Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Řešení pro ochranu dat od Autonomy překonalo hranici 10 000 zákazníků

puzzle data
Unikátní technologie Autonomy LiveVault pro kontextové zpracování dat umožňuje zákazníkům ukládat a vyhledávat data podle vyhodnocení jejich významu.

Divize Autonomy, součást společnosti HP, oznámila dosažení historického milníku: její řešení LiveVault pro ochranu, ukládání a správu dat v plně řiditelných cloudových prostředích již využívá více než 10 000 organizací. Zákazníci se spoléhají na LiveVault zejména pro jeho bohaté možnosti ochrany offsite záloh, dlouhodobě uložených dat a obnovení dat z cloudu v případě nečekané havárie.

HP logo velké

LiveVault v současnosti zajišťuje zálohování více než 37 000 serverů a milionů souborů denně; celosvětově již spravuje přes devět petabajtů dat. Toto řešení společnosti Autonomy chrání data z operačních systémů Windows®, Linux, platforem Microsoft® Exchange, SQL, Oracle, a zařízení typu Network Attached Storage (NAS), jejichž podpora byla nedávno přidána. Současně také snižuje složitost a nákladnost IT infrastruktury, která by jinak po nasazení nových plug-inů či rozšíření o nástroje dalších výrobců výrazně vzrostla.

Nový rozměr spolehlivosti uložených dat

Vybrané největší finanční instituce z celého světa, vládní organizace a tisíce dalších malých a středních firem, spoléhají na řešení LiveVault při ochraně svých dat. Organizace typu Robbins & Myers, Inc., Stream Realty Partners, L.P. či Verifone využívají cloudové služby LiveVault k ukládání, zálohování, ochraně nebo případné obnově obrovského množství dat. LiveVault poskytuje zákazníkům vysoce škálovatelný, celosvětově dostupný a bezpečný storage systém, schopný pracovat i v případě selhání některé dílčí součásti (fault-tolerant).

LiveVault nyní navíc podporuje i ochranu dat uložených v NAS systémech, organizace tedy mohou zálohovat svá data sdílená prostřednictvím protokolu CIFS (Common Internet File System). Zákazníci z podnikové sféry, kteří využívají nástroj HP Data Protector 7 pro ochranu dat na fyzických i virtuálních serverech, mohou díky jeho integraci do řešení LiveVault využít maximum možností plynoucích z cloudové zálohy a obnovy dat.

„Řešení LiveVault používáme už téměř pět let a můžeme ho doporučit všem organizacím, které hledají flexibilní a vysoce škálovatelný nástroj pro ochranu kritických podnikových dat,“ řekl Chuck Niswonger, IT ředitel společnosti Jamestown Properties, přední organizace v oblasti nemovitostí a správy investic. „Od okamžiku nasazení LiveVault dosáhla spolupráce našich oddělení prodeje a technické podpory jednoznačně nejlepších výsledků. Na míru přizpůsobené řešení Turbo Restore Appliances nám umožňuje obnovit soubory již během několika málo minut od okamžiku, kdy naše oddělení podpory kontaktuje nespokojený zákazník. LiveVault jsme úspěšně využili i k obnovení celých serverů – i když se jedná o časově náročnější proces, díky našemu spolehlivému zálohovacímu řešení je velmi snadno uskutečnitelný.“

HP Autonomy

„Od samého začátku našeho partnerství s Autonomy před více než deseti lety dostáváme špičkovou podporu, množství nových obchodních příležitostí a zaznamenali jsme výrazný nárůst klientů,“ řekl Ryan Overtoom, vedoucí infrastrukturních služeb ve společnosti Sikich. „Stovky našich zákazníků využívají řešení Autonomy LiveVault a pochvalují si jeho klíčové výhody – jednoduchost, spolehlivost a rozšiřitelnost. Těšíme se na další možnosti rozšíření spolupráce, které nám partnerství s Autonomy v budoucnu přinese.“

Nejen zpracování dat, ale i porozumění informacím, které obsahují

LiveVault tvoří klíčovou komponentu rychlého, flexibilního a cenově efektivního řešení Data Protection od společnosti Autonomy, které zahrnuje i nástroje HP Data Protector pro zálohování dat z fyzických i virtuálních serverů a HP Connected Backup pro zálohování dat z přenosných i stolních počítačů a podporou přístupu ke chráněným datům z mobilních zařízení. HP Data Protector, LiveVault a Connected Backup jsou součástí balíčku Autonomy Protect, který zajišťuje archivaci dat a jejich vysokou dostupnost, dodržení firemních politik, správu elektronických dat a informací (eDiscovery), zpracování všech nestrukturovaných informací (Enterprise Content Management) či komplexní proces integrace a správy dat (Information governance).

Nástroje Autonomy Protect přinášejí výpočetní řešení, která umožňují zohlednit kontextový význam v datové analýze, kategorizaci a sdružování všech typů dat, včetně údajů ze sociálních sítí. Organizace mohou s pomocí těchto řešení chytře zabezpečit a zpracovat všechna svá data. Unikátní systémy Autonomy nabízejí podnikovým zákazníkům zálohování a obnovu dat vycházející z porozumění konceptům a myšlenkám uloženým přímo v informacích; díky tomu lze dosáhnout nejvyšší možné efektivity při zpracovávání dat a objevit nové možnosti jejich využití.

„Zálohování a obnovení dat není jen o jejich prostém ukládání a šifrování. Jedná se také o ochranu informací – klíčového majetku každé organizace – a jejich maximální využití,“ řekl David Jones, výkonný ředitel divize Data Protection and Emerging Technologies ve společnosti Autonomy. „Díky LiveVault může více než 10 000 našich zákazníků využívat namísto jednoduché zálohy a obnovení dat komplexní a plně automatizované řešení s kontextovým hodnocením informací, a získat tak významnou konkurenční výhodu.“

O společnosti Autonomy

Autonomy, dceřiná společnost HP, je celosvětovým lídrem v oblasti softwaru pro zpracování lidských informací, nestrukturovaných dat, sociálních informací, e-mailů, audia, videa, textů, webových stránek a dalších zdrojů informací. Výkonné nástroje Autonomy pro správu a analýzu strukturovaných dat společně se schopností okamžitě odhalit význam různých informací bez ohledu na jejich formát, představují unikátní řešení pro organizace hledající cestu k maximálně efektivnímu zpracování dat. Produktové portfolio Autonomy pomáhá organizacím při podnikové analýze, správě procesů a OEM operacích. Autonomy dále nabízí řešení pro správu dat typu eDiscovery, správu a poskytování obsahu, a poskytuje také marketingová řešení, která organizacím pomáhají zvýšit tržby, např. prostřednictvím správy webového obsahu, online marketingu a kompletního přístupu ke správě digitálních zdrojů. Více informací lze najít na webových stránkách www.autonomy.com.

Zdroje: 

Tisková zpráva HP

Diskuse ke článku Řešení pro ochranu dat od Autonomy překonalo hranici 10 000 zákazníků

Žádné komentáře.