Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k S AMD Catalyst 11.8 můžete přetaktovat procesor

Ja bych jeste dodal, ze v 11.7 a 11.8 je opraveno prepinani frekvenci grafickyho jadra a pameti pri prechodu mezi 2D rezimem vs GPGPU/OpenCL aplikace(typicky BOINC nebo BitCoin) vs GPU akcelerovanym prehravanim videa (typicky flash) - prestal tuhnout PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"přehrávání HD videa přes noc ve Windows Media Centru"
coze? :-D to je co za haluz? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co, nové Catalysty už nejsou náměsíčné :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není tím náhodou myšleno přehrávání přes půlnoc? Je to sice pitomost, ale tam by teoreticky mohl vzniknout nějaký problém... .o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě to napadlo, ale původní fráze "Playing HD video content overnight using Windows Media Center" se mi zalíbila natolik, že jsem ji přeložil právě takto ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli to neni spis "pustis si film v 11 v noci, v pul jedny u toho vytuhnes a kdyz se rano probudis, vidis BSOD" .. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že overclocking je dnes běžnou a podporovanou věcí.
- Dříve záležitost spíše nadšenců a hazardérů přijal Intel jako standard ve formě Turbo boost(přetaktování) nebo EIST(podtaktování).
- Škoda, že dnes už nemáme na bednách tlačítko Turbo, které z 16MHz udělalo 40MHz(což je dost velký overclock) Ostatně dnes často chybí i reset...
- Snad se v budoucnu zbavíme i uzamčených násobičů, kéž by Intel osvítil zkrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý čip má rezervy, ale osobně přetaktování nefandím. +- pár procent je ok, ale to mi nepřinese dostatečný užitek, výrazné zvýšení výkonu = výrazné zvýšení nedůvěry ve spolehlivost hardwaru (navzdory úspěšným testům) a to mi vadí. Stačí, že se i bez přetaktování občas vyskytují podezřelé problémy (a to mi počítačů prochází rukama mnoho).

Ad tlačítko Turbo - to není přetaktování, ale zpomalovadlo na úroveň starších PCXT kvůli softwaru, který nepracovat s reálným časem a přerušením, ale jeho rychlost byla odvozena od taktu CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tlačítko Turbo nefungovalo jako overclock, ale jako underclock. Jako nominální frekvence se udávala ta ve stavu Turbo. Bylo to takové ruční a téměř zbytečné EIST (záměrně říkám "téměř", protože byly výjimky, kdy to bylo skutečně užitečné a jsem si jist, že mezi zdejšími čtenáři bude uživatelů s přímou zkušeností s takovými výjimkami poměrně hodně).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem "resuscitoval" jeden postarší počítač a potřeboval jsem při tom ovladače na AGP versi Radeon HD 4650 512MB. Dost mě překvapilo, že poslední funkční ovladač je ve verzi 10.12. Jakákoliv novější verze způsobila ve Win7 x86 pád a restart již při startu OS (OS pak nenastatuje ani v nouzovém režimu!!!). Dost dlouho jsem se s tím trápil, než jsem si na internetu přečetl, že právě AGP verze sice vychází, ale od verze 11.1 ovladač již není funkční :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.