Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia se vyjádřila k podpoře AdaptiveSync pro Maxwell / GTX 900

Nevíte někdo, jestli se už vyjádřila, zda to pláneje podporovat i pro starší windows? Nyní to prý funguje jen pod windows 10 (1809).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Které konkrétně máte na mysli? Myslíte ty u kterých není ani podpora DX12?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Konkrétně mě zajímá plán pro 7 a 8.1 64bit. AdaptiveSync není omezeno na DX12.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak "zadarmo" se to neudělí >> zavisí jen na NV jestli to bude nebo nebude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sám za sebe mohu říci že škoda :) další fičurka která by mohla mírně prodloužit životnost mé karty :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že to jde i na řadě 1000 je pro nVidii maximum.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce to vypada, ze si je Huang vedom kritiky NVidie za ten nepovedeny Turing, respektive zpackane RT v ramci Turingu a to je mozna duvod proc se Huang rozhodl to dat i do Pascalu, protoze nechtel riskovat dalsi kolo nadavek na NVidii na webovych forech. Nad Maxwellem uz dneska vetsina lidi jen mavne rukou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu že to je jen SW omezení mi to přijde zbytečné, rychle jsem koukl na HW statistiku Steamu (jo není to na 100%, ale nějaká představa se podle toho udělá) a součet 9xx řady není daleko od 10% takže s tím mávání rukou bych byl opatrný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme, ze to je zbytecne, ale pro NVidii by bylo typicke, kdyby to udelala jen pro Turing, takze nejake vysvetleni, ze podporu dostal i Pascal musi byt. 10% na Maxwellu, z toho kolik lidi se o technologie aktivne zajima a vi o tom, ze neco jako FreeSync je? Kdyz budu extremne pozitivni, tak polovina, takze uz jsi na moznych 5% zasahnutych uzivatelu a to uz mnoho neni. Neboj Huang si umi spocitat, co se mu jeste vyplati a co uz ne. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nekde jsem slysel, ze aby nvidia karta mohla komunikovat s freesync monitorem, musi umet vesa adaptive-sync a to umi az pascaly. Maxwelly a starsi se domluvi pouze s g-sync modulem v g-sync monitoru. Jestli je to pravda netusim, ale davalo by to vetsi smysl, protoze sw je pro x generaci nv karet stejny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A proč si myslíš že to NVidia neumožní u starších karet? Je to úplně stejný důvod, proč to u těch nových umožnila :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě nejdou zapnout experimentální funkce typu Ansel :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je nekde na netu ten seznam monitoru, ktere uz prošly? Jestli jo, tak budu vděčný za link. Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

The monitors that are confirmed to receive a G-Sync compatibility update, and therefore offer adaptive sync with Nvidia GPUs, are:

Acer XFA240
Acer XG270HU
Acer XV273K
Acer XZ321Q
Agon AG241QG4
AOC G2590FX
Asus MG278Q
Asus VG258Q
Asus VG278Q
Asus XG248
Asus XG258
BenQ XL2740
https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/1/7/18171631/nvidia-g-sync-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky. A se dívám, ze to berou podle abecedy :-D to si asi počkám, nez dojde na Samsung :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to nevadi ze to nepojde na 9xx
dolezity je predsa rt
:-)
http://brechpunkt.de/q2vkpt/?fbclid=IwAR3vC2loB7nvoJR1QkeahjJLlGxoqKJA7T...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tomto případě je nutné se nVidie zastat - respektive nechápu, proč sdělení o nepodpoře Pascalu nebylo ze strany nVidie doplněno racionálním zdůvodněním, proč tomu tak bude.

GPU generace Maxwell mají DisplayPort 1.2, VESA Adaptive Sync byl ale implementován až od verze DisplayPort 1.2a - čili v tomto případě, i kdyby se nVidia rozkrájela, tak nabídnout VESA Adaptive Sync na Maxwellu s DP 1.2 prostě a jednoduše nemůže... Cestou by byla podpora Freesyncu (čili v podstatě technologie AMD) přes HDMI/DP, to se ale nejspíše nestane.
Mimochodem, tohle je také důvod, proč na plno monitorech s Freesync a DP nebude fungovat adaptivní synchronizace pro nVidia GPU - monitor sice adaptivní synchronizaci umí, ale má pouze DP 1.2, takže nesplňuje VESA Adaptive Sync. Největší sranda je ovšem v tom, že výrobci monitorů jsou dost často ledabylí a verzi DisplayPortu buď vůbec nezmiňují ani v podrobných informacích a nebo to mají špatně - za příklad si můžeme vzít jeden z 12 oficiálně otestovaných a schválených monitorů (nevím a nechce se mi teď dohledávat jaký to je), který má ve specifikacích uvedeno DisplayPort 1.2. To je ale blbě, protože pak by na tom monitoru VESA Adaptive Sync vůbec nefungoval... :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO není mezi DP 1.2 a 1.2a podstatný rozdíl - ne takový, který by technicky bránil Nvidii provozovat Adaptive Sync. Monitory mají implementovaný VESA Adaptive Sync, ne AMD Free Sync, tak snad ani nějaká patentová/právní překážka není, ne? Každopádně si nemyslím, že by Nvidia nějaké zastání potřebovala. Prostě doplnila podporu Adaptive Sync pro aktuální generace grafik. Když AMD přišlo s Free Sync, podporu pro hry dostaly taky jen aktuální grafiky, a ještě ne všechny modely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najít cestu, jak zprovoznit adaptivní synchronizaci na Nvidia GPU na monitorech s podporou Freesync přes HDMI/DP 1.2, by skutečně mělo být možné (= zprovoznění Freesync). Obávám se ale, že by s tím byli licenční problémy, protože Freesync je proprietární technologie AMD (i když vychází z VESA Adaptive Sync). Jinak není pravda, že mají všechny monitory implementovaný VESA Adaptive Sync - tohle platí pouze u monitorů s DP 1.2a a novějším (ty většinou mají implementované obě technologie => adaptivní synchronizace funguje i přes sekundární HDMI), monitory pouze s HDMI/DP 1.2 a podporou adaptivní synchronizace mají implementovaný "jen" Freesync. Pro AMD uživatele je to jedno (až na propustnost HDMI vs DP, a tedy i max. rozlišení/frekvence), pro uživatele Nvidia GPU je to zatraceně podstatný rozdíl, protože na takových monitorech adaptivní synchronizaci nezprovozní... Tenhle "bordel" zde vytvořili hlavně marketingová oddělení výrobců a novináři, kteří do lidí 5 let hučeli, že Freesync == VESA Adaptive Sync. Jenže ono tomu tak není...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"FreeSync no licensing fees to monitor OEMs for adoption, no expensive or proprietary hardware "

jinak ano mají vlastní řešení(HW/SW), ale využívají protokoly DP, které jsou "otevřeným" standardem už od eDP z roku 2008/2009 (VESA.ORG) = pokud to umí FS bude to umět i AS respektive i GS od NV >> tady je to už jen o nálepce kterou tomu kdo dá :) ale komunikace musí probíhat stejně (jak si to vyřeší na straně GPU už je každého věc :)
>> NV to buď nezapracovala do HW (čemuž moc nevěřím) nebo do uměli jen mobilní GPU, ale nejpravděpodobnější je, že pro tak staré produkty nechtějí přidat SW podporu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já být výrobcem, tak to taky nepřidám. Neváhejte a kupte si naše nové skvělé produkty!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.