Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Xiaomi Redmi 5 Plus, velký obrazovkou ale malý tělem

no mam 4X 32GB tak 5ku preskocim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Testuju teď Redmi 5 plus a má 4GB ram a 64GB interní paměti, vcelku v pohodě telefon, až na tragický foťák, ale zase je dost svižnej a 4000mAh baterie vydrží fakt dlouho, oproti jakýmukoliv Samsungu příjemná změna.

Jediné co mně štve, že občas rychlost wifi padá na šíleně pomalé rychlosti třeba 20kbs, nestává se to někomu taky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jakých případech rychlost padá? Upřímně jsem toto viděl u Redmi note 3 a u staršího Samsungu, ale 5+ jede v pohodě a nevšiml jsem si propadu rychlosti.

Možná bych vypnul funkci vypínání wifi když se telefon uspává.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož tu máme do konce měsíce Redmi Note 5 nemá cenu do tohoto mezistupně chodit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně Note 5 PRO nebo jak se to bude jmenovat. Ano v shopech píšou dostupnost duben/květen. Vypadá stejně, 8jádrový Snapdragon 636 a duální fotoaparát, to bude teprve nářez (za ty peníze)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyto Redmi variace na Snapdragon 625 jsou vážně povedené. Note 4 ve vyšší konfiguraci jsem vzal jako první smartphone pro mamku, jako skorodůchodce hodně odolávala :) Řekl bych, že je téměř dokonale vybalancovaná a za 3900 zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Note 4 je fajn. Bohužel má stále nedořešené bugy od svého vzniku jako bandwith 0 na wifi hotspot. Miui se sice lepší ale stále je to místy brzda.
Každopádně za ty peníze co stojí dnes rozhodně lepší koupě než recenzovaný telefon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také bych se podělil o zkušenost se značkou Xiaomi, tedy po dvou měsících užívání Redmi Note 4 64 GB. Zpočátku velké nadšení, převážně z plynulosti, vystřídalo znechucení nad chybami v SW, které jsou aktualizaci od aktualizace horší a horší (nejlepší je tedy vůbec neaktualizovat), které navíc přinesly další bloatware, kterým je tento přístroj přímo přervaný, a tak každý den něco neustále otravuje v notifikace (jako aktivujte si toto, už jste vyzkoušeli ono?, aktualizujte tamto), samozřejmě dané aplikace nejde nijak odinstalovat, ani deaktivovat, ani jim zakázat notifikace.
Xiaomi jsem dosud považoval za solidní značku, ale po zkušenosti jej mám pouze za čínskou špehující sračku (těch dat, co po vás Xiaomi všude chce, jako komplet informace o telefonu a poloze při odesílání zpětné vazby, možnost uskutečňování telefonních hovorů pro aplikaci počasí atd.)
Vážně si to s Xiaomi dvakrát nebo raději třikrát rozmyslete, pokud si ceníte klidu a svých dat, je sice levný, ale to má své důvody. Vůbec by mne nepřekvapilo, kdyby Xiamo s těmito daty o vás dále obchodovalo.
To už jsem byl 2x navýsost spokojený také s čínskou značkou ZTE, u které jsem měl raději zůstat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci trolovat, ale nic na co bych u Samsungu nebyl zvykly. Mel jsem S, SIII, S6, S7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne ze bych chtel trolovat :)) .. ale ten komentar se Samsungem jsem opravdu nepochopil. Samsung sice ma predinstalovane aplikace, ale ze by cloveka nejak otravovali..to jsem si nevsiml. Ze by chtelo "pocasi volat" tak to uz vubec ne.
Updaty jsou vetsinou v pohode, alepon subjektivne nic nepozoruji. Samozrejme budou existovat vyjimky, ale ty jsou u jinych znacek taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Svoji matce jsem Redmi note 4 prepnul do detskeho rezimu. V tom nejsou vubec zadne notifikace (tim odpada dohadovani, co a proc mi mobil rika). Plus jsem ji vsechno dulezite nastavil jenom na jednu plochu a tu jsem zamknul , aby si to omylem nerozhodila... od te doby spokojenost... takze i tak to lze..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady už trochu zapáchá paranoia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.