Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung chystá skládací smartphone, do 4 měsíců bude na trhu

A přitom taková blbost, že? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dovolil bych si oponovat...
"Ohebný" (vid nedokonavý) je takový, který lze ohýbat. http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo/ohebny -- Případně by mě zajímalo, na základě čeho no-X usoudil, že "ohedný" vyjadřuje jednorázovost děje.

"Ohýbatelný" (kořen "ohyb" + přípona "telný" (mající možnost vyjádřenou kořenem), v nedokonavém vidu) znamená totéž - lze hýbat. Kdybychom chtěli výslovně vyjádřit jednorázovou možnost ohnutí, pak je nejlepší výraz "Ohnutelný" (dokonavý vid).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Dovolil bych si tentokrát souhlasit. Ohebný i podle slovníku spisovné češtiny neobsahuje nic jako jednorázovost („<em>… takový, kt. může být snadno ohnut, snadno se ohýbající; pružný…</em>“.

Obecně se předpokládá, že je-li něco ohebné, lze to ohýbat vícekrát, minimálně do té doby, než se to ohýbáním urve nebo zasekne - nepředpokládá se, že to ohnete jen jednou a pak už je to neohebné. V praxi je takových situací nejspíše minimum a z hlavy mě teď ani žádná nenapadá.

Ať tak či onak, to, co je na úvodním obrázku, by byl technologický mazec, pokud by to garantovalo alespoň milión ohybů beze ztráty funkčnosti :). Dodnes vzpomínám na opravy „véček“ a jejich přelámaných flexkabelů. Upřímně si moc neumím představit, že by existoval smartfoun, který by šel složit jako véčko, vpředu měl flexibilní displej a vydržel aspoň to, co ta stará véčka, kterým praskaly uvnitř flexkabely s výrazně větším poloměrem ohybu :). No, ale umím si představit smartfoun, který by měl ty displeje dva, hodně blízko u sebe, že by téměř tvořily jednolitý displej (s mezerou velikosti tak do 10 pixelů). Akorát si neumím představit, že bych ho koupil :).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíše zajímalo jak vypadá ohnutí o "180 stupňů celsia" - viz poslední odstavec

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mi připomnělo ten vtip o policajtovi, který když v zimě vejde do místnosti, tak si stoupne do rohu, protože je tam 90 stupňů ;-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ty vecka taky pamatuju. Kazdemu jsem rikal, ze je to spatny napad a ze to odejde prave na to. Nikdo mi neveril, pry to maji zmaknute, atd. A nakonec to chciplo prave na ten kabel.
Ono po dobu zaruky to vydrzi a kdyz to pak chcipne, tak alespon bude moznost vnutit uzivatelum jeste vetsi smejd.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže ohebného člověka lze ohnout jen jednou a víckrát se to už nedoporučuje.Chtělo by to konzultovat s nějakým rodilým mluvčím, pak si pletete Ober a Oberst.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Me by hlavne zajimalo, proc to nezkusi s tim rolovatelnym displayem. To je prece jasna prakticka metoda, jak dostat do praktickeho 7" telefonu prakticky 15" display ... jinak receno, jak udelat telefon ktery vypada jako telefon a ne jako padlo a pritom je na nem mozne bez kompromisu prohlizet web i filmy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

„praktickeho 7" telefonu“

To myslíš opravdu vážně ? Silně nepraktické je cokoliv většího, než čtyři palce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Misto telefonu s poradnymi tlacitkami, velikosti 4" a vydrzi tyden na prumerne volani, skouseji nejprv vohnute píčoviny a kdyz jim to nejde tlaci sklapeci píčoviny, Samsung uz nevi s jeho dementnosti kudy dal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby dali zakaznikum neco uzitecneho, tak by zakaznici prestali chtit dalsi nepovedene modely, cili by tim skodili sami sobe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jestli to nebude v originální zprávě jako s tím ohýbatelným... Oni napíšou "We are working on flexible smartphone.", mají na mysli telefon, co se vytvaruje podle křivky vašeho ctěného oblého pozadí, když na něj sednete v kapse u kalhot, a media hned píšou o skládacím displeji...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung se vrací k Véčkům ? Uvidíme .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.