Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung chystá 144MPix snímač pro mobily. Na 14nm procesu

Jde přitom o velmi aktuální generaci výrobního procesu, kterou například Intel využívá pro své špičkové procesory.

?? a to je jako co? :-D :-D :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

'' ?? a to je jako co? ''

intel? to je takova firma co vyrabela procaky..
dneska uz moc znama neni, ale bejvala na spici.. jednou se ji podarilo prevalcovat amd, ale pak usla na vavrinech a skoro dekadu nedelala nic nez ctyrjadra.. amd toho vyuzila a vydala sestijadra, osmijadra, dvanactijadra a sesnactijadra.. pritom zlepsovala architekturu i vyrobu.. zkostnatelej intel na to neumel reagovat, nakou dobu nastvane prskal, ale pak se na nej zapomnelo..

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

uzasny komentar... made my day :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"intel? to je takova firma co vyrabela procaky."

Zapomněl jste dodat "ale to teď není důležité". ;)

https://www.youtube.com/watch?v=VOmD-xqK2Es

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi jediný dotaz - PROČ?

https://www.youtube.com/watch?v=zWO36L4W2Eg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Situace je taková, že i když mobily nemají tu velkou optiku a velký snímací čip, tak díky lepší umělé inteligenci dělá BFU lepší fotky s mobilem než foťákem za 10-15 tisíc Kč. BFU nechce nastavovat pro každý snímek jiné ISO a x dalších hodnot.- chce aby to za něj udělala nějaká automatika, která je lepší v mobilech než foťácích.

Výrobci fotoaparátů by měli začít něco dělat, protože jinak segment foťáků pod cca 15k Kč přestane existovat a budou se prodávat jen dražší foťáky pro profíky. Mimochodem já se klidně přiznám, že patřím mezi ty BFU a opravdu mě nebaví si hrát s nastavením a zjišťovat co je nejlepší. A dokonce občas fotím i proti světlu a chci, aby to ten foťák uměl zpracovat bez vady, která znehodnotí celou fotku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Lepší" fotky ale dělají jen za ideálních světelnych podminek. Jakmile přestane být světlo, tak vítězí foťák. Vyhodou mobilu je ,že ho máš pořád u sebe. Tyhle pixel wars mi lezou krkem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Focení proti světlu naopak není ideál. A většina BFU stejně nefotí v nějakém větším šeru, takže tahle výhoda není moc podstatná a díky světelnosti objektivu to není zcela jednoznačné. Proto u BFU vítězí fotomobil. Ano, velikost je taky velké plus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze za idealnich svetelnych podminek nepoznam rozdil mezi fotkou focenou mobilem z roku 2008 a z roku 2018.
Take nefotim jinak nez mobilem a zatimco v 2008 jsem mobil vybiral podle toho, aby umel pekne fotky, dneska kvalitu fotek neresim, protoze vsechny mobily uz mi dnes poskytnou kvalitu momentek, ktere tim mobilem fotim.

Jakmile se ale setmi, tak mi ani ten nejlepsi mobil neposkytne kvalitu obycejneho kompaktu, protoze v tu chvili ma rozhodujici slovo optika a tim je to dane.
Nicmene i tak nemam potrebu si kupovat kompakt a vyrobci fotaku s tim nemohou nic nadelat, protoze proste neskladnej fotak sebou nosit nikde nebudu, kdezto mobil mam u sebe furt.

Takze za me, jen at se vyrobci fotaku soustredi na drahe a kvalitni zrcadlovky, protoze tam je porad sance oslovit fanousky foceni, nebot mobil nikdy takovou kvalitu mit nebude, ikdyby mel 10.000 MPx.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No senzory od Sony umí hodně vysoké ISO. Kdyby se udělal malý chip s rozumnými parametry tak by slušně fungoval i za šera. Ale holt se loví zbytečné pixely. Kompaktní foťáky tak úplně nezmizí. Jen tam vidím průnik s akčními kamerami co se týče nižších cenových kategorií. Ve vyšších patrech asi budou uradovat malé bezzrcadlovky. Měl jsem v ruce kousky od Sony a oproti compactu nejsou o moc větší. Je to jako s mp3 přehrávači. Ty taky nahradil mobil. Přesto je však dal používá hodně lidí. (je to menší lehčí a s větší vydrží na baterky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO jde o náklady na vývoj a díky menším sériím začnou být foťáky od 1500 do 10000 Kč neprodejné, protože naroste cena a nikdo to nebude chtít vyvíjet, protože už nebude moci konkurovat foťákům v mobilech ve stejném cenovém rozpětí. MP3 přehrávače jsou na vyhynutí, všichni kolem mě poslouchají z mobilu, snad jen ty ultrapřenosné používají běžci atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve tvém okolí možná vymiraji. Já teď čekám až mi pošťák donese nový a lepší kousek. A nejsem běžec. Streamovaci služby mě nenadchnuli takže jedu offline. Vydrž baterie 75h má taky něco do sebe. A fyzická tlačítka jsem schopen ovládat i poslepu. Přehrávačů se prodává sice méně ale pořád je o ně zájem. Takže výběr je slušný. Větší sranda jsou gramofony. Pokud bych chtěl lepší gramofon než mám, tak bych musel kupovat 40let staré zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ovšem žijete v nějaké vlastní značně alternativní realitě

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Focení proti světlu naopak není ideál.“
Však o tom taky nikdo nemluvil.

„A většina BFU stejně nefotí v nějakém větším šeru“
S tím bych nesouhlasil.
Určitě BFU dělají i jiné fotky než venku za slunečného dne. (Ovšem tam udělají slušné fotky i moje Nokie z roku 2011.)
Stačí přejít do místnosti a u spousty mobilů jde kvalita fotek rapidně dolů.

Na druhé straně je otázka, jestli to BFU vadí, když leckdy spokojeně fotí s „vylepšením“ na maximum, a to, že výsledek občas připomíná spíš olejomalbu, jim nevadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u nových čipů to až tak neplatí. Mám ten 64Mpix Samsung v XRDM Note8 Pro a musím konstatovat že mile překvapil i při nižších hladinách světla a kupodivu ty snímky jsou i použitelné, ne jako u starší střední třídy kde bylo akorát v šumu možné rozeznat jen větší předměty.
Ten vývoj je až neuvěřitelný, když byly první VGA moduly v telefonech tak i nejlevnější kompakt byl úplně jinde, byla to jen taková hračka. Dnes levná třída kolem pěti tisíc prakticky vyhynula a tyto nové 64Mpix čipy hodně tlačí na pilu. Pochopitelně tomu pomáhá i chytřejší software takže jde udělat několik druhů snímků a i ty pouhé 2Mpix makro snímky zmíněného aparátu vypadají hodně dobře i na 32" obrazovce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je pěkný blábol, díky umělé inteligenci že dělá mobil lepší fotky? :D jen do té doby než se podíváte na fotku z foťáku. Já to nedávno když jsem po delší době vytáhl zrcadlovku z doby prehistorické (sony a550) a mobil (pocofone f1) mel možnost porovnat za slunečného počasí a z mobilek jsem byl zklamaný hodně, a to jsem si naivně myslel že nebudu muset tahat širokoúhlý objekiv když jej mám přece na telefonu a na krajinky to stačí... ehm, nestačí :) opravdu je to pořád obrovský rozdíl. Dostat kvalitně obraz na pidičip ať už má 8 nebo 144Mpx je prostě fyzikálně hrozně obtížné ne-li nemožné. Počet px je tam úplně k ničemu, naopak spíše ke škodě, protože nějakou plochu zabere i mřížka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sony a550
Cena: od cca 16 300 Kč (pouze tělo)
Prehistoričnost je irelevantní. I 20 let staré luxusní auto je proti nejnovější Octávce v luxusu o dost lepší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sice pointu chápu ale to srovnání trochu kulhá, auta bych do toho vubec netahal neb tam je cena 20let starého auta oproti nové oktávce cca 1:10. Telefon co "umí" fotit dnes koupíte cca od 8tis. Foťák s výměnnými objektivy který dá za každé situace kvalitnější fotku cca od 10.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„Telefon co "umí" fotit dnes koupíte cca od 8tis. Foťák s výměnnými objektivy který dá za každé situace kvalitnější fotku cca od 10."

To právě není pravda, protože automatickou korekci chyb má lepší mobil, tudíž ne za každé situace. No a foťák s výměnnými objektivy je už hodně velká exotika, pro BFU něco, co ani nebere v potaz. Prodeje foťáků padají z nějakého důvodu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"automatickou korekci chyb má lepší mobil", nechápu co si pod tím představit, korekce chyb u foťáku, o takové funkci jsem ještě neslyšel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ale ony umí spojovat světelnost ze 4-okolí takže pak vypotí 27Mpx fotku s mnohem vyšší světleností. A to už se docela vyplatí...

Sám mám profi zrcadlovku ale myslím si, že mobily to časem prostě převálcují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to přeci vůbec nic neřeší, hlavní problém je dostat to světlo na tak malou plochu. Procha těch 144Mpix bude stejná jako těch pospojovaných 27. Pokud bude ten čip suprtrupr tak optika bude prostě problém, nehledě na to že většina nemá mechanickou clonu nebo ostření. Pořád to bude jen mobil, konkurence maximálně pro kompaktní fotoaparáty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tím překotným vývojem a hlavně obrovským cashflow od prodejců desítek milionů zařízení kvartálně rapidně ubývá situací, kdy je fotka z mobilu horší.

- není zoom? neva, uděláme více objektivů (a na širokoúhel ani není třeba měnit sklo)
- není definice? neva, dostříme sw
- neudržíš nerozklepané? nevadí, dáme optickou i sw stabilizaci
- máš moc šumu ve tmě? nevadí, přidáme sw kombinaci více snímků a mpx pro kombianci více pixelů
- jsi debil na kompozici? nevadí, Samsung ti řekne kde je "ideální záběr"

Časem to bude jedno, protože si nikdo nebude zrcadlovku za 100k s optikou za 80k aby měl o 3% lepší fotku v šeru. 5 let stará mainstream zrcadlovka fotí hůř, než moje S10+.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5let stará mainstream zrcadlovka fotí hůř? mám A7r z roku 2012 to je už skoro víc jak 7-let a světe div se, i dnes dávám ještě novějším přístrojům na prdel a to z jednoho prostého důvodu - protože s tím umím fotit .... a vo tom to je, proto se stále vyrábí přístroje i za čtvrtmilionu, protože to prostě jinak fyzikálně narovnat pidi vohejbákem nejde apo kud chceš opravdu kvalitu, potřebuješ relevantní techniku... nedivím se 8-mi čičkám na mobilu, je to nějaký vývoj, ještě mám někde plně funkční 10-let starý mobil Samsung Wave, taky to byla špička a jak jsme nad tím slintali, dnes si na to nikdo nevzpomene...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"protože s tím umím fotit ...."
.. jste klepl hrebicek na hlavicku. Mobily vicemene vsechno "dorovnaji" nejakou automatikou, ale oko a cit na fotku clovek musi mit, ta se AI nahradit neda. Stejne tak cumet do hledacku je uplne neco jineho, nez cumet skrze 6 palcovy display v ruce a patlat po nem..
Mobil ma svoje vyhody a staci pro urcity druh foceni. Kdo chce vic, sahne po fotaku. Mobily jsou a budou pro sedou masu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://photos.app.goo.gl/WuE85Rf2KiJAruK87 Tohle je focené ultrazoomem Panasonic Fz45, který za nebyl nic moc zhoršených světelných podmínek (popravdě s compactem Canon A590 jsem byl spokojenější.) . A dál by se přirovnat k dnešním mobilům. Ale s mobilem tohle nedáš. Následující levne zrcadlo Canon 600D pak byl velký skok v kvalitě pro mě. Teď mám 70D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten panasonic ma jen 2/3 palcovy senzor, takze tam se da cekat horsi podani u malo svetla. Mobily maji vyhodu prave v tom, ze ten vyvoj senzoru jde rychle dopredu, fotaky, at zrcadlovky nebo bridge maji ten cyklus delsi, takze v tomto ohledu jsou schopny zaostat rychleji.
To ale nemeni nic na tom, ze Optika je optika, Zoom je Zoom a oko je oko a to se za dane situace, pak projevi ;)

Jinak ja mam Panasonic LX100..tahat zrcadlovky se mi uz nechce a tohle je takovy fajn kompromis. Jeste by to chtelo trochu lepsi zoom, ale se zbytkem jsem spokojeny. Priste bych sel do neceho podbneho, jen s trochu lepsim zoomem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A7r Je spíš high-end, ne? Moje 1Dx je taky stará a pořád fotí hodně dobře, ale ve své době byla vysoko. Tomu průměru za 20k ale dost ujel vlak, řekl bych.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepovedal by som, že ušiel. Ja som len pred rokom kúpil "obstarožnú" ale stále vyrábaný model Sony A7I novú za 780 € (čo je tých 20k), prešiel som z Fuji HS20EXR a bol to brutálny skok. A dovolím si tvrdiť, že žiadny, ani ten najdrahší mobil proste ani s AI na to nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pobavils. Profesionalni nebo poloprofesionalni fotak si clovek nekupuje co dva roky jako mobil, jen obcas dokoupi nejake prislusentvi, objektivy a pak treba za 5-10let koupi nove telo na dany bajonet. Mobilni fotka je porad jen mobilni fotka dobra tak na facebook.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jenže ten mobil je střední třída navíc snímač spíš nižší střední třída, to s aparátem za 16Kk nemůže soupeřit, poslední generace 64Mpix snímačů je už o úroveň výš. A to nemluvím o telefonech vyšší třídy s optickou stabilizací které už vaší Sony dýchají hodně zblízka za krk. Pointa je hlavně ve vývoji kdy schopnosti pidičipů se každým rokem razantně zlepšují. Co zpočátku bylo jen "na hraní" je dnes už hodně přijatelné. A pokud se bavíme o fotomodulech "flagship" Galaxy nebo Mate tak tam je to teprv zajímavé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě aby tam nebyl rozdíl pocof1 není fotomobil je to herní mobil který fotí na úrovni iphone8. Dnes už je to někde úplně jinde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úplně jinde, jj za rok se to hrooozně zlepšilo určitě. Jinak pocof ma 92 na dxo mark, ktery dnesni mobil do 10tis ma vice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, jestli je správné porovnávat automaticky generovanou počítačovou grafiku s fotografií. Samozřejmě je to trochu nadsázka a výhody malých pořizovačů snímků chápu, ale když na některých webech dávají rovnítko mezi smartografií a profesionálním foťákem, je mi z toho smutně. Je to stejné hřiště, ale jiné sportovní disciplíny.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nech AI skladá snímky ako chce, vždy na konci bude strata detailov a ostrosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víc piksel, víc adidas :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

32 GB ram už neni cool, tak ideme na Gigapixely a 10 šošoviek

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen čekám, kdy nastoupí telefonní hovory v 24 bitech a 192 kHz :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

není to giga, není to kůl :p na tom marketing nepostavíš :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak tedy 0,000000024 gigabitů a 0,000192 GHz, hned to vypadá lépe ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tam je carka a hodne nul... na BFU je treba vytahnout jednotky z opacne strany osy... co treba takove pikobity? tam bude tech nul bez desetinne carky hyper mega ultra hoodne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako vlastník highend foťáku (Canon 1DX se svatou trojicí skel + 100mm makro), si myslím, že zrcadlovky se poměrně brzy dostanou do takového ústraní jako analogová fotografie. Kdy, těžko říct. Ale už teď Nikonu i Canonu brutálně padají tržby a diverzifikuje, co to jde.

Ten úplně největší důvod je podle mého názoru to, že výrobci mobilních telefonů dokáží prodat doslova desítky miliony kusů mobilů každý kvartál, zatímco špičkovou zrcadlovku si pořídí sotva pár desítek tisíc lidí. Takže prostě peníze na vývoj nejsou a ani nebudou. Tomu pak odpovídá software postprodukce, která z několika snímků udělá jeden ostrý, automatické HDR by default, velmi slušné 4K video@30fps v kapse, dokonce i s velmi solidní stabilzací atd.
- Poměr váha / výkon je pro mobily bezkonkurenční (kdo tahá výbavu v krosně, ví)
- Poměr výkon / cena je pro mobily velice dobrý
- Poměr úsilí / výkon je pro mobily fantastický
- Poměr erudicita / výkon je pro mobily výborný (hlavně na video)
- No a jelikož tyto high-megapixel čipy dokáží spojovat informace ze 4-okolí pro vyšší světelnost, dostanou se i s kvalitou velice rychle nahoru

Vlastně profi zrcadlovka se vyplatí jen opravdu na to cutting edge extra, s tím, že pak ještě strávím hodinu v software, a to už skoro maluji obraz. Pak mám výsledek přesně podle svých představ. A asi teda za fotky mobilem mi málkokdo zaplatí peníze. Na cokoliv jiného je už teď lepší mobil...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrkadlovky sa už dostali. Predbehli ich CSC a otáča sa pomer. A nezúfajte, klasické foťáky nevymrú. Už len pre tie pidiobjektívy. Keby to tak bolo, tak prečo by astronómovia robili stále väčšie šošovky pre obrie ďaľekohľady? Áno, viem, dnes sa už tiež nahrádzajú sieťou menších a skladaním fotiek. Ale je to čisto z ekonomických dôvodov. Ale verte tomu, že čím je výkonnejšia optická sústava, tým ľahšie a lepšie tú fotku urobíte. AI môže kúzliť olejomaľby, ale kde nič nie je (obrazová informácia, lebo maličký pidiobjektív), ani čert neberie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ať už fotíš zrcadlovkou nebo bezzrcadlovkou, jsi, z pohledu dnešního masového spotřebního trhu, vymírající druh. Foťáky/systémy se budou prodávat stále, jen okruh zájemců razantně prořídne. Ať si Sony nebo Fuji hlásá, co chce, časem budou nuceni přejít na 5-6letý životní cyklus, jinak se jim vývoj nového těla prostě nezaplatí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však jasne. Ale stále budú oblasti, kde budú nutné. Tu nejde o to, že by mobily boli lepšie na fotenie. Ale kvalita fotiek ľuďom postačuje. A masa je zblbnutá reklamami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je natočeno mobilem:
https://www.youtube.com/watch?v=cM8DcCoZulw&fbclid=IwAR2xQd5NfYOSSLfpgu9...

Fotka a video se v telefonu posunul naprosto nehorázným způsobem. Jasně je za tím spousta pre/postprodukce ale to nic nemění na faktu že za slušného světla tlf fotí/točí velmi ucházejícím způsobem i skrz ty milimetrové čočky. A pořád je kam jít - viz snímače sony z bezzrcadlovek které zvládají desítky tisíc ISO prakticky bez šumu. Až tohle naroubují do telefonů tak noční fotky budou na úrovni běžné zrcadlovky. Tedy pokud jde o šum.

Kdyby stejný vývoj byl i na poli dospělých foto tak dnes jsme uplně někde jinde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, bohužel výrobci zrcadlovek jich neprodají desítky milionů kusů ročně. Proto nemají na vývoj a časem zaniknou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyzerá to dobre, lebo to robil profesionál. Videli ste aj video z natáčania, čo všetko museli urobiť, aby to takto natočili?
"snímače sony z bezzrcadlovek které zvládají desítky tisíc ISO prakticky bez šumu. Až tohle naroubují do telefonů"
A prezradíte nám, ako naroubují do mobilu FF snímač?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tvrzením, že bude "snímat téměř bez barevného moire a barevných artefaktů" bych byl velmi opatrný. Pořád se jedná a Bayerovu masku, jen s menší velikostí subpixelů.

Moiré se dostaví kdykoliv snímám obraz, který obsahuje srovnatelné a vyšší prostorové frekvence než je prostorová frekvence pixelů snímače. Pokud budu fotit žaluzie a podobné pruhované vzory z dálky, tak je velká šance, že opět vznikne moiré, i když díky menším pixelům možná v menší míře.

Jediná metoda jak potlačit moiré je antialiasingový filtr před snímačem, což je laicky rečeno 'rozmazávací filtr', který potlačí nejvyšší prostorové frekvence v obrazu na úkor ostrosti obrazu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty pixely jsou tak male a optika tak hnusna, ze neni sance tim mobilnim systemem zachytit ostry obraz. Staci?
(v opacnem smeru to funguje taky: displej s 600ppi jiz nepotrebuje cleartype k vylepseni citelnosti)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím co se tu pořád řeší - je naprosto jasný, že telefony mají spoustu limitů ve velikosti senzorů i optiky, ale mají jednu zásadní výhodu, má je každej v kapse. A s tím jak už z nich lezou použitelný fotky, tak přestává být důvod tahat kompakt (a srovnávat to ze zrcadlovkou je trošku bizár).

V okamžiku kdy telefon točí takovýhle video v noci, protisvětle a na koncertě plným dupajících metlošů, tak proč bych si kupoval jinej foťák, když to nemám na práci: https://www.youtube.com/watch?v=kOCes-n96Ms
(dejte si 4k, Galaxy Note 9 z ruky)
EDIT: telefon bez OIS už si nekoupím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No mám k tomu pár ryze subjektivních poznámek:
1) chodit na metloše a točit to tam se 4k a OIS jako šampónek? Nebylo by lepší si užít ten koncert a ne řešit, jestli mám kapelu v záběru jak chci?
2) Kazils koncert těm za tebou stejně tak jako ten dement s telefonem nad hlavou, co ho máš v záběru?
3) 4k H.265 a OIS mám. 4k budiž, pěkný, ale bez OIS bych se do budoucna obešel ... on pak ten foťák má tendenci volit delší časy, což je s malými dětmi dost na <|>. Jinak k metalovými koncertu mi to sterilně stabilní OIS moc nesedí, ztrácí to kus atmosféry, imho.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já nikdy neříkal že jsem metloš, jen pár kapel poslouchám :) Užil jsem si to dost, to se neboj, ale na koncerty moc nechodím (už kvůli uším), takže chci mít vždycky nějakou památku. Točilo to tam spousta lidí, ale právě proto, že jsem viděl jak tam s tím mávaj metr vysoko, jsem se snažil ten telefon držet co nejníž to šlo, aby bylo vidět. Sterilně stabilní mi to nepřijde, furt to trošku cuká, ale už to nelítá ze strany na stranu a dá se na to koukat i na velké televizi, takže za mě veliká spokojenost, hodně to předčilo očekávání.
ad3) je o osobních preferencích, tam se neshodnem no :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OIS mal tuším aj starý LG G2. Ten ste teda mogli mať už hodne dávno..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: "Již v létě to však potvrdil přímo Samsung ohlášením svého 108MPix snímače, o němž Heape hovořil. Ten bude součástí smartphonů vydaných v příštím roce."
"Pokud v červenci „leaknutý“ a v srpnu oficiálně ohlášený 108MPix snímač máme očekávat v komerčně dostupných produktech v roce 2020"
Vy ste sa prebudili zo zimného spánku? Však sa už predáva Xiaomi Mi Note 10 (za 475 €, keď sa objavil v predaji, tak bola cena 499 €), ktorá má jeden z piatich zadných foťákov 108 Mpx, Qualcomm SDM730 Snapdragon 730G, Amoled displej. A nejakú chvíľu už je v predaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.