Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Galaxy S4: víme absolutně vše!

a toto je co za vtip?

* Typ SoC se bude na různých trzích lišit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jestli správně chápu strukturu v té tiskovce, tak někde tam bude rychlejší quad, jinde pomalejší octa. ale neřešil bych to, pokud u nás bude ten octa. co budou prodávat někde v bangladéši nebo kyrgystánu, to nám tady může bejt jedno ne? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On takovej quad Snapdragon S4 bude pro bezny uzivani lepsi volba nez blaznivy 8jadro.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

naštěstí samsung obecně do evropy dával spíš svoje procesory, takže ta octa je velmi reálná. ale že quad bude jen někde v bangladéši, to bych zas netvrdil - vždyť už 3ky byly v USA se snapdragonem :)

jinak osobně bych z toho zas až tak nadšenej nebyl - fullhd displaye jsou už čistě o marketingu (na téhle úhlopříčce), výkon reálně taky moc pozorovatelný nebude... takže co zbývá? 2GB ram určitě pomohou, dotyková vrstva displaye... nej současný telefon? pravděpodobně. smysl výměny, pokud má člověk galaxy s2, s3 nebo něco podobně výkoného? minimální...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám Galaxy S2, na něm běžící CyanogenMod 11 (Android 4.2.2) + mám od Samsungu ten kit s 2000mAh baterií a opravdu nevidím důvod proč bych měl měnit na novější telefon :)
Snad až nějaký výrobce vydá 4" telefon s řekněme 1280x800 displejem, 1-2GB RAM, dual-core CPU stačí bohatě. Hlavně musí mít vysouvací HW QWERTY klávesnici. Ty placaté šunky co všichni vyrábí jsou na psaní úplně WTF a je úplně jedno kdo to vyrobil :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Hlavně musí mít vysouvací HW QWERTY klávesnici." Tak pod to se podepisu, kez by...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Snapdragon a USA - skoro mám pocit, že u svého procesoru má Samsung v USA nějaký problém s patenty či tak nějak (odhaduji že u LTE).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno jak uz psali v EU bude prave to 4 jadro s LTE za bratu 17tis pravdepodobne. A btw nekde psali, ze telefon ma INFRA port ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle současných informaci by to mělo být takto , pro USA 4 jáídro Snapdragon 600, pro zbytek světa 8 jádro Octa 5 Exynos

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle informací z jednoho českého nejmenovaného serveru o mobilech big.LITTLE osmijádro v EU dostupné nebude, dají nám sem 4jádro 1,9GHz..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

iPhone přes kopírák..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proboha který, apple to dotahl maximalne na dvoujadro 1,3GHz s 1G RAM, LCD max 640 × 1136
Jedine v čem apple vede je cena a neb jak prodat 170$ plastový šunt za 800$.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeden rozdíl tady je - Android i na 4 jádrech dost laguje a na osmi to nebude lepší - zatímco iOS (a stejně tak WP8) jede hladce na 2 jádrech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lžeš :)
nj, ale kladivo taky nelaguje a auto se trošičku cuká.....auto je totiž trošku složitější než kladivo = placka na iKonky = iPhone :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jasný, iOS nic neumí, tak to zvládá rychle :-).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Simtě vždyť to vypadá stejně jako trojka (takže stejné jako případ iP4 a iP4s).

iPhone má z plastu akorát tak tlačítka narozdíl od těhletěch komplet plasťáků vyrobených stejně jako dálklové ovládání ;)

Jo a taky by mě zajímalo proč to nemá tu jejich nejlepšejší storage, kterou už dávno mají Jablečné produkty - že by to bylo na jejich vlajkovou loď moc drahé?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem jaksi jste zapomněl zmínit, že těch "ušmudlaných" 1136x640 je ve výsledku více než fullhd, které je sice na první pohled fakt "masírka", ale na straně druhé - reálné je to ojebaný, krpatý pentile (s chybějícím subpixelem jako u normálních lcd) ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky by nebylo od věci se podívat jaké= má super mega hyper turbo gtx dvě AMOLED barevné podání - ano, má to blíž k fosforovým přpáleným barvám než k něčemu reálnému... Ale tak chápu, že tohle zase někdo uvidí jako přednost, že :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jakože Apple ukradl statusbar z Androidu a widgety? i kdepak, iPhone je 10 let stará technologie pouze s ikonkami, Android je o 10 let dále, dokonce má multi-uživatelský prostředí :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No tak on se Android s těma widgetama a GUI všeobecně poučil u Applu - viz jeho guide pro tvorbu (jakoby vypadla z oka tomu co je u apple developers, že? Ale je to náhodička :))

Multiuživatel - hmmm, vlastně wwaaaaauuuu :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takze tu mame "telefon" v rozmerech sesitu A6 s vykonem highendoveho Core 2 Duo notebooku... Taky se vam zda ze GSka ve skutecnosti nejsou telefony na uzivani, ale marketingova lakacka aby se pak normalnim lidem v krame prodal Galaxy Ace nebo S Mini?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechápu k čemu je lidem osm jader v mobilu.

Nadruhou stranu - tohle se hodně začíná blížit představě že v mobilu budu mít svůj komplet systém se vším co potřebuju k životu a na různých místech ho jen zadokuju a můžu vesele pokračovat v práci. Jen by ještě ty dokyny musely být za hubičku aby si je člověk nakoupil všude kam potřebuje.

I když - jak nad tím přemýšlím víc a víc, tak jsem vlastně rád, že práci nemám pořád u sebe ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neberte to osbně, ale nosit si práci v mobilu může max pojištovák nebo jiná pojištováku podobná a podobně užitečná profese.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba pro systémáka by to bylo docela užitečné a přitom jejich význam je nezanedbatelný ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

SGS3 je nejprodávanější smartphone všechn dob (iPhone není smartphone, jen placka na ikony, víc neumí)

takže asi tak ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak SGS se prodává perfektně. Je to zvláštní, ale nejdražší z opravdu obrovské modelové řady Samsungu je i nejprodávanější (pokud pominu Note, což už moc není telefon a překážkou prodejnosti je spíš velikost než cena).

Taktéž telefony s WP nebo iOS nepovažuju za smartphony. Jejich možnosti jsou tak omezené, že do téhle kategorie pro mě prostě nespadají.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to musim rict Wow. Urcite je to uzasny inzenyrsky pocin, ale taky velke vitezstvi marketingu nad rozumem. Zejmena fotak je mocny. 13Mp na 1/3,2" snimaci, to bude fakt sila. Navic, telefon ma displej o rozliseni rekneme 2Mp, takze tady je to rozliseni zbytecne. Pro nataceni FullHD videa asi taky neni 13Mp treba. Tak velke fotky se nikde nebudou vystavovat, nikdo je nebude v puvodnim rozliseni prohlizet - za prve nema na cem, za druhe by videl neco, co by pripominalo malbu voskovkami.

O velikosti celeho zarizeni netreba mluvit, v navodu na pouziti bude nejspis upozorneni "Don't use in strong wind".

Jinak, kamarad vlastni Dell Streak, ktery ma taky 5" displej a telefonovani vypada, jako by si prikladal k uchu cokoladu. Ale vlastne, na telefonovani to stejne skoro nikdo nepouziva, tak co...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Fotak nema žádný solidní objektiv a tak se rozlišení použává jako digitální zoom. Použitelnou foktu s tím stejně neuděláte i kdyby to mělo 20M snímač.
Kvalita fotky neni o rozlišení,ale o velikosti snímače , čím větší tím lepší a hlavně o kvalitě objektivu, kvalitní objektivý jsou větší než celý tenhle telefon a stojí nasobek jeho ceny.
Jinak souhlas, nechápu proč se to prodává jako telefon, když to je PDA,které umí telefonovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dyk o tom rozlisení Tosua píše. Stačilo by 5 Mpx a fotilo by to líp. V tomto kontextu je škoda, že HTC má se svým ONE takové problémy...
Já osobně bych ještě uvítal tak 4" displeje s poměrem stran 4:3, ale nečekám, že to dneska bude někdo vyrábět...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problémy? Vždyť už se připravuje na trh (Vodafone už ho má v UK takže bude zanedlouho tady).

Co mě ale překvapuje je, že se s tímhle designem (nutno dodat, že povedeným) jsou beznadějně vyprodané i čínské kopie

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tim povedeným designem myslíte design SGS4? a já nevím mě se to, stejně jako S3, moc nelíbí..... holt každého vkus ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, myslím tím design HTC One (bez X) ;) http://images.anandtech.com/doci/6754/HTC%20One_Silver_Left.jpg SGS3/4 se mi taky nelíbí - ani naomak, je to jako ten dálkáč což je imho na výrobek za 15k úplnej výsměch ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to já v ruce neměl ani jeden, ale jen jak na to koukám tak bych to nechtěl ;-) a to HTC... no to už je lepší, ale stále bych to nechtěl ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak smartphone už snad z definice je PDA, který umí telefonovat. Že spousta těch parametrů je tam jenom proto, aby to dobře vypadalo na papíře, je celkem jasný.

Nokia udělala 41 Mpx foťák v mobilu a puberťácí nad tím slintají doteď.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nj udělala 41mpix snímač, jenže je taky fyzicky větší než ve většině mobilů a hlavně, těch 41mpix se používá na stylem data z až 14 pixelů (při konečné 3Mpix fotce) se použijí na jeden výsledný pixel. a nebo se s nižší konečnou kvalitou použije jen středový 1:1 výřez na zoom. To je holt trochu unikátní koncepce, tak se pak není divit že to příznivce najde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle fungujou snad všechny digitální foťáky už 10 let. Při zoomu se obraz ořezává, při nastavení nižšího finálního rozlišení se to přepočítává z většího počtu skutečných. Vždyť jinak to ani dělat nejde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já měl za to že se pouze používají výřezy, ;-) ne přímo pixel binning... no ale to je jedno, stále je ten 40Mpix snímač docela unikát....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to ale mluvíte o objektivu pro zrcadlovky, ty jsou větší a dražší, jenže pro menší snímač tak obrovký objektiv potřeba nebude, ještě k tomu s absencí zoomu v mobilech atd. Však i HTC nacpalo do mobilu optiku se světelností F1,4 (nebo tak nějak) a i v jiných mobilech se dosahuje hodnot okolo F2, což je stále lepší než na kterémkoli levném kompaktu, které tyhle fotomobily postupně nahrazují. A upřímně, souhlasím s tím že by tomu slušelo nižší rozlišení ale zároveň i o něco větší snímač, ale to bych asi chtěl od top mobilu moc... ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ad 4/8 jadro. V CR se AFAIK bude prodavat LTE verze se 4jadrem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Senzor "Gesture"? To má zvláštní senzor (?že by IR kameru?) na gesta?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bude to mít FM rádio? Nějak nechápu, proč tam ten chip kolikrát dají a pak ho ve fw zablokují.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ten bulvarny titulok ste si mohli odpustit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Akumulátor: 2 600 mAh

:D

ten 10km dlhy napajaci kabel je pribaleny ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bude to mít 2 nebo 3 větráčky, aby se nějak odvádělo teplo od toho herního procesoru?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co mě nejvíce zaujalo, je IR. To bych opravdu u svého telefonu velmi ocenil. Telefon se mi furt válí na stole, tak bych si do něho napsal apku na ovládání tel, pěkně dlžadicově, jen mé oblíbené programy i s tím, že v každé dlaždici by bylo vidět co právě dávaj. Holt budu muset počkat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

neviem naco na to potrebujes IR??? ved vsetky dnesne moderne telky co maju bud wifi alebo LAN pripojku tak cez wifi smartfonu a softiku od daneho vyrobcu ovladat.
tu apku mozes kludne napisat ;) celkom dobry napad..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby i Nokia radsi sla po Androidu a prinesla neco na zpusob velepsene N8 byl by to narez(uz 808 zdima ze Symbianu maximum). Nove Lumie s Windows-y mi moc nevoni, skoda ze se dali uchlacholit Microsoftem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle meho je S4 jenom marketingem nafucany mirne vylepseny S3. Stejne sklamaní jako iPhone 5. Že má vymenitelnou batérií je fajn ale v konecnem dusledku je to jedno protoze meniť ji z duvodu degradaci drive jak za 3 roky nebudete a zvyšovaní kapacity na úkor tlustsiho krytu už u techto kapacít neni snadne a využije toho jen veľmi malé procento uzivatelu. Diki tomu trpí neduhem v kvalite materiálu i designu. Nebo spise diki tomu že Samsung šetrí.
Softwarovi balast Samsungu nikdy neni to čo se snaží prezentovat a dá se nahradiť spoustou aplikaci.
Pro me je vitezem po dlouhe dobe konečne HTC, ten zvuk i obraz je vyvážený a parádny, rozmeri taky. Aspoň skúsili neco noveho a ikdyz máji problemi se softwarem fotoaparátu, verím že to brzo vyresi.
Xperia Z má taký sve čaro a kdo potrebuje vodeodolny smartphon, sahne po ní. Taký se k ní dodavaji velice dobre sluchatka. Samsung proste nenabizi nic zajimaveho ale samozrejme i tak bude trhať rekordy prodeje protoze lidi jsou jako stádo ovci. Stejna základná jako u Applu. Steve je pric a Apple se bude muset hodné snazit aby nabidl neco zajimaveho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS: Barvi u tech Super Amoledu jsou opracdu nereálne, hodne prepalene a casem to vypada jeste hure.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S4 sklamanie. 5" je uz nad hranicu praktickosti. Design hnusny hrackarsky jak u S3, divim sa, ze telefon v ruke nevrze.. hrozny fail u telefonu za tolke prachy. Dalej... Ktosi tu porovnaval iphone s dvojjadrom ze je za opicami. Ludia slepi a zmagoreni pochopte, ze sa to neda zrovnavat asi ako PS3 vs. Desktop s rovnakym HW. Moj prvy smartphone bol Evo 3D s 2x 1.2ghz a 1gb ram. Telefon aj na ICS bezal POMALY. Teraz mam One X+ s 4x 1.7ghz a jelly bean a telefon sa SEKA ! Ano, prvy tyzden bezal plynule. Po nahrati zalohy, kontaktov, sms a fakt zopar uzitocnych aplikaciek sa ZASEKAVA! Priklad? Otvprim kontakt list a dam vyhladat meno. Napisem par prvych pismen mena a cakam i 2s kym mi zobrazi navrhovane vysledky. Ze si musim pockat aj niekolko sekund, kym mi k nim zobrazi aj avatarov ani nehovorim. Alebo iny priklad. Dam pisat sms, bezproblemov stihnem napisat "Zdarec, " kym sa mi s odozvou asi 1.5s vobec ukaze reakcia a zobrazi prve pismeno "Z". A tymto hadam netrpel ani slimak iphone 3! Kolko jadier a aky takt potrebujem, aby mi telefon za 15k reagoval SW klavesnicou instantne a nie ako nokia 3310 na ktorej napisete 4 sms o velkosti 600 znakov? Proste android je debilny OS a iOS je zasa pre debilov. Tazko si dnes vybrat. Kazdopadne htc one vyzera vyborne i cena neni prehnana ale nefandim si, ze i unho sa budem stretavat s lagmi sposobenymi nevyladenim androidom.
Co sa tyka vykonu, tak lamenom urazu je slaby vykon v 3D. Neviem ako Vam, ale mne taky real racing 3 seka a je nehratelny a to v 3D dosahuje moj X+ aj 2x take fps ako S3. A to nie je zdaleka jedina hra.. V tomto vidim ja nedostatky, nie v nedostatocnom cpu vykone. Uvidime, ako sa bude darit Adreno 320... No ako vravim, ak je tegra 3 s OC gpu castou malo, neviem komu su tieto hry ako urcene. A to su hry platene!
Posledny odstavec venujem displayom. Najlepsim pocinom je s-ips, co sa tyka prirodzenosti podania a pozorovacich uhlov. S-amoledy priserne omalovanky presaturovane a o pentile ani nehovorim. Jedine co sa im neda upriet ke podanie ciernej. Tu to vsak zacina a aj konci. Do nedavna bol super lcd 2 z htc one x povazovany pravom za najkvalitnejsi display u mobilov a vobec by som sa nedivil, keby korunu prebral s-lcd 3 pouzity u htc one. Inak ma velmi mrzi, ze ma htc problemy s dodavkou, pretoze je to konecne prvy vyrobca, ktory si za peniaze ktore pyta od zakaznika nerobi z neho prdel. Typu plastova hracka ako galaxy s3/4, pripadne nenazve svojich zakaznikov, ze su idioti a nevedia drzat spravne telefon ci nevedia fotit, ze apple? A to vase vyjadrenie urcene ludom s dvojcifern iq...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.