Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung a Numonyx společně ve vývojí phase change pamětí

Nekdy mam pocit ze mi utikaji nektere novinky skrz prsty... do ted jsem o PCRAM ani nevedel a ejhle... vono to uz je i ve vyrobe... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatial ziadna slava - vyroba sa cice rozbehla, ale 512Mbitove cipy (t.j. 64 MB ak sa nemylim) a nezname (ale predpokladam vysoke) pristupove doby, no a o cene sa tiez nikdo nezmienuje. Na druhej strane, pred rokmi boli na tom flash pamate este horsie a nedavno sme sa rozplivali nad 16GB USB flashkou ktora bola uplne cela ukryta v samotnom USB konektore (plus neuchopitelny cudlik na jej konci :-)). Len tak dalej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 randy: Z coho usudzujes ze pcram budu mat vysoke pristupove doby? A co su pre teba vysoke pristupove doby? 30 ns? 300 ns? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou jedini ani prvni kdo resi PCRAM ... viz napr. http://www.design-reuse.com/news/15022/ovonyx-qimonda-sign-technology-li...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hexer: Hele a o Selectronech víš? Neutekla ti další novinka? :-p (vakuové DRAM - vyráběly se někdy kolem +- 1946 - 1947)

randy: Moc tu neplivej, ale jestli ses rozplýval, tak to je jiná.

Ad cena ... viděl bych to takhle, kdyby technologie měla být výrazně dražší (dejme tomu o více než desítky %) než současné Flash bez naděje na brutální zlevnění (na část ceny Flash), tak do toho výrobci nejdou, protože jen kvůli výdrži (počtu zápisů) to nemá moc velký smysl. Už teď Flash konkurují HDD jen velmi obtížně. Takže očekávám, že nejprve budou tyhle paměti stát násobek ceny Flash a během krátkého období budou zlevňovat, jen co se změní poměry ve výrobě a novinka se stane mainstreamem. Tak rok a začne mít smysl se o to znovu zajímat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako hovorieval vas terajsi pan prezident: "To je ale strasne nedorozumeni..." - ja neplivam na novu technologiu, prave naopak. Jediny problem je v tom, ze je naozaj prilis nova, takze jedine, co sa vie je, ze sa zacala vyroba prvych cipov - alebo niekto vie zistit, ako je to s cenami alebo pristupovymi dobami?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.