Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RFID bude bojovat i proti pirátským kopiím

jestli to bude nekopampatabilni se stavajicimi CD/DVD prehravaci tak je to pravdepodobne nezivotaschopna zalezitost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No už vidím ty fronty nedočkavců, co si to chtějí koupit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MUHAHHAHAHAHAHA.Vy už jste yak bývalá vláda co tady chtěla vytvořit atmosféru permanentního strachu a policejního státu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší ochranou proti kopírování je nízká cena!!!
Dokud toto svět IT nepochopí tak ať žije piráctví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby to 1000x prosadili do všech mechanik, tak to nijak neřeší nejtypičtější situaci, kdy si dílo stáhnu z p2p už patřičně ohackované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: zejo ? :-) hlavne ty uzasne nove prehravace s uzasnou rfid technologii, ktere jim toho nakonec prehraji mene (nebo vůbec nic) ve srovnání se starými přehrávači z bazaru :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze nejrozumnejsi by bylo vsem podobne uvazujicim manazerum filmovych studii strcit RFID chip do prdele...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedelak má naprostou pravdu. Nahrávací společnosti jsou xindl až běda! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to nedelak: Vřele souhlasím!
CD a DVD už nějakou dobu kupuji přes Ebay a obvykle se dostanu i s poštovným zhruba na polovinu ceny, která je vydavateli diktována pro český trh. Divím se, že jim ještě nedošlo, že tudy cesta nevede...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mira: Problém není ve světě IT, ale ve světě hudebních vydavatelů. Viz třeba Internet, tomu se taky vehementně bránili jako "pirátskému médiu" a obchod s hudbou na Internetu pořádně rozjela teprve IT firma Apple

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Joker: Nemáš tak úplně pravdu. Pokud vím, tak ochrany existují i na CD (hry, programy)a ješte filmová DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně se už těším jak si s RFID čtečkou bude nějaký hajzl chodit po městě a hledat ve kterém bytě/autě je nejdražší elektronika a jestli si tam koupili alarm :-). Jestli to bude fakt ve všem zboží, tak bude moci každý debil zjistit co máte v kufru, kapse, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No podle mě je to neco co nebude fungovat bez SW tzn. když není SW nefunguje HW. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spis problem vidim ne v nahravacich spolecnostech, ale v hudebnicich. Kdyby se necpali do nahravacich spolecnosti, ale CD prodavali sami primo do obchodu, tak by cena mohla byt tak 1/4 a meli by z toho kralovskej vejvar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vítejte ve světe totální kontroly. Doporučuju si přečíst dílo jistého pana Orwella - 1984. Big Brother is watching you!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Dýka:
Vítej ve světě, kde snad brzy přesta být kradení normální
 
Pochopím, když takový blábol napíše američan, který vůbec nemá páru co to totalita je, ale čech by o tom mohl alespoň něco tušit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Každé zboží by mělo mít svůj RFID čip"  a cena zboží opět nesmyslně poroste...
 
Multimotyl: Ten čip by musel být po zaplacení okamžitě deaktivován nebo nějak znehodnocen. To by jsi mohl platit i za to co jsis do obchodaku přines (bundu a tak...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud cena chipu nebude stejna jako carkoveho kodu nebo bezpecnostniho magnetickeho (nebo co to pouzivaji v obchodacich) prouzku, tak si to manazeri opravdu nacpat tam kam dopurucuje nedelak. a hodne hluboko, aby to uz nikdo nikdy nenasel :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

phanatic: Jenze to si prehrajes max. v pocitaci. Ale co v uzasnem malem tichem XY prehravaci, ktery sis za tezke penize koupil do obyvaku a on veci bez RFID nebude vubec prehravat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takove hracky bych se nebal, vzhledem k tomu ze neni problem udelat emulator toho RFIDu, tak je to jen otazkou dvou veci, mit ctecku a pak emulator co vam bude simulovat vsechna okopirovana CD. dostat signal do toho prehravace bude hracka. ... ze bych pomalu zacal vyrabet ty emulatory?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať jdou se všema úžasnejma ochranama do haj-zlu a to co nejdřív :-(((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nenapsal jsem to slusne, ale jinak to neslo. A to pisu jako majitel stovek (ano opravdu stovek) originalnich CD, DVD i jinych nosicu.
Legalni stahovani hudby z internetu mi proti nelegalnimu nic navic nenabizi. Naopak nelegalni je casto ve vyssi kvalite vcetne popisu a bookletu.
Zato CD (DVD, Vynil...) je samo o sobe vyznamem male, ale hlavne hmotne dilo, kde potisk a provedeni obalu (bookletu) uz neco znamena. A hlavne kdyz clovek drzi v ruce desku vydanou v poctu 66 kusu, tak vi, ze to uz neco znamena a ma to pro nej urcitou cenu. Kdo ma rad hudbu, klidne si priplati za ruzne pekne provedene limitovane edice, coz legalni stahovani nenabizi.
Pokud lidem zneprijemni i pouzivani a kupovani originalnich nosicu, jak s o to ruznymi ochranami snazi, tak spousta kupcu automaticky neprejde na kupovani hudby z internetu, ale radsi si to stahnou na cerno. Protoze vysledek je stejny.
Jinak souhlas s tim, ze to speje k tomu, je vsechny nekdo sleduje. Prichazime o svobodu. Ale lidstvo je asi uz tak blby, ze si svobodu nezaslouzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ak som to spravne pochopil tak v "starych" mechanikach to pojde bez problemov. tak potom jednu vec nechapem. ako ma donutia aby som si kupil tu "novu" ?
aha uz viem. integruju to do visty. bude vyzadovat na svoj beh mechaniku s rfid citackou ;) uz len nejako ma donutit aby som prestal pouzivat win98se (pripadne cokolvek ine) ;-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajimalo by mne, kdy konecne vyrobci (/producenti/vydavatele/atd.) pochopi, ze stoprocentni ochrana neexistuje. To bylo reci pri vydani PSP jak jejich dokonale UMD medium je neprolomitelne a nikdo si ty hry nebude moci stahnout....situace je ale uplne jina a vsichni kdo chteji si hraji na PSP co chteji a to zadarmo. Take ty vyborne ochrany u DVD filmu ktere jsou ted. Staci vzdy par hodin a najde se zpusob jak to vypalit, dokonce je to i vyzva a lide si to kolikrat vypali jen proto, aby mohli rict "ano JA to vypalil i presto, ze v te dobe to nebylo nikterak snadne".

Navic uzivatele kteri pouzivaji warez se kolikrat vyhnou i komplikacim, zpusobenych originalnimi disky. Znam 3 lidi, kteri si koupili originalni hry a pote jim nesly a museli si si stahnout crack a az pote se jim povedlo ty hry spustit. To clovek, ktery si to sosne z netu s ocrackovanim pocita a vetisnou to stahne rovnou i s nim.

Pokud by se radeji misto penez vlozenych do ochrany snizila cena onech titulu, tak by vydavatele zustali v podstate na stejne urovni a mozna si i polepsili, protoze by se to pote mnohem lepe prodavalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepříjde Vám, že se vydavatelé CD/DVD připravují na "minulou válku" ?  Vždyť mladší (;-)) generace už pomalu nepoužívá nic jiného než MP3/DIvX, a tím se šíření hmotných nosičů (legálních i nelegálních) dostává mimo hru....   

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cii: a myslis, ze by lidem nevadilo, ze jim nejde prehrat CDcko s nahravkou detskeho skolniho sboru? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a pak už jen implantujou čipy lidem do hlavy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jim ani tak nejde o to, ze by nejaky kopirovani byl problem, jde jim o to z toho ten PROBLEM udelat. Jinak by se totiz nemohlo stat, ze moula kterej si nekde sosne par pisnicek dostane za chvili 10 let natvrdo a ten kdo sejme par svych spoluobcanu dostane 5 a za 2,5 je doma.

Zkratka posledni dobou mi prijde vyhodnejsi nekoho sejmout nez jit prodavat pasovany CD/DVD/obleceni/...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dave: kazdy rfid muze mit svy unikatni cislo, takze neni problem poznat ze tohle uz jednou pokladnou proslo, nebo ze je to neco z jineho obchodu. To ze takove zbozi bude "omylem" pricteno je uz pak vec nepoctivosti obchodnika ale ne nedostatku technologie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se peníze vydané za vývoj různých ochran daly na vývoj léku proti rakovině, tak dnes už ani nevíme co to bylo za nemoc. No a ty ochrany si všichni zaplatíme v ceně "uměleckého" díla. Já vím, je to naivní poznámka, ale už mi fakt lezou na nervy. Mám rád Čechomor a tak jsem si ho koupil, ale fujtajfl to jsou ceny (i za naše kapely).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No boze tak budou mit mechaniky RFID ctecku a za jak dlouho si myslite ze nekdo vymysli zpusob jak ji obejit,patchnout,cracknout nebo cip nasimulovat,preprogramovat apod.Teoreticky staci si koupit prazdnej cip zkopirovat do nej udaje z originalu a izolepou ho prilepit na CD :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá jako poslední hřebíček do rakve kšeftařů v showbiznisu. Firma zavádějící čipy si namastí kapsu (a proč ne), prodeje klesnou blízko k nule, a konečně se snad přejde na nějaký rozumnější model.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.