Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Galaxy S4: I s „pomalejším“ čipem dvakrát rychlejší než iPhone 5?

No to urcite ne, kdyz zdejsi operatori chteji spostet LTE na frekvencich, ktere uz vlastni a 3G site dale nerozsirovat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jablku zrovna dvakrát nefandím, vlastně ani jednou :) ale tenhle přístup nemám rád. Marketing Samsungu určitě udělal kvalitní regionální průzkum :D ale s tím si můžou dle mě do budoucna jen přitížit nebo snad bude český/britský manažer celý šťastný až se mu kolega z asie/US vysměje, že ten mobil za 17papírů je socka verze pro EU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsude kde je LTE se bude prodavat verze se Snapdragonem. Manazer v US by se leda tak vysmal Samsungu, ze ten jeho super procak LTE nepodporuje...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sice jste asi jedinny web, ktery v clanku dava vysvetleni onoho osmijadra versus ctyrjadra, ale i tak je to spatne. Zatim zadny osmijadrovy mobilni ARM procesor neexistuje a neni jim ani novy Exynos, ve skutecne se opravdu jedna o 4+4 jadrovy procesor (vysvetleni v clanku mate), nechapu tedy proc se nedrzite onoho zcela spravneho 4+4jadrovy a zavadite nesmyslny pojem osmijadrovy!
Jinak Snapdragon 600 je povedeny procesor a je klidne mozne, jak nakonec i naznacujete, ze bude vykonejsi nez Exynos 4+4, takze jedinna vyhoda tech, kteri budou mit S4 s exynosem muze byt v tom, ze to bude mit malinko mensi spotrebu a teda delsi vydrz bez nabiti. Jinak vidim dve pravdepodobnejsi moznosti nez oficialni vyjadreni Samsungu, bud nezvladaji vyrobit tak velky pocet procesoru a proto vyuzili konkurencni Qualcomm nebo uplne svemu novemu procesoru neveri a vykon to mit opravdu takovy jako S600 nebude a tudiz tam, kde ocekavaji velkou poptavku po vykonnem zarizeni, radeji zvolili Snapdragon 600. Muzeme byt teda radi, ze jsme se dostali prave do teto spolecnosti. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že 4+4 je dneska prakticky 8. A vzhledem k tomu, že jsem nikde neviděl zmínku o tom, že by nemohlo běžet všech 8 jader současně, tak mi přijde výraz osmijádrový jako zcela korektní :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No prave, tim nespravnym oznacenim matou uzivatele jako jste vy. :-) samozrejme, ze ty jadra nebezi soucasne, ten procesor je postaven tak, ze ma 4 usporna jadra, ktera bezi v defaultu, pricemz, jakmile prestane dostacovat vykon, automaticky se to prepne na 4 high-end jadra a dalsi instrukce se zpracovavaji na nich. Tak doufam, ze uz vam je jasne, ze to je opravdu procesor s 4+4jadra. Prvni osmijadrovy procesor ohlasil Mediatek a to sice jeho MTK6599, ktery puvodne mel prijit na trh jeste v tomto roce, ale vypada to, ze se to jeste o rok zdrzi. Tam je opravdu pritomno osm jader, ktere se vsechny mohou zaroven podilet na zpracovani instrukci a tedy se jedna o plnohodnotny 8jadrovy procesor, coz Exynos proste neni a jen tak mimochodem, kdyz zavitate na stranky Samsungu, tak tam mate oznaceni Exynos 5 Dual (teda DVA ctyrjadrove procesory v jednom).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to s temi jadry v Exynosu Octa trochu jinak. Plati, ze se jedna o koncepci 4xCortex A7 +4xCortex A15, kde jsou najednou aktivni 4 jadra., jedna se o prvni implementaci technologie big.LITTLE od ARMu. Ale neprepinaji se cele 4 jadrove bloky, ale jednotliva jadra podle aktualniho vytizeni.

Pokud zminujete Exynos 5 Dual, jedna se o uplne jiny SoC postaveny na CPU 2xCortex A15 + GPU Mali T604. Samsung ho pouzil v Nexusu 10 a Chromebooku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, využije vůbec k něčemu uživatel tolik jader, když pro běžný provoz a plynulost Androidu stačí bohatě 2 jádra? Já bych řekl, že nikoliv...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víc jader, víc high-end. Nebo ne? LOL

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Viděl jsem i zalagované čtyřjádro. Ale zato jsem viděl zcela plynulé WP jednojádro :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A vo..vo..vo tom to je :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To druhé asi byla absolutní haluz nebo halucinace že? ;-))) jako majitel WP jednojádra můžu říct, že to platí do té doby než chce člověk něco otevřít. pak je totiž v prdeli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi samozrejme jaky uzivatel, ono pokud mae nejak ten nabuseny smartphone na telefonovani v GSM siti, tak vam staci bohate jednojadro. Pokud telefonujete pres VOIP, tak uz potrebujete trochu vykonu, vzhledem k tomu, jak spatne jsou v Androidu podporovany zvukove kodeky, ktere se pri VOIP telefonovani pouzivaji. No a pokud budete hrat moderni hry, prehravat HD video nebo treba citat nejake matematicke operace, brzy zjistite ze ani ctyri jadra pomalu nedostacuji. :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak hry jsou spíše náročné na grafické jádro, které taktéž akceleruje video. Kodeky souhlasím, ale s tím není na slušně taktovaném 2 jádru problém. Nedokáži odhadnout, kolik lidí běžně počítá nějaké složité matematické operace na mobilu, ale bude to spíše vzácný úkaz, takže tohle bych moc v úvahu nebral. Pokud třeba porovnám z hlediska funkčnosti a odezvy systému Galaxy SIII a SII, tak oba na posledním Androidu běhají naprosto stejně svižně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kodekum by mel stacit prehistorickej ARMv6 na 330Mhz se kterym umel Symbian VoIPovat uplne bez problemu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to je zase jednou ultra blabol. gratujuji!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

bullshit vládne světu
Stejně jako je tomu u PC, méně rychlejších jader je na běžnou práci a zábavu podstatně lepší, než více pomalejších. Já chci rychlé 4jádro, dostatek RAM, dosatek on-board flash a hlavně nechci žádné drobení fyzického prostoru na samostatné oddíly pro aplikace, pro data, pro média, pro systém, bleeee. Nechci bloatware. Nechci pitomosti v softwaru, které nutí telefon probouzet se z hlubokého spánku jenom proto, že se možná někde stalo něco, co mě vůbec nezajímá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze podle tehle vykonnostni tabulky je vykonnejsi nez iPhone5 i SGSIII.

Kazdy, kdo jako ja mel oba dva telefony v ruce v jednu chvii mi muze potvrdit, ze SGSIII je proste pomalejsi a vyrazne ve srovnani s iP5 laguje.

Takze podobne testy jsou spise usmevne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uživatel si holt musí vybrat podle toho, co potřebuje. Když bude hodně benchmarkovat, tak S IV je jasná volba :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

aj titulok článku je zavádzajúci. mal by byť presne opačne. Apple A6 procesor s polovicou jadier, 3/4 taktom procesora a rok starou architektúrou je len o polovicu pomalší než najnovší 4-jadrový Qualcomm.
iphone5 - 2x 1,3 GHz
s4 - 4x 1.9GHz
Apple síce nemôžem vystáť, ale výkon toho procesora treba uznať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych využil tohoto srocení místních znalců a případně i "znalců" smartphonového světa s žádostí o informaci. Dá se u nás (nebo na pandawill) koupit nějaký smartphone, který má buď 2x Cortex A9 nebo 2x Cortex A15 a k tomu baterku přesahující 3000 mAh? Android ať je tam jaký chce, i když se dá odtušit aspoň 4.0.4+ :-) Viděl jsem pár zmínek o takových kouscích, ale všechno to bylo v Indii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba Lenovo P770. U nás bohužel jen na levnesmartphony.cz, což už si revnou můžeš objednat přímo z číny a ještě ušetříš. Na pandě ho nevidím, ale etotalk je taky spolehlivý, osobně už jsem tam vral dva telefony http://goo.gl/67h0S případně si projdi aliexpress.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc za tip. Takový telefon se mi blbě hledá, protože málokde mají řazení nebo vyhledávání podle battery life. Na gsmarena.com se sice dá, ale jsou tam většinou spíš "euroamerické" telefony.

Pokud to tu někdo bude číst, tak (čistě při hledání nejnadupanější baterky) jsem ještě našel Oppo T29 a Innos D9. U těch ale nevím o kvalitách telefonu, zatímco Lenovo P770 už má svoji sekci na androidfóru a aspoň trochu to tam žije :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nieco pre autora clanku..Samsung Galaxy S4: I s „pomalejším“ čipem dvakrát rychlejší než iPhone 5?

Tak tomu sa uz hovori super bulvar.Porovnavat rok stary 2 jadrovy procesor s novym 4 jadrovym to je uz naozaj iny level dementnosti autora.No ale co uz ako hovoria bratia cesi...blby lidi taky lidi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a s cim by se to jako melo porovnavat? s iPhone 6?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co tak trochu objektivne..nove Sony,HTC atd,ale tam by tych 5 az 10 percent nebolo take bombasticke.Ale ako vidim to je nad tvoje chapanie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale no tak, nehraj si tu na chytraka. iPhone je proste "medialni hvezda", takze je logicke, ze se s nim ostatni porovnavaji...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže to čtyřjádro by klidně mohlo být rychlejší než to osmijádro. Neví někdo jak jsou na tom v porovnání ty dvě použité architektury Exynos vs. Snapdragon? A který z nich bude mít výkonnější grafiku?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.