Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Turing otestován: 33-40 % výkonu nad Pascalem ve 4k

Co sa tyka spotreby v idle tak informacie su take, ze je tam bug v ovladacoch. Nvidia by mala pracovat na oprave. Spotreba by nemala byt vyssia ako pri Pascaloch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co Jiriku, jak 2080..potesila nebo zklamala? Ja bych tipnul, ze moc nenadchla ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"ze moc nenadchla ;)" ...nie za 22+ kkč :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze dost lidi (i moje malickost) cekala, ze vykon 2080 preci jen bude vys (10+%) nez je 1080Ti..a ona je to vicemene remiza. Kdyz se pak k tomu pripocte prave ta cena, tak ta karta tak nejak trochu ztraci smysl na aktualnim trhu..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sešly se dvě věci, nV chce zachovat marže a když se připočtou náklady na novou technologii tak cena je vážně pro nadšence co na peníze ani na spotřebu nehledí. Já spíš čekám na 2070, byť ta cena je taky hodně vysoko, ale pořád se to nějak dá.
Jediné co by mohlo zchladit ceny je že konkurence "vytáhne králíka z klobouku", ale podle dosavadních zvěstí to vypadá hodně bledě, ani se mi nechce věřit že hodlají poslat do luftu tak dobře získaný podíl na trhu. A pokud vážně nic nevydají dříve než příští léto tak nynější výsledky budou jen smutnou labutí písní...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jediné co by mohlo zchladit ceny je že konkurence "vytáhne králíka z klobouku", ale podle dosavadních zvěstí to vypadá hodně bledě, ani se mi nechce věřit že hodlají poslat do luftu tak dobře získaný podíl na trhu."
..tak tohle je bohuzel pravda. AMD ma v grafikach momentalne zarazenou spis spatecku. Dost zvlastni je, ze nepusti aspon ten refresh Vegy na 7nm, kdyz uz maji ty karty stejne hotove. Mozna, ze cenove by se to moc nevyplatilo..ale ve stinu cen Turingu...
:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je jaké mají vlastnosti. Třeba to taky žádná sláva není a nebyl by to pak takový tahák. Mě spíš mrzí, že snad ani Navi nemá být nijak moc odlišná od Vegy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Dost zvlastni je, ze nepusti aspon ten refresh Vegy na 7nm“

Možná se jim to prostě nevyplatí. Napadá mě víc důvodů:
- 7nm výroba je drahá a nemusí být zaručený dost velký posun výkonu na ospravedlnění cenovky, kterou by v AMD u takové karty chtěli.
- Může být výhodnější nechat na trhu stávající modely, než uvést nový, který bude mít horší poměr cena/výkon a zároveň zhorší prodeje těch stávajících, protože dostanou nálepku předchozí (zastaralé) generace.
- Možná raději využijí dostupné 7nm kapacity na produkty s vyšší marží, v současné situaci může dávat větší smysl nové drahé technologie nasazovat u procesorů a u grafik se držet starší technologie a konkurovat snižováním ceny.
- Možná očekávali po konci těžební mánie mrtvé období.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v nižším segmentu AMD má co nabídnout, Vega je sporná, ale aspoň výkonově srovnatelná po 1080, na 1080Ti nemá nic stejně tak na novou 2080+. Pokud AMD přijde s méně výkonnými, byť výhodnými kartami, tak v top výkonu nemá nic a NV může stanovit cenu na hraně toho co lidi budou ochotni platit. Otázkou je zda a kdy AMD srovnatelný produkt nabídne a za jakou cenu to bude možné. Vega je cenou de facto srovnatelná s Pascaly podobného výkonu, čip je ale větší a paměti jistě nákladnější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, předobjednávka zrušena, počkám si na FE 2080Ti. Výkon 2080 je cca jak se předpokládalo ale v 4k to prostě není ono, spoléhat na DLSS u nových titulů můžu ale ty současné...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro Tebe s 1080 to verim. Jinak co se tyce DLSS, tak je to porad dost zahada, co z toho vyleze. Nekde jsem videl srovnavaci obrazek z toho jejich dema (uz to nemuzu najit..) kde to DLSS vypadalo dokonce hur nez TAA...pokud by to tak bylo, tak nevim, na co takovou funkci na premiove karte, ktera ma dodat premiovou kvalitu moc zapinat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nekde sem cetl ze DLSS muze byt optimalizovano bud na vykon a nebo na kvalitu a podle toho vypada vysledek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, je to porad 'zahada', jaky to DLSS nakonec bude a jaky bude prakticky prinos... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš tu fotku jak před plátnem stojí Huang a na plátně je přiblížený výřez nějakýho chrochtáku? Já si všiml že při DLSS na tom chybí nějaké části modelu.
našel jsem to : https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fblogs.nvidia.com%2Fwp...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle nemyslim, byt mne prijde taky 'husta' a ztraceji se tam podle mne detaily.
Tahle je ale horsi..uz jsem to nasel
https://www.kitguru.net/wp-content/uploads/2018/09/taavsdlss.jpg
Vsimni si povrchu kuze na operatku hlavy...proste s DLSS tak nejak zmizel..
Pripomina to dost to, jak DLSS popisoval J. Olsan na cnews jako inteligtni druh filtru, ktery bude ale mit tendence delat chyby..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci byt hnidopich..ale PCLAB zrovna nemusim...
Nemam 4K, takze z toho co vidim na 1080p tak DLSS vypada kupodivu zase nejostreji. Ano tady TAA vypada Blury a DLSS naopak vubec. Nicmene nektere casti DLSS sceny vypadaji preostrene dokonce proti originalu..to mi tak nejak nedava zase smysl..
Takze tu mame 2 obrazky, jeden kde je DLSS oproti TAA rozmazly a ztraci plno detailu. Pak tu mame druhy, kde DLSS je naopak nez TAA, ale zase preostruje scenu celkove oproti originalu.
A ted si vyber :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mě právě i ten origoš přišel dost blurry, třeba stromy v pozadí, možná nějaká výkonová optimalizace (renderováná část obrazu je v nižším rozlišení upscalovaná pomocí SMP nebo použité horší kvalita textur) a to přiostření v DLSS mi rozhodně sedí víc, na 4k má jemnější zobrazení na stejné ploše a "přeostřenost" zanikne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mne cely ten test nedava moc smysl. Bud porovnavam pomer vykonu/kvality pro upscaling a pak ok. Mozna tady vyjde lip DLSS nez bezny upscaling + TAA v nasem pripade. Nicmene co bych pak mel porovnavat je taky original render v danem rozliseni vs DLSS upscaling, protoze potrebuji mit nejaky "pevny bod" vuci kteremu muzu porovnavat. Ten tady nejspis chybi. Kdyz ale nevim jak ta scena v originalu mela vypadat bez upscalingu, jak muzu hodnotit upscaling jako takovy?
Nevim..proste PCLAB..proste divny..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keď si všimneš, že tie screenshoty boli urobené z pohybu vozidla, tak ten blur kludne mohol spôsobiť moment nahrania toho screenshotu a nie DLSS či niečo iné (kde pri TAA to vyšlo lepšie a DLSS horšie úplne náhodou iba tým v ktorom momente bol obrázok nahraný). Najlepšie by to bolo vidieť a porovnať priamo v pohybe. Keď si pozrieš videá z linku nižšie, je DLSS na nich nepochybne ostrejšie ako TAA a jeho použitie ešte poskytuje výkon navyše. Každopádne je to ale iba benchmark, ktorý sa dá ľahšie predikovať. Zvedavý som na Tomb Raidera a iné hry, kde to bude zaujímavejšie na skúmanie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano mohl to být motion blur, to TAA je máznutější celkově proti DLSS a DLSS je zase dle mě pěknější i proti ne AA originálu - vyhlazení hran na DLSS je krásně viditelné proti originálu.

A to je jen staticný snímek, v pohybu bez AA to bude vypadat hůře. I když projev shimmeringu na 4k díky jemnosti není tak viditelný, tak je to dost rušivý element, zvláště když je scéna téměř statická.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem viděl z toho FF dema, tak TAA bylo blurry jan sviňa oproti DLSS, poláci měli v recenzi full 4k obrázky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

FF nemá cenu zkoumat, DLSS vychází i z předchozích snímků, což je o dost snažší, když ty jsou v podstatě pořád stejné, jako v tomto demu ;)
DSLL se bude vůbec těžko zkoumat na screenshotech, když záleží i na tom, co se dělo před ním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu sú videá testu DLSS na deme Final Fantasy:

https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_rtx_2080_ti_gaming_x_t...

Je tam výkonové aj vizuálne porovnanie s TAA. Podľa mňa to vyzerá na dobrý výsledok. Zrejme sa niekde dá nájsť aj niečo, čo nevyzerá dobre. Neviem. Zatiaľ by som ale nič z toho nebral ako referenčný výsledok. Rád by som to videl v hre a nie benchmarku. Ale je jasné, že určití ludia sa chytili toho čo sa im nepáčilo a teraz šíria hlúposti. Belka už píše u seba, že DLSS je odpad a oveľa horší ako FXAA (aj keď priame porovnanie s FXAA nikde nie je). Každý si očividne nájde presne to, čo chce, aby to bolo. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak na to mne napada asi uz jen jedna odpoved (stejne jako na RT)...proc to NV ted vydavala a nepockala minimalne mesic, 6 tydnu (aspon z duvodu podporovane RTX verze od Mrkvosoftu), aby se ty nove a cool funkcionality dali aspon otestovat? Predvanocni prodej by stihli tak jako tak a cela tahle sarada by odpadla.
Takhle to ve vysledku budi dojem, ze to NV vlastne nema hotove a prodava vzdusne zamky buducnosti....coz do ted byla vzdycky domena AMD a duvod aby se ji fandove NV vysmivali. A ted to maji zpatky a NV posramoenou povest i 'technicky' ;)
:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tiež mi príde praktickejšie keby tie karty vydali až po aktualizácii Windows a implementácii v hre Tomb Raider. BF V víde aj tak neskôr. Ale bola by v tom čase vonku aspoň jedna hra, kde by sa dalo všetko testnúť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak to je jak s vajíčkem a slepicí, co bylo dřív.... jedno z toho prostě dřív bude :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To áno, ale väčší zmysel by dávalo, keby podpora DXR a následne RTX bola k dispozícii pri vydaní prvých RTX grafík.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ako 100% beriem referenčnú GTX1080 (ak nie je uvedené inak), od nej dopočítavam všetky ostatné karty - FE RTX2080/2080Ti. Len v 4k (ak nie je uvedené inak) – Ako u RTX2080 tak u RTX2080Ti mi príde bezpredmetné počítať niečo iné, resp. nebudem tráviť 2x času aby som došiel k záveru typu „v 4k je rozdiel medzi 2080 a 2080Ti 35% a v 1440p len 32%“. 15 testov + 1 bit-tech.net ako zaujímavosť keďže sú tam nereferencie 1080/Ti, zoradené podľa webov z najviac testovanými hrami.

https://www.techpowerup.com 23 hier !

1080 100%
1080Ti 133%
2080 144%
2080Ti 185%

http://www.pcgameshardware.de 21hier !
No, 21 hier tak sa nebudem trápiť a využijem ich zhrnutie:
„21 games in 3 resolutions + 1 OpenCL application, PCGH-Benchmarks 2018“
1080 100%
1080Ti 130%
2080 137%
2080Ti 168%

https://www.computerbase.de 16 hier !

1080 100%
1080Ti 132%
2080 140%
2080Ti 178%

http://www.tomshardware.com 13 hier !
1080 100%
1080Ti 127%
2080 135%
2080Ti 163%

http://www.hardwarecanucks.com 13 hier !
Perfektný záver, RTX2080Ti je o:
35% výkonnejšia než RTX2080
42% výkonnejšia než GTX1080Ti
90% výkonnejšia než GTX1080

http://www.pcgamer.com 12 hier !
1080 100%
1080Ti 134%
2080 138%
2080Ti 178%

https://www.techspot.com 12 hier !
Nezabíjam čas počítam, citujem:
RTX2080 je o 33% výkonnejšia než GTX1080
RTX2080 je o 1% výkonnejšia než GTX1080Ti
RTX2080Ti je o 30% výkonnejšia než RTX 2080

https://nl.hardware.info 11hier
V závere, majú perfektné „Hardware.Info GPU Prestatiescore 2018-2 – 4k Ultra“
1080 100%
1080Ti 130%
2080 140%
2080Ti 175%

https://www.hardwareluxx.de 10hier *(Shadow of Tomb Raider v HDR keďže sa nedalo inak)
1080 100%
1080Ti 131%
2080 143%
2080Ti 179%

https://techreport.com 9hier *(Tomb Raider: „For now, we're testing at 4K with HDR enabled)
1080 100%
1080Ti 127%
2080 140%
2080Ti 175%

https://www.pcworld.com 9hier
1080 100%
2080 142%
2080Ti 183%

https://www.pcper.com 9 hier
1080 100%
1080Ti 132%
2080 137%
2080Ti 175%

http://www.guru3d.com 8 hier
1080 100%
1080Ti 133%
2080 139%
2080Ti 179%

http://hexus.net 7hier
1080 100%
1080Ti 126%
2080 135%
2080Ti 167%

http://www.tweaktown.com 7hier
1080 100%
1080Ti 124%
2080 144%
2080Ti 184%

https://www.bit-tech.net 6 hier
EVGA FTW 1080 100%
GB Aorus 1080Ti 131%
2080 133%
2080Ti 171%

RTX2080Ti je podľa testov o nejakých 75% výkonnejšia než GTX1080 a o 35% výkonnejšia než 1080Ti.
RTX2080 je +/- 5% nad GTX1080Ti (nepočítam presne, už len letmým odhadom, počítania mám dosť :D ) a 35-40% nad GTX1080.

Spotreba je myslím fenomenálna, obzvlášť v porovnaní s Vegou 64, RTX2080Ti pri o 70-75% vyššom výkone žerie rovnako !!! (v testoch rozmedzie od o 10-20W nižšej spotreby do 10-20 vyššej spotreby)

Cena... no myslím tu je škoda niečo hovoriť, u 2080Ti je proste šialená.

Za mňa, výkon je v rámci očakávania, akurát že pozerať tie testy kde 2080Ti dáva v 4k a maximálnych nastaveniach 70-80-90fps ako nič je priam dych berúce :D Spotreba parádna ale všetko to kur*í cena, obe nové karty sú neskutočne vysoko, čo dodať.

Ale máme demokraciu a kapitalizmus, kto chce kúpi, kto nechce nekúpi. Bodka.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dobra prace ;)
Kdyz jsem tak prochazel nektere recenze, tak vlastne nejvetsi kritiku sklidila 2080. Vykon na urovni 1080Ti, ale podstatne drazsi. Ma sice nove technologie navic a fixnuty Vulkan/HDR ale bez toho se bude dat nasledujici 2-3 roky vcelku dobre existovat. Jinak celkove nektere redakce nedopourucili at koupi 2080, tak i 2080Ti prave z duvodu vykon/cena. Ale kdyz mame ten kapitalismus a Jabko muze stat stejne..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"podstatně" asi ne 14% v MSRP proti 1080Ti, jako bonus RTX a DL, jako mínus 3GB paměti. Akorát teď asi nikde neseženeme tu levnou varinatu. S DLSS ten výkon bude o dost lepší a tím pádem i poměr.

2080Ti je daleko větší raketa a tady je opravdu ten výkon navíc zatraceně zaplacený, na druhou stranu, majitelé 4k ten výkon de facto potřebují... tady asi nebude zbytí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"14% v MSRP proti 1080Ti"..tohle je celkem fuk, protoze zadna karta za MSRP dle ocekavani neni a nejspi ani v dohledne dobe nebude. Krome toho, az nekdy budou, tak budou mit stejne nizsi vykon uz i nez ta 1080Ti, protoze 2080FE je OC verze a MSRP jsou striktne NE-OC verze. Takze tam podle mne vykonove bude lepsi volba dokonce 1080Ti.
Co se tyce RTX..tak jeji vykon to je dalsi stejna zahada jako kvalita DLSS. Podle tohoto obrazku a jedineho zatim funkcniho dema, tak 2080 zatim podle 'ocekavani' bude davat horko tezko 1080p...1440p na urovni konzole (s odrenyma usima a zavrenyma ocima) a 4k ani nahodou..
https://www.overclock3d.net/gfx/articles/2018/09/17181418293l.jpg

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Karty dřív nebo později budou, a zda budou pomalejší. Na své FE 1080 nevidím rozdíl, pokud chci, nataktuji ji stejně jako nějakou top nereferenční verzi a tím že je na vodě, boostí o 120-150MHz víc než když byla na vzduchu aniž bych měnil nastavení. Těch 90MHz OC na FE vůbec nic neříká o tom na jakém taktu to ve finále poběží, z toho co jsem viděl, většina testovaných AIB karet podávala totožný výkon jako FE a OC do extrému to posune max o 10%.

A ad SW RT demo... Kdybych nevěděl že to byla demo ukázka RT, tak bych řekl že to je nějaká scéna z filmu kde superpočítače počítají jeden snímek v řádech hodin až dní, dej mi to do stolního počítače za 22 kolíků byť to bude běhat slušně jen ve FHD, to je neskutečný posun v grafických možnostech v domácích počítačích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevidis, nevidis, protoze nechces videt.. 1080FE edice byla 'luxusni" (cenou) reference, 2080FE neni de-facto uz ani refrence, ale 'normalni' OC karta. MSRP karty, kdy a pokud budou, budou mit nizsi takty, takze pomalejsi byt musi. Jestli to bude 3%, 5% nebo 8% je celkem jedno...jde o princip. Krome toho tvuj vodnik na 1080 je specialni pripad, ktery s tim o cem se bavime nema nic spolecneho.
Ad SWT...ale tak jo, tady ta scena vypada zajimave, ale je to de-fcto demo scena, takze musi vypadat. Je to presne to stejny co jsi tady povidal, ze Marketingove slidy NV presne ukazuji vykon..a prdlajs prdlajs prdlacka...protoze je to marketing. Tohle demo je taky marketing..jenom ty mas porad zeleny bryle, aby jsi se na to podival trosku pragmaticky a ani ti nevadi, ze si s tebe k vuli tomu ostatni utahuji..
Posledni..ten pocitac urcite nebude za 22k..to je cena minimalne te karty, nebo spis tech 33k za grafiku. Ale jinak jo, je to posun, to nezpochybnuji.. akorat ze jej mas zatim jen na papire (pardon v jednom demu)..
ps: UE4 demo je jeste lepsi nez tohle SWT, aspon v momente, kdy jsou postavene 2 zrcadla proti sobe ;)
http://www.pcgameshardware.de/Atomic-Heart-Spiel-61681/Videos/Echtzeit-R...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

22k jsem myslel za grafiku - cena FE, ne MSRP od za ref. varianty. To že to rozběhá karta za 22k je zatracený pokrok, však 1080Ti, která se s 2080 nejvíce hodí porovnat z toho udělá ledva slideshow. Jasně je to demo, ale i tak, dívám se na demo, které je pro mě k nerozeznání od filmu. Uberne trochu, což už sice nebude vypadat "jako živé" ale pořád lepší než cokoli dnes běžně dostupné ale bude mít stále rozumný výkon. A i kdyby to bylo těch 33k za 2080Ti, tak na ten výsledek je to prostě super.

To ale nijak nepopírá že 33k za 2080Ti je cena na hranici mezí, nicméně ani těch 22k za 2080 ba i třeba jen 20 za 1080Ti není cena v mezích majoritní části trhu. Ti kdo si ty karty mohou/chtějí dovolit vědí proč to dělají

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"tak vlastne nejvetsi kritiku sklidila 2080. Vykon na urovni 1080Ti, ale podstatne drazsi."
gtx1080Ti stála 22 tisíc (i když si pamatuju cenovky i 26.000), takže dnešní rtx2080 s cenovkou 22tisíc je fakt "podstatně" dražší?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak aby vypadala 2080 proti 1080Ti líp, stačí vybrat hry s HDR. To že HDR Pascalu nejde a snižuje to o cca 10-15% výkon se ví. Ale do recenzí se to jistě hodí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč se řídíte srovnáním HDR vs HDR a ne SDR vs SDR?

Tak jak tak, ani ten Turing není bez ztráty výkonu s HDR (většinou, dle titulu, rozlišení). Ty recenze se rozhodně nepíší jen proto aby se nahonil co největší "wow efekt". Pokud někdo používá HDR na Pascalu tak srovnáné s HDR pro něj bude důležitější než srovnání bez HDR, které je ale třeba zajímavější pro vás. Prostě si z dostupných testů vyberte výsledky pro vás relevantní.

Dobře to říkal JayzTwoCents ve svém review, že metodiku a úroveň detailů nemá divák řešit, důležité je porovnání ve stejných podmínkách napříč různými grafikami a podstatný je ten rozdíl ne absolutní FPS z daného testu. Recenze karty prostě nemusí vždy odpovídat tomu co čtenář dostane v jím aplikovaných podmínkách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HW je to zajímavej, ale sakra drahej (na druhou stranu plocha čipu dělá své). Výkon je hezkej, ale jak někdo namítl, na 4k to bude ještě někde taky dropovat a otázkou je ten RT. Čistě hrubý výkon vs. příplatek oproti pascalu staví kartu do nevýhodné pozice, ostatní fíčury to mohou vyrovnat.

Je vidět, že konkurence chybí a hráčům, co hrají nejnovější tituly a mají zobrazovadla s rozlišením vyšším než FHD nezávidím. Sám mám vodní veku co se 99% času fláká a doufám v to, že mi ta karta vydrží co nejdéle, když se to tak hezky chladí až skoro k okolní teplotě. Evidentně je nV teď taky na tech. hraně, vzhledem k tomu že vyprodukovali tak velkej obvod, rozdíl výkonu oproti staršímu hi-endu je menší než na co byli majitelé nV zvyklí a pak ta cenovka :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majitelé NV byli zvyklí typicky na něco kolem 30% mezigeneračního růstu. Přechod z Maxwell na Pascal (kolem 70%) byl extrém a nikdo soudný takový posun nyní očekávat nemohl. Mezigenerační posun je tedy to co bylo zvykem možná trošku lepší. Typický posun býtvá tak že x80 model dorovná/lehce předežene x80Ti (u Pascalu už 1070 dorovnala/překonala 980Ti).

Na co ale nebyli zvyklí je velké navýšení ceny. V podstatě jen ta cena je jediná vada na kráse, jinak ty karty mají hrubý výkon navíc a nové features

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw. za toto sa na mňa zosype kopa "mínusiek" ale NEMÔŽEM súhlasiť s citujem: "Majitelé GeForce GTX 1080 Ti mohou zůstat v klidu, výkonnostně zůstává high-endem…"

Highend je podľa mňa odteraz jasne s +/- 35% náskokom proti 1080Ti nová RTX2080Ti.

OK, dajme tomu že je highend aj 1080Ti ale potom tu ako máme 4-5 highendových nVidia kariet ? 1080Ti/Xp/Titan V/RTX2080/2080Ti - podľa mňa blbosť.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne je 1080Ti porad "high end"..akorat ze ne maximus maximovic. Na ty karte staci trosku postelovat detaily, a zahrajes si taky 60fps. 2080Ti to uz da vetsinou s max namaxovanim..cili karta je pro vizualni masochisty ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono je ale dobré mít i rezervu. Třeba ta 2080 měla v Destiny 2 kolem 62FPS avg, to je na krev..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tim highendem je to slozite, jasne ze budes-li se ridit ciste vykonem, tak by highendem mela byt pouze nejvykonejsi karta teda RTX2080Ti.
Mnozi lide ale za highend (minimalne cenou) povazovali uz GTX1070 a nutno souhlasit, ale vykonovy highend to nikdy nebyl. Co potom bude RTX2070? Tam se o mainstreamu neda hovorit uz vubec.

Takze fakt mas tri oblasti highendu:
v nejuzsim smyslu RTX2080Ti
v sirsim smyslu RTX2080Ti, RTX2080, RTX1080Ti
v nejsirsim smyslu RTX2080Ti, RTX2080, RTX1080Ti, RTX2070, GTX1080.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak 1070 (vzhlem k ceně a výkonu spíše 1070Ti) je mnohde považovaná za střední třídu/mainstream protože jsou to karty s ideálním výkonem kde se při FHD hraní člověk nemusí moc omezovat a v ceně herního počítače to udělá tak 15-20% (pokud přičteme i periferie tak méně) ceny navíc za cca 50% výkonu navíc oproti 1060.

Z pohledu rozdělení bude záležet hlavně na tom jak to má výrobce, obykle se to určovalo dle velikosti čipu.

Nicméně vysvětleme si co je vlastně definice mainstream. V ideálním případě je mainstream to co se prodává nejvíce, tzn bude to 1050/1050Ti. Takže vlastně to nejslabší na trhu, více či méně, multimediální karty.

Pokud ale mainstreamem chci označit nějaký výkonový střed za rozumnou cenu - můžeme tomu říkat střednít řída - tak to budou právě ty 1070Ti (před jejím vydáním 1070). 1060 při FHD už žádá kompromisy poměrně velké, u 1070Ti je to minimum, navíc má slušný poměr cena výkon a v absolutní cenou není nijak přehnaná.

Za mě v generaci Pascalu 1050 považuji za entry level, 1060 za low end, 1070/80 střední třída a 1080Ti/Titan higend. Nová generace posunula výkon dál, pokud se nijak nezmění rozdělení karet o kterých ještě nevíme ze strany NV, tak dělba zůstává stejná dle modelových řad. Jediný rozdíl je že koupí 1080Ti sice kupuju highendovou kartu, ale neaktuální generace a výkonem se vyrovná střední třídě té současné generace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problem Jiriku je ten, ze tvuj pohled nesdileji ostatni. Nesdileji jej vetsinou ani redakce, ktere obvykle karty do ruzncyh segmentu ve svych review zaradi. Takze bud se prizpusobis tomu, co je nejaky obecny konsensus..a nebo budes za bilou vranu jako doted.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Highend je podľa mňa odteraz jasne s +/- 35% náskokom proti 1080Ti nová RTX2080Ti.

Problém je, že +/- 30% nárastu dokáže dosiahnuť AMD zmenou v ovládači a nepotrebuje na t novú architektúru, otázka je len či ide o mikrobenchmarky alebo ničo iné.. Tipujem , že tie testy sú reálne mikrobenchmarky a nie reálne deje z hry s externou AI, ktorá hrá rolu hráča hry

AMD's RadeonSI/Gallium3D Linux Graphics Driver Gets Optimized For Ryzen CPUs
on 6 September 2018
. In OpenGL micro-benchmarks there was an increase in performance by 32% for a draw elements operation or 25% for DrawArrays when using an AMD Ryzen Zen 1 CPU.

For real-world games/benchmarks, the performance benefit is expected to be much less than those micro-benchmarks but still should be noticeable.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-RadeonSI-Ryzen-T...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Problém je, že +/- 30% nárastu dokáže dosiahnuť AMD zmenou v ovládači a nepotrebuje na t novú architektúru, otázka je len či ide o mikrobenchmarky alebo ničo iné."

Toto beriem ako dobrý vtip. Je síce možné, že keď máš niečo vyslovene na nič nakódené, tak dokážeš potom z toho vytiahnuť viac, ale za normálnych okolností nemáš šancu iba úpravou ovládačov dosiahnuť celoplošne o 30% lepší výkon. Okrem toho to, na čo sa odvolávaš je zlepšenie ovládačov pre Linux, ktorý mali v AMD dlhodobo na nič. To, že ho dostali na úroveň, kde má byť, neznamená, že si teraz kedykoľvek mávnu nejakým čarovným prútikom a bez zmeny architektúry dostanú oveľa väčší výkon aj pod Win.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teoreticky je to mozne, vid novy amd radeon driver:
Star Control®: Origins

Up to 17% faster performance in Star Control: Origins using Radeon™ Software Adrenalin Edition 18.9.2 on the Radeon™ RX Vega 64 (8GB) graphics card than with Radeon™ Software Adrenalin Edition 18.8.2 at 3840×2160 (4K)
v dalsej verzii driverov mozu dat dalsich 13% :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky v jednej hre. Nie tak ako píše Peter Fodrek o nahradení vývoja architektúry a teda celoplošne. Je rozdiel medzi výkonom daným architektúrou GPU a nedoladenými ovládačmi v konkrétnych hrách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw, v podstate ma ten hype nezasiahol. ked si predstavim ze mam hratelnu kazdu jednu hru na 2K s freesync (od 45 - 100fps) na stroji co mam, tak mi karta co mi da 100-150fps neda ziadnu pridanu hodnotu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. To chápem. Ja som prešiel na 4K a kvôli tomu som chcel upgrade. Mám síce na to, aby som si kúpil RTX 2080 Ti, čo by bol výkonovo jediný rozumný upgrade z 1080tky, ale nechce sa mi dávať za jednu GPU toľko peňazí. Stále ma to láme, ale určite si počkám, kým sa rozhodnem, minimálne kým bude spojazdnené DXR vo Win a budú tu RTX hry Tomb Raider a BF V. Aby som videl ako bude reálne RTX a DLSS vyzerať inde ako v demách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takových je nás víc, co bysme měli, ale nechce se nám. Po přečtení recenzí si k Vánocům naježím dovolenou v Bulharsku. S plnou penzí. Letecky. S ženou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně také hledám racionální důvod proč to nekupovat, protože chci ten výkon ale zároveň je to za mou psychologickou hranicí, navíc u mě to není volba zda dovolená nebo grafika, můžu oboje. Dovolenou navíc platím z části z benefitních programů a zbytek platí žena, té ale dávám 9-10 tisíc měsíčně, mít to u sebe na účtu tak si něco koupím, takhle to má žena u sebe a než ji přesvědočovat že potřebuju nějakou částku uvolnit, tak mám na HW oddělený rozpočet který mám pod kontrolou sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je

> Okrem toho to, na čo sa odvolávaš je zlepšenie ovládačov pre Linux, ktorý mali v
>AMD dlhodobo na nič

už dávno nie
v 7 z 13 muliplatformových hrách je Vega pod Linuxom lepšia ako pod Windows, v prípade RX580 je lep3ia v Linuxe v 8 z 13 hier

Windows 10 vs. Ubuntu Linux With Radeon / GeForce GPUs On The Latest 2018 Drivers
Written by Michael Larabel in Operating Systems on 21 March 2018.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=win10-ubuntu-gpufres...

To čo tvrdíte bolo pravdou pred 10-imi rokmi za čias Ati do čias fglrx 8.40.. Lebo vtedy meno Catalyst bolo synonymom k inhibítor.

ATI R300/400 Linux Performance
5 September 2007

Using the fglrx 8.41 driver on this older graphics hardware will allow for a sizable performance improvement compared to the older binary drivers

The X300 was about 50% faster in Enemy Territory and in Doom 3 it was as much as 12.5 times faster going from 1.7 frames per second to 21.3. In Quake 4 with the lowest available settings, the performance improvement was 54x faster! Yes, fifty-four times faster.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je hlavne v samotnej podstate príspevku na ktorý som reagoval. Kde tvrdíte, že AMD dokáže zdvihnúť 30% výkonu svojich GPU cez ovládače bez potreby meniť architektúru. To je možné iba vtedy, ak je výkon podcenený a nevyladený. Okrem toho v danom článku sa píše:

" In OpenGL micro-benchmarks there was an increase in performance by 32% for a draw elements operation or 25% for DrawArrays when using an AMD Ryzen Zen 1 CPU."

Toto vôbec nehovorí o celkovom zvýšení výkonu, ale iba o efektívnejšom spracovaní draw calls na strane CPU. Nie o tom, že sa aktuálne o toľko zvýšil výkon vytiahnutý z GPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to aj citujem tak, ako píšete, lebo si uvedomujem, ze ide o "padák" toho príspevku. Ale toto poukazuje na to, že meranie fps nemeria len výkon GPU

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze nakonec to dopadlo dle ocekavani:
RTX2080Ti je bez ohledu na cenu nejvykonejsi a kdo na penize nehledi, ten ma jasnou volbu.
Ovsem pomer vykon/cena je strasny a nove karty starou radu vubec netrhnou.
Takze misto RTX2080 si muzete nechat starsi a levnejsi GTX1080Ti a misto RTX2070 si muzete nechat starsi a levnejsi GTX1080, vykon bude +- stejny, cena jasne hovori ve prospech starsi generace.

(Crha vam to rikal, ze Turing je update tak maximalne pro majitele Keplera. ;-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Právě že u 2080 cena pro starou generaci nehovoří jasně.Rozdíl 1080Ti a 2080 není velký, zvlášť s ohledem na cenu celého počítače je to pakatel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"zvlášť s ohledem na cenu celého počítače je to pakatel."

Tenhle komentar vubec neberu, to same si muzes rict u kazde komponenty a ve vysledku zaplatit klidne trojnasobek za celou sestavu.
Kazdopadne 2080ti vyjde vice 2x draz v porovnanim s 1080ti alespon podle cen v US a vicemene draz nez cely zbytek highend sestavy coz je proste spatne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. A navíc rozdíl ca 4500, to vydá na docela slušnou základovku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad to muze delat par tisic a hlavne za "normalni" 2080 FE muzes dostat lepsi akvalitnejsi edici 1080Ti. A nebo chytnes nejakou ve sleve..
Ale jinak v tomto pripade jo, tady se ten rozdil pri finalni cene sestavy uz da zkousnout :) Stejne mne ale nenapada, proc platit vic (DLSS a RTX zatim jako argumenty moc neberu) :)) ..ja bych radeji koupil kvalitnejsi edici 1080Ti za stejny peniz, nez 'horsi' edici 'perspektivni' 2080.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lenže 2080tka má aj lepšiu podporu DX12 a Vulkán, vďaka čomu by mala v modernejších hrách získať väčší náskok. Pre mňa by to už len kvôli tomu bolo za rovnaké peniaze určite 2080.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..ale vzdyt nikdo DX12 a Vulkan nepotrebuje, kdyz tu ma DX11 a OpenGL .. mrk mrk ;)
To samozrejme chapu, ale pragmaticky to stejne prinejmensim nasledujici 2-3 roky nebude moc problem.. ten prechod na DX12/Vulcan kde hooooodne pomalu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ale vzdyt nikdo DX12 a Vulkan nepotrebuje, kdyz tu ma DX11 a OpenGL"

Ja som sa takto nikdy nevyjadroval. :-) Ale pointa je jasná. Škoda, že sa nové API používajú tak pozvolna.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+ (jako clovek co si nechava hw dlouho) by mela mit delsi podporu, ale to asi v tomto cenovem segmentu resi malokdo :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No kdyby stály ty karty stejně, tak se asi není o čem bavit.
Jenže nejlevnější skladem dostupná 1080 Ti (heureka) je za 18500 a nejlevnější 2080 za 23000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Ja rozumim cloveku, ktery 1080Ti nema, ze si koupi 2080, spis jsem to myslel tak, ze vymena 1080Ti dava smysl jen na 2080Ti, ale ta je radove drazsi.

2. Nechapu, s ohledem na ceny celeho pocitace to dela skoro polovinu ceny a teda rozhodne ne pakatel. Na RTX2080 ti staci R7 2700X, 16GB RAM, SSD. (cpu9.000+deska4.000+ram5.000+zdroj3.000+case2.000+ssd5.000 = 28.000Kc
gpu = 23.000Kc) To je proste sileny!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je prosím zkratka "dob. cena" ? Dobrovolná ? Dobrá ? Dobrovského ?

Prosím autora, aby si chybu opravil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To budou hasici.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle. Žádné terno to není. Navíc první generace nove architektury/ technologie má své mouchy. Takže pošetřím a pujdu až do RTX 21XX, která by navíc mohla být už na 7 nm a odskok výkonu by mohl být větší a třeba bude i "králík z klobouku" který zahejbe cenami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte "AMD z klobouku"? Nebo Intel? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když to tady tak čtu, to vypadá že pro třetinu lidí je moc drahá a zbytek jí běží 20. koupit. To se vážně grafické karty za 1000+ USD prodávají v takovém obrovském množství nebo jsou to jen vlhké sny. Nezkusíme zase anketu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim teda, ale co ctu diskuze tady a na CNku, tak cca. 1/3 lidi nadsena a pro 2/3 je to moc drahy. Takze opacne nez rikas.
A uvedom si, ze sem chodi par lidi z poctu lidi co hraje hry a spis sem chodej fanousci, u kterych je mnohem vetsi sance, ze pujdou do drahe grafiky. Takze ono to v konecnem souctu bude delat par procent.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si spočítejte kolik těch diskutujících je.
Řádově tak desítky?
Těch nadšených je jen část, i z nich si většina tu kartu stejně nakonec nekoupí, takže se můžeme bavit o jednotkách prodaných karet…

V takovém množství se hi-end karty určitě prodávají :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

po dvoch rokoch ci kolko ma gtx1080ti 1,5?% na steame, kolko myslis z tych ludi prejde na 2080ti? 1/3? a na forach su hlavne len drzkovaci :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až na to že reálný posun je nula no dobře někde možná 5%. Velikosti GPU 2080 je skoro stejná 1080Ti a v současnosti o 5-10% dražší než 1080Ti takže reálně 0

RTX je přešlap Nvida jako prase Včera jsem viděl METRO demo a překvapení RTX trpí artefakty na okrajích objektů (šum se pravděpodobně odstraňuje na 2D úrovni) a scéna vypadá pěkně i bez RTX.

Celé jeto o tom že Nvidia vezme méně povedené Quadro čipy a prodá je jako herní a nazdar.
A nějak musí ospravedlnit že je uvnitř tensor core DLSS a jelikož čištění scény RTX není bez chybné je velká šance že DLSS (1440p na 2080p) zvětšení rozlišení nebude také dokonalé ve všech scénách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DLSS je naprosty nesmysl, to se shodnem.

Jinak ja tu situaci chapu, neni moc odlisna od situace pred rokem s Vega kartama. Taky v podstate vypocetni karty, na kterych nejak jde hrat.

Problem je, ze porad je nejrozsirenejsi DX11, ktere vypocetnim kartam typu Vega nebo Turing proste nesedi. Casem se prejde na DX12 a Vulkan, prijdou technologie jako RT a potom bude typ karet jako Turing urcite vyhodnejsi a lepsi.
Myslim, ze uz za dva roky na 7nm muze byt situace jina, ale momentalne to proste je uplny zacatek neceho noveho a proto to nemuze splnit ocekavani, ktera byla velika, ale proste bohuzel. NVidia to navi uplne zbytence nafoukla, taze jsou na ne ted lidi nasraty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"NVidia to navi uplne zbytence nafoukla,..." Super hláška, jen se píše Navi s velkým N :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je DLSS nesmysl, to se ukáže, až bude na čem porovnávat. Což zatím není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl někdo testy v renderingu? Tedy RedShift, Octane, ale i případně opencl?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ajo, jsem si tam nevšiml, ale to je docela fail (v OpenCL). Jsem zvědav na optimalizovanou CUDA, jinak ta karta nemá moc smysl, ne moc, vůbec... Tak snad se v CUDA pochlapí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=o1DoG6uTYBg&index=1&list=UUXuqSBlHAE6Xw-...

This Seems Rushed... - GeForce RTX Review
LINUS RIADNE SPRDNUL nvidiu ... to sa ceni ,snad jediny zapadny youtuber mal koule )))
ako je ludstvo nespokojne z nvidia vidno na prispevkoch pod videom a uz 55 tisic lajkov ..to je bomba

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

fakt sa musim hanbit za slovaka moravcika .. ten tu vyzdvihuje nvidiu ... facepalm .to je chudaaaak

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhľadom na spôsob akým tu vystupuješ to vyzerá na mentálny vek okolo 15. Snáď tomu zodpovedá aj fyzický vek alebo je aspoň nižší. Ak raz z toho vyrastieš, tak sa budeš skôr hanbiť za seba. Pretože potom pochopíš, že 55 000 hlasov neznamená celé ľudstvo (a už vôbec nie u youtubera, ktorého sledujú milióny). A možno vtedy budeš vedieť a chápať aj o čom sa vlastne hovorí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

55 tisic hlasov je urcite dost na par milionoveho youtubera , precitaj si komentare tam a pochopis aky si ty mentalny chudak . strapnujes sa tu , nemas na poriadny hw aby si ho otestoval , chodis po diskusiach a "obohacujes" svojim nvidia fandovstvom slabucky a bezvyznamny cz/sk trh a medialny minikusok sveta))
vek mam ze by som ti mohol byt fotrom a preto si neberiem servitku na usta pred nikym
zijem uz skoro 20 rokov v zahranici v roznych statoch a svetadieloch . zatila co ty sedis doma na zadku v diere

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je potom s tebou dosť zlé, keď na staré kolená máš takéto spôsoby. Ja nemám potrebu nikoho a ničím obohacovať. To máš možno ty. Alebo si len vymýšlaš a skúšaš troliť. To by ešte bolo fajn. Z toho sa dá vyrásť. BTW dospelí a rozumní ludia chápu, že to, že niekto žije v zahraničí a pochodil neviem aké svetadiely ešte nič nehovorí o jeho mentálnej výbave, ktorú máš podľa vyjadrovania dosť nízku. Ja mám na rozdiel od teba dosť slušné vedomosti ohľadom počítačovej grafiky a začínam sa dostávať pomaly aj do odboru týkajúceho sa strojového učenia, takže viem určite lepšie o čom v tomto smere hovorím (keď sa bavíme o RT a DLSS, nejde totiž o fandovstvo nejakej firme ale jednotlivých technológií). Okrem toho neverím tomu, že človek starý dosť na to, aby tu mohol byť niekoho fotrom, by bral na takú váhu nejakého youtubera a bral ako relevantných 55 000 lajkov z milíonov. Ludia dnes olajkujú hocičo bez ohľadu na to, či rozumejú danému obsahu alebo nie. Ono by to ale chcelo mať vyššiu úroveň. Keby si ju mal, nikdy by si tu nikoho nenazval chudákom. Pochybujem, že to pochopíš, ale skúsil som. Ak máš pocit, že to, že žiješ v zahraničí ťa robí niečím viac, tak je to bohužial len pocit ak sa kvôli tomu vyjadruješ ako primitívny človek. A už len to, že si lajkuješ vlastné príspevky je úbohé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teraz pozeram co tam linus hovori ... normalne ma napada ze podvod od nvidie..mozno by pravnici vedeli nieco najst tak ako v pripade 3,5 gb )))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za me to je sklamani a hazeni nemyslnymi procenty 35-40% na GTX 1080 Ti coz nerika vubec nic ,je to takovej marketingovej brainwashing pro masy.
Protoze kde schazel vykon 1080 ti ve 4K pri reknem 40FPS tak 2080 Ti jede mirne nad 60-68FPS coz zase tak brutalni odskok neni pokud uvazime ze RTX 2080 Ti stoji 2X tolik co GTX 1080 Ti. Jelikoz jestli ma 1080 Ti ve 4K 65FPS a 2080 Ti 95FPS je z herniho hlediska uplne u prcinky

https://www.newegg.com/global/ie/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEP...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm, takže 2080 vypadá za ty peníze jako nezajímavá karta a 2080 Ti je prostě pro ty, kdo chtějí nejvýkonnější kartu bez ohledu na cenu.

Dál můžeme vzpomenout na hlášku (Jaroslav Crha, 21.8.), že RTX 2070 bude mít výkon jako Titan X. Tak jo, no.
Sice test 2070 ještě není, ale vzhledem k výkonu 2080 se to dá vyloučit už teď.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak Jarousek by mel mit spis tvoji prezdivku... IT Joker ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Me prijde ,ze za ty penize je toho vykonu ponekud malo,bez ohledu na cenu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za ty penize.. Bez ohledu na cenu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proste musis to brat podle zaveru recenzi na coz reaguji takto:
Ma to nejvyssi vykon bez ohledu na cenu, ale presto si myslim ,ze za ty penize to nenabizi takovej vykon :-)
Protoze I kdyz je to uz udajna 4K herni karta ( RTX 2080 Ti ) Tak ne jen v malo testovanych hrach jede mirne nad 60FPS a to za dvojnasobne penize GTX 1080 Ti ktera tam mam " trapnych " 45FPS. Ten procentualni naskok je uplne nic nerikajici cislo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bud se na cenu ohlizim nebo ne.

Nejvyssi vykon byl vzdy cenove nevyhodny, to neni nic noveho a zdaleka ne jen v grafickych kartach ci pocitacovych komponentech. Nejvyhodnejsi je mainstream, proto se tak koneckoncu jmenuje. Jakykoli vykon nad(i pod) je vzdy krute preplacen(u lowendu ve vztahu k vykonu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.techpowerup.com/247689/amd-readying-a-10-core-am4-processor-...
AMD Readying a 10-core AM4 Processor to Thwart Core i9-9900K?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To uz tu bylo...
https://diit.cz/clanek/spekulace-chysta-se-amd-ryzen-2800x
..s velkou pravdepodobnosti fake

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clovek cekal vysoky vykonovy odstup a ne technologie ktore se realne nedaji otestovat v den vydani noveho produktu!!!, dale chyba v ovladacich ktere sou vlastne stale Bety pricem mely byt v den vydani hw jiz plne zabehnute cili odladene a ta cena? totalni fiasko, bude sranda jeste kdyz vyjdou druhe testy na RT(HDR+) a Tensor(DLSS-AA), jak to bude nezajimave, zbytecne ubirat vykon karty az na uroven FullHD(45-60 FPS) kde se ta karta svou cenou absolutne nehodi a k tomu naroste jeste spotreba, jednoduse mate v Turing cipu neco co vas od Pascalu vykone-m odlisuje minimalne ale mate tam neco(RT) co ste vubec ale ze nechteli a nepujde to vyuzit v plnem profilu, dekuji nechci, klidne by postacil Turing staveny jiz na DX12, mel vic CUDA jednotek a vyssi pracovni frekvence, nepritomnost vic jak 8/11GB graficke pameti necham bokem a totez udelam i pri FreeSyncu i kdyz hraci by ho jiste uvitali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Väčší spiatočnícky prístup sa vidí len ťažko. To, že využitie RT a Tensor cores nie je pre teba neznamená, že iní ludia to nevyužijú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak oni te donuti az budou hry bez RTX ON (vc. RT) vypadat jak nedodelky amatarskeho studia pred xx lety

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panove, uz je venku 35 testovanych her na HWUnboxed. Kdo jeste ma zejem prozkoumat trochu vic hruby vykon, tak nasmerujte pozornost tady.. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=jyRnPgZO09k

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za info. Po práci večer pozriem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Noc to nesleduji a grafiky v řádu desítek tisíc mi jsou dost ukraden, ale plánuji upgrade PC a nedá mi se nezeptat budou, v dohledné době, to je letos, uvedeny i nižší řady ať už jim budeme říkat 2050 , zkrátka grafiky v cenové hladině pod 5k Kč?
Jinak řečeno mám si koupit 1050Ti 4GB nebo počkat na náhradu z generace Turing

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Letos zadny nizsi Turingy nebudou. Kupovat 1050Ti do 5k je dneska po tezebni horecce uz zase blbost, kdyz muzes od 5600,- koupit AMD 570 4GB,
https://www.czc.cz/graficke-karty/produkty?q-c-1-f_2025810=d4096.0&q-c-0...
ktera ma radove 50-60% vykonu navic a zaplatis akorat 700-800 navic pro levnejsi edice.
https://www.computerbase.de/2017-05/gigabyte-sapphire-radeon-rx-570-test...
Za ty prachy neni lepsi karta..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík za typ, problém je že jsem zvažoval něco jako PALIT VGA GTX 1050Ti Dual OC 4GB GDDR5 PCI-E coz je bez daně cca 3500Kč, cenově nejblíže od AMD je u stejného dodavatele SAPPHIRE vga AMD PULSE Radeon RX 580 4GD5 4GB GDDR5, který je pod 5000Kč bez DPH to je o cca 1200 více. Jasně je to výkonější, ale ja to mám spíše na Inventor a sw pro návrh DPS a jsem zbyklý na nvidia,
Na druhou stranu jsem měl vždy intel, nyní mám nějakou i7, ale jelikož pod 6000 ted intel nemá žádné aspoň 6/12 jádro vážně uvažuji o Ryzen 5 2600 nebo Ryzen 7 1700, protože i7-8700 je cenově nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to chapu, ja myslel, ze to mas na hrani :)
Ryzeny muzu jen doporucit, sam mam 1700x. Pokud vyuizjes multithread, tak bych sel do nej. S DPH na Heurece je od 5700,-. Pri MT vytizeni jede na 3,5Ghz a mel by se dat celkem jednoduse overclocknout nekde mezi 3,8-4.0Ghz.
Pokud preferujes Ryzen2 a staci ti 12 threadu, tak 2600x od 5600,-. Ma uz celkem rozumny chladic a nema cenu ho ani moc taktovat, je uz natuneny, pokud to neni tvoje zaliba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2080Ti má nej výkon. Je dělaná na 4K hraní. Ani to jí ale nestačí, aby ve všech dnešních hrách dávala v nativním 4K 60+FPS. Ovšem kdyby uměla freesync, nemusela by dosahovat 60FPS, stačilo by jí k absolutní plynulosti řekněme 45 FPS. No ale neumí, neumí. Blbý, vzláště když si uvědomíme, že je to open standard...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je blbé pre majitelov freesync monitorov. G-Sync je zasa druhá vec. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A proc by to mela umet ? G-sync umi a to staci... sam vlastnim monit s G-sync a nemuzu si ho vynachvalit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a keby si vedel, ze to iste by si mal aj s freesync, a este by si usetril! :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takto to ale nefunguje. Výrazne lacnejšie Freesync monitory sú aj kvalitatívne horšie. Nielen z hladiska monitorov ako takých, ale aj s podporou FS, ktorá u nich býva obmedzená na dosť divné hodnoty. Ak by si chcel ekvivalentný monitor, t.j. s Freesync v takom rozsahu ako ponúka GSync, tak také už majú drahšiu elektroniku a sú k cene GSync o dosť bližšie. Ale je pravda, že stále sú lacnejšie. Len to už nie je taká diskotéka ako sa to zvykne tvrdiť. Freesync 2 by to mal u tejto technológii zlepšiť. Myslím, že Machina písal, že už sa tam budú dávať požiadavky na určité parametre, ktoré budú u všetkých monitorov s FS2 platiť. Tým by sa to mohlo sprehladniť.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vsiml jste si, ze Coffe CPUcka nehrazne zdrazili a zmizli i z nekterych nabidek? Viz treba czc, kde je skladem akorat i5 8600 za 6500,- a pak 8086K za 13990,-….
???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jn uz sou jen u zeleneho zmrda a pekne predrazene... ale ani tam uz za chvilku nebudou..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navýšení výkonu je ukazatel k ničemu, podstatné je, o kolik vzroste efektivní výkon v jednotlivých provozních situacích a co to bude navíc stát. Honba za hrubým výkonem je způsob, jak ze sebe vyhnat zbytky lidské psychiky a jak se stát otrokem výkonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.