Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Referenčních Wireless USB designů bude více

Wireless USB logo

Pamatujete si, jak koncem loňského roku oznámila společnost Wisair, že má hotový referenční design pro WUSB (Wireless USB) hub i vysílač? Šlo o klasický USB hub, který se k počítači připojuje bezdrátově pomoc WUSB. Nyní se tři americké společnosti Staccato Communications, Cypress Semiconductor a Standard Microsystems Corporation dohodly, že vytvoří podobné referenční designy.

Konkrétně má být v první vlně připraven vlastně obdobný hub tomu od Wisair, který také nabídne čtyři USB 2.0 porty. Následně ale chtějí tyto firmy nabídnout i sedmiportovou variantu a k tomu ještě i čtyřportový „Wireless USB switching hub“. Ten by měl nabídnout možnost přepínat připojení mezi dvěma počítači a tak by zařízení k němu připojené mohly být používané na dvou různých počítačích.

Takováto aktivita je rozhodně pozitivní, už jen proto, že to zcela jistě povede i ke snížení cen podobných zařízení, což je potřeba, protože například u obdobných konkurenčních CableFree USB hubů se mluvilo o 400 až 500 dolarech. Je tu ovšem otázka, jestli se takováto zařízení opravdu uchytí, když první koncová zařízení podporující Wireless USB se mají objevit již toto čtvrtletí.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Referenčních Wireless USB designů bude více

Úterý, 25 Červenec 2006 - 16:00 | Anonym | Musím říct, že UWB mě štve. Ale strašně moc -...
Pondělí, 24 Červenec 2006 - 16:25 | Anonym | škoda že toneudělaji přes technologii Wifi to by...

Zobrazit diskusi