Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: ASUS TUF Gaming FX705DU – AMD a NVIDIA pod jednou střechou

na netu je i za 30k

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GPU na 1800 MHz je na notebook dobrý výsledek. Mě boostuje na desktopu na stálých 1950 MHz. Na mobilní zařízení dost slušný výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud totiž hledáte co nejvýkonnější herní notebook v cenové kategorii lehce přes třice tisíc Kč, lepší nenajdete."
S tím bych nesouhlasil našel jsem nabídku od konkurenční značku s intel šestijádrem a 1660ti maxq za úplně stejnou cenu (31990)... Takže bych ho i bral kdyby šli s cenopu trošku pod intel.
Jinak mně na posledních modelech dost štve že se snaží za každou cenu být co nejtenší a pak se tma nevejde 15mm HDD, tj větší jak 2TD HD do nich člověk nedostane.
Stejně tak ten minimální počet USB portů a všechny na jedné straně.
Další šílenost je, že zmizely servisní dvířka a pro výměnu pamětí či disku je třeba odšroubovat celý spodní panel a protrhnout tu jejich servisní samolepku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je nějaká novinka, to HPčko myslím na trhu nebylo, když jsem to testoval. Je tam ale zásadní rozdíl v tom, že má Max-Q variantu toho GPU, to znamená, že bude o něco pomalejší, než GTX 1660 Ti v tomto ASUSu. Taky je tam jen 8GB RAM, ale to se dá snadno dokoupit.

Výhodnější mi pořád přijde FX505DU, který je levnější a má 120Hz IPS LCD.

14mm disky mi přijdou spíše jako specialitka pro servery a NASy, takhle z hlavy mě nenapadá notebook, kam by se to rozumně vlezlo + to nejspíš nebude stavěné na použití v notebooku. Přijde mi výhodnější pořídit třeba 4TB SATA SSD, pokud potřebujete tolik prostoru.

Při demontáži spodního krytu jsem na žádnou servisní nálepku nenarazil, testovaný model byl normálně od distributora z retailu, nemají to spíš jiní výrobci?

Odšroubovat ten kryt je otázka tak dvou minut a raději budu šroubovat celý kryt, než mít dvířka a nutnost komplikovaně rozebrat celý notebook, jako to mívalo HP u mnoha Pavilionů. Tam bylo čištění chlazení doslova peklo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No jenže 2.5" 7,5/9mm hdd se nedělají větší než 2TB. A i do minulého, nyní už 6 let starého NB nebyl problém sehnat 3tb disk na data. Ten 4TB ssd stojí 15k!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Notebook do kterého by vlezl 14mm 2,5" disk je opravdu rarita, standardně bývá šachta jenom na 7,5/9mm (a velké kapacity se v téhle tloušťce nedělají protože mají tolik ploten, že to fyzicky do 9mm nevleze)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano dnes je to "rarita" ale dřív to u "herních" strojů nebyl problém...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Driv to nebyl problem, protoze driv nebyla ziletkova mantra. Dnes musi byt vsechno ziletka, a ze se tam prd vejde, vcetne chlazeni, je zcela nepodstatna drobnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za skvělou recenzi, mám ho už od května a jsem vcelku spokojený. Jedna věc mě ale zlobí - ASUS Armoury Crate mi nefunguje - v levém panelu nemám jedinou položku a nevím zaboha kde nastavit podsvícení klávesnice (barvy se v defaultu pořád mění a je to dost otravné) a další věci. Zkoušel jsem ho x-krát přeinstalovat, mám nejnovější drivery, poslední BIOS atd. Vůbec nevím proč - nešlo to od samého začátku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díval jsi se do něj? Kolik je tam místa pro Hdd na výšku max? Jak dobře se to chladí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šachta na disk pojme maximálně 9,5mm vysoké disky, což píšu v recenzi. Technicky vzato tam jde dát i vyšší, ale to spodní víko nejspíš nepůjde zavřít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To spodní víku fakt sedí až na disku? Není tam nějaká guma nebo tak, těch 5mm se tam nenacpe?
Přijde mi fakt na palici dělat placaté i "herní" notebooky. Dřív jsem raději kupoval větší verze kde díky tomu bylo vždy místa dost a taky se to pak snadněji chladilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spodní víko je pár mm od disku, ale ne moc. 15mm tam podle mě fakt nejde, s chlazením tam podle mě taky trable nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mně napadá sehnat náhradní plastový kryt a prostě ho upravit, otázka je jestli to půjde někde jako nájhradní díl za rozumné peníze sehnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si odpovím sám, nejde to ani tak, má to konektor sata zespodu takže výška hdd směžuje dolů (ke klávesnici), nikoli k víku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to jsem narazil také, podsvícení klávesnice se totiž nemění v té sekci AURA SYNC, ale musíte kliknout na tu ikonku gamepadu: https://diit.cz/sites/default/files/armoury3_0.png

Tady se mění podsvícení klávesnice, AURA SYNC řeší jen věci synchronizovaníé přes AURA SYNC.

Armoury Crate myslím mimo samotnou aplikaci vyžaduje nějakou servicu, ta když neběží, tak to nefunguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tip - problém je, že můj ASUS AC vypadá takto: https://imgur.com/DvXqx7G

Všechny ASUS služby mi běží, stáhnul jsem a nainstaloval i ASUS Aura, ale ta mi při startu hodí chybu, že mi neběží AuraService a zhroutí se. Bohužel žádná AuraService v Services není - ani zapnutá, ani vypnutá a netuším jak ji doinstalovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ta verze Armoury Crate je aktuální? Možná zkusit starší verzi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, stažená z Windows Store. To mě taky napadlo, ale nevím kde najít starší verzi. No nic, já stejně plánuju větší disk a kompletní reinstall Winů, takže budu doufat, že to pak povalí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem chtěl jásat ale jsem z toho zase rozpačitý. Obrovský stroj, a oni tam nedají ani (mini)DP nebo USB-C výstup, který by umožnil DP ? Primárně bych od tak výkonné karty a celkově i celého notebooku očekával možnost připojení dvou monitorů, jednoho přes HDMI a druhého přes DP !
No nic, nezbývá než zamáčknout slzu, ale třeba se urodí u jiných výrobců :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, osobně mi chybějící USB-C vadí daleko víc, než X herců navíc v divadle (sorry, LCD).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě bych možná koukal na ASUS ROG Zephyrus GA502DU, má víceméně stejný HW včetně toho 120Hz displeje, dokonce 76 Wh baterii, USB-C s DP. Akorát ta GTX 1660 Ti tam je v Max-Q provedení a ten notebook je o něco dražší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukal jsem dneska na CZC na herní NB, něco pro mladýho a tenhle vypadá jako jeden z nejlepších poměrů cena / výkon :) Jen tak dál, nevíte někdo, kdy do NB má dorazit 7nm Ryzen?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To netuším, AMD myslím ohledně nových mobilních Ryzenů nic zatím nesdělilo, osobně to vidím nejdříve na příští rok, ještě mají na cestě další várku produktů, takže na tlustá mobilní CPU asi nejsou aktuálně prostředky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poridil jsem tu 15" verzi a působí to docela subtilně. Moc nechápu to plnění "armádních testů".
Každopádně osobně mi vadí 3 věci.
1. málo konektorů tj budu muset pořídit do práce nějakej použitelnej usb HUB s hromadou konektorů a případně i SD slotem...
2. Dementní rozlořžení klaves kolem ENTER (má to větší shift a CTRL pod entrem) a chybějící/pidi klávesy end home delete insert atd) naštěstí v práci prostě připojuji klávesnici a myš.
3. ty dementní desítky ale s tím asi nic nenadělám to je prostě už všude...

Jinak jsem musel kupovat paměti nadvakrát, bo první sada 32gb ramek v tom nefungovala i když je výrobce na svých stránkách nabízí jako vhodné pro upgrade tohoto nb... Ještě klika že máme ty zákony s vrácením zboží do 14 dní bez důvodu...

Co se týká výkonu tak jsem mile překvapený jak pěkně svižné to dokáže při těch pidirozměrech být (a to i s integrovanou grafikou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče RAM, možná by pomohl upgrade BIOSu na nejnovější verzi, několikrát jsem narazil na podobný problém s Dell Latitudy 5480/5580/5590/5490.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

poslední verzi biosu si to stáhlo samo přes nějakou vlastní utilitu chvíli po zapnutí a zakladním nastavení woken, tím to bohužel nebylo..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.