Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Revoluce je zde, YouTube zpřístupňuje filmy zadarmo či malý poplatek

Výborně. Ale s tím omezením už pěkně štvou. V čem je divák z USA lepší než divák z Česka?
Jako když jsem si chtěl koupit mp3 z Amazonu. Jednou mi to vynadalo že nejsem v Německu a u jiné kapely zase že nejsem v Anglii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom, že je zvyklý za věci platit. U nás se prostě zažilo, že filmy, hudba, hry a software jsu zadarmo ("proč bych za to platil, když to můžu stáhnout zadarmo"), takže se nesmíme divit, že na nás a ostatní zaostalé země všichni kálí. Představa, že čeští občané začnou platit byť jen 5-10 Kč za jedno shlédnutí filmu, místo aby si jej stáhli, je velmi naivní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

sorry, ale hopi vyloženě píše "když jsem si chtěl koupit mp3 z Amazonu" - pokud nepovolí prodej do tohoto teritoria, pak nemohou očekávat, že spotřebitel bude čekat až se oni milostivě uvolí něco sem uvolnit.
Kdo někdy něco tahal z rapidshare apod. a trochu si váží svého času, tak rád za dobrou kvalitu bez hledání zaplatí i víc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to taky nemyslel na něj, samozřejmě jsou světlé vyjímky a i u nás existují slušní lidé. Ale poukazoval jsem na příčinu, proč si tu mp3 nemůže koupit, protože náš trh je neprespektivní a míra pirátství je extrémní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Miera "piratstva" v USA je taka ista ako aj u nas a vsade inde vo svete, kde su relativne rychle pripojenia na internet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je jen tvůj názor. mnohem pravděpodobnější je, že

1, čr je mnohem menší trh než usa, a tak je pro všechny podobné firmy mnohem menší prioritou
2, v čr lidé naopak platí i za to, za co by američan už nezaplatil, nebo alespoň ne tolik (viz itunes vs české obchody)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Extrémní míra pirátství? Není to tak dlouho, kdy jistá neexistující agentura BSA vydala zprávu o tom, že softwarová kriminalita je zde na velmi dobré úrovni, srovnatelné ze západem.

http://portal.bsa.org/globalpiracy2009/pr/pr_czech.pdf

"protože náš trh je neprespektivní a míra pirátství je extrémní"

Hehe. To chtělo asi hodně snahy takovou kravinu vymystet. Náš trh je nepespektivní a proto to tady není možné koupit -> tedy jediný možný způsob, jak se k nahrávce dostat je ji upirátit a tím zvýšit míru pirátství a probloubit tak neperpektivnost. Jo, to fakt dává smysl ;-) :-D.

Naopak. U her digitální distribuce funguje skvěle a (nejen) já již dlouho volám po tom, abych si mohl podobným spůsobem (ala steam) koupit i hudbu. Tím koupit, myslím koupit wav nebo flac a dostat tak v podstatě originálku (podobně jako u software z digitální distribuce). Ne zapujčit si otřesnou mp3 na jeden poslech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omezeni jsou holt dana vlastniky autorskych prav. Pokud s nim ma YouTube/Amazon smlouvu zahrnujici jen USA, tak holt musi zajistit, aby to bylo pristupne jen z USA. Celosvetovou licenci jen tak nekdo neposkytuje (a i kdyby, tak se pak stejne musi brat v potaz "oblibeni" narodni hromadni spravci prav).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pekna sluzba, jen dotahnout par malickosti
- globalni pokryti ne jen us/uk
- nasmlouva i nejnovejsi veci vcetne serialu
- starsi veci (1-2 roky +) zadara, novinky za dolar az dva
a bude to sluzba jako vino po ktery kazdej, mimo pubertaku co nemaji prachy, sahne protoze bude na jednom miste vse a za prijatelny peniz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by byl konec komerčních televizí, myslím, že v dohledné doběbude těch tvých pár maličkostí narážet na velmi tlustou zeď.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by.

Jejich zpravodajství nestojí za moc leč to znám jen z doslechu.

A hlavně mají jeden zásadní problém. I když vysílají sebezajímavější pořad/film/cokoli, tak ho vysílají v konkrétní čas. Takže buď to musím nějak zaznamenat, nebo mám často smůlu. A pokud se chci podívat na něco, co bylo vysíláno nedávno a nevěděl jsem o tom, tak buď hledám na netu, nebo mám smůlu. TV pro mne nemá budoucnost, poskytování filmů na netu ano.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presne jak pises, nevim proc je dnes obrovskej problem (vzhledem k autorskym pravum) si nedavno odvysilanej porad stahnout z netu. TV v dnesni podobe je jen pro duchodce neorientujici se v PC a lidi bez netu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolim si nesouhlasit :) kdyz jsme byli na dovolene v US tak docela casto tam lidi pouzivaji ON DEAMANT :) (doufam ze jsem moc ten nazev nezmrvil) kdy kliknete v necem jako TELETEXT (EPG?) na porad co se vam libi ... treba posledni Harry Potter a sup behem par vterin uz vam bezi na vasi TV... platba samozrejme kreditkou nebo jako soucast pausalu za kabelovku...

Takze to ze klasicke televize skonci je spis evoluce... urcite se budou branit atp. ale ten kdo ovlada tenhle trh jsou lide co zadavaji reklamu :) pokud oni uznaji za vhodnejsi vrazet penize do reklamy u Googlu (a ja byt inzerentem tak jdu spis do googlu nez TV) tak televize proste vymizi :)

Ale zase je spousta "chudych" pro ktere je sluzba ON DEAMANT draha... a nechteji si skladat vlastni program... (takovy typicky konzument telenovel a jini co prijdou z prace rozbali se pred tv se svym lahvacem a cuci)

Kdo vi co nam prinese budoucnost :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on demand = (doslova) na požádání

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

spise "na vyzadani" vy o nic neprosite, ale poptavate

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cožpak "žádost" (např. na úřadě) je snad "prosba"??
O něco požádat neznamená o něco prosit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V UK taky nejdou některý věci přehrát

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak americkou proxy a ip a pujdem to vyzkoušet :) věřím že tudy vede cesta proti pirátství, člověk je natolik líný že ne že se mu nechce těch 49,- dát za film z papírového obalu, ale to ho shánět je spíš otrava :), takto je to fakt na stříbrném podnose. Myslím že u nás to ve velkém ještě chvíli nebude, důvodů bude celá řada ale první co mě napadá
1- google určitě má víc věcí na práci než shánět a napasovávat na filmy cizí titulky(musí první skusit jestli o to uživatelé stojí) a že u nás budou potřeba, a
2- už teď (pokud jste si všimli) je youtube u nás omezeno datovým tokem, prostě nám utáhli kohoutky(ne jenom u nás, i v rakousku, slovensku, polsku...), 95% veškerého datového přenosu pro providery jsou vlastně on-line stream videa hlavně z youtube, a nevěřím že kdyby tam dali i celé filmy, že by to sítě byly schopné v použitelné míře ustát..ještě ne

Zdraví NoDi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omezeni na region us neni vina googlu. Google nevlastni na tyto filmy prava, na vine jsou opet jejich zlocinni monopolni vlastnici. I kdyz je film zadarmo, k tomu i k jeho sireni musi dat souhlas vlastnik prav.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-> Neděláme si však iluze, že by to nastalo příliš brzy, přeci jen "protipirátská lobby" má velicé úzké vazby na politickou reprezentaci tohoto státu a ani bychom se nedivili, kdyby se jednoho dne vedle "výpalného" z optických médií, HDD/paměťových karet začalo platit i "výpalné" z internetového připojení proto, že je možné na YouTube sledovat celé filmy.

Jeste jim davejte napady :) Buh vi, kdo to tu cte a cim se inspiruje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aky film som pustil, taky mi siel a to som popustal takmer z kazdej kategorie :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a nejde to obejít tím, když pojedu z americké IP? Přes VPN a pod. Pak to půjde, stanu se "internetovým američanem"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doted to slo klasicky pres proxy, anebo anonymizery typu hide my ass, apod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Však si to zkus, ale u free proxy se můžeš "těšit" tak na 20 kB/s.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za Bad Taste +1000 :-D

Ale stejně se mi z žádných filmů Petera Jacksona nezvedal žaludek víc jak z LOTRa. Kevin Smith má pravdu, že to jsou filmy o turistice. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě si na sledování filmů na youtube (nebo spíš nějaké alternativě) ještě dlouho počkáme. Kdo stojí o svůj oblíbebý velkofilm v mizerném stereu a notně zkomprimovaným obrazem? Dokud to nepůjde 720p+ s rozumným datovým tokem a 5.1 zvukem, tak tomu z komerčního hlediska nedávám šanci - kdo by platil za nekvalitní obrázky? Možná za staré a raritní filmy, ale ty určitě nebudou mainstreamovou záležitostí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Spousta lidí kostičky nevnímá a 5.1 neví co je. Myslím tedy těch obyčejných konzumentů. ;=)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"výpalné" z internetového připojení" Tohle vubec na web nepiste, nebo si to nejakej blb precte a zkusi to!!! ;-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.youtube.com/watch?v=9H09xnhlCQU a všetci povinne aspon nejaku pecku si mužte pozriet ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.