Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k S3 Chrome S20: bližší detaily a testy

konecne pro me zajimava karta (dobry vykon, mala spotreba a teplo)
jeste ty drivery aby za neco stali a karta do AGP (ne pouze PCI-E)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nízká spotřeba, dostatečný výkon (samozřejmě jak pro koho), 1080p výstup atd. jsou atributy, na které spousty lidí uslyší. Doufejme tedy, že S3 spolu s kartami dodá kvalitní bezproblémové ovladače."
A co ten nejdůležitější, tj NÍZKÁ CENA?
Jinak ta karta vypadá solidně, myslím že s takovouhle spotřebou by ani ten větrák být nemusel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě Ti, co investovali (nebo spíš hodlají) do PCI-Express, požadují rohodně vyšší výkon než podává tento chip. Tohle by bylo zajímavý jako upgrade straší grafiky do AGP při zachování příznivé spotřeby a teploty. Můstek PCI-E <--> AGP společnost S3 nejspíš nemá, takže buď chystá ještě AGP variantu chipu a nebo je odsouzen k zániku (a nebo do notebooků - tam by to mohlo být hodně zajímavé - samozřejmě pokud grafy nelžou, jako že asi lžou....)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta nízká spotřeba bude hodně ovlivněna absencí shader modelu 3.0. 32 bitová přesnost potřebuje hodně tranzistorů navíc a ty topí. Chtělo by to spíš srovnání s Radeonem X700.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle si pockat na testy z nezavislych zdroju? Vsadim se ze v realu na nich pojede polovina her(spatne ovladace) a ve vetsine bude vykonnostne tak 10-20% pod Gf6600. No vsak uvidime....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

odsouzen k zaniku tenhle cip rozhodne neni, spis naopak.. je treba si uvedomit, ze trh s pocitaci netahnou hraci, ale korporatni klientela a tam jsou moznosti takove karty az moc velky luxus.. idealni GPU na integraci do chipsetu a zvlast notebookovych, pricemz ani kvuli 3D vykonu zrejme neodradi zakazniky ke konkurenci.. od ovladacu se bude stejne cekat spise bezproblemova funkce v kancelarskych a multimedialnich aplikaci nez v nejruznejsich hrach, to potrebuje ATi a nVidia, kteri spolu bojuji o vykonovy trun, ne S3 ktera se snazi udelat co nejlevnejsi a nejefektivnejsi cip pro bezne pouziti..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S3 Graphics + jej materska firma VIA Technologies = zarucena komatibilita.
Odskusana kombinacia s dnes uz starsou S3 GammaChrome S18 256MB PCIe na zakladnych doskach s chipsetom VIA PT880 Pro a CPU Intel P4-D 820 2.8GHz plna kompatibilita a odskusane aj na platforme AMD VIA K8T890 (A3 revizia) s AMD Athlon64 X2 3800+
Na obidvoch platformach boli pouzite divery Version: 6.14.10.2021-15.16.14j (08/22/2005)a testovane hry HL2, NHL2006, NFS Undergraund 2, Batlefeald 2, C&C Generals, Colin MCray rally 5... Co sa tyka driverov este sa mi nestalo, aby sa mi nejaka hra nesputila alebo som mal nekvalitny obraz ci sa rozpadavali fragmenty !!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne cekam slabsi ovladace, ale to se casem snad polepsi. Do NTB je to super grafika, vzdycky jsem fandil S3 a proto i ted: S3 drzim vam palce, go, go go!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S25 spotřebuje podle zátěže mezi 15 a 30 W. S25 pak má vyzářit pouhých 9 W.---- Muze mi nekdo objasnit kam se tech 6 Watu ztrati?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom: to si delas (_!_) nebo to myslis vazne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: no me by to celkem taky zajimalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: Ne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: , nedelam si (_!_) :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom, Peca: Zákon zachování energie. Stačí se zamyslet nad tím, co do čipu vstupuje a co z něj leze ven (není to jen tepelné vyzařování, to by pak byl vlastně jen malý radiátorek :-) ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Karel: No prave, zakon zachovani energie. Jestlize do obvodu vstupuje 15W, tak se taky tech 15W musi na neco spotrebovat. Vetsina energie se spotrebuje na teplo zbytek se muze vyzarit jako elmag. vlneni. Takze nechapu kam tech 6W zmizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peca, Karel: Mozna tech 15-30W je prikon cele grafiky. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.