Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ryzen 7 2000: první test je na světě

Intel si prodeje nezaslouží za to jak 5 let uměle brzdil vývoj. V květnu stavím na Ryzenu

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Každému budiž dopřáno co je libo. Proč ten vývoj nebrzdilo AMD, když nedodalo na trh nic konkurenceschopného?

Tak jak tak, lidi vybírají dle toho co potřebují a třeba dle té německé statistiky co se tu objevuje je Intel nejne prodávanější než AMD, ale prodávají se nejlépe právě konkurenti tohohle CPU - 8700k je v tom krámě nejlépe prodávané CPU a má to význam, pro činnosti pro které si lidi domů kupují to CPU ve velké míře je jednoduše výhodnější

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Hele, to neber vazne, ultrafanousci AMD co by si nikdy nekoupili Intel, tu pisou, ze budou stavet na AMD a ne na Intelu. :-D

i7-8700K je po pravu nejprodavanejsi, protoze je nejen pro herni vykon (treba i pro enkodovani) nejlepsi. Ale je treba uznat, ze ho R7 2700X v obou cinnostech dohani a pokud bude za stejnou nebo dokonce nizsi cenu, tak z nej muze byt i herni bomba a prodeje se na ukor Intelu navysi.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A proto mám v PC už sedmi letý i7 860 a v ntb Core2 Duo :D Ano již sedm let jsem ho nechtěl a neměl za co vyměnit. Ve své době nadčasový procesor. No a teď je takovým RyZen, který navíc mezigeneračně bude sdílet jednu patici alespoň nějaký čas. Ne co rok to potřeba nové desky

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem i7-950 a vykon jiz nestacil, vymenil jsem ho za i7-6700 a vykon je jinde, ovsem fakt je, ze ted docela pokoukavam po R7 2700X, ale budu se snazit odolat a pockat z upgradem az na radu Zen2.

V notasu mam taky Core2Duo, ale to uz nestaci davno, ale v notasu potrebuju grafiku a s GTX1050/1060 se prodavaji jen Intely, ale teda taky furt vzdoruju, ze bude lepi, bude lepsi, ale uz to budu muset resit nicmene v notasu vim, ze AMD ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Noťas už používám jen do postele na internet a tam je to Duo dostačující. Popohnal jsem ho SSDčkem a troufám si říct, že lepší než ty Intel Pentia za 10k co si dovolují prodávat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč je každý rok nová deska problém, pro tvé užití to stejně nemá vliv, koupíš nové po 10 letech kdy současné desky budou out tak jak tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si tak blby alebo sa iba robis?

1) Pretoze AMD nemohlo vydat na trh nic konkurencie schopne aj ked akokolvek chcelo, az teraz 6 rokov po nevydarenej architekture stavebnych strojov, ked potrebovali akutne navysit IPC aspon o 50%, pretoze aj keby vydali nejaky 4 GHz FX 10830 s 6 modulmi a 12 jadrami a 270W, hovno by im to pomohlo a ledva by sa to zospodu pozeralo na 3 GHz 65W R7 1700 (bez X).

2) Pretoze Intel mohol vydat nieco vykonnejsie a rozhybat celu dekadu stojaty trh CPU, ale neurobil to. Neuviedol nic "konkurencie schopne". Pretoze ziadna konkurencia nebola. Tym padom v konecnom dosledku NASCHVAL defacto brzdil vyvoj !!! 4-jadrove CPU tu ma Intel-dementel v high-ende a neskor aj APU v mainstreame pre Krista od roku pana 2007, nadavalo sa tomu vtedy Core2Quad. Ziadna zmena co sa tyka poctu jadier az do vydania Ryzenu !!!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Intel za poslednich 10 let:

Core
Penryn
Nehalem
Westmere
Sandy Bridge
Ivy Bridge
Haswell
Broadwell
Skylake
Kaby Lake
Coffee Lake

Kazda z tech procesorovych architektur byla o neco lepsi nez predchozi a kazda vladla trhu az na tu posledni.

AMD za celou tu dlouhou dobu nic poradneho nemela a zobala jen zbytky v lowendu. Az teprve pred rokem jako blesk s cisteho nebe se AMD vratilo jako z doby Athlonu, coz byla konkurence Pentii 4 !!! a predvedlo skvelou architekturu Zen a procesor RyZen.

Ano, asi vsichni uznavame, ze ac jsme od AMD uz snad ani nic necekali, predvedli opravdu neco skveleho a dostali se zpatky do hry o zakaznika, Zen je skvely. Zaroven ale tvrdit o Intelu, ze nic nedelal je vyslovene usmevne a tezko te s takovymto nesmyslem bude brat nekdo vazne. Intel tu 10 let kraloval a bez nej bychom se v poslednich 10 letech neobesli a bez nej by zdaleka svet IT nebyl dneska tam kde je, protoze by bez Intelovych vykonnych procesoru zadny vyvoj v IT v poslednich 10 letech nebyl.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mas to trochu moc jednoduche. Intel zacal mit skutecne navrch vicemene az z prichodem prvni Core generace. Coz bylo vicemene od zacatku 2010. Do te doby to bylo plus minus vyrovnane. Pak zacal ztracet v ST vykonu, ale 6 jadra Thuban od AMD MT vykon Intelu dorovnavali. 2011 pak prisel nestastny Bulldozer od AMD.
Jinymi slovy, cca 6 let mel Intel technologiky opravdu navrch. Takze tech 10 let, jsou kraviny co pises :) Obcas se zkus trochu zamyslet nez vystrelis, jinak te pak maji ostatni za trola..
https://www.computerbase.de/2010-12/test-amd-phenom-ii-x6-1100t-black-ed...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pocitat neumis spis ty, je rok 2018 a pises, ze Intel mel naskok od 2010 s prichodem Core. Ovsem Core prichazelo v prubehu roku 2007 a v roce 2008 uz bylo bezne dostupne. Ted mame ten 2018, myslim, ze ta matematika, ze Intel mel naskok 10 let je pomerne jednoducha.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hele Redmarxi..tak ja ti zacnu rikat troliku Redmarxi.. Upresneni Core Nehalem architektura.
Ryzen prisel na zacatku 2017, Bulldozer prisel ke konci 2011, 2017-2011 = 6 let. Muzes si k tomu pridat treba 6,5 pro utechu :))
Clovek by rekl, ze kdyz tam mas i nalinkovane grafy, tak se na to aspon podivas..ale ne..hold jsi trol
Tvoje myslenkove pochody, kde beres 10 let opravdu nechapu. Jestli mel v roce 2010 Intel nejakych cca 15% naskok v ST, neznamena, ze ta architektura byla na mile daleko. Krome toho MT bylo porad srovnane a do prichodu Core Nehalem architektury, melo spis AMD technologicky navrh, protoze melo nativni 4jadra narozdil od Intelu. Pruser pro AMD zacal az s prichodem Bulldozeru.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Uz Core2Duo se u AMD tezce rozdejchavalo a ikdyz byl zprvu naskok Intelu maly, byl tam a uz prave od roku 2007 zacalo AMD zaostavat. Jim vyhovovalo, kdyz mel Intel Pentia 4, ktere se na tehdejsi Athlony nechytaly, ale potom to AMD neustalo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak to ale podavas, to ale neni pravda. Intel mel o neco navrch, kdyz prislo Core2X na trh, ale AMD to dokazalo celkem dobre srovnat. Mozna nebylo "lepsi", ale mluvit o tom, ze Intel mel v te dobe nejake vyznamne "technologicke" vedeni je proste blbost. Od AMD prisel Phenom II X4, a potom Phenom II X6, ktere drzeli krok. Vzdyt se podivej na ty grafy z toho linku. Tam to vidis jasne.
Kde AMD krok opravdu uz ztratilo, byl Intelovsky prichod Sandy a odpoved ve forme Bulldozeru. Tam ten rozdil v ST byl uz prilis velky.. Dneska ma taky Ryzen o chlup nizsi IPC a nizsi frekvence a presto je to povedene CPU a nikdo nebude tvrdit, ze AMD nekde "vyrazne ztraci". Naopak, v mnohem s Intelem srovnala krok, byt ma nekde Intel porad navrch.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nemá cenu s ním diskutovat. RedMarx, když je rozhodnutý, tak nezáleží na tom, jestli má pravdu, nebo ne.
Kamarád sociolog mi říkal o jakési studii. Když v ní věřícím lidem dávali jasné argumenty, proč bůh nemůže existovat, vedlo to k tomu, že na konci byla jejich víra ještě silnější.
Pro CrMarxeK (Redmarx, Crha a JirkaK alias svatá (všvědoucí) trojka): Teď neřeším, jestli bůh existuje, nebo ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popravde, mňa by celkom zaujímali tie "jasné argumenty, proč bůh nemůže existovat"... keď už je to súčasť nejakej "štúdie". Podľa mňa to bude nejaký bullshit... tým nechcem povedať, že by princíp čo ste popísali nemohol platiť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak z pohledu vědeckého je to jednoduché. Důkazní břemeno leží na straně toho, kdo předkládá pozitivní tvrzení, tedy že existuje. Nicméně to nevypovídá o tom, jestli existuje, nebo ne.
Malý krok stranou: http://www.osel.cz/9807-zivot-je-jen-koncept.html, docela jsem se u něj i pobavil :)

P. S.: Ten odkaz na osla by si měla přečíst naše svatá trojice CrMarxK. Jenže to asi neudělají, případně nevydrží do konce. Ale to jen tipuju, mýlit se může každý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No momentík, to je predsa niečo úplne iného ako "jasné argumenty, proč bůh nemůže existovat".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pardon... Opravdu tu nechci řešit věci týkající se víry... To měla být analogie, nic víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veď tomu ja rozumiem. Problém je, že tá analógia je blbosť, nakoľko nič také sa určite nestalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se nestalo? Že mi to kamarád říkal, nebo že proběhla taková studie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nestalo sa, že by niekto niekomu dával "jasné argumenty, proč bůh nemůže existovat". Dúfal som, že z predošlých príspevkov je to jasné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1: proč nemohlo AMD vyvinout něco lepšího? Někdo jim v tom bránil?

2: Co je problém na 4 jádrech, valná větišna počítačů nemá ani ty 4 a nikomu ty jádra nechybí. Dnes lidi nejčastěji ten počítač použijí k surfování po netu a zkouknutí nějakého videa, fotek, poslech hudby atp. Na to jim bude stačit i postarší Pentium. Pro hraní je dnes standard 4 jádra, v lepším případě 4 jádra, 8 threadů a většina her stejně bude stát na výkonu GPU. Vícejádrové CPU jsou dobré pro ty, kteří je potřebují a umí využít, ale to je minorita, byť na technicky laděném webu to může vypadat že každý domácí uživatel enkoduje několik videí denně, mezitím renderuje nějaké 3D a ideálně si při tom ještě zahraje s živým přenosem na twitch nebo yt...

Z toho komentáře to vyznívá tak že vlastně Intel může za to že nemá konkurenci. Jenže pokud jejich business model funguje, proč ho měnit, proč vydávat inovativní produkt když ho vlastně nikdo nechce nebo za něj nebude ochoten zaplatit víc než zaplatí za refresh, není povinnost výrobce prodávat výrazně lepší produkty. A vývoj určitě nestál, Xeony s vysokým počtem jader existovaly, jen se jejich xeony nedostaly do běžného spotřebitelského segmentu. Když přišla konkurence s něčím co neměli, tak se přizpůsobili a logicky nabídli srovnatelné ba i lepší produkty než AMD do spotřebáku. Nutno podotknout že intel má stále v Xeonech jádra do foroty, takže když by na to došlo, mohou jít v počtu jader ještě dále.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jirko, koukam, ze jsi nepoucitelny...vis co..proste vyhod si 4jadro, prdni si tam Pentium a bud happy..vzdyt to nikdo nepotrebuje..nac inovovat neco...to stejny udelej s grafikou, jed na integraci a nestezuj si, ze ty tvoje letadylka se nejak cukaji.. ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

1. nie nemohlo, ale ma to tazsie
Advanced Micro Devices
Pocet zamestnancov 8 200
https://www.forbes.com/companies/advanced-micro-devices/

oproti

Intel
Pocet zamestnancov 106 000
https://www.forbes.com/companies/intel/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a někdo bránil AMD nabrat 90 tisíc zaměstnanců? Myslím že za takový počet by dostali i nějaké vládní dotace...

Prostě kdokoli mohl přijít s něčím lepší, z nějakého důvodu to nikdo neudělal ale může za to Intel? Ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele co ty delas? Tvoje predstava o tom, jak se dela bussines, ktery je jeste k tomu spojeny se slozitym technickym vyvojem, je asi takova, jako kdyz si 5lete dite predstavuje, ze je leti na Mars.
Priblizne stejne hodnotny je tvuj komentar, pouze s tim rozdilem, ze u petileteho ditete se to ceka, tady nikoliv :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimo, jako vždy zcestná logika. Vy nezklamete. Nejste s RedMarxem a panem Crhou tatáž osoba?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tím, že si prodeje Intel nezaslouží ... Na druhou stranu nebýt toho uměle zpomalovaného vývoje, možná by ho AMD nemohlo dnes dohnat ... ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli za uměle bržděný vývoj, ale za vychytávky typu co nejslabší substrát a co nejlevnější pasta pod HS v CPU za 10k a více, rozhodně... Nemluvě o bordelu, kterej vygenerovali kolem chipsetů...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takoveto fanouskovske testy moc dulezite nejsou, ale jsem stopro presvedcen, ze v hernim vykonu se AMD dostava na uroven Intelu a to je dulezite, ted jiz opravdu nic (snad vyjme preference znacky) nebrani koupi procesoru od AMD komukoli. (Ale pockejme jeste na naceneni.)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak herní výkon určitě povyroste, nejen frekvencí ale hlavně těma latencema, které u Ryzenu ce se her týče jsou bottleneckem. V hrách IPC povyroste dle mého názoru asi nejvíce což je dobrá zpráva, mimo hry byl Ryzen dobrej už nyní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zajimavy bude, o kolik herni vykon stoupne, protoze to je porad kralovska disciplina Intelu a vlastne duvod, proc AMD je porad povazovano za "B" tridu. Jinak s tim hodnocenim Ryzenu souhlasim, jsou to za ty penize opravdu vdecna CPU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Latence jsou urcite lepsi a ve hrach to bude znatelne, ale radsi si jeste zahraju na skeptika a lepsi IPC a herni testy budu cekat az od Ryzenu 3000. Cili, jako v podstate kazdy rok, mavam amd hypetrainu z peronu a cekam jeste na courak "vysledky testu", nez bouchnu prase a pobezim do obchodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je novinka. Na PC se jen hrají hry. :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak vše krom her neni většinou moc real-time tzn si to rozjedeš téměř na jakymkoliv CPU, ala nemusíš pak moc řešit IPC, latence a pad. Pokud nehraješ můžeš bejt spokojenej i s FX arch CPU, super cheap se daj sehnat starý socket G34 Opterony a pod. Na hry jsou ale naprostro impotentní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máme jedno společné. Oba jsme deprimovaná hovada. Vy od přirození a já z vás.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten Integer je bomba, to AMD vždycky šlo, asi zapracovali i jinde. U float je to 9,8 %, což přesně odpovídá.

Co se týče frekvencí, viděl bych to na tu samou 2700x, ale s pořádným chladičem - tzn. XFR se rozvášnilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekne sa nam to roztaca, aj Intel uz zacina slapat do pedalov - pridava 6jadro a 8jadro v slede neceleho 1 roka? Bezprecedentny progres za posledne hadam i desatrocie. Mam podozrenie, ze toto mali povodne rozplanovane minimalne na jednu patrocnicu :o)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Všichni tu nadáváte na Intel, že brzdil pokrok. Zkusili jste se zamyslet co by se asi stalo, kdyby Intel zdvojnásobil počet jader ještě v době buldozeru a jeho odvozenin? Kolik by toho AMD prodala? Podle mě by už byla součástí Samsungu nebo někoho podobného, který by vůbec nemusel mít v plánu nějaký zen. A kde bysme byli?
Buďme rádi za to, jak se to celé vyvrbilo a doufejme ještě i ve zlepšení situace v RAM a GPU a budeme se zase mít jako zákazníci dobře.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže v době Bulldozeru taky Intel neměl nic lepšího než 32nm proces, na kterém byly jeho čtyřjádrové čipy velikostně srovnatelné s osmijádrovými čipy AMD. Šest jader mohlo přijít s 22nm procesem, osm jader s 14nm procesem. Realita je ale taková, že osm jader se očekává až u páté generace 14nm procesorů.

Troufám si říct, že i kdyby Intel uvedl šestijádrové procesory v době Bulldozeru, prodeje Bulldozeru by to neovlivnilo, protože by šlo o zcela jinou cenovou relaci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ok. Já to spíš myslel tak, že kdyby Intel tenkrát chtěl, mohl AMD zašlapat do země a úplně ho zničit. Jenže by to neprospělo nikomu - ani Intelu. Tak si syslili to své jisté, zákazníci si mohli vybrat mezi nevýkonným a drahým a všichni tak nějak předpokládali že to vydrží navěky ;) Naštěstí pro nás zase máme volbu a můžeme se těšit kam to povede.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel sel cestou "nejmensiho" odporu. Proste jen delal co mu stacilo a maximalizoval zisk. To je cely. Ze to technologicky brzdil je fakt, evidentne monopol neni dobra vec.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale da se u monopolu mluvit o technologickem brzdeni, kdyz stejne nic jineho neni? Podle me neda.
Intel zjevne postupne navysoval vykon a kazda generace byla o neco vykonejsi nez ta predchozi. Takze nakonec ani o zadnem brzdeni nemuze byt rec. Jen Intel nenavysoval vykon tak, jak maximalne mohl. Jenze proc by to delal, kdyz nemel konkurenci.

Monopoly zjevne opravdu nikomu krome majitele monopolu nesvedci.

Nechapu proc vam fanouskum AMD tolik vadi prosta fakta, ze byl Intel proste v predchozich 10 letech nejvykonejsi.
To neni zadny nazor priznivce Intelu, to je proste fakt. A nastesti je faktem i to, ze se AMD po dlouhych 10 letech okotilo a predvedlo famozni RyZen a ted co nevidet predvede jeste famoznejsi druhou generaci, kterou se jiz na Intel dotahne a v multithreadu i predezene.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hele troliku Redmarxi.. to nema cenu, at ti odpovim cokoliv, ty budes stejne mlyt svoje porad dokola. Ja jsem pro tebe cerveny fanda :)) byt jsem mel koupeno vic Intel CPU nez tech od AMD. Pokud nedokazes rozlisovat mezi 'fandovstvim' a tim, kdyz Tobe nebo jinymu nekdo odpovida, protoze placa kraviny, tak to fakt za ten cas straveny v diskusi nestoji. :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak se podivej, jak rychle ze supliku vytahli coffee lake, x299 a letos prijdou zas s necim dalsim. Nechce se mi moc verit, ze do prichodu Ryzenu patlali furt ctyrjadra a jen vylepsovali ipc a zrovna kdyz se chteli svetu pochlubit se sestijadrem, prisel ryzen. Najednou je tu dostupne sestijadro za cenu stejnou, jako bylo pred rokem ctyrjadro a se Z390 prijde asi i osmijadro (tolik to zas nesleduju), protoze mozna sami necekali, ze bude ryzen tak dobry.
Zajimavy je taky umele rozparcelovani segmentu na procesory s logickymi jadry a bez, K a non-K. U amd je treba videt, ze vsechny tri top procesory jsou v podstate stejny, kdyz se daji na stejny takt, ale u intelu toto neuvidis diky umelym zasahum. Treba jak zakazali vyrobcum desek taktovani non-K procesoru? Wtf.
Samozrejme je to logicke, proc to tak intel dela, ale ani s tim ipc moc neutekli. Podle me mohli s sestijadrem prijit uz treba u Skylake, nebo urcite u Kebylake, protoze, jak je videt u HEDT segmentu, tak to slo. Proto si nekdo muze myslet, ze Intel schvalne zdrzoval, aby s minimalnimi naklady maximalne podojil zakazniky. Co za tu dobu vylepsili u desktopu? Me prijde, ze pro zakazniky jen vyrobni proces a pritom meli to sestijadro uz nekolik let nacrtnuty nekde v supliku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, ja to nerozporuju. Jenom rikam, ze Intel se soustredil na zvysovani IPC a kazda dalsi generace byla lepsi nez predchozi. Dokud neprisla konkurence, tak to Intelu stacilo. Samozrejme, ze mohli zvysovat pocet jader, ale proc by to delali, kdyz po tom nebyla poptavka. Ta prisla az diky RyZenu a take Intel zareagoval na vic jader nabidl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„kdyby Intel tenkrát chtěl, mohl AMD zašlapat do země a úplně ho zničit“

Intel je v první řadě firma, která má své akcionáře. Přestože má kapitál na to, aby klidně pár let mohla prodávat s nulovými maržemi a teoreticky si tehdy mohla dovolit vydat výrobně superdrahé šesti nebo osmijádro a prodávat ho za cenu Bulldozeru, reálně by to žádný manažer disponující mozkem či pudem sebezáchovy neudělal. Manažer, který by společnost, které právě odpadla konkurence, dostal do červených čísel, by na svém postu dlouho nevydržel. O to by se rychle postarali akcionáři nebo správní rada.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pekne popsane a mimo jine i duvod, proc monopoly nemuzou nikdy poradne fungovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je od mantinelu k mantinelu. Nemusel prodávat osmijádro za cenu pentií, stačilo o pár procent snížit marže a pak by se o AMD nezajímal nikdo. Nepředpokládám že výrobní cena osmijádra buldozeru byla radikálně menší než i7-ček. Být ty procesory cenově blízké, kdo by si buldozera koupil? A že by i na případnou drobnou dotaci Intel neměl? Viz jeho snaha dostat se do mobilů - to nebyly drobné na oběd ;)

Jenže k tomu nebyl důvod - antimonopolní úřad nechce mít na krku nikdo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele mejlo, nerozumim, proc porad nekdo chodi z nesmyslnou pohadkou o antimonopolnim urade. Nez takovou hovezinu vypustis, tak se aspon podivej na to, co antimonopolni urad resi. Antimonopolni urad resi nekale praktiky ne to, jestli prodava CPU s marzi 1% nebo 40%.
Zkus se zamyslet nad tim, co by asi tak ten urad mel jako delat..naridit Intelu, aby dotoval AMD, protoze melo v te dobe nekonkurencni produkty? Nebo naridit firmam, aby davali AMD prednost red Intelem? Nebo mel Intel prodavat draz? :)) Vzdyt je to cely blbost jako vrata...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel už AMD dotuje přes Vegu v Kaby Lake-G a licencování grafických technologií

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Dotaci" se to da asi nazvat ztezi, pokud to Intel prodava a ma z toho zisk ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak po dobu, co byl Intel "napřed", za to vděčil i tomu, že vydíral/uplácel prodejce a výrobce sestav, aby preferovali Intel a AMD aby - pokud možno - vůbec nenabízeli.
Je to něco, na co by se nemělo zapomínat. Jenže v dnešní době, kdy se bezpáteřním tleská za to, jak to všem natírají, je tahle skutečnost všem ukradená.
Osobně jsem přesvědčen o tom, že už z principu by se neměly takovéto firmy podporovat koupí jejich produktů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim te, uz z principu by se nemela podporovat firma, ktera da rocne nejvic penez do vyzkumu a vyvoje. Dokonce dava 13x vice penez do vyvoje nez AMD.
Nekdy mi prijdes, ze jsi nemocnej. A hlavne ty tvy konspiracni teorie o tom, ze vsichni kdo maji jiny nazor nez ty jsou jedna a taz osoba, to uz je jako moc, doporucil bych psychiatricke vysetreni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No právě mě připadá, že společně CrMarxK jevíte dost podobné známky "jalovosti", tak mě napadlo, že se jedná o jednu osobu.
Jo a konspirační teorie, to mě fakt pobvavilo. I kdybyste byli jeden, v tom nevidím žádnou konspiraci, narozdíl od vás. Maximálně by to byla konspirace vašich rodičů :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ještě ta druhá část - váš pohled na věc je přesně to, o čem mluvím. Vy to vnímáte tak, že pokud má subjekt hooooodně peněz, tak si může dělat co chce a je to tak správně. No a já osobně si to třeba nemyslím.
Nicméně přesně to zapadá do mého názoru, že se dnes tleská těm bez páteře. Děkuji za potvrzení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD pyčo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.