Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rick Bergman z AMD odchází ze své pozice

Před časem Richard Huddy, teď Rick Bergman? To už je pro AMD(ATI) na pováženou!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřeceňuj úlohu manažerů ve vyloženě technicky zaměřených společnostech. Když by byl např. v TSMC jeden génius ve vývoji, díky kterému by se razantně urychlil nástup nových výrobních procesů, tak ve vedení může být za manažera mentálně zaostalá opice, ale TSMC ty čipy prodá a vydělá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřeceňuji, ale od odchodu Jerry Sanderse mi přijde AMD taková tápavá a nerozhodná. Nový CEO R.Read nevypadá vůbec špatně, dle posledních výsledků Lenova, ale kdo ví? Ohledně odstoupení Bergmana kolují i jiné názory.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bergman (minimálně podle dostupných informací) nepatřil mezi osoby, které by dělaly špatná rozhodnutí, spíš naopak. O jeho odchodu kolují všemožné zvěsti, zaujala mě třeba ta, podle níž mu bylo dáváno za vinu nedostatečné prosazení AMD v mobilním segmentu. Pokud by se ukázalo, že to je pravda, pak by Read mohl být pro AMD vcelku pohromou, protože prosazení v mobilním segmentu AMD brání architektura procesorů (špatný poměr výkon/watt) umocněná generačním skluzem výrobního procesu, což není nic, co by mohl Bergman ze své pozice ovlivnit. Samozřejmě kolují i jiné zvěsti (typicky Bulldozer je propadák, GCN je propadák a podobné hypotézy-jobovky, které už léta provázejí jakoukoli událost v AMD :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No neměl náhodou Rick Bergman zálusk na CEO? To by hodně vysvětlovalo. U AMD bude lépe, až bude lépe i v GloFo. Imho

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych rek, ze kdyby AMD melo pristup k vyrobni technologii na urovni Intelu, tak by meli pro CPU o dost lepsi moznosti nez maj ted.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsou manažeři blbci, tak to půjde ke dnu génius negénius. Navíc géniové odejdou první. Tím nechci říkat, že je to tento případ, taky bych to nepřeceňoval...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.