Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k S nákupem DDR2 pamětí není na co čekat

Navrhuji vytvořit anketu na téma Používáte DDR2 nebo DDR3. Docela by mne zajímal výsledek. Pokud tady již byla (nepamatuji si to) tak klidně znovu a porovnat výsledky obou anket.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A popřípadně, rozšířit v případě nových sestav, jaká kombinace pamětí je žádána (např. 3x2 GB DDR3, 2x2GB DDR2 apod.).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k tomu, ze cenove vykyvy nejsou o stovky procent jako kdyz okolo prelomu tisicileti vyhorela tovarna na pametove chipy (nebo dokonce meli problemy dve?), tak se RAM nakupuje tehdy kdyz je potreba, ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No anketa by asi neměla smysl. U nového počítače nejspíš každý pořídí DDR3 a upgradovat bude s pomocí DDR2. Sám používám oboje (novější NB má DDR3, straší desktop DDR2). Obojí již nemá volné sloty, takže mě to netrápí. Co se týká zastavení výroby a zvýšení ceny, tak se divím, že jeden z výrobců toho nevyužije, aby na tom vydělal, že by tu trh nefungoval jak má?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trh funguje, ale ne zrovna tak jak by měl. Všichni výrobci jsou spokojený, že ceny se drží vysoko a žádný němá zájem na zlevňování. Na druhou stranu je fakt, že vybavení továrny na 45 nm chipy stojí cca 3 mil. USD, u fabriky na 32 nm je to kolem 4,5 mil. USD atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klidně může být anketa nové PC s DDR2 nebo 3? U notebooku si člověk moc nevybere... Osobně nevidím v DDR3 u bežně používaných PC žádný přínos.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobci skoro do ted na pamětech prodělavali, takže těžko někdo muže vydělávat na něčem když dostane od obchodniku min než co ho to stoji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si taky moula zmasírovanej tiskovejma zprávama. Jo když 2x2GB pamětí s doživotní zárukou byly za 870 s daní tak to bylo na hraně rentability ale žádný dramatický krachování to nebylo. Teď je to 2200 s daní a pomalu by zase brečeli. Poštval bych na ně EK a by jim nějakou tu miliardu ušetřila když oni nechtěji. Stejně jsou domluvený tak by nikdo nemoch říct ani popel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.