Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Gigabyte GeForce RTX 2060 GAMING OC 6G

Neměla to být recenze GTX1660Ti, když právě vyšla? Koho by teď zajímala recenze 2060

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Recenze GTX 1660 Ti bude, až budu mít nějakou kartu v rukou.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Budu mít jednu kartu během příštího týdne, ale protože nediituju na full time, tak prostě recenze v den vydání nebude. #sorryjako

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je taková lokální klasika vydávat recenze na něco jiného, než se v danou chvíli očekává. A ano - i mě zajímá aktuální 1660Ti a nikoli "stará" známá 2060.
A že jí redakce nemá? No tak by měli něco dělat, aby jí měli. Pokud bylo oficiální vypuštění 22.2., recenzenti jí nepochybně měli k dispozici minimálně týden předem...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Máš plnej internet testů a budeš brečet že diit nemá recenzi ? Co to je za demenci? Já oceňuji právě testy s odstupem, kdy se výrobek stabilizuje, má ověřené ovladače a i konkurence má ovladače vyladěné.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Teď ses chytil - v rámci popsaného musíš milovat grafiky AMD :))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

já je mám rád pro svou hrubou sílu, problém je že ji (AMD) vždycky něčím nesmyslným zabijou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ji dostal do rukou asi den po oficiálním vypuštění na trh a nějakou dobu mi potrvá, než zachrochtám článek. Teď už mám doměřeno, ale musím vysypat frontu, připravit grafy, článek a tak podobně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, že podle "7. Herní testy - nová metodika" - má gtx2060 menší dropy než doporučovaná a bájná Vega56, která má podle AMD hype train fanoušků větší minimální FPS.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

a to určitě hlavně kvůli větší paměti :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Co to placate vsak ma mnohem mensi rozptyl FPS = mene trpi na vykyvy/propady FPS nez RTX 2060 a kdyz se podivate na gamenexus tak jsou hry kde se NV karty propadaji jeste mnohem vice a to jsou lepsi v max a prumernych FPS :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

reaguju na to co je napsané nade mnou

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Testovaná Vega 56 nebyla nijak optimalizovaná, kdybych ji podvoltoval a krapet poladil, zcela určitě by ty výsledky byly jiné, ale šlo primárně o tovární nastavení té karty, tedy chování po vybalení z krabice.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

přesně to co dělají lidi, v lepším případě vybalí a střčí do počítače sami, jinak jim to do počítače strčí prodejce.

Kdo je hračička ale jistě Vegu uvítá, kdo chce out of box beztarostný chod, koupí 1660Ti nebo 2060 v té cenové relaci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To nevíš, že si každý běžný uživatel kartu po vytažení z krabice přepastuje, vymění chladič za lepší a pro jistotu ještě přepájí elity? :)))))))))))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To dělají jen blázni od intelu co zapaltí obrovské peňaze za čip, kterej pak delidují =)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chybí ještě voltmod, VRMmod a power tables v BIOSu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak já to s GTX1080 udělal, šel na ni vodní blok, nejsem ale přiklad typického uživatele

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přestal jsem číst, jak jsem uviděl ananas )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z hrdiny nesmutní, je to generátor náhodných slov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl čas vyhodnotit... rozkaz zněl jasně. Nesmí projet ananas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se docela výrazně nelíbí testování nestabilní přetaktované karty. A celkově její označení za funkční po OC. I přes viditelné artefakty a problémy ve FurMarku.

To je jako bych přetočil svoje i5-4690k za jeho možnosti a označil přetaktování za perfektně funkční, protože ve Windows a BF5 nepadá a na pohled je vše korektní. A to že Prime95 hází chyby nebo způsobí BSOD bych ignoroval.
A pak bych ty výsledky vzal a porovnával s jinými CPU. Tohle se mi nelíbí a ani to podle mě nedává smysl.
Toť má troška do mlýna.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Úplně nestabilní není, crashuje jen ve Furmarku, předpokládám, že se naráží na power limit, pokud to nevadí v 99% dalších úlohách, tak v tom moc problém nevidím, byť ano, 100% stabilní to není. Každý kus křemíku je navíc jiný, někomu jinému to může takto chodit i v tom Furmarku, nebo třeba s nižšími takty, ten nárůst výkonu ani moc velký není, Gigabyte kartu přetaktoval už v základu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje pointa je, že porovnávat takto přetaktovanou kartu s ostatními není fér. To není metodika, co by se dala aplikovat na více karet úplně (a hlavně vždy) stejně. Další kartu, například, přetaktujete trochu jinak. To nepůjde porovnat mezi sebou. Nebo budete hledat stejnou nestabilitu i u dalších karet a při ní budete testovat? Schválně to vyháním do extrémů.

Chápu, že čas na testy je omezený, ale udržet stabilitu ve Furmarku po nějakou dobu (30 - 60 min?) mi zní jako dostatečně přímá a jednoduchá metoda, jak zajistit hrubou porovnatelnost OC výsledků mezi kartami. Nejhorší věc co se může stát bude, že kartu už nepůjde dál přetaktovat. Či zjistíte, že máte u sebe vadnou kartu.

A nebo výsledek alespoň označit jako kuriozitu (při konkrétnich parametrech)/individuální výsledek a jednoduše nesrovnávat s ostatními.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Článek jsem nečet protože mě další recenze 2060 nezajímá, už jich všude byly mraky, ale ...

"Moje pointa je, že porovnávat takto přetaktovanou kartu s ostatními není fér"

naprosto souhlasím, OC je něco co se nedá odhadnout a nemá proto smysl brát výsledek přetaktování v potaz, když to člověk takto chápe, tak si aspoň udělá představu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten řádek ignorujte, je tam pro někoho, koho zajímá, jak lze konkrétní model přetaktovat a jestli to má cenu z hlediska odpadního tepla vs. nárůstu výkonu. Přetaktovaná karta se porovnává zejména se stejnou nepřetaktovanou.
Stejně tak by si mohl někdo jiný stěžovat, že se testují karty pod 8GB, protože to nevydrží do budoucna. A Vegy, protože mají tovární vysokou spotřebu. A karty, které se nevyrábí a proto brzy nebudou dostupné. Tak to vidíte, v této kategorii není co testovat ani koupit :-)

Za sebe si stěžuji, že jsou popisky v grafech moc dlouhé a na mobilu i na šířku nevidím sloupečky. Musím přepnout do desktopového rozložení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, je to zbytečně rozpitvané. Po pár panácích je ze mě filozof ;). Holt budu brát OC výsledky od K.S. vždy jen v rámci jednoho článku a odděleně od ostatních testů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba si i někdo postěžuje, že jsem netestoval ve Windows 7. Ale asi u toho OC přidám ještě nějaký extra disclaimer, že to není možné dosáhnout na každé kartě a tak podobně.

Co se týče grafů na mobilu, zkoušel jsem na svém Samsung Galaxy S7 jak to chodí ve Firefoxu na šířku a vypadá to tam OK, ve FullHD i QHD rozlišení. Na 1280x720 tam koukám utíkají maxima mimo obrazovku, zkusím s tím něco udělat příště, na 720p to zdá se lehce trolling je (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Testovat na Win 7? Já myslel že se testuje RTX 2060 a ne GTX 860/960 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdy vidím jen první číslici v jednom ze sloupečků a hned mám jasno: tato karta má alespoň o procento nižší výkon :-)
Osobně bych oželel slova "Radeon" a "GeForce" v názvech, ale uznávám, že jsem okrajový případ, takže nemá cenu s grafy moc laborovat (kde mám "požadovat rozložení pro PC" vím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slyšeli jste slova krále Jiřího....
Ty se prohlašuješ za ne-bezneho uživatele a stejně tě trigne že tam někdo nacpal sloupeček s OC profilem, který je defakto stabilní.
To je hodně úsměvné když to řeknu slušně :D
Kdyby tam byl jen OC bez továrního nastavení tak bych pochopil, že to je zkreslené a někoho to bude víceméně srát.
Jo všechny weby jsou nefér nejen že tam mají ve statistikách OC grafiky, ale i OC CPU...svět není fér :,(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kapitoly o OC grafik mě v recenzích nezajímají a nepřikládám jim žádnou váhu. Protože mi nepřijde že je to jakkoli zajímavé, grafika má typicky výkonu dost, nebo málo a pokud je ho málo tak to OC ničemu nepomůže

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je pokrytecké tvrzení zelenáče z řad nVidie. Jo ničemu to nepomůže. Proto po OC RTX 2060 dorovnává i GTX 1080. Říkám si jestli vůbec umíš číst když je to popsané tady v článku že to smysl má..

Moment já zapomněl tys to vlastně nečetl když to začíná tagem RTX 2060...ale za vývržky do diskuze ti to stojí. Naozaj zaujimavé :D
Pohrát si s nastavením AMD karet je celkem zásadní věc. Jestli je to plus nebo mínus je teda už každého věc.
Fakt mi přijde vtipný jak si skoro v každém komentu a článku protiřečíš. To jsem naposledy zažil v knížce o scientologii kde to zvládli už v další větě :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo kdyby se Nvidia vybodla na Gaytracing ktery spis pripominal reklamu šmejdů na nový prací prášek s podobnou cenovou politikou, tak je "GTX"2060 celkem populární, ne-li nejpopulárnější karta z portfolia Turing :)
Nějaká sebereflexe možná přijde až Huangovi PETA zakáže kožené kabáty.

3K rozlišení v plný palbě při průměrných 80-90fps při realtime hraní s prstem v nose.
Samozřejmě pro Guru Jíru sračka koš nehratelný ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Profíci hrajou v 640x480 na 666 FPS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.