Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung: 3D TV bez brýlí se jen tak nerozšíří

Proti radiacnim zaricum a la prvni monitory je 3Dcko legrace :-D. U nekterejch monitoru clovek uplne cejtil, ze by se za nim vyvolal rentgenovej snimek.
Nejlepsi byly vysviceny herkuly, ktery nekdo otevrel a pretocil jim delo nekam do haje, aby porad ukazovaly. To pak cloveku pri zapnuti vstavaly vlasy statickou elektrinou a nebo z filtru malem litaly jiskry. Jej to byly casy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jeje...to mi pripomelo jeden z mych prvnich monitoru cernobily Herkules, a ten bezel nekde evidentne v nejake firme, protoze po zapnuti jsem si mohl docela slusne precist, co na nem bylo vypalene :-)) Samozrejme to byl prikazovy radek :-) To byly doby:-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já zase měl nějak s M602 s F2 nabídkou :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle tech mereni co sem videl tak je to mytus. Prirozene zareni v mistnosti 0,120 uSv/h se zapnutym monitorem 0,140 uSv/h jina mistnost v hornim patre panelaku 0,150 uSv/h. Pricemz zareni samo nepochazelo primoz monitoru ale z rozpadu (ted uz nevik ktereho prvku) vne stinitka... Doufam ze sem nepoplet jednotky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odkaz v článku na pokutu za LCD kartel nefunguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

FXD, díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...3D TV bez brýlí pustit na trh, až se jim vrátí peníze investované do vývoje..."
Je treba si uvedomit, ze vyvoj soucasneho 3D nestal vyrobce skoro nic. Bryle se stridavym zatmivanim uz tady byly davno a cele slavne 3D je pouze SW zalezitost - FullHD snimek rozdelime na pul a zobrazime roztazene 2x. Vysledne rozliseni snimku je semiHD - tomu rikam pokrok.
Zobrazeni pak na plasme zcela bez problemu, na LCD se cekalo, az budou umet realne aspon tech 240Hz, tedy 2x 120, aby se na to vubec dalo koukat.
Tahani (velkych) penez z lidi za upgrade FW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O nejakych velkych peniazoch by som nehovoril. 3D TV stoja prakticky rovnako ako obycajne + cena okuliarov. V sucasnosti su dokonca dostupne akcie, kde bandluju okuliare k TV a cena samotneho 3D TV sa tak dostava pod cenu standardneho TV. Predaj viazne, lebo nie je dostupny lacny a bohaty 3D obsah. Velmi sikovne to robi SONY cez PS3 a 3D hry, ktore zacina v sucasnosti distribuovat. K PS3 je kupa 3D TV skutocne zaujimava. S filmovou produkciou a TV vysielanim je to zatial slabe. Tu v SR je prvou lastovickou UPC, ktore zacina distribuovat specialny 3D kanal. Ale povedzme si otvorene, to prave orechove nastane, ked sa vyriesi ukladanie 3D obsahu do mkv kontajnera :0).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samsung: 3D TV bez brýlí se jen tak nerozšíří
Mirek11: 3D TV s brýlemi na tom budou ještě hůř

Já se jen těším až ta výrazná menšina co dnes obhajuje primitivní a zdraví škodlivou 3D blikačku, zjistí s příchodem nějakého 3D bez brýlí, jakou blbost udělali.

Mně osobně stačí k odsouzení brýlového 3D i obyčejná televize bez 3D, na kterou může koukat více lidí najednou z různých úhlů, mohou na ni koukat klidně 4 hodiny v kuse, v jakémkoliv stavu bez jakékoliv újmy a to dokonce i děti - to je luxus:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenze 3d s brylemi ma jednu podstatnou vyhodu: je k dispozici uz ted.

kdo chce, muze si par let na 3d bez bryli (v rozumne velikosti, za rozumnou cenu) pockat. kdo nechce cekat, muze si ted koupit 3d s brylemi a za par let si koupit 3d bez bryli.

kdo 3d nechce vubec, ten si nic kupovat nemusi ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle paskvil (3D bolehlav s brylema) byl uz pred 15ti lety, ne-li driv. Pro me tedy zadna zmena, to ze to ted najednou vyrobci zacali tlacit je jejich vec. Dokud nebude normalni pouzitelny 3D (= bez bryli ci jinych kravin), tak ode me neuvidi ani korunu. Nejsem zadny odpurce 3D, ale poridim si ho az bude o co stat. Stejne jako jsem si neporidil LCD monitor dokud to byly predrazeny zmetky s hnusnym obrazema a silenou odezvou. Dnes uz si samozrejme CRT na stole nedovedu (a hlavne nechcu) predstavit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já o 3D vůbec nestojím.
- Raději bych si vychutnal nádherný 2D obraz s pořádnou černou, plným barevným prostorem, v rozlišení 4K, atd...
- Na 2D je stále co vylepšovat, takže proč se pouštět do 3D? Které jako každá nová technologie bude trpět dětskými nemocemi.
- Navíc jakmile se bude zlepšovat kvalita 2D obrazu, objem dat neustále poroste a časem se nám to nevejde ani na BlueRay.
- Myslím, že je jen otázka času, kdy výkon nutný pro přenos bitmapového obrazu dohoní výkon pro rendnerování vektorového obrazu. (dnešní BD přehrávač má určitě dostatečný výkon na hraní některých starých 3D her, navíc slouží jen k tomu aby dekódoval obrázek a zobrazil ho-což je dost ubohá činnost)
- Pak se už filmy budou dělat jen 3D animací a TV Vám je vyrendneruje obraz v reálném čase z uhlu jaký si přejete :-)

2D a 3D TV je potřeba si představit jako obraz(2D) a sochu(3D). 3D TV nikdy 2D nevyžene, ani nenahradí. Jsou to 2 naprosto jiné věci, které slouží jinému účelu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si malou úvahu o nepotřebnosti 4K pro domácnosti.

Velikost TV, kterou si chtějí lidé kupovat je omezena průměrnou velikostí obýváků. V tomto směru mi přijde pro cca 90% domácností jako maximálně možná úhlopříčka cca 110 cm a to i v případě, že větší úhlopříčka bude levnější než menší, protože někdo už větší TV mít kvůli rozměrům nemůže a někdo nechce, kvůli "kroucení hlavy/očí". Rozlišení 1920x1080 je pro toto rozlišení a sledovací vzdálenosti úplná nádhera a 4K by přinesly jen téměř neznatelné zlepšení. Marketing se bude muset hodně snažit aby 4K procpal a ještě budou rádi vzpomínat jak málo náročná byla propagace bluray, který proti DVD přinesl zlepšení, které se v reálu dalo lehce prezentovat.

Už vidím jak prodavač v obchodě nutí zákazníka aby se na tu 110cm 4K televizi koukal z půl metru, aby viděl rozdíl:). 4K TV budou o dost dražší než 1920x1080 a ten wow efekt o dost menší. Vývoj nezastavíš, ale zpomalení zcela určitě nastane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oprava:
Rozlišení 1920x1080 je pro úhlopříčky do této velikosti...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pri pozerani TV v HD rozliseni plati pravidlo 1' (uhlova minuta)/pixel pre oko divaka. Da sa odvodit jednoduchy vzorec pre vypocet vzdialenosti divaka od TV obrazovky:

vzdialenost [cm] = 3.8 * uhlopriecka ["]

Koeficient 3.8 plati pre FullHD (pre 720p je koeficinet vacsi, ale neviem ho z pamati). To znamena, ze napr. 55" FullHD TV ma optimalnu pozorovaciu vzdialenost 209cm. Takze v obyvackach vacsich bytov a domov nie je problem "uzivit" aj TV > 55".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle poučku slyším poprvé, nicméně její závěr v podobě optimální 2,09 m pozorovací vzdálenosti u TV s úhlopříčkou 140cm mě opravdu rozesmál. Ať si každý v nějakém tom elektromarketu zkusí jak moc by musel kroutit hlavou/očima. A to nemluvím o fyzických rozměrech takové televize, které by v mnoha obývácích působily komicky.
http://www.youtube.com/watch?v=ALZZx1xmAzg
Díky nechci:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ja doma na obraz z projektoru s uhloprickou pres 2 metry koukam cca z 2,5 metru a nemam zadny problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele Roy, tobě to možná nevadí, ale Mossovi ano. Odkazy na oční lékaře vkládat nebudu, jelikož nevím ke kterému to máš nejblíž.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cielom sledovania filmovej projekcie nie je vidiet cele platno pred sebou, ale byt obrazom obklopeny - cast obrazu musi byt v perifernom pasme videnia. Poucky platiace pri sledovani CRT TV vo formate 4:3 uz davno neplatia. Je podobne ako v kine - optimalna je tzv. poloha stred-stred - cize priblizne v strede kinosali.

Poucka 1'/pixel nie je nova a je propagovana prakticky vsetkymi vyrobcami HD TV, len nie je zverejnena v podobe vzorca, ale v podobe tabuliek (informacia musi byt podana jednoducho):

http://www.sony.sk/hub/televizory-lcd-bravia/4/1

Samozrejme cely prepocet ma vyznam pri sledovani FullHD obsahu.

Nikto vas nenuti si velku TV kupovat a riadit uvedenou metodikou, ale mne zas naopak pripada smiesne, ked si ludia kupia FullHD TV 40-50" a sadie 4-5m od obrazovky s argumentom, ze ved tak sedeli pred CRT a ta bola este mensia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně zdravotních potíží s 3D vyšel dnes (podle mě dobrý) článek na digizone.cz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.