Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Xiaomi Mi A2 Lite - odlehčený je lepší?

V posledním odstavci "Balení, zpracování a SW" máte napsáno slovo "prvkami". Tak se to určitě neskloňuje xD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam Redmi 4X a Redmi (Hongmi WCDMA)
Po tejto A2 alebo A2 lite som pokukaval.
Ale...
1.) A2 sa mi zdala draha
2.) vadila mi absencia jacku (ano audio knihy na cestu / obcas radio)
3.) USB-C beriem takisto ako -
4.) vadilo mi 6" (oproti 4x 2cm na vysku a 0,5cm na sirku) uz 4x mam problem ovladat jednou rukou
5.) fotak pouzivam len obcas, takze ten ma nezaujima.

A2 lite ma zaujala, ale pockam si. este mam 8 mesiacov 4x v zaruke. vydrz funkcie v pohode. co ale na buduce urcite budem riesit je AOSP, mIUI 10.1 je nabobtnane, kopec zdvojenych aplikacii, a par zbytocnych kuskov bloatware. A zamknuty bootloader

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já koupil Mi A2 matce. Spíš je problém,že s ním nefungují některá aktivní (s DACem) usb-c sluchátka a redukce z usb-c na 3.5 jack (vzhledem k tomu, že analogové varianty fungují to není tak strašné) a že nemá podporu správného DRM protokolu pro např. HD netflix. Absence nfc.taky zamrzí (ačkoliv to u kovových telefonů bývá těžší pokud vím .)
Jinak já si cením snapdragonu 660 a absence notche víc než 3,5 jacku a 4000 mAh baterie, ale to je o preferencích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taková úvaha: Není dnes už pro většinu lidí řešením absence jacku nebo nefunkčnosti některých USB sluchátek / DAC podpora AptX? ... Já už bych do něčeho navěšeného kabelem na mobil ani nešel.

https://www.aptx.com/products?field_product_category_tid=128

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas ... aptx, aptx HD a LDAC jsou skvělá věc. Ale trade-off je nutnost nabíjet zase další zařízení a třeba u komplet bezdrátových špuntů je až komicky jednoduché je ztratit. I kdyby jinak sluchátka fungovala perfektně a bez výpadků + s dostačující výdrží, někomu to pořád může stačit, aby preferoval drát.Taky ještě nemám ozkoušeno, zda-li je u moderních bluetooth sluchátek pořád tak citelný delay ve všech situacích kdy je potřeba přesná synchronizace zvuku s videem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud obe zarizeni (tel a sluchatka) nepodporuji alespon aptX, tak tam to zpozdeni bude vzdy viz SBS.
A to je problem, protoze vyrobci i dnes jsou schopni vyprodukovat BT sluchatka bez aptX a chtit za to sileny penize. Varianta je AAC na jabku, kde to tam vyrobci davaji a podporuje ji i Pixel 3 od Googlu. Ostatni maji ale smulu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řešením problému podpory AptX na straně sluchátek je nespoléhat se na implementaci AptX výrobci sluchátek, ale pořídit si samostatný receiver. Výhody: možnost použití libovolných drátových sluchátek, možnost lepší výdrže, možnost výběru (kvality) DAC, nulová další investice při změně sluchátek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se venku hodi, ano :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Váhám, jestli to bylo myšleno ironicky. :-D Myslel jsem samozřejmě malý přenosný receiver s baterií. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo ;) Nac brat prenosny aptX receiver k telefonu, kdyz ten kabl muzu pripojit k telefonu primo nebo pres usb-c/lightning redukci? Duvod pro bezdratova sluchatka je prave v tom bezdratu, u me tedy hlavne v zimnich mesicich, kdy mam na sobe nekolik vrstev obleceni. K tomu ted pouzvam KZ ZS5 s aptX BT kabelem a tohle reseni je peklo, jelikoz oni to neumi vyrobit kvalitne, takze i kdyz je telefon metr od prijimace v kapse, tak spojeni vypadava. Hledal jsem airpods variantu s lepsim zvukem, ale s aptX je toho pramalo. A 5k do toho nedam. Chci to primarne na sport. Tam ty dve hodiny vydrze staci plus nabijeci kolebka. PS. moje chyba: SBS = SBC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám celkem problém s kabelem až do telefonu. Pořád dávat bacha, do které kapsy a jak telefon dát, aby kabel dosáhl, ale zase příliš nevisel, abych ho o nic nezachytil, abych ho na některém konci neurval... Když můžu mít sluchátka zapojené krátkým kabelem do přijímače připnutého na tričku / košili, nemusel je řešit a telefon ovládat a odkládat bez omezení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim se da souhlasit. Ja uz ale kabel od hlavy nekam dolu k telu nesnesu, leda kdyz sedim za bicima a kabel jde po zadech. Zvyk na bezdrat byl prilis rychly :) A az prijdou cenove/zvukove stavbou podobny airpods, tak neni co resit uz vubec. V mem pripade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmi 4X, tak šup bootloader odemknout a https://download.lineageos.org/santoni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem tento telefon matce. Varianta 3GB/32GB a az na to, ze je malinko tezsi (prechazela z Honor 3c), tak je ten telefon uplne v pohode a i Snap 625 na beznou konzumni cinnost staci. Ja jej mam na tabletu a hraju na tom v pohode Real Racing 3. Zamrzi absence aptX, coz je taky duvod, proc se pres BT zpozduje zvuk za videem, klasicky SBS ma vyssi latenci. Jinak je to za ty prachy uplne v pohode a uz to ma i Android 9.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam dotaz ohledne sdileni SIM karet.. kdyz jsem aktivni na jedny simce, jak je na tom ta druha? Je vypnuta? Mam MiA1 a tohle me strasne sere, kvuli tomu bych "upgradnul".. diky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dovolim si napsat mou mini recenzi na tenhle telefon. Hned na uvod reknu ze to pisu z pozice power usera.

Pred cca 5ti mesicema jsem prechazel ze sve redmi 4 prime na neco noveho. V tu chvili jsem chtel cistej android, velkou baterku (uprimne, nic pod 4000mah pro me aktualne nepripada v uvahu) a podporu pro custom rom, coz tohle melo celkem slibovat protoze podporuje project treble. Suma sumarum, pred dvema tydnama mi ruply nervy do te miry ze jsem radsi nakracel do kramu, koupil starsi redmi note 5 (pro/whyred) nez se dal trapit s timhle. Cistej android je na tomhle doopravdy tolik cistej az je to nepouzitelny. Notch je cisty zlo, ktery uplne zabiji notifikace, baterka je ok. Xiaomi optimalizace cistyho androidu pro sd625 je katastrofalni, ok update na pie tomu trochu pomohl ale i dal se to po delsim pouzivani zalagovalo vic nez starsi redmi 4 prime (stejnej soc, min ramky, jen misto cistyho androida MIUI). Nektere zakladni funkce ktere od mobilu v roce 2018/9 ocekavam uplne chybi (nastaveni barev obrazovky, dt2w (tady ale pry zalezi na ktereho vyrobce panelu naletite, ja mel smulu) atd. Adaptivni nastaveni jasu je fajn, prvnich par dnu se s tim perete ale pak kdyz to vse pochopi tak jsem uz na jas sahat nemusel, ale adaptivni setreni baterky je katastrofa. Myslim baterku doopravdy usetri, ale pro rany bozi, pokud to uz ridi umela inteligence, tak at zkusi pochopit kdy jsem v praci a at se v tu dobu vuci synchronizaci chova trochu slusneji a ne ze pokazde kdyz vytahnu mobil z kapsy a zapnu display mi vyleti 800 notifikaci naraz (nektere klidne i pulhodinu stare...)

Tedka po "downgradu" na redmi note 5 jsem si uvedomil par veci:
1) ovladani gesty ktere prinesl android pie je v teorii fajn, v praxi spis takovej kockopes stylem "jdem udelat neco noveho jen at je to nove". MIUI celoobrazovkova gesta jsou v tomhel svetelny roky pred cistym androidem.

2) podpora funkcnich custom rom pro a2 lite je temer nulova. Ok pokud jste schopni trpet nejake mensi bugy tak par romek najdete, ale v zasade po pulroce na trhu neexistuje doopravdy zcela funkcni a pro mi a2 lite optimalizovana rom

3) miui (tedy pokud berem v potaz global rom nebo debloatovanou a podporovanou miui z miuios.cz/xiaomi.eu) je pro me osobni potreby svetelne roky pred cistym androidem.

Tot muj nazor, nerikam ze je to spatnej telefon, ale v mych ocich a pro me potreby jsem uz dlouho nezazil telefon kterej by me takhle "kakal".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem překvapen, že zrovna správa notifikací na MIUI vyhovuje . Obvykle si na to lidi strašně stěžují .. a zejména push notifikace přes BT stojí za starou belu ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne, pro me jsou nejdulezitejsi notifikace z whatsappu (organizuji cca 5-10 lidi) a tu, pokud si v miui nastavis aby na whatsapp nehazel zadne battery restrictions, tak je vse v pohode. I miui ma sve bugy, ale uz skok z miui 9 na miui 10 byl celkem velkej a ok a hlavne, vetsina tech bugu se aspon nejak da vyresit bez zbytecne namahy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.