Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rozšíření Chromu MEGA.nz zcizovalo hesla a údaje o kryptopeněženkách

A zodpovenost je kde???

Bud jsou u Mega debilove a nechali si ukrast prihlasovaci udaje pro nahravani do repozitare addonu nebo za to muze debilni Google, kterej mel nejakou silenou diru v prohlizeci!

Kazdopadne bych cekal, ze po tom novinari pujdou a zjistit, kdo to zavinil!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Google má docela často problémy s malwarem na svém oficiálním storu s addony pro chrome. Toto zdaleka není první případ v poslední době. Ale zda je to zaviněno nějakou bezpečnostní dírou, či nedostatečnou kontrolou to nevím. Paradoxem trochu je, že kvůli bezpečnosti google zakázal instalovat rozšíření pro chrome z jiného zdroje než official store.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam na Vivaldi Chrome store addony a tak me docela desi, ze by mi njejakej hajzl nahral zavadnej uBlock Origin, Copy plain text, FVD Speeddial, Clear cache, Disable HTML5 Autoplay.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

huff ... pouzivam yandex a vivaldi ako nahrada za "explorer" )))
inak solidny pruser pre chrome.. bolo by to dobre zradlo pre pravnikov keby zakazali v eule odsuhlasovat" defakto ze su tieto velke spolocnosti nenapadnutelne a aj pokuty od EU su smiesne
treba trvdsie zakrocit proti made in usa lebo vas zozeru vysaju a odhodia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chrome je dnes v pozici bývalého IE - má největší penetraci, spoustu děr - zejména v procesech okolo pluginů a laxní podporu. Takže se nelze divit, že je tento prohlížeč první na řadě pro útočníky, kteří hledají co největší plochu pro své útoky.

I těch pár hodin jim pak stačí k "výdělku."

Proto každému můžu jen doporučit nepoužívat Chrome a ani jeho klony k ničemu důležitému.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze co pouzivat?

Edge? Firefox? Urcite ne.

Zbyva Pale Moon, je trochu tezkopadnej a nevim teda jestli bezpecnej, ale mozna jo hlavne tim nizsim rozsirenim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Klidně Chrome, ale vanilku (jenže pak je to docela nepoužitelný). Mně z toho vypadl FF na práci a Opera na potenciálně nebezpečné akce, běžící v jiném uživatelském profilu Windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to fakt tezky, pouzivam Vivaldi, kterej ale pouziva take addony z Chrome Store, Opera ma sice addony svoje prelozeny z Chrome (respektive abych to napsal spravne maji vlastni repozitar), ale spousta jich tam chybi, takze nejstahovanejsi addon je tam addon, ktery umoznuje instalovat doplnky z Chrome Store.
No a pak je jeste Dragon, to je cisty Chromium s nejakyma bezpecnostnima addonama od Comoda, to taky nic neresi.

Firefox je hroznej, to uz bych mit Windows 10 radsi pouzival Edge.

Pale Moon uz jsem psal.

A byla QupZilla, ale autor uz ji skoro rok neupdatoval a v mnoha Google a Microsoft webech uz to nefunguje, coz je proste problem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, zase se ukazuje, ze enormne chybi dustojny nastupce opery (a tim nemyslim ten preskinovanej chrome). Idealne opensource. Teda vlastne existuje neco, co se tomu blizi (Otter Browser), ale tam co jsem zkousel naposled pred delsi dobou byly dost problemy se stabilitou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak i nova Opera se snazi a ma svy vychytavky a i vlastni Store addonu, takze treba tenhle problem se jich vyslovene netyka, ikdyz na dalsi addon umoznuji i pouzivani Chrome Store.

Fakt je, ze kdyz o tom pises, tak Otter Browser jsem uz slysel, ale nikdy nevyzkousel.

Pouzivam Vivaldi, za me jednoznacne nejergonomictejsi prohlizec, ale prubezne sleduju Operu a Pale Moon, ktere mam oba take instalnute.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co ti tak vadi na FF ze bys dal prednost EDGE ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FF je divnej, drive jsem FF pouzival, ale po verzi 52 ESR jsem presel na Pale Moon, u toho jsem vydrzel jen chvili, ikdyz nainstalovanej ho porad mam a pak jsem presel na Vivaldi, u kteryho zustavam. Kdyz mam obcas prilezitost pracovat v novem Firefoxu, tak Vivaldi je ve vsem lepsi, takze nezajem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze nic konkretniho proste je "divnej" :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Firefox mi designove pripomina Chrome a design Chrome se mi ani trochu nelibi. Kdyz zacala Mozilla menit po padesate design, tak jsem presel na Pale Moon. Proste jsem konzervativne chtel stale stejny design.
Potom jsem vyzkousel Vivaldi a zjistil jsem, ze prohlizec muze mit uplne jiny design a uplne jine ovladani, ale kdyz je to v pripade Vivaldi udelano ergonomicky, tak mi to vubec nevadi a naopak jsem si na to neskutecne rychle zvyknul.

Kdyz ted mam jit neco delat na Firefox, tak je to takovy divny, musim se podivat na ikonu, ze je to Firefox a ne Chrome, je to v podstate nerozeznatelne. Tudiz to proste nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč tu nadáváte na Firefox, za mě je v pořádku. Ano, dvě verze byly jak šnek, ale to už není dávno pravda.

A pokud se koukneš lépe, Qupzilla je adoptována projektem KDE, jmenuje se Falkon. Dá se dohledat i proč.

https://www​.falkon.org/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak at si to idioti uzijou, kdyz o tom lidem, ktery pouzivaji jejich prohlizec, ani neumi dat vedet. Kazdopadne uz nemam zajem. (ale dik za info)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš zač. Mimochodem je to na webu QupZilly celkem zřetelně viditelné :)

https://qupzilla.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> spoustu děr - zejména v procesech okolo pluginů

kuprikladu ktere ?

> a laxní podporu

podporu ceho ?

> Takže se nelze divit, že je tento prohlížeč první na řadě pro útočníky

Ten prohlizec je prvni na rade z toho jednoducheho duvodu, ktery jste uvedl prvni - penetrace. Zbytek vasich argumentu s tim nema nic spolecneho.

> Proto každému můžu jen doporučit nepoužívat Chrome

Aha, a co jako mame pouzivat ? Firefox ? IE ? Edge ?

https://securityzap.com/pwn2own-2017-chrome-remains-winner-browser-secur...

staci se podivat na "Firefox did not feature at the Pwn2Own 2016 due to..."
a "Microsoft Edge, on the other hand, become the most hacked browser."

Strucne receno, MS browsery jsou stejne shity jako vzdy byli, a v 2016 byl Firefox tak spatnej, ze se hackeri ani neobtezovali si ho dat do souteze. Tudiz me fakt zajima co navhujete jako bezpecnejsi nahradu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

OT: On ten článek ale pokračuje rokem 2017, a my píšeme rok 2018. :-)

Jenže já jsem nepsal o bezpečnosti samotného prohlížeče, ale o jeho pluginech a způsobu (procesech), jakým jsou uveřejňovány. Mimo jiné, "centralizace" u Chromu vzbuzuje klamný pocit, že to někdo kontroluje a hlídá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedno je isté. Komu vykradnú kryptopeňaženku ten sa k svojim bitcoinom už nikdy nedostane.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na MEGA obecne pozor, viz:
"Dotcom: I'm not involved in Mega anymore. Neither in a managing nor in a shareholder capacity. The company has suffered from a hostile takeover by a Chinese investor who is wanted in China for fraud. He used a number of straw-men and businesses to accumulate more and more Mega shares. Recently his shares have been seized by the NZ government. Which means the NZ government is in control. In addition Hollywood has seized all the Megashares in the family trust that was setup for my children. As a result of this and a number of other confidential issues I don't trust Mega anymore. I don't think your data is safe on Mega anymore. But my non-compete clause is running out at the end of the year and I will create a Mega competitor that is completely open source and non-profit, similar to the Wikipedia model. I want to give everyone free, unlimited and encrypted cloud storage with the help of donations from the community to keep things going."

https://yro.slashdot.org/story/15/07/27/200204/interviews-kim-dotcom-ans...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autore, prosim prosim, zjisti si vyznam slova "zcizit" drive nez ho priste pouzijes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.