Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zlatý, nebo zelený? Super Flower poprvé v ČR - Golden Green HX 450 W

Diky za tradicne kvalitny test. Vysledok "schizofrenny zdroj" je na mieste. To uz tak byva ze sa setri tam hlavne tam kde to neurobi na cene nic (kondiky, kable, tensi plech ) lebo procurement vyrobcu nevie spravit nic s cenou drahsich suciastok....Tak vykazu aspon nejake cost reduction ...
BTW Crapxcony su mor. Nedavno som menil 3 ks v monitore Samsung .v. 2006 nabehane strasne moc. Stastie ze tam prezili 8 rokov .

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, že všechny napájecí zdroje vypadají uvnitř jako tzv. vrabčí hnízdo. Takto se obvykle dělají laboratorní zkušební vzorky. Prostě číňani za ta léta nic nového nevymysleli. A my si na toto řešení "zvykli". To má nedozírné následky - po nějaké době provozu se mezi součástkami napěchuje jemný prach a chlazení, už tak mizerné, je v háji. Nezbývá, než koupit novou krabičku za x tisíc...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jak by mel vnitrek zdroje vypadat aby se nezanasel parchem? Jedine celt vnitrek zalit epoxidem jako je to u starsich projektoru, kde po rozebrani zdroje vypadne epoxidovy kvadr ve kterem prosvita par soucastek. Co se tyce prachu uvnitr, tak pravidelne cisteni pocitace vcetne vyfoukani zdroje je preci standardni postup. Prachem se to zanese pouze tomu, kdo se o pocitace nestara, pak tam muze najit i chiplou mys.

Uplne stejne jako vnitrek zdroje se zanasi prachem zebrovani chladice nebo chladic graficke karty.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Jak by mel vnitrek zdroje vypadat aby se nezanasel parchem?"

Neexistují nějaká elektrostatická opatření pro prevenci usazování prachu? Zvláště v napájecím zdroji není třeba chodit pro náboj daleko. :-) Ale to by ty chráněné plochy asi musely být řešeny docela složitě.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem otevřených více zdrojů za dobu mého působení v této braži. A také vím, jak lze při trošce dobré vůle konstruovat elektroniku. "Standardní postup" čištění těchto paskvilů spočívá v dloubání mezi dráty a součástkami dlouhým dřívkem... Pouhé vyfoukání nebo vysátí to neřeší.
Prostě do té krabice nacpali součástky, přišlápli nohou a rychle zavřeli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, obecně jsou rozhodně lepší zdroje s modulární kabeláží, kde je několik silnějších vodičů vedoucích ze samotného okraje, tedy bez kabelového kluba zakrývajícího kondenzátory a vůbec polovinu sekundáru. Pak celkově zdroje nižšího výkonu s méně součástkami, tam je místa dost. A bez zbytečně velkých izolačních folií, fixační srajdy atd. Bužírka na tlumivkách apod. pomůže, nebude se chytat prach do vinutí.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jsem jediný, kdo má problém zobrazit 4. kapitolu?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nejste. Asi nejaky bug v CMS :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle problém tu sleduju častěji. A taky jí nevidim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

díky za upozornění, URL jsem ručně upravil na funkční:
http://diit.cz/clanek/recenze-super-flower-golden-green-hx-450-w-sf-450p...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Už to chodí? Jsem ráno (teda pro mě aktuálně ráno, časově před polednem) musel hned odjet…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem dorazil domu po druhe a problem jsem nezaznamenal. Clanek jsem precetl kompletne cely dvakrat, protoze techto lahudek je poskrovnu a je to presne to, co mne zajima. Uvital bych vice fotek a detailu o soucastkach, ale chapu, ze rozsah je zrejme omezen redakci. Dulezitejsi jsou plky o tabletech a jejich skinech. Jako vzdy vyborne pocteni a pokoukani. Akorat mne trochu tahne oci "...1700 korun se/s dvouletou zárukou", "...má tedy topologií pouze se/s onou jednou silnou větví +12 V...", "...nesplňuje moje požadavky na high-end (mimo dalčí/ší nesplněné požadavky), tudíž bych"... Jo a nefunguje odkaz na datashit trandiku v PFC (IPI50R199CP). Ale to je drobnost. Kdo chce, ten si jej najde sam. Ohledne toho pajeni bych to asi nevidel tak cerne. Podle mne je velmi tezke pajet takovy kus PCB. Jsou tam velke, pocinovane plochy, pomerne velke otvory pro vystupni kabely a obdelnikove sterbiny pro kolmo pripajene PCB s menici. To vse tam ale pri pajeni vlnou nemuze byt a vsechny ty dirky zalije vlna cinem. Kabely a dalsi PCB se musi zapajet az po vlne a to rucne. Tady uz zalezi na tom, jak je cinan zrucny a hlavne, kolik ma na to casu. Dekuji za clanek. Zaverem mohu rict, ze pokud by u nas existoval nejaky web, ktery by se zabyval jen takovymi a podobnymi testy, byl bych ochoten platit i mesicni pausal za pristup. Ovsem lidi se zajmem o elektroniku je dnes uz pomalu a zrejme by se nezaplatil. Jsme prilis mali.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Většinu jsem snad opravil…příště to můžete hlásit přes tlačítko :)

Co se týče pájení, no, mělo by to být hlavně propájené dobře, ať to dělají jakkoli, ale ty přídavné desky se většinou pájí taky už osazené a vlnou, je to na nich vidět, pouze jim to vyšlo špatně a pak to ještě opravovali růčo.

Jinak zkusím zařídit ten transparentní účet, že by tam šlo posílat na nákup zdrojů. Nebo taky na další přístroje či odměnu autorovi :o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli mohu, tak transparentni ucet nabizi Fio, ktere lze navic uzivat bez poplatku.
Co ted nejvic omezuje recenze zdroju? Samotne zdroje, merici pristroje, cas, redakce?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Tak to jsem zase trochu zaspal ja. Tlacitka jsem si nevsiml a je to rozhodne lepsi.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.