Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung chce 11k displej v mobilu

Kdyz se zastavi inovace, prichazeji na radu picoviny ..... u socka telefonu to uz plati nejaky ten patek .... v te dobe tu ale uz jiste budou (pokud tu jeste bude samsung) 64 jadrove a 128 bitove ARMy (pokud jeste budou) .......
Prave mi vytanula na mysl serie need for speed nebo filmy rychle a zbesile nebo chrome a firefoxi prohlizece .... vsechno uz prekonalo 30kovou hranici a ikdyz to nic noveho neprinase a je to cim dal tim horsi, stale se aspon na papire zvysuje nejake imaginarni cislo:o)))
Nabizi se uz jenom otazka, jak dlouho to hloupe ovecky jeste budou samsungu tolerovat ...... 11k rozliseni v mobilu se uz fakt jevi jako pecka formatu godfather 8:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže postupné implementace HTML5, zefektivnění vizualizace a optimalizace výkonu a kódu dle Vás neproběhla. Jenom se mění čísla...

Jinak předpokládám, že záměr Samsungu je jasný - udělat obrazovku, na které bude fungovat efektivně virtuální realita. Rozdíl v rozlišení mezi 4K a 8K pro oko už při tak "malém" monitoru prakticky není znát. Pokud se ale použije čočka, která roztáhne obraz do panoramatického obrazu, stále bude nejspíš prostor pro nadstavování rozlišení, protože u roztáhnutého obrazu, který je dva centimetry od vašeho oka, budete chtít vidět retina displej na virtuálním tabletu, který budete držet ve virtuálních rukách. A to se vyplatí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak tam je dovod docela jasny, Samsung chcel Gear VR uviest na trh uz minuly rok ale Oculus ho brzdil ze to stale nieje consumer produkt. A tento rok uviedli upravenu verziu pre SGS6. Evidentne Samsung chce byt medzi prvymi s VR a hlavne mobilnym VR kde je proste 4k stale malo (ak sa nebavime iba o pozerani 3d filmov). Na pouzitelny a citatelny desktop vo VR je ideal tak 8k ale na oko nie cely display. Samozrejme zalezi aj od pouzitej technologie, rozlozenia DPI atd.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Beztak si myslím že bude potřeba použít jinou technologii než jeden LCD s překurevským rozlišením a 2 plastové čočky aby VR byla opravdu peckovým zážitkem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak koli velkemu fovu, perifernemu videnu ale aj celkovo problemom zo zakrivenim obrazu, chromatickou aberaciu a dalsimi by bodli dva zakrivene displaye, s vyssou hustotou v strede, ohnisku a nizsou po stranach. Ale aj tak to bude mat stale limity. Do takehoto niecoho ale ziaden vyrobca displayov nepojde pokial VR sa nestane masovou zalezitostou a nevyplati sa vyroba takychto specialnych obrazoviek. Takto ma Samsung vyhodu ze moze tie obrazovky davat aj do mobilov aj do VR a v mobilnom segmente ich preda ak by VR nakoniec skoncilo ako okrajova zalezitost. Osobne si ale myslim ze z dlhodobeho hladiska, nejaka ta next mozno next gen VR bude musiet prejist na inu zobrazovaciu technologiu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, VR je přesně to, na co všichni čekaj. Až si konečně budou moct koupit mobil s hustokrutým rozlišením, strčej ho do nástavce na hlavu a budou na něm sledovat filmy, hrát hry a nakonec i pracovat. Koukám, že někdo už v té virtuální realitě asi žije...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne keby vymysleli nieco s bateriami a vydrzou telefonu. Ked robim s tel intenzivne, podvecer som vybity....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

200x mikroskop pro kontrolu pravidelnosti subpixelů přiložen.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vsechny tyhle "inovace" berou svodobu a vybavu zakaznikum, SGS6 uz nebere pridavne lacine SD karticky, nejde u neho lehko menit baterie ani to nepodporuje MHL, tipuji ze pri tom 11K smartphonu uz to ani nepujde bez cloudu/uctu s tym ze pro extra features si bude muset zakaznik prosto platit, na zpusob odcitani penez v case. Resi pitomosti ale neresi prvotni ucel a tim je telefonovani, kdyz chci internet v zarizeni je tu na to tablet, nehodlam si kupovat zpevnene rifle kde se mi napasuje 6" smartphone s tym ze se nezlomi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale smartfouny dávno neslouží k telefonování. Toho jste si nevšimnul? Pokud chcete telefonovat celý den, máte si pořídit telefon za pět stovek s tlačítky a ne mašinu, která slouží k vašemu šmírování. Lidi, kteří vědí, proč mají smartfoun a používají ho tak, jsou strašně vzácní. Většina lidí si pořídí telefon za pět litrů, zařídí si na něm datový tarif za dvě stovky, telefonuje s ním dvakrát denně a nadává, že vydrží sotva den.
Tihle lidé nepotřebují chytrý telefon. Na zjištění příjezdu vlaku nepotřebujete 2K rozlišení a nadupaný osmijádrový procesor. Na to stačí Nokia C2 s připojením na mobilní idos. Ale zase ten telefon vydrží nabitý několik dní a zvládne několik hodin telefonování. Já si třeba chytrý telefon pořídil, ale taky aktivně využívám navigaci a netahám s sebou díky němu noťase, když potřebuju někam jet. Zároveň ale s sebou tahám druhý mobil, který má brutální výdrž pro případ, že bych potřeboval volat a smartfoun by byl mrtvý.
Je to celkem paradox, že?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze to by ty telefony za 5 stovek musely za neco stat a ne byt horsi, nez letite kousky z bazaru z dob telefonu s ciselnou klavesnici. Jinak mate prevdu, rada lidi smartphon nepotrebuje, ovsem ono v obchodech uz nic jineho temer neni. Mobily pro duchodce a ty nedodelky za 500 nepocitam.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo hledá najde!
Zrovna pár týdnů zpátky zde byl uveřejněna recenze na klasický telefon a v diskuzi se oběvovaly další zástupci.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

NO COMMENT, because SAMSUNG :-p

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A kedy bude aspoň FullHD alebo 4k v notebook za nejakú rozumnú cenu a aj v tých najlacnejších ??

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Až vznikne dostatečně velká poptávka. Trh s notebooky se řídí podle poptávky. Oproti tomu trh s chytrými telefony sám řídí své ovce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.