Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

RIAA pouští MediaSentry k vodě, jde zpět k DtecNet

RIAA logo

Ačkoli se na vztahu RIAA k tzv. „online pirátům“ nic nemění, tato zpráva je jedna z těch, které „se hlásit musí“. MediaSentry (součást firmy SafeNet) „dostala od RIAA padáka“ (informuje o tom Wall Street Journal), a to krátce poté, co se RIAA pochlubila s plánovanou změnou své taktiky „žaluj, koho můžeš“ na „nech špinavou práci dělat poskytovatele internetu“. Za pět let, kdy RIAA využívala služeb MediaSentry ke zjišťování, kteří lidé na internetu neoprávněně manipulují se soubory obsahujícími autorsky chráněná díla společností, které RIAA zastupuje, se jí podařilo žalovat kolem 35 tisíc lidí. Známý právní zástupce Ray Beckerman, který stál v mnoha takových situacích na straně žalovaných coby obhájce, toto kvituje s povděkem, neboť podle jeho slov „MediaSentry porušovala soukromí lidí“ a označuje to za malé vítězství svých klientů.

MediaSentry se prý nyní hodlá zabývat monitorováním popularity zábavních internetových portálů (tedy jde o něco, co dnes běžně činí jiné společnosti, kteří sledují, co se na internetu děje, aby z toho vytvářely hezké statistiky). RIAA však se slíděním svých potenciálních „právních obětí“ nekončí, prý se navrací zpět ke kodaňské společnosti DtecNet Software ApS, jejíchž služeb využívala před tím, než se obrátila na MediaSentry. Podle mluvčího RIAA Jonathana Lamyho byl hudební průmysl s technologiemi DtecNet používanými nejen v USA spokojený. RIAA však již nezdůvodňuje, proč vlastně k tomuto kroku přistupuje.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku RIAA pouští MediaSentry k vodě, jde zpět k DtecNet

Úterý, 6 Leden 2009 - 18:26 | Anonym | sorry, ale toto uz asi nikoho nezaujima :-(

Zobrazit diskusi