Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Galaxy Nexus s Androidem 4.0 a 720p displejem je tu

Ten light sensor bude senzor okolniho osvetleni :) Prece lampicka nebude mezi senzory..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pravda, to mě v tu chvíli nenapadlo (ona ta cz presska to podává dost divně :-). takže dík

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JJ - právě jsem chtěl napsat to samé - uzpůsobuje to jas displeje automaticky světelným podmínkám okolí - podobně jako u tabletů nebo laptopů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad grafika: obsahuje grafický čip PowerVR SGX 540

zdroj: http://www.svetandroida.cz/samsung-galaxy-nexus-201110

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dobrá srovnávací tabulka je zde: http://www.cnews.cz/galaxy-nexus-pan-dokonaly-android

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem si myslel, že bych upgradoval z Nexuse S, ale ty rozměry... nechci tahat takovýdle pádlo :( A co stavová dioda ? Už tam je ? Teď mi docela chybí..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stavova dioda je "softwarova vec" - lze ji preci snadno nahradit blikanim tlacitek, ne? Takze k cemu tam davat diodku navic kdyz mohou stejnou funkci zastat veci co tam uz jsou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale any tam právě žádná tlačítka (kromě power a volume) ani nejsou ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se zas nechtěl tahat s tabletem a ten HD displej vypadá dobře. Rozměry, no nevím, asi by to chtělo vyzkoušet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Celý displej je hromada stavových diod, vždyť je to amoled, tak si můžeš rozsvítit kteroukoli z nich nebo snad ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda taky že odstranili micro-SD slot ...

Přeci jen ne každý si hodlá cpát data do cloudu nebo může být stále online. Toto je podle mě dost zásadní chyba :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ani předchůdce Nexus S nemá slot. Má 16GB v sobě. Osobně v tom problém nevidím. A cloud přeci využívat nemusíte..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, vám třeba 16 GB stačí ale já osbně to pokládám pro mé použití za nedostatečné, jelikož jak mobilní telefon tak i tablet používám pro širokou škálu soukromých i firemních činností s řadou aplikací a potřebou ukládat větší množství dat. Toto je podle mne prostě jen nechutná obchodní politika, jak prodavát předražené modely mobilů a tabletů s větší vnitřní pamětí, které by jinak nikdo nekupoval, pokud by si ji mohl za pár babek rozšířit sám vlastní kartou. Nehledě na to, že paměťový slot umožňuje i používání / přehazovaní několika různých karet v závislosti na konkrétním použití v dané chvíli nebo při sdílení zařízení více uživateli atd. Prostě žádný "technický" důvod (kromě snad ošizeného chipsetu nepodporujícího externí datová úložiště) není v současnosti omlouvou pro vynechání paměťového slotu. "Ušetření" velikosti či hmotnosti nebo dokonce výrobních nákladů jsou u takto prémiového produktu jen směšnou výmluvou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to zkuste nejakou flash, to prujde levneji nez kopirovat databaze do pomaleho uloziste telefonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to jako mám běhat pak s telefonem nebo s tabletem s flaskou trčící z nějaké přídavné externí redukce? :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu ze vykon toho flash systemu v telefonu je skutecne uzasny az se z toho servery otrasaji a byva to dokonce i nekolik MB/s tak si skutecne dovedu predstavit tu rozumnou "skalu soukromych i firemnich cinnosti" kde je treba kopirovat nekolik desitek GB dat sem a tam pomoci toho nejpomalejsiho zpusobu co dnes existuje.
To uz je to rychlejsi si ty data poslat mailem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sver se nam, jak velke mas SD karty? Resp jak casto je menis?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy normalni clovek pokud potrebuje vetsi mnozstvi dat tak si dava na adekvatni uloziste - a pokud uz ty filmy (protoze neverim ze tomu cloveku jde o neco jineho) potrebuje prehravat tak ty zarizeni mivaji wi-fi.

Pro telefon jsou nejvetsim spotrebitelme mista datove soubory offline map ale ani ty nezabiraji vic nez par giga pro cely svet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde ani tak o to kolik či dokonce o jaké kapacitě (jinak tedy mám celkem 3x 8 GB + 2x 16 GB micro-SD i když pro mojí argumentaci zde to pokládám za naprosto irelevantní). O co zde je především je možnost jednak separace jednotlivých dat / souborů (např. soukromé vs. firemní), popřípadě možnost encryptování pouze určitých dat / karet a také možnost sdílení / rychlého přesunu těchže dat mezi dvěma zařízeními (např. mezi mobilem a tabletem nebo mezi 2 zaměstanci každý s vlastním zařízením atd. atd.). To že VY používaté svoje mobilní zařízení jinak neznamená přeci, že je tak používá každý jiný naprosto stejně. Prostě a jednoduše - odstranění paměťového slotu snižuje jeho variabilitu a užitnou hodnotu, to je neoddiskutovalné, a pokud bych chtěl být tedy opravdu demagogický, nikdo vás přeci nenutí jej používat, pokud by tam zabudovaný i byl, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si kupte telefon který slot má, uštříte si spousty času "pomlouváním" všech ostatních zařízení, které Vám nevyhovují :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, nemame ti co rikat jak mas pouzivat svoje veci. Pravda pravidlem dnesni doby se stava ze se veci/prostredky se pouzivaji na to na co nejsou uplne urceny. Podivej se na to ale z druhe strany, bude nejaka par procentni mensina. Takze proc zvysovat naklady, a mit problemy s konstrukcnim resenim kuli 3 lidem ze 100?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Slot na paměťové karty určitě není věc pro 3 lidi ze 100, odjakživa to byla běžná věc, stále je to jedna z nejrychlejších a energeticky nejméně náročných cest jak něco přenést mezi mobilem a PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem do telefonu koupil jednu kartu a když chci něco přenést, tak ho přece nebudu rozebírat a někde složitě vytahovat kartu (já ji mám pod baterkou). Prostě tahám kabel na USB ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A jeste jako by nefungoval primy prenos pres wifi pokud nekdo nema kabel, ze?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak daleko s premyslenim nad ekologickym dopady jeste nejsem. :)

Muj nexus s ma zapis nekde mezi 3-5MB/s - budu optimista 5MB. Class 10 karta bude mit rekneme tech 10MB/s. Na 1GB je rozdil 1.5 minuty minus otevreni telefonu + vyndani karty a strceni do ctecky.

Takze jo, je to rychlejsi, ale ja se obavam ze jde o to jak vypada nejcastejsi pripad pouziti. Kolega ktery si stezuje zjevne pouziva karty extremnim zpusobem. Preneseni posledniho alba karla gotta nas tak nebo onak vyjde na 20s.

Na kazdeho necham at si rozmysli jak DOOPRAVDY ho dana vec limituje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Slot na paměťové karty určitě není věc pro 3 lidi ze 100"

Ve chvíli, kdy je interní paměti 16 nebo 32 GB (varianta nového Nexusu), věř tomu, že v telefonu to skutečně 97 lidem ze sta stačit bude. Ti ostatní 3, kteří si tam chtějí nosit firemní databáze nebo celou sbírku filmů (místo toho, aby ji měli někde normálně v NASu nebo externím disku) si holt vyberou jiný výrobek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A cloud samozřejmě využívat nemusím a ani nehodlám - to bylo zmíněno pouze jakožto protiargument jež výrobci odstraňující sloty na karty používají - že to už prý není dneska potřeba :(

A jinak - obecně nesnáším argumenty typu - když se vám ta či ona (kritizovaná) vlastnost toho či ono nelíbí, tak ji nepoužívejte. Nevím, proč bych nemohl kritizovat / vyjádřit svobodně svůj názor na něco, co pokládám za vyloženě špatné, u něčeho, co vlastním nebo jsem reálně zvažoval vlastnit. Samozřejmě nejsem tak naivní, abych si myslel, že si to tu třeba Samsung přečte, chytí se najednou za nos a honem tam ten slot dobastlí ale chci na to prostě jen poukázat, aby ostatní s obdobnými potřebami daný fakt nepřehlédli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, pametovy slot tam mel byt a na muj vlus mohli byt rohy méně kulaté,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tou kulatostí rohů nebo dokonce zaobleností celé spodní hrany je to asi opravdu hodně o preferencích každého jednotilvého uživatele - já například rozumné zaoblení pokládám za výhodné - zařízení se pak jednodušejí zasouvá do / nebo se naň navléká případné těsnější či pružnější pouzdro popřípadě se lépe doluje z kapsy atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, nicméně současný design velí větší hranatost a marná snaha oči prodávají. S tou kapsou bych to u tohoto kousku až tak nehrotil,při 68x135x9mm bude muset Samsung dealerum nechat udělat košile se spešl kapsami, jako kdysi tuším Panasonic při prodeji prvnich "kapesnich" tranzistoráků.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To bylo Sony co nechalo přešít kapsy od košil svým prodejcům. A mám dokonce dojem že to ani ještě nebyl tranzistorák ale rádio s superminiaturními elektronkami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, pokud to nema microSD tak nezajem. Na nejake kecky tady kasli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nexus S ho taky nemá a lidé s ním v pohodě žijí (já taky). Takže na nějaké kecky tady může skutečně kašlat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim,
Seagate Satellite GoFlex... Je to externi HDD, ma vlastni WiFi hotspot. Kapacita 500GB, vydrz cca 8 hodin.
Kompatiblini s androidem, iOS. Vyborna vecicka. Pouzivam ji s Galaxy S a iPadam a jsem 100% spokojeny.
http://www.seagate.com/www/en-us/products/external/external-hard-drive/g...

tahle vecicka mi nahradila chybejici slot u iPadu. Koupil jsem 16 + tento HDD (4990Kc) a vyslo me to nepatrne draz, nez 64GB iPad.
Zkousel jsem i s Galaxy Tabem a rovnez bez problemu. Ma to vlastni aplikaci, kterou to s diskem komunikuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

UI ICS vyzerá OTRASNE! Očakával som zlepšenie oproti GB, tak ako GB bol zlepšením oproti FroYo. Ale ten nekonzistentný paškvil v ICS sa za zlepšenie nedá považovať ani keby som pozatváral všetky svoje telesné otvory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stale to laguje :((( Kedy preboha vyriesia ten interface touch lag???? http://flyosity.com/iphone/androids-touch-responsiveness-is-terrible.php

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim ale to co ukazuji na tom videu jsem nikdy nevidel ani na tom nejslabsim androidovi za par korun :) U Nexusu S ani nahodou. Rozhrani beha stejne jako u IP4 (oba tu mam na stole) a zkouseli jsme to :)
OS je tam samozrejme zatim 2.3.5b

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem nadsenej dokud jsem nezjistil, ze tam je GPU PowerVR SGX 540.. v Nexus S (Galaxy S) s jeho rozlisenim to byla paradni grafika v te dobe.. ale dat ji do noveho zarizeni ktere ma byt moderni a inovativni? v 3D hrach s nativnim rozlisenim bude na hranici pouzitelnosti.. to je dle meho nazoru kurvitko!myslel jsem ze je tu nastupce meho galaxy S ..chtel jsem cisty google.. nicmene koukam ze budu muset opet vydrzet dalsi rok...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na hranici použitelnosti? Vždyť je to v 3D akceleraci výkonnější než Tegra 2... snad aspoň bude větší výdrž, když se zvedla kapacita akumulátoru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jo, a integrovany bezdratovy nabijeni to jako vsechny mobily zase nema. fuj, spina!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave, kolik lidi tady najednou obhajuje jak ten slot neni treba. Ale to ze nema tenhle slot iPad a iPhone je proste hruza. ja se vam divim lidi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.