Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE – Logitech G915: Prémiová bezdrátová mechanika, vyplatí se za 7 tisíc?

Nevypadá zle, ale chybí mi displej, jako to má moje G15 z roku 2007, mám proto rovnou dvě, tu modrou a tu oranžovou verzi :D

Bezdrát mi jinak moc nevadí, pokud je udělaný kvalitně, proto můj daily driver myšík je od roku 2014 Logitech MX Master, podporuje i BT + paměť na tři zařízení.

Škoda, že Logitech zahodil ty Géčka s displejem, je to super na různé senzory teplot, využití RAM, VRAM, atd.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Me zase chybi ty pridavne klavesy vlevo, tady je jich jen 5 a ja na stare G11 jich mam 18 a uzivil bych i vic. Pracovne je to strasne navykove, nemuset furt jezdi mysi na ikonu a pak do pracovniho prostoru a zpet. Bohuzel to uz taky asi nikdo nevyrobi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na staré G15 jich mám taky osmnáct, ale moc je nepoužívám, asi tři. Na oranžové G15 je jich ještě méně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Nevypadá zle, ale chybí mi displej“

Za tu cenu nejmíň 4k s HDR a vestavěnou kalibrací.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já si vystačím s tím originálním panelem, co umí jen dvě barvy a má rozlišení 161x43 pixelů :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Modrou G15 jsem odklidil hluboko do sklepení poté, co se její povrch stal podivně lepkavým.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tou cenou už snad jen Logitech zkouší, co mu ještě projde.

Koupil jsem si tuhle na HO. Funguje, hliník zvrchu, bílé podsvícení, modrozub a rádio. Modré klikací spínače (nadpis red, v textu "blau", ale už jsem si zvykl). Zatím bez problémů. Cena* je krapítek sympatičtější.
https://www.amazon.de/gp/product/B07RGFLZF2/
*Edit: Je to samozřejmě poctivý číňan a tichý určitě není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně není nízko profilový. U vysokých tlačítek člověk ty mechaniky může přehazovat vidlema, ale u nízkých profilů tu v podstatě nic moc není. Co mě tak zběžně napadne tak SK621 od Cooler Masteru, což je zase klávesnice za 4+ tisíce a navíc je to 65% layout, což je pro mě nevhodné. A pak jsou Keychron K1 buď 100% nebo TKL a docela nová K3 75%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano není, taky ji neberu jako přímého konkurenta tady této, jen jako levnou bezdrátovou alternativu.

Věřím, že si tady tato své zákazníky taky najde, pro někoho to bude "must have" mix vlastností.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MX Master jsem chtěl už když od první verze, ale jako levák jsem nemohl, levácké myši v podstatě neexistují, aktuálně se dá koupit jen malá bezdrátová hama za 180 kaček. Nedávno odešlo kolečko na poslední levácké myši od Thrustu, takže jsem koukal na náhradu.

No a koupil MX Master 3 a přeučuju se na pravou ruku. Pro běžnou práci není problém, na hraní mi bude pořád sloužit G903 nebo tři drátové Roccat Kova co jsem nakoupil do foroty. Mimochodem to magnetické kolečko s infinity scrollem je návykové, infinity scroll jsem měl už na G903, ale musel se ten režim přepínat, tady stačí jen silněji zatočit.

A myš v pravé ruce mě naučila problému praváků. Numerický blok pokud chci mít písmena vycentrovaná v ose tělo, klávesnice, monitor. Vadí mi, že pak pravou ruku s myší musím mít víc od těla, což mi nesedí a když se to zkombinuje s tím, že po 25 letech myši v levé ruce ji používám pravou, tak se to nedá. G915 jsem právě dnes poslal novému majiteli a zkouším jiné kompaktnější klávesnice - G915 TKL se mi moc kupovat nechtělo, Alza by měla mít počeštěné verze, ale ta cena....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)

Bylo by luxusní mít MX Master levácký, ale poslední počin Logitechu byla MX610 lefty - https://iczc.cz/ce3gu8neg2cal9cd35okmtck7c_1/obrazek bohužel oba kusy, co jsem měl už jsou v křemíkovém/plastovém nebi. Bohužel se přestala vyrábět a Logitech už nic nepřinesl. Asi to nebyl takový hit, i když podle některých článků počet leváků v populaci roste. Pořád jde ale asi jen o 10%.

Řešení je koupit nějaké myši podřadné kvality, jako třeba ta lefty Hama nebo nedávno ukončený levácký Trust (v kanceláři ještě jeden dožívá). Nebo sáhnout po nějaké symetrické myši. Symetrické ale musí mít ty tlačítka vhodně umístěné. Bohužel spousta myší je má na levé straně, což pro leváka není ideální.

Přeučení tak otevírá možnost použít cokoli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No taky mám furt starou G15, protože nic jinýho s displejem jsem zatím neobjevil. Existuje vůbec něco takovýho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já původní modrou G15 po dvanácti letech vyměnil za G510s s US layoutem. Je trochu menší než G15 a nemá USB hub, jinak to samé. Kdyby Logitech obnovil výrobu, ať už G15 nebo G510s, koupím rovnou deset, ať mám do smrti vystaráno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

G15 jsem měl roky taky než mi jednou přestala jít jedna řada kláves. Ale ten displej byl cool.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Da sa to poriesit pouzitim logitech ARX a nejakeho starsieho mobilu. Nie je to uplne idealne ako display priamo v klavesnici, ale da sa to pouzit ked sa ti klavesnica odporuca do neba. Sam pouzivam G19 s farebnym displayom a tiez cakam ci sa niekedy logitech este rozhybe a spravi znovu nejaku klavesnicu s obrazovkou.

Display napr. ponuka este corsair (icue nexus), ale je to doplatok 100USD co je uz naozaj dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a už je to tady, Jirkova prvotina :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ze zákona musí být dán prostor i jedincům s postižením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu tam má lepší fotky než guru master fotograf Ježek :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A kde jsi prosím tě viděl moje fotky, že si troufáš srovnávat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady na serveru, v článku, který si sem dával :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj a myslim, ze ok. Tyhle recenze prislusenstvi u nas delaji jen na PCT, jenze to jsou jen reklamni clanky na produkty, ktere recenzent dostane zdarma nebo ho za to jeste vyrobce plati, tudiz to vyzdycky vychvali a neda se tomu verit. Pak to dela jeste DD, u kteryho je to obdoba. Jsem se ho kdysi zeptal, proc do recenzi prislusenstvi pise takove nesmysly a vyhodil me odtamtud z toho jeho webu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Osobně nechci dělat recenze na něco co bych si sám nekoupil a ideálně když to nějakou dobu používám a není to jen na pár dní a pak honem na další. Mám v plánu napsat o dalších dvou klávesnicích, které tady mám a používám

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za 7 tisíc se možná nevyplatí, ale když už je prémiová a člověk ji tedy dostane za odměnu, tak to asi docela ujde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím na čem budu za chvíli psát. Jsem snad víc než dekádu na MS natural ergonomic keyboard 4000. Moje karpály mě milují, kolegy neseru šíleným cvakotem. Konec byl tak rychlý že jsem si jich pár nestačil nakoupit do zásoby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Che, mně zrovna jedna zaprášená a nepoužitá (4000 v1.0) leží ve skříni. :) Tak nějak jsem si na ni nikdy nezvykl... Ještě funguje, velmi pomalu na ní píšu tento komentář.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele asi bych i za rozumnou cenu přikoupil pokud bys chtěl prodat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klidně daruju; co já s ni budu dělat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jedu asi pět let na MS Sidewinder x4 za litr a neměnil bych, navíc se jednoduše čistí. Netuším proč hw divizi MS neustále potápí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za 7 tisic by som si radsej kupil nieco ergonomicke

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moj setup - Logitech k360 + m705. Hry hravam veeelmi sporadicky, takze nejake oneskorenie ma netrapi, ani nejaka ultra presnost senzoru mysi. Vdaka tomu je vydrz na baterky excelentna - uz ani neviem kolko rokov mam tento setup, ale v KB som menil baterky raz a v mysi 2x. To je pre mna najpodstatnejsia vec - mat komfort bezdrotu bez toho, aby som musel kazdu chvilu riesit kedy sa mi vybiju baterky a ci budem mat nejake nahradne zrovna po ruke (resp. dobijat to kazdy druhy tyzden). A samozrejme v mysi prepinatelny infinite scroll je velmi navykova vec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Logitech má obecně docela dobré latence u všech klávesnic. Hrál jsem na K270 několik let a neměl jsem problém

https://www.rtings.com/keyboard/tests/latency

Tady naměřili G915 1.9ms lightspeed 8.9ms BT, teď mám na stole Keychron K1 a ta je na bezdrátové hraní celkem otřesná latence odkaz výše 13ms wired, přes 40 BT, ale to jsem musel ještě přemístit BT dongle, jinak se v podstatě vůbec nechytala.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam klavesnice dve:

Logitech G810 Orion Spectrum - tu bych rozhodne doporucil, za me nejlepsi klavesnice, co jsem kdy videl. Akorat Romer G jsou extremne hlasite, takze je to asi tak neco jako psat na 50 let starem psacim stroji, ale me to nevadi, naopak me to, ze je to slyset bavi. Vyhodou je, ze pismena jsou vytistena bilou polopruhlednou barvou a teda klavesnice "funguje" i bez zapnuteho podsviceni. Pro podsviceni to problem neni, stale je pres to krasne videt. Nastavit lze libovolna RGB barva pro jakoukoli klavesu vcetne led diodek numlock, capslock.

Logitech G513 Carbon GX Red - tady uz je to s doporucenim slozitejsi, jako samotna klavesnice ok, snimace GX Red jsou rozhodne tissi a hodne kvalitni, ale subjektivne mi vic vyhovuji ty Romer G. Problem je v tom, ze idioti v Logitechu nedomysleli to, ze popisy pismenek nejsou videt a klavesnice podsviceni rozsviti az po startu Windows a nacteni programu G Hub. Jako kterej vul neco takoveho vymysli. Takze kdo neumi psat poslepu, tak heslo do Windowsu nenapise, fakt tydyti v Logitechu.

Logitech asi rok a pul zpatky skoncil se softwarem Logitech Gaming Software, ktery byl hodne slusny a nahradil ho programem Logitech G Hub. Ten se stale nedari dostat Logitechu na uroven starsiho programu, je to neprehledne a hodne nedokonale. Ale vypada to cool, aspon podle Logitechu. Aspon ze Logitech prevedl snad vsechny starsi komponenty pouzivajici starsi software na ten novejsi, ale jiz neprevedl stare dodnes prodvane gamepady, takze pro F710 stale potrebujete dalsi ovladaci soft Logitech Gaming Profiler. Nakonec teda asi sami ze zmineneho chapete, ze nejvetsim problemem Logitechu stejne jako snad vsech firem vyrabejicich prislusenstvi k PC, je udelat rozumnej ovladaci software, ale bohuzel, nic lepsiho neni, at vlezete kamkoli, tak soft je na presdrzku. Abych skoncil optimisticky, tak Logitech vam ten soft aspon neuctuje zvlast, coz uz nektere firmy zacali delat, fakt hul vzit a mlatit je!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze začátku jsem s GHUBem bojoval, vždy jsem přemýšlel jak se dostak k nějakému nastavení, ale už jsem si to zapamatoval :)

Pořád lepší než žádný SW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dlouhej levej shift ? logitech ? prodavanej v EU ?
klavesku sem par let nekupoval, ale kdy zahodily ten jejich shajt ala US-international ?
zeby nastala ta spravna doba poridit si novou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dlouhý levý shift je US International layout, krátký je UK, UK má dvouřádkový enter, US jednořádkový.

Tohle je prodáváno jako US international, má dlouhý levý shift, ale dvouřádkový enter, který by byl typický pro UK verzi. Pro mě je to ideál z obou světů

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nene, US-international mel jen US popisky jinak vsechno co bylo v EU melo levej shift kratkej
jedna s poslednich s dlouhym shiftem byla modra G15ka, pak vsude cpali kratkej

https://www.logitech.com/assets/42402/us-international-keyboard-layout.pdf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vycházím z tohoto: https://en.wikipedia.org/wiki/QWERTY#US-International

Tady je pod US International dlouhý levý šift a jednořádkový enter. Ale jsou výrobci co si to dělají jak chtějí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak si v tom cos poslal najdi ceskej a porovnej s tim co je v obchodech... XD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U CZ layoputů je to asi větší divočina a záleží který layout výrobce znárodní. Jsou CZ klávesnice které vychází z US layoutu - dlouhý levý shift a jednořádkový enter, nebo krátký shift a dvouřádkový enter, což někdo označuje za programátorské rozložení.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Windows_Czech_keyboard_layout.svg
Tady vychází z US International - dlouhý shift, jednořádkový enter a české znaky. U Apple klávesnic je to ale malý shift a dvouřádkový enter a jinde umístěné °.

U těch CZ/SK klávesnic je to trošku sázka do loterie, dokud člověk neotevře krabici tak neví, prodejci obvykle dávají jen nějaké generické produktové fotky a layout leckdy neodpovídá tomu co člověk dostane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

7 tisíc... dalšííí

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam G513 s linearnima tlacitkama a spokojenost. Povedlo se mi ji koupit za neco malo pres 2000,-, ale standardne stoji do tech 4000,-. Pokud je mechanicky a "na omak" tahle G915 stejna tak fajn, ale za ty prachy bych to nebral ani mozna s bezdratovym nabijenim z podlozky. Ma vubec logitech nejakou takovou klavesnici? Nebo je to uz technologicky nonsense? Myslim to nabijeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klávesnici neregistruji, ale u myši je set pro bezdrátové nabíjení pro G903, zespod se místo závaží dá nějaká ta indukční spirála a je to třeba používat s dodanou podložkou. Kabelu se ale člověk nezbaví, protože je potřeba napájet tu podložku. Nevím ani zda to bude fungovat s běžnými bezdrátovými nabíječkami nebo je to něco proprietárního

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že tam jeden kabel vždycky bude, ale aspoň to nebude takový neforemný macek jako mám třeba já u té 513 carbon, bo ta klávesnice má ještě USB port. A aspoň podle mě, je to z hlediska estetiky na stole hezčí. Každopádně to budu sledovat :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem po desítkách let fungování na nejobyčejnějších membránovkách Chicony zkusil mechanickou Cooler Master CK550, ale po 3 dnech jsem jí vrátil - nedělala dobře mým zápěstím a ani mi neseděl systém, jakým klávesy spínají.
Nakonec jsem na zkoušku koupil A4tech KR-92 za necelé tři stovky a byl jsem z ní tak nadšený, že jsem si za 2 měsíce pořídil druhou k noťasu. Velmi příjemná membránová klávesnice se zaoblenými klávesami, píše se mi na ní komfortně, přesně a rychle. Není bezdrátová, ale to mi u klávesnice nevadí (u myši ano, protože s tou se hýbe a drátové "tahají" za ocásek).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou ty doby, kdy si clovek za 500 poridil mys i klavesnici dohromady. Ale lidi jsou blbci, vcetne me. Taky jsem si koupil za 4k jednu mechaniku. Od Asusu s ceskym layoutem, byla asi jedina, co se u nas prodavala (bez prelepu, popr. extra palene, proste nativni cz). No jako zvykl jsem si, mene sily k stisknuti nez na stare membranovce, ale dodnes me docela vadi ten hlucny stisk, ze zacatku mi to prislo cele "rozvyklane", nez jsem si zvykl. Po tom Logitechu v recenzi jsem pokukoval taky (ale dratove), nakonec jsem do ni nesel kvuli rozlozeni a velkemu levemu shiftu, co mela tenkrat ta v obchode. Posledni dobou ale vse predrazujou. Taky jsem si jednou narazil s herni MMO mysi od razeru. Penez za to jak s*acek, a za pul roku odeslo leve tlacitko. Po vymene za pul roku zase a pak zase a to uz jsem je musel poslat nekam. Vytahl jsem ze supliku snad 10 let starou mys se 2 bocnimy tlaciky od adata, co stala 300, a dodnes funguje. Vic penez = mizernejsi produkt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta predna ostra hrana je funkcna. Tipujem, ze ku klavesnici ide zohnat predlozku. Je to vec, ktoru mozem len odporucit.

Ja mam teda pomerne cerstvo SPC Gear s klonmi Cherry MX brown v plnej velkosti. Nehram sa, ale programatorske klavesnice sa bud nerobia, alebo si skrz to za ne pytaju nezmysel. Vyhoda tej SPC je v tom, ze je plne konfigurovatelna bez pouzitia externeho programu (ktory by mi aj tak nebezal). Naopak nevyhoda je ta, ze sa da zohnat len v ANSI layoute. ISO sa nerobi. Stoji ale zhruba 1/4 toho Logitechu v kablovej verzii. Zvykol som si na nu asi za 2 dni, ale to bolo scasti tym, ze do mojej starej klavesnice uz bolo treba busit ako do pokazeneho Consulu. Cielene som kupoval brown spinace. A takuto relativne lacnu klavesnicu som si vybral preto, ze to bola moja prva mechanicka klavesnica, tak som chcel vediet, ci ma na nej nieco neodradi.

Akurat este nie som velmi presvedceny, ze chcem plnu velkost. Numericky blok obcas pouzivam na zadavanie hexa cisel. Ale je mozne, ze by som sa bez toho zaobisiel. Trik je v tom, ze 65% verzia vyjde vo vysledku na rovnake peniaze, pretoze 100% ma v baleni automaticky tu predlozku, zatial co k 65% ju treba dokupit.

Este viac som rozpolteny z toho ANSI rozlozenia. Pozidia backslashu nad enterom funguje ako <leader> vo vime lepsie, nez pri ISO. Ale stale som zvyknuty stlacat "vysoky" Enter.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já tu klávesnici používal bez podložky na zápěstí a k té konkrétní se na míru nic nedělá. Ale výška těla je jen centimetr, takže jsem neměl potřebu. Ke klasické vysoké mechanice bych už nějakou podložku bral jako nutnost.

Po SPC jsem taky koukal, když jsem chtěl vyzkoušet mechanickou klávesnici, tehdá jsem ale koupit nějakou od Roccatu, byla bezdrátová,tehdy jsem nevěděl jaký čurbes dělají modré spínače, když se k tomu přidal kovový zvuk dopadu keycapu na plochu, tak prvních pár úhozů a pohled manželky řekl vše... musí to jít pryč. Tehdy jsem koupil nějakou memchanickou Genius, ale to byl totální šrot, ale aspoň jsem přišel na to že mi ty vysoké klávesy nevyhovují... no a na to jsem našel tu G915..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SPC Gear GK540 Magna Kailh Red - nedoporucuju!!! do pul roku se to zacne loupat a kdo stoji o to mit misto hracem casto pouzivane ASD jen rozmazle kanky. :-/ (W prekvapive drzelo.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je problém spousty levných klávesnic. U mě ale netrpí WASD ale kurzorové šipky. U mechaniky ale není problém ty tlačítka vyměnit, pokud má MX uchycení, tady se dá vyřádit a customizovat jak člověk chce, jsou i umělci, co ti udělají vymodelují klávesy na míru.

https://ctrlv.cz/gDfz

a tady máš jeden z mnoha obchodů, kde si můžeš koupit nové tlačítka

https://www.maxkeyboard.com/shop/cherry-mx-keycaps/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já něco přes 7 let jedu na Cherry MX Red. Zpočátku jsem to považoval za nejhorší možné spínače a prahnul po Blue, nebo aspoň Black. No, pak jsem zjistil, že ano, sice člověk s Red nemá hmatovou odezvu, ale díky spínání vysoko v dráze a menší síle pro sepnutí se na ní rychleji píše a později unaví. Neměnil bych, funguje dodnes i po 7 letech (ač kloboučky jsou již poměrně ošoupané, vyhlazené a levý ctrl se přímo olupuje).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o rychlost psaní nebo únavu, tak doporučím právě low profile. Mám tu tester od Keychronu, a tam i jejich modrý LP spínač (48g) klade stejný odpor jako červený, vysoký Gateron (45g). A ty jejich bílé switche s 30 gramy aktivační síly jdou krásně lehoučce, navíc jsou optické, tak když pomineme rychlost, tak vydrží daleko více.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U té G915 jsou spínače OK, ale kloboučky jsou na můj vkus moc ploché a široké. trvalo mi 3měsíce, než jsem si zvykl. Oproti klasickým kloboučkům nemají vůbec výrazné okraje a často se mi stávalo, že jsem prst mačkal v prostoru mezi klávesami, protože mi přišlo, že už jsem nad klávesou. To se mi na na G910 nestávalo, ta má výrazné hrany kláves a po hmatu je dobře cítit, jestli je prst už na klávese.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obecně nemám rád nízký zdvih.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak je nízký profil zapovězen :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si na MX Red v Corsair K68 zvykl víceméně hned, ale přecházel jsem na ni z notně ochozené G800V. Tahle klávesnice je i vodě odolná a má kolem spínačů gumu, takže po nainstalování o-kroužků ztichla a při stisku narážejí o-kroužky do gumy takže to simuluje i nějakou odezvu, byť minimálně. Ale za 2300kč je perfektní, dobře se na ní píše a s o-kroužky je i hlučnost srovnatelná s membránou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za článek.

Nemáte, prosím, někdo osobní zkušenosti s tímhle?

https://www.amazon.com/Kinesis-Advantage2-Ergonomic-Keyboard-KB600/dp/B0...

Cena je taky šílená, ale mám úchylku na ergonomické klávesnice a moje MS Natural Ergonomic 4000 zaplaťpámbů ještě funguje, ale ... (doufám, že jsem to teď nezakřikl)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám G915(UK layout) + G604, naprostá spokojenost. Klávesnici a myš nosím v batohu do práce, pouzdro na G915 se nedá téměř sehnat, prodává se asi jen tohle (TKL i full size) https://www.aliexpress.com/item/1005001447948183.htm, na myš je toho spousta. Kolegové se u mě zastavují, aby si mohli klávesnici zkusit. Doma mám trvale usb receivery a v práci funguju přes bluetooth.

Při koupi jsem si myslel, že když obojí je "lightspeed" tak to bude umět komunikovat s jedním přijímačem... neumí.
G915 má nestandardní přijímač, který není kompatibilní se staršíma, takže Solaar ani logitech connection utility si s tím nerozumí.
Loni byla podpora G915 v G-hubu strašná, někdy na podzim přidali možnost uložit si profil do paměti, takže to začalo být použitelné. Na Linuxu byla podpora přidaná celkem rychle, ale Solaar a libratbag vyžadujou docela bleeding edge distribuce, takže na CentOSu se musí spoléhat na interní paměť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obcas se bezdrat asi muze hodit, ale nevidim jediny duvod proc za to davat tolik penez. Mam lowprofile mechaniku za cirka 1700 a predstava, ze dam za klavesnici tolik prachu me vzdycky prejde kdyz si vzpomenu na ruzne nehody, kvuli kterym klavesnice povetsinou umiraji i kdyz u bezdratu by ten kabl kocka asi nemusela prekousat, takze o jednu moznou nehodu min, ale vetsinou se vzdy neco prihodi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nic, sbohem a díky za ryby. Myslím, že všechno má své meze a pokud tenhle prolhaný demagog co neumí ani počítat s procenty má dělat redaktora na diit, tak já se stěhuji na zahraniční servery.
Chtěl bych poděkovat no-Xovi za vynikající ! články, Karášovi za příjemné recenze o hw a jeho použitelnosti.
Taky děkuju mnoha diskutérům za přínosné informace (namátkou tombomino, daniel, peter fodrek, machina a další).
Přeji mnoho úspěchů a především pevné zdraví.
Lewitor

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale notak :) muzes to brat jako vyzvu a pod clankama ho prudit tak, jako to on delal leta :) a nebo muzes jit a zacit delat take redaktora a web pozvednout.. chvilku jsem nad tim osobne uvazoval ale myslim, ze je to prilis velka zodpovednost a jelikoz mam v sobe spetku soudnosti, musel jsem to v sobe potlacit. jednu dobu jsem psal clanky o napajecich kaskadach, audiu, lzive a demagogicke recenze pro asus, coz byla mimochodem podminka aby z toho clovek neco mel a proste na to uz nemam zaludek. o to vice me zarazi, ze redakce dopustila aby do toho sel nas jiricek :) myslim ze ten nebude mit problem s piskani pisni tem, jenz si za ne zaplati....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na klavesnice s*re pes...
Krome toho je stejne tak provareny..ja bych osobne jeho recenzi ani necetl :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nenech se odradit - redakce se mozna meni (to se uz za vic nez 10 let zmenilo nekolikrat) ale styl serveru zustava nadale relativne Lo-Fi a punkovej.. a kdyz to jde, tak hlubokej, na rozdil od jinych mist digitalniho ceska - a jak sam citis a zminujes - nestoji to jenom na tech editorech, ale i o te nasledne diskuzi :)

(A diky za poctu - je prijemne vedet, ze nekdo oceni dalsi pohledy davu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klávesnice za víc jak 5 tisíc, kde je doporučeno mít zapnuté podsvícení, když člověk nepíše zpaměti?

Co v tom Logitechu hulej, zpopelnělýho Jobse?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já pracuju na:

1. Logitech Internet Navigator Keyboard Special Edition - luxusní to věc
2. Logitech G19 - na její displeji přehraju v pohodě i video
3. 2x MX 518 - první v pohodě, tá druhá se změnila na lepku pro muchy

4. Dále mám odloženu jednu čisto novou Chicony klasiku USB ještě v kartónu

5. A pak mám věc speciální a to Zboard Gaming Keyboard :)

Starý dobrý Logitech, dnes jeho logo, hw i software šli do řyti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda připadá mi to jako nějaký sjezd klávesnicovejch uchyláků. Ty Voe vidíš co ta moje má funkcí a modře bliká, ty jo ! super a moje vrní ! Jo ! koliks za ní vyplázl ? Tyjo tolik ? no já ještě víc!
Nevím klávesnice jsem vždy bral jako spotřebák a odebíral jsem hlavně od došlých serverů - chodily k nim bytelné kousky hlavně k IBM, pak sice zmizelo logo a nahradilo ho Lenovo a prkýnko s masivnímy vysokozdvihy ( a gumou dole) by furt super. V poslední době, ale choděj slimkový hnusy a ty mě neberou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak klávesnice je jedno z nejklíčovějších rozhraní, někomu sedí to, někomu ono. Klávesnice také mohou být koníček...

u mechanik je výhoda že si člověk může tu klávesnici postavit dle sebe.

1. vybere si layout, může mát 100% nebo taky jen extrémní 40% layout a cokoli mezi tím, hodně oblíbené jsou 65% 75%, jsou tu TKL, jsou tu 60%

2. vybere si spínače jaké mu vyhovuji, klikací, tactile, lineární, vybere si odpor spínačů, může vybrat optické spínače... navíc, každá klávesa může mít jiný typ spínače, takže si ten odpor člověk vyladí svému stylu psaní, také může mít vhodné stabilizátory, tady jde hlavě o to jak dlouhé klávesy registrují stisk, některé potřebují daleko větší sílu když na ně ťukneš u kraje...

3: vybere si vlastní keycaps, v extrému si můžeš nechat každé tlačítko klávesnice vyrobit ručně na zakázku, vymodelují ti cokoli si vymyslíš, nakreslí cokoli si vymyslíš.

4. dá se s tím dále hrát, třeba se dá ztišit pomocí tlumičů, někdo vycpává vnitřek klávesnice, dává speciální stabilizátory, maže to všelijakým sajrajtem jen proto aby to mělo jeho uchu lahodící zvuk.

Někdo si holt tuní klávesnici a dá za to klidně i desítky tisíc, někdo výkon počítače, někdo RGB světýlka, někdo auto, někdo to prochlastá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemá Logitech Easy-Switch a po necelých dvoch dňoch zapnutého podsvietenia ju treba komplet nabiť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám G810 a je to podle mě trochu rozporuplné. Romer-G jsou perfektní snímače (dráha, odezva, profil, "síla"), a mají krásné podsvícení, podle mě jsou opravdu nejlepší na trhu, ale převyknout se dá na všechno a každý bude tvrdit, že zrovna ty jeho jsou nejlepší.

Na druhou stranu mají jednu zásadní nevýhodu - uchycení. A ani ne tak že není standardní, ale je hrozně vachrlaté. Po pár letech jsem ulomil už asi čtyři klávesy a na té klávese se právěže ulomí takové ty tenké nožičky dole (jsou tam čtyři - dvě jenom drží dráhu a dvě drží klávesu, aby nevypadávala ven) a zůstanou zaseklé ve spínači. Klávesa pak sice vlastně funguje jako obvykle (na funkci to nemá vliv, ty nožičky držící dráhu tam zatím vždycky zůstaly), ale když se klávesnice otočí vzhůru nohama, tak "ulomené" klávesy vypadnou.

Sice jak píšu - při psaní nebo hraní to nejde vůbec poznat, ale na druhou stranu - mít prémiový produkt, který se rozsype tím, že jej obrátím vzhůru nohama, už je docela známka punku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zjistil jsem, ze nepotrebuji numlock ... zabira to kupou mista, je to k nicemu, kdz tak jde dat externi, diky tomu se mi vejde mega podlozka s mysi i wacom tablet ... mam mechanickou klavesnici s napisem ZERO ... je to klikovy ram, vrsek, spodek plast ... mam cervene klapky, nebot profi pisarske strasne klepou, mel jsem taky ... podsvicena je, meni se to pres zkratky, coz je pro me jako linuxaka lepsi ... a stala do 30 USD ... na FN tlacikto a pres to jde kde co zamykat, menit, ovladat hlasitost v OS etc ... ale to stejne nedelam .. jen nekdy vypnu podsviceni, vlny prii stisku a jine blbosti nezapinam ... 7k bych za klavencii nedal a jeste je na me moc velka ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.