Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rockchip RKi6000 - světově nejúspornější WiFi čip

Taky nestojím o to, abych musel dobíjet baterky ve 20 přístrojích - současné 4 mi úplně stačí. Podle mě je jednodušší udělat těch pár kroků a věc zařídit rukama - než hledat po bytě mobil nebo tablet, abych to mohl udělat na dálku. A pak zjistit, že je v třetím zalévači kytek zleva už dva měsíce vybitý akumulátor a musí se vyměnit i s kytkou a do ostatních zalévačů stejně musím nanosit vodu. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, dalsim krokem budou baterie nabijene indukci a vsechno bude fungovat naprosto samo ... vcetne stenic samozrejme ... a k tomu budes mit nador mozku zdarma ... I kdyz, ten budes mit nejspis stejne od mobilniho telefonu ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem paranoik - první co mě napadlo bylo, že Wifi s nízkou spotřebou bude super věc na šmírovací zařízení...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně odfláknutý článek. Snižení o 85%, ale vůči čemu? starému řešení Rockchipu? Jednotky v mAh jsou nesmysl, asi má být mA. Hlavně, že jsme se dozvěděli názor skeptika (ne že bych s ním nesouhlasil).
Pokud chcete vidět srovnání s wi-fi konkurencí radši zkuste článek http://www.anandtech.com/show/9329/rockchip-announces-rki6000

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A cim by sis s mA pomohl? Co to udava? Ma cip s 20mA vyssi, stejnou nebo nizsi spotrebu nez cip s 80mA? Bez napeti je to informace uplne k hovnu ..... osobne predpokladam, ze tam melo byt 20mW ....

EDIT: takze je to 60mW podle toho clanku anandtechu .... ale ma to mit 3.3V, coz mi proste 20mA a 60mW proste dohromady nejak nedava ..... takze tam to maji taky celkem odflakle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík. Dodnes jsem nevěděl že wifi může mít spotřebu 6 nJ/bit. Takhle "málo" energie by se dalo přepočítat na eV a bylo by jí hodně :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že ten článek je vyžmuňkán z klasické PR mlhy běžné v tiskových informacích ve stylu "s technickými informacemi na nás nechoďte". Pokud produkt nikdo nemá, těžko o něm psát více než pustí PR oddělení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.