Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Galaxy S6 Edge se ohýbá stejně snadno jako iPhone. Nebo ne?

Ti jsou jasní. Těm Apple pěkně maže kapsy.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

iSpirit by ti vysvětlil, že to tak není, že Apple prostě dělá dokonalé výrobky, další test to uznal a zase se netestovalo v tom slabém místě, kde by iPhone6 propadl, zatím co ostatní by to zvládli...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Hliník .... kdo kdy řekl , že je to ideální prémiový materiál pro výrobu šasi telefonů ?
(Vede teplo - OK ,lehký - OK ; Měkký = FAIL snadno se poškrábe )

Karbon , Titan .... kdy bude jablko se Samsungem z opravdou prémiových materiálů ?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

přece bys jim neupřel možnost několikrát projít krásně marketingově využitelným inovačním cyklem?! :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tak teplo vede celkem slušně to by ještě šlo.
No jehký moc není, je zhruba 2,5x těžší než plast a ten titan je na tom ještě hůř, na druhou stranu se to dá částečně korigovat menší tloušťkou.
Měkké jsou jen některé slitiny a navíc jde eloxovat tj. na povrchu je pak Al2O3 což je velmi tvrdý materiál (jedna jeho forma se nazývá korund) a jentak se nepoškrábe...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Eloxovat tenke skorepiny, jako treba kryty na mobily, je dost pakarna.

Jednak musis mit dokonaly kontakt s elektrodou, druhak ty uchyty nemas pri seriove vyrobe nikdy stejne kvalitni a pak neni problem pak pri eloxu citelny podil vyrobku zmrvit. Tretak pak musis mista kontaktu s elektrodou sikovne zakamuflovat.
Cim vetsi eloxovana plocha, tim vetsi proudy, tim vetsi kontaktni plochy, tim vetsi riziko defektu na tenkych vyrobcich... Maly proud neni reseni, v sirovce by vyrobky mely byt obecne pri eloxu tak do pul hodky, pak uz to je kontraproduktivni...

Slitiny hliniku jsou lehke. Je jen potreba srovnavat srovnatelne. Je to proste kov.
Kovovy vzhled je oproti PA6,6 , peek, nebo jinym konstrukcnim plastum uplne nekde jinde...
Plast taky nebudes porovnavat s papirem...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se budou dělat těla mobilů z papíru tak ho klidně s tou hliníkovou slitinou porovnám, proč bych neměl..... (z peeku jsem ho teda ještě vyrobený neviděl).
A jelikož mám na NB eloxovaný tenký plech o velikosti několika dm2 tak nevidím důvod proč by mělo byt horší naeloxovat kryt, navic kontaktní plocha logicky bude někde uvnitř těla a ne na povrchu.
A tvrdit že "uchyty nejsou při sériové výrobě stejně kvalitní" mi přijde trochu nelogické. Přecijen právě u sériové výroby je výsladná přesnost u jednotlivých kusů naopak v menším rozmezí než u výroby kusové, přeci je sériová výroba = seřízená výroba.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

U kusove vyroby (eloxu) mas moznost si promerit klestakem jednotlive elektrody, coz je na vyrobu typu "pakarna" dost uzitecne, ne-li nezbytne.
U seriove vyroby ti zbyva jen merit proudy cele vany, nebo jednotlivych vetvi, na kterych jsou elektrody zavesene. Identifikuj pak chybne kusy behem vyroby... Leda az pote.
Stejne mi pripada elox pro kryty na mobily jako nevhodna povrchova uprava, z technologickych duvodu. Na notasy jsou ty desky alespon rovinne a dobre se daji chytit, u techto malych zahnutych serepeticek to je opruz.
To uz je lepsi to udelat z nerezu a adekvatne pevnosti snizit tloustku steny.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Na uchycení máš snad celou vnitřní plochu ne? Tam je ti šumák jak se to povede potřebuješ jen boky okraje a zadní plochu plášťě. Taky si docela dovedu představit že si tam nechám uvnitř festovní úchyt který pak odstraním.
A z nerezu bych to nechtěl, bývá v něm nikl, což je slušnej alergen..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, za tu cenu by to mělo být z titánu, nicméně pokud by ho použili, tak se obávám, že telefony překročí cenu 30 tisíc !!! (je toto normální???)
Hliník (slitina hliníku) se velmi dobře a rychle opracovává, na titán potřebuješ fakt kvalitní nástroje a při milionových seriích by výroba nebyla tak rychlá - Titan se při obrábění zahřívá a způsobuje to, že povrch je tvrdší než zbytek materiálu, tím se frézka rychleji opotřebovává. Navíc hodně pruží a udělat tenkou stěnu (rámeček mobilu) je docela umění.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pri vyrobe skorepin na telefony bude podil triskoveho obrabeni vesmes nulovy, s tim problem nebude.
Proste to v jedne operaci na lisu vylisujes, ve druhe oriznes, ve treti ohnes vycnelky a vesmes hotovo.
Jen opravdu potrebujes drahe bronzove nastroje jako treba ampco, stejne jako na nerez, drahy lubrikant a davat pozor na poskrabani. Soucet toho je pak nejvetsi darda, narusta to pri vetsim nastroji klidne do stovek kg draheho nastrojoveho bronzu jen na jeden lis.
Titan se da lisovat, neni to zadne hi-tech. Materialove je cca radove drazsi nez nerez, ale kolik gramu ho tam tak muze v telefonu byt? Pred par lety byl 18/10 nerez plech za cca 120Kc/kg a titan kolem 1000-1500Kc/kg (mam dojem ze grade 2).
Rozhodne to nebude urcujici polozka ceny telefonu. Ze by k tomu pak vyrobce udelal hype a nasadil nesmyslnou cenu, je vec jina ;-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.