Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aktivní redukce na 4K 60Hz HDMI 2.0 nejen pro Radeon Fury vydána

cekal jsem vyssi cenu, za cca 1400Kc to jde

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pozdě ale přece. Teď už nic nebrání v realizaci nějakého malého mini ITXu s Fury Nano ke 4k telce. Tak nějak zhruba bych si představoval herní konzoli :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Mnohé nové modely televizorů disponují rozhraním DisplayPort 1.2“ ??
Stačí se podívat na jeden velký český eshop s elektronikou, kde je v současné chvíli v nabídce 226 různých 4K televizí a DP nemá ani jedna!
Vůbec zprovoznit rozlišení 3840x2160 alespoň při 30Hz, není minimálně na Radeonu 7970 rozhodně bez problémů. Je potřeba odstranit utilitou AMD/ATI Pixel Clock Patcher HDMI limit 150MHz v ovladačích grafiky. Jenže pak zase přestane úplně fungovat např. PowerDVD.
Za druhé, redukce se ještě ani neprodává, oficiální přibližné datum je konec prosince, ale jen pokud dopadne dobře stále ještě probíhající testování. Takže u nás nejdřív tak v půlce ledna. Už takhle 980ti drtí Fury výkonem (zvlášť OC modely) i velikostí pamětí a teď ještě další potenciální konkurenční výhoda 35 dolarů :-(
Snad se AMD trochu vzchopí příští rok s novou generací GPU, fakt bych jim to přál.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta konkurenční výhoda je jen pro ty, co chtějí hrát na televizi. Většina si stejně raději pořídí 4k monitor s display portem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial uz davno som si vsimol akesi zvratene zalubenie AMD v displayportoch...
Este pred X rokmi (ked monitory s DP ani realne neexistovali) boli schopni nadrbat aj na lower mainstream karty 2xDP a k tomu jeden ubohy DVI!!!!

Ale tak im treba - asi si myslia ze maju tak giganticky podiel na trhu, ze si mozu dovolit trh a uzivatelov `vychovavat` :o(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A já jsem rád, že to tak dělali, teď jsem si do práce nechal koupit 32" 4k monitor a bez display portu by jel 30Hz místo 60Hz. Jen je škoda, že mám na grafice DP jen jeden, koupil bych ty monitory dva. Teď když budu chtít druhý, tak buď na 30Hz, nebo i s novou grafikou, ještě to budu muset promyslet. A když chce člověk dva DP výstupy, tak se mu o hodně zmenší výběr, protože většinou dávají na grafiku jen jeden. Teď mám jako druhý (případně i třetí, ale ten nechávám vypnutý) původní monitory 1600x1200, ale ty mají jiné PPI, takže je pak problém, že se to na tom starším monitoru downscaluje. Možná by pomohl upgrade na Win10, ale i tak by to pro nějaké aplikace downscalovalo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze AMD ziskalo v tebe spokojneho zakaznika, a na teba pripada mozno tisic co naopak AMD nekupilo (podotykam ze v tej dobe skutocne DP monitory na trhu VOBEC neboli).

Naozaj `skvely tah` - potom nech sa necuduju ze nVidia ma vyrazne vecsi podiel na trhu aj napriek roznym kiksom...

P.S.
mimochodom beztak su to pekne ojeby s tym `podporovanim` --> cez `smejdove` stare DDVI aj S PREDLZOVACKOU mozes po vypnuti limitu pretiahnut 60 hz 4K (aspon u nvidie `custom rezim`, akurat nad 48hz stupla spotreba kvoli neprepinaniu do najnizsieho pstatu)...
Zaroven spusta ludi s DP riesi nedostatocne kvalitne kable, s ktorymi im 60 hz nebeha!!! (dodavane s monitormi)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To prehanite ne? Grafiku jsem tehdy vybiral se dvema DVI vystupy. DP byl bonus. To o tom 4k 60Hz pres DDVI slysim poprve, kdyz to oficialne podporuje jen 30Hz. Jde to i s 10bit barvama? Asi vyzkousim. To ze se prodavaji i sitozni DP kabely, je bohuzel pravda, taky jsme v praci museli u jednoho monitoru vymenit kabel. BenQ asi setril na nespravnem miste i u monitoru za 26k. Ale u dalsi varky uz byl kabel dobry a vypadal i jinak. I cena slezla na 24k.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aj ja som vyhrabal tiez nakoniec ATI s dvoma DVI po velkej namahe a jednej vratenej naspet...
Ale keby v tej dobe bola k dispozicii slusna nVidia tak ATI bez rozpakov `oprdnem` ;o)

Ked som kupoval 4k monitor (neohrial sa u mna dlho) ako nahradu za stary 30" SIPS, tak ma zaujimalo kolko realne DVI znesie (mam viacmonitorovy system aj s prepinacom).
Staci patchom (asi v registry) odburat limit na pixel clock a ide potom vytvarat custom rozlisenia.
Pouzival som tych 48hz pretoze to bol:
a/ presny nasobok 24hz pouzivanych filmami
b/ maximum kde este pixel clock neprekocil hranicu ked sa karta nevracala na najnizsi p-state

Obraz bez problemov chodil aj cez ten prepinac a kable, z toho vyplyva ze DVI ma realne obrovsku rezervu oproti nominalu, kdezto DP `ide na doraz` (a preto s nekvalitnejsim kablom ani nejde).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

musíš kupovat i 4k IPS! ;-) A lépe TV ané PC monitor..., umí totiž nejen 30 a 60Hz ale aj 50 aj 48 a některé ještě lépe lépe - aj 75 aj 72 Hz - taky násobek 24fps :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

aj monitor chodil od 30 do 60 v celom rozsahu (testovane len s 4k rozlisenim)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesleduješ aktuality. Po tom, co vyšel Catalyst 15.7 tak nám AMD grafiky ve Win10 poskočily, druhé nakopnutí přinesl Crimson. Vememe-li v potaz pouze 4k, je Fury X s novými drivery pod Win10 již rychlejší. A to ani nemluvíme o posledních slevách

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"mnohé nové modely televizorů disponují rozhraním DisplayPort 1.2" :-))))))) Jooo??? A které!? Já dlouho chodil a chodím dodnes často a koukám po takových TV použitelných k PC a moc jsem jich, krom jen nekterých! zn. Panasonic, tedy neviděl!

LG má HDMI 2.0 jako jedna z 1. u některých! modelů a dnes asi již u všech modelů :-) a mnohem častěji než konkurence, která raději mlčí a neuvádí ani verzi HDMI... Natož že by měly jiné zn. TV DP :-)))))))))))))))) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Redukce bude dostupná do konce prosince." ??? Z tejto formulácie totiž vyplýva, že kto si to nestihne kúpiť do konca tohto roka, tak na budúci rok už má smolu! To je značne nelogické u nového produktu.
Treba vymeniť predložku "do" za "od", alebo radšej preformulovať na "koncem prosince".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta věda může mít podle mě dva významy: jeden, co popisujete vy a druhý ve smyslu "Redukce začne být dostupná do konce prosince". Význam je třeba někdy domyslet z kontextu, ale takové už jsou někdy jazyky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě mi dalo před časem docela zabrat, sehnat *vůbec nějakou, skutečně aktivní* redukci z DP na DVI nebo HDMI. Našel jsem níže uvedené - upozorňuji na 4k pouze 30 Hz. Ale třeba full HD na DVI v 60 Hz není problém :-)
http://www.delock.de/produkte/G_62608/merkmale.html
http://www.delock.de/produkte/G_62607/merkmale.html
http://www.delock.de/produkte/G_62599/merkmale.html
http://www.delock.de/produkte/G_62600/merkmale.html
http://www.delock.de/produkte/adaptertool.html#Displayport_HDMI
http://www.delock.de/produkte/adaptertool.html#Displayport_DVI
Pokud jsem si dokázal všimnout, do ČR to dováží SWS, všecky ostatní e-shopy co tvrdí "skladem u dodavatele, dostupnost 2 dny" zhusta kecaj (pravdu má stav skladu v SWS).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.