, ve které se obvykle převalovalo logo té či oné firmy. To už by se dnes nestalo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.