Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ryzeny 1. generace jdou do výprodeje, představujeme slevy $15-$150

Můj Ryzeník 5 1400 tam taky není. Ne že by to bylo velké překvapení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"pokud AMD daný objem waferů neodebere, zaplatí GlobalFoundries mastnou pokutu. Pro AMD je tak výhodnější nabídnout křemík zalevno koncovým zákazníkům než jej nechat GlobalFoundries a přidat pokutu navrch."

Odebrat a vyhodit. Žádná pokuta se pak platit nemusí. A dál prodávat za původní ceny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Většina slev se projevila v českých obchodech již před vánocemi takže nelze čekat řádné zázraky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tou smlouvou s Global Founderies a počtem nutně odebraných ks čipletů ( ":)" )... bych to rád někdy viděl ozdrojované, to už je tady takovej kolorit... nikdo to nikdy neviděl, ale všichni na to věříme... hozená rukavice.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto standartní způsob ve všem. Před každým velkým kšeftem existuje smlouva která popisuje množstevní slevy, rabat ale i pokuty při nesplnění podmínek a to jak výroby tak i odběru. Výrobce jde často na své náklady a odběratel platí za to co odebere. Pokud by si zadavatel zadal miliardku kusů a odebral jich jen 100 milionů, výrobce by to položilo na lopatky. A finanční vstup zadavatele je do nákladů tak maximálně 1/3, více vám nikdo nedá i když spolupracujete 100 let. A myslím že takový údaj bude i kvůli akcionářům veřejný (sankce, ne slevy a rabaty). Takž pokud jste tak zvědavý, hledejte na internetu. začal bych na stránkách Global nebo AMD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

je to v oficialnej tlacovej sprave AMD

AMD Announces Multi-Year Amendment to the Wafer Supply Agreement With GLOBALFOUNDRIES

SUNNYVALE, CA -- (Marketwired) -- 08/31/16 -- AMD (NASDAQ: AMD)

Comprehensive 5-year amendment strengthens strategic partnership and provides AMD with flexibility in sourcing foundry services in 14nm and 7nm technology nodes
http://ir.amd.com/phoenix.zhtml?c=74093&p=irol-newsArticle&ID=1304088

Ano Global Foudries je nastupcom "The Foundry Company" a vlastni ho ATIC, co je dcerska spolocnost Mubadala-y, ktora vlastni AMD
http://www.arabianbusiness.com/abu-dhabi-government-buys-into-amd-198191...

momentalne ako druhy najvaci vlastnik
http://ir.amd.com/phoenix.zhtml?c=74093&p=irol-ownershipsummary
ale moze byt najvacsim

A to este vlastnia 25% v ARM-e
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-08/softbank-said-to-sell...

Aj ked si myslim, ze sa z nej AMD vykupilo.. Ale stale ma zaujem vyrabat u GF, lebo ako vlastnicky spojene firmy si nebudu uctovat komercne ceny..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ked napr. odoberas plyn vo velkom (napr. kotolna pre 6000m2 vykurovanej plochy), mas stanovene mnozstvo co odoberas. Ked to prekrocis, resp. neodoberies, tak platis pokuty. Potom ked mas v zime +10 ako tento rok, resp. -25 ako minuly rok, tak mas celkom problem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzou to udelat jako Intel, ze stare procesory zesrotuje, aby neparazitovali prodeje novych procesoru nebo dat slevu v podstate musi. Kdo by si koupil ted RyZen, kdyz je RyZen+ za dverma? Ja tedy ne a to ani ve sleve, ale chapu lidi, kteri setri, ze se vyhodne dostanou k procesoru, cimz se AMD zvysi povedomi o znacce a pokud budou fungovat desky, tak priste mohou udelat upgrade zase za AMD AM4 procesor. Takze ne, myslim, ze to opravdu od AMD hloupe neni, spis velmi chytre.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každé zboží má svého kupce. Kdo by si třeba dnes kupoval i7, že? :-) A vidíš, najdou se tací.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zase placas. i7-8700K byl pred aferou nejlepsi procesor na hry a enkodovani videa H264 a H265. RyZen se na tyto dve skupiny vytizeni procesoru tezce nechytal. Ovsem ted po afere nevim, je dost mozny, ze lidi uz Intely chtit nebudou, uvidime jak se situace vyvine.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Zase nejaky idioti, nejaky ovecky mi davaji minusy za konstatovani faktu!!!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Možno bol ten Intel najvýkonnejší v absolútnom merítku, ale určite pomerom výkon/cena poriadne zaostával za Ryzenmi. A cena je si myslím pre koncového zákazníka dosť dôležitý faktor pri rozhodovaní o nákupe daného produktu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ne, pokud budeme mluvit ciste o 3D hrach a o enkodovani videa, tak pomer cena/vykon byl pred aferou lepsi Intel. Ted se to mozna zmeni, ale pred aferou nebylo o cem diskutovat. Samozrejme tim nikde netvrdim, ze byl Intel celkove lepsi a vykonejsi, mluvim ciste o tech dvouch vecech (hry a enkodovani) a fakt nechapu ty ovecky tady, ze mi jsou schopni za to dat minusy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

este by som ta upravil, hranie hier v 1080p. uz 2K ak je rozdiel 5fps tak vela. a potom nastupuje logika(a inteligencia kupca), ci vysolit 355€ za cpu a 150 ci kolko € za dosku a 500€ za gpu a hrat vo fulhd, lebo tam ma clovek 160-180fps, namiesto 120fps s kombom za 500€ dokopy :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

aj s 1.0 benzin fabiou sa odvezies do roboty, netreba kupovat 2.0TDI superb. Napriek tomu si ho ludia kupuju. i5 8* je najsamlepsia volba dnes na domaci herny PC, ale niekto si kludne moze kupit 8700k alebo aj thripper. Zalezi kolko do toho chces investvat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ako keby boli ulice plne 2.0tdi superb :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cojaviem my sme v robote 6 aut, 2x benzen a 4xTDI. Doma najblizsi ludia maju vsetci TDI, uz aj bratranec, co bol zastanca benzinu, odkedy ho ma tak nevie minut naftu.
ale nie to bola pointa, ze.. pointa bola, ze ked staci aj slabsi pocitac, tak ludia mozu uprednostnit silnejsi.. Preco by som si nemohol kupit i7ku ked chcem a miniem na to svoje $$$?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

su aj pripady ked ludia zvazia vyuzitie aj ked maju vela penazi tak kupia radsej elektromobil s dojazdom 100km napr. :) samozrejme to nedavam ako priklad toho ze vsetci takto uvazuju..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem napsal, že každé zboží má svého kupce. Ergo kladívko jediný stupidní příspěvek jsi tu vyprodukoval ty.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi neni to tak. Konverze videi, zavisi na tom, kterym kodekem a s jakymi nastavenimi a v jakem SW je delas. Ten vykon je od boku podobny. Nekde muze mit 8700k vyhodu vyssi taktu, kde to tolik neskaluje s jadry, jinde ho 1800x necha za sebou. Takze pises fakt blbost.

ANo ve hrach, tam si 8700k drzi jednicku na trhu a tak i nejspise zustana nadale, pokud ti to ale k necemu je a vyuijes to ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A co stálá vysoká prodejnost i5 7700k za ty neskutečný prachy? Idiotů je mezi námi opravdu hodně...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč idiotů? Před aférou bych i7 7700k klidně koupil a Ryzen taky není úplně zázrak..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

7700k za tu cenu je pravdu uplne mimo dneska. Musel by jsi mit nejaky realny (ne teroretick podle nejakych nic nerikajicich benchmarku) duvod mit vysoky ST. Jinak dnesni nova generace Kafe je mnohem lepsi volba, pokud jde o Intel. Jo kdyby stal 5k tak nereknu...
Ryzen 1600 az 1800x jsou vdecne procesory a za svou cenu jsou vyborna volba pro MT a neurazi v ST ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel ma vyhodu "punce" hernich CPU. A to byl dlouhou dobu prave 7700k..a podle mne se to porad drzi, byt uz to neni pravda. Sice sluzbu stale udela, ale za ty prachy je to opravdu jalove CPU s neperspektivni platformou, ktere bude casem moralne daleko rychleji zaostavat, nez treba dnesni Ryzen 1700 po OC za stejny peniz.
To uz bych radeji sel do 8400, ktere je daleko levnejsi a bude mit lepsi zivotnost, nemluve ze bych radeji i priplatil za 8700k, nez kupovat 7700k, pokud to musi byt Intel.
Ale setrvacnost a roky 'nedobre' AMD povesti hold delaji sve...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když už tady mluvíte o morálním zastarávání PC, sem zvědavej, co byste řekl na můj ntb. s i7 2760QM.

Výkon CPU v posledních letech prakticky vůbec neroste, proto nějaké zastarávání fakt nehrozí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..ale tak to preci zalezi ;) Za mne mate palec nahoru. Nedavno jsem zapnul Tower s Core2Quad, 8GB RAM a SATA2 SSD, na ktery se mi prasi po stolem. A zjistil jsem, ze pokud bych mel naroky 'bezneho uzivatele', tak vlastne nic lepsiho nepotrebuji :)) Takze za mne v pohode, kdyz Vam to vyhovuje, neni co resit.
Ale jinak napr. 6 core dneska nema moc kam zastarat. To jde videt i na predchozich generaci Haswellu v HEDT. Proto mi prijde daleko lepsi volba treba nize taktovany 8400 nez 7700k, pokud clovek nema specificky SW ktery dokaze ST seriozne vyuzit..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak "nedobre" bych netvrdil, ryzen je proste novy a vyvoj i ty nejvic "rychlokvasky" v oblasti her trva kolik? Tak dva roky tem vetsim hernim studium? Casem se to zlepsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

'nedobre' byla reference na minulou FX radu. Bohuzel tenhle punc to ma, byt ja s tim osobne uplne nesouhlasim. FXko jsem sam mel, a pomer vykon/cena byl supr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak a i u nas lze sehnat samotny procesor levneji, nez 1800X, se kterym ho na slajdu srovnavaji. Teda zatim. Bude trvat, nez sleva probubla az do nasich obchodu.
Nicmene je treba si uvedomit, ze takova prumerna deska na Coffee je celkem draha. Treba moje oblibena rada od Asusu Maximus Hero stoji pomalu jak i7 cpu (wtf? Dyt je to porad to same uz od Skylake!), dale je potreba bud delid, nebo aio chladic, nebo dokonce oboje, pokud si chcete hrat s takty... no a to uz jsme za hranici 20k a ani jsme si k tomu neporidili nove pametove moduly.
Vykonnejsi ve vsem ano, ale taky o nekolik parniku drazsi z hlediska upgradu.
Jinak si nemyslim, ze i7 by byl nejaky spatny produkt, uz to krome her zvladne i neco bokem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

------------------ ------------------ ------------------ ------------------ ------------------
i7-8700K bol/je najlepsi na hry, lebo tie nedokazu vyuzit ultra-vysoky pocet jadier-vlakien a dolezity je ultra-vykony vykon v malo vlaknach do cca 6, max 8

enkodovani videa h265 a i7-8700K ???????? si sa s konom zrazil? MAL SI TAZKY URAZ HLAVY? tam treba jadra jadra a jadra, bud amd 16-jadrak TR alebo intel 18-jadrak i9 extreme
------------------ ------------------ ------------------ ------------------ ------------------

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na enkodování videa do h265 je nejlepší kombinace GPU + CPU. Jenom na cpu je to děsně časově náročné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napriklad aj ja. musim kupit cele PC a naozaj nemienim utratit zan nekonecno penazi. Uvazoval som ako kompromis o APU ako kompromise a v buducnosti dokupil upgrade, aj ked naraz bude treba CPU aj GPU. Ak bude zlacnenie zaujimave a procesor + GPU bude +/- rovnakej ceny (dajme tomu + 10%) tak sa mi viac oplati kupit prvu generaciu CPU s grafikou a casom uprgrade urobit postupne co ma bude menej "boliet".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Ústí nad Labem, teď taky vyprodávají jeden AMD Athlon 64 X2/2, 19 GHz za 1200,-Kč. Kdo chce přihlaste se:
https://www.uzsvm.cz/majetek/prodej-moviteho-majetku/ostatni-movity-maje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdy už konečně budou nějaké Ryzeny pro notebooky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz hledim na ty ceny modernejsiho Ryzen-u vuci intel-u musim se smat a zaroven sem jako zakaznik jenom rad. Vykonne vosmjadro Ryzen 7 1800X za 349 dolaru vuci napastovanemu a rizikove bezpecnostnimu sestijadru Core i7 - 8700K za premrstenou cenu 370 dolaru ktere navic vyzaduje umele novej board, nebo 65W vosmjaderny Ryzen 7 1700 za 300 dolaru, to je proste ukazkovy kauf, intel musi zlevnit a to vyrazne, aspon o 30%, nemit sve OEM partnery kterym uz zacinaji dochazet nervy, je v pytli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a potom sa zobudis do reality a 1800x 383€ a 8700k o 9€ menej. A ten tvoj r1700 je za 303€. Zato taka i5 8600k - 260€, intel snad este nikdy nemal lepsi procak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ceny v tuto chvíli aktuální nemají, ale porovnání je to zajímavé ...
http://www.cpu-world.com/Compare/127/AMD_Ryzen_7_1800X_vs_Intel_Core_i7_...

Tvé srovnání Ryzenu 1700 a i5 8600K nepobírám, vidím to obráceně. :-)
http://www.cpu-world.com/Compare/33/AMD_Ryzen_7_1700_vs_Intel_Core_i5_i5...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

po 7 dnoch... ryzen 1800x 363€; 8700k 380€, ryzen 1700 309€, 8600k 264€

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.