Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ryzen 9 6900HX (Rembrandt) posouvá výkon oproti Cezanne, ale asi ne o třetinu

Preklep v nadpisu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem uvazoval jako vy, ale obe verze davaji smysl. Zvlaste po precteni celeho clanku si myslim, ze slovo ASI je prave to, ktere autor zamyslel do nadpisu dat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ešte nedávno tam bolo 5900HX.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se omlouvam. Abych pravdu rekl, tak v momente meho cteni tam byla jeste 5900HX, ale namisto spatneho oznaceni APU me oko padlo na slovo ASI :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vybavuju si, ze kolem uvedeni na CES zaznelo nekde jen tak ne-hlasite, ze ma byt generacni posun ve vykonu 6xxxHx prave "jen" techto 10%, coz by odpovidalo. Dulezity je myslim, ze se ten Geekbench multi vysplhal na 5 cifer a vypada uz vic v jedny lize s M1 a Intelem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

6900hx navic neni top model, to bude imho 6980hx.. ne ze by byl o moc rychlejsi, ale par procent to da.. hlavne ten intel v tom grafu nema 45w omezeni, takze je ten vysledek nadsazenej..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak omezeni na 45W neni az tak zajimavy - kdyz jde clovek po maximalnim vykonu co mu ta masina da, tak je to na proudu a je jedno jak moc to zere.
Samozrejme nepochybuju, ze Ryzen vydrzi na baterce dyl a mozna da i lepsi cislo tu a tam pri stejnem omezeni na W, ale to je takovy trochu umely omezeni, vyraznej naskok necekam, a nebyva to v realu u windows notebooku tak prioritni, i kdyz lepsi efektivita je prijemna vec.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, neni to jedno..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velka cast, mozna i vetsina, spickovy zateze je k dosazeni nejakyho konkretniho ukonu. Tj. nejde o bezucelny cinebench 10h ve smycce, ale neco co ma duvodny zacatek a konec - import/export fotek/videa, vypocet toho ci onoho, atd. - a cim vic to ma vykon, tim driv to je hotovy. Tj v realnym nasazeni, kdyz vytahnu fotky z fotaku treba a chci na nich pracovat, tak je mi jedno, ze to narazove bude zrat vic pri importu a priprave nahledu, kdyz to bude i driv hotovy a budu moct zacit, hlavne na proudu. A pri vlastnim zpracovani to zdaleka nemusi jet na maximum, navic to ma omezeni i na mensi spotrebu s porad super vykonem, prestoze jde casto vic o odezvu nez surovej vykon "pod rukama". A pro cloveka, ktery jak jsem zminoval je velmi casto na proudu (nebo skoro porad), je diskutabilne lepsi mit k dispozici vyrazne vetsi spickovy vykon s prepinanim, kdyz je potreba, i za cenu narazovy spotreby, nez tu moznost proste nemit a mit lepsi vydrz baterky nekde v terenu, coz ale nemusi vubec potrebovat/docenit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono nekteří dovedou ocenit i skutečnost, že se jim to zaříyení s "výkonem pod rukama" nesnaží uletět za zvuku starující helikopotvory.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono výkon je jedna věc a spotřeba věc druhá. Do notebooku bych raději o chlup méně výkonný CPU ovšem s podstatně vyšší výdrží. (Ono většinou se skoro vybitou baterkou ono CPU stejně jede pomaleji...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak "H" a specialne "HX" modely nejsou moc o dlouhe vydrzi. Vzycky ale muzes zmenit schema napajeni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A přesto si spousta lidí stěžuje na špatnou vydrž na baterii a přenositelnost pod recenzemi desktop-replacement notebooků které váží 4 kila a mají 12900HK nastavený na extrémní profil který tam umožňuje časově neomezený boost na 115W.

Ano, notebook co je dělaný jako desktop replacement se zaměřením na maximální výkon nemá příliš dobrou výdrž na baterii a hůř se přenáší protože je těžký, to je normálně překvápko roku :D kdo by to byl čekal

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nízké TDP je hodně hezké, ale 16MB L3 cache, jak je u těchto G/HX Ryzenů běžné, je zoufale málo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.