Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Galaxy S9 také bez 3,5mm jacku

Tak já bych třeba rád věděl, jaké jsou reálné přínosy toho USB řešení? Protože já vidím jen samá negativa.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Také také :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přínos je peněženka. Samsung stejně jako Apple chce i prodávat bezdrátové sluchátka.
A přece k takovému top telefonu si nekoupíte no-name sluchátka ale značkové. A to je 5 tisíc na víc.
Věřím že jejich ekonomové mají dobrou studii o prodeji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, jenže já už dobré sluchátka mám. A mám jich několik na různé použití (4k, 5k a 8k). A to pro mě znamená usb-c DAC. Sluchátka budu kupovat nové, až jak se aktuální budou postupně rozpadat. A stejně budou zase analogové bez vlastního DAC.

Ale já jsem menšina, která si myslí, že přikoupitelný DAC modul do LG G5 byl fajn nápad (poměr cena/výkon).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No teoreticky by tam mohla být nějaký výhoda pro audiofily, protože by se nemuseli spoléhat na DA převodník v telefonu nejisté kvality a mohli by si koupit nějaký fajnový dle své potřeby, který by nedegradoval jejich sluchátka.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to u současných drahých mobilů? Přes USB poslouchat nejde? Je k tomu nějaký technický důvod, pokud ne? Jestli to chápu, tak se jedná o obyčejný datový přenos, na audio se to převede ve sluchátkách.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já to chápu stejně, teoreticky by neměl být problém poslouchat jak pres USB, tak přes analogovy jack, ale jestli to někdo implementoval do praxe, a jestli k tomu ma Android nějakou podporu, to je otázka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iOS i Android toto podporují.
Jinak Samsung už s tím jackem začal v Samsungu 8 řadě, tu když píchnete do DeXu, tak se k jackovy fakt nedostanete ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no jak to vidím já tak nahoře je spousta místa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možnost přesměrovat zvuk do USB je v nastavení Androidu již mnoho let..takže předpokládám, že omezení bude maximálně na straně chipsetu.(pokud vůbec).

Samozřejmě pokud je člověk alespoň trochu technicky zdatný, tak dojde k závěru, že za amputací 3.5 Jacku stojí peníze..možná přijde čas, kdy telefony budou opravdu ultratenké (třeba 4mm) a budou zcela bez konektorů (může to pomoci voděodolnosti)..ale ten čas ještě ani zdaleka nenastal, a tak je to prachsprosté ždímání peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak si zapojim DA prevodnik cez USB tak teoreticky ano mozem mat kvalitnejsi vystup ako to co produkuje telefon, len ta podpora zariadeni nieje zatial siroka a neviem si dost odbre predstavit ako by si uzivatel instaloval ovladac do android telefonu pre nejaky high end da prevodnik ktory ale nieje rozsireny a android ho nepozna. Bluetooth fak nieje pre audiofilsky vystup. Tam sa deje kompresia uz pri prenose a je to horsie ako hocijaky da prevodnik v telefone. Mozno ten speci chip co ma apple nieje taky bastardsky k signalu ale docela pochybujem. Sirka pasma nieje nafukovacia a tie audio data proste treba komprimovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, já myslel, že ty redukce USB-Zvuk fungují nějak transparentně, že je tam nějaký USB Audio protokol a telefonu je buřt co se tam zapojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tan apple je jeste horsi a navic nespolupracuje s konkurecnim resenim a prepne rovnou na SBC :) takze dvojity o**b :) co jsem sledoval situaci tak nejlepe to pres BT vyresil SONY ale porad to neni ono :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to ono a je to maximalne dostacujuce. 990kbps. Pokial nemas sluchadla za 50 tisic, tak to opravdu viac, nez postacuje. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne neni zjisti si i vic veci okolo ;) fakt cele reseni neni porad ono .. netvrdim ze je spatne nebo ze bezztratova komprese s timto maximem je spatna :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co konkretne si mam o tom zistit? Chcem pocut konkretny pripad - setup, u ktoreho budem mat potrebu riesit "nedostatocnost" LDAC riesenia. Takze ake sluchadla?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bluetooth fak nieje pre audiofilsky vystup na tento nesmysl jste přišel jak?
BT především není výstup, ale jen a pouze standard pro bezdrátovou komunikaci , tedy chceteli bezdrátový datový přenosový kanál, který má od verze 3.0 rychlost až 24Mbit/s, přenášená data samozřejmě přenáší bez ztrátově. Nevidím žádný důvod proč by nešlo přes BT tlačit velice kvalitní FLAC, Nicméně stejně tak nevidím důvod proč si pořizovat další krabku s další baterii v které se z BT toku bude dělat analog pro sluchátka, technicky to, ale není problém, nim to není problém v nezarušeném prostředí na místě kde se sejde více posluchačů to samozřejmě problém bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak nejak a BT signal dokaze silne degradovat nebo uplne odstinit i telo uzivatele :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak objektivní výhodou bude, že je na IP68 jedodušší spolehlivě utěsnit méně děr než více, ale to bude tak všechno. Pak už jsou to jen nevýhody pro uživatele kteří chtějí poslouchat kabelem. Většině zákazníků je to bohužel asi jedno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"USB Typu C v příštím roce nejspíš opravdu zaujme pozici morálního nástupce 3,5mm jacku." A nadviažem na ten IP68. Len tak zo srandy, LG G6 má IP68, má USB-C a má aj jack. Takže kde je problém. Ako vidno, sú aj výrobcovia, ktorí nekašlú na užívateľov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepíši že to nejde, píši, že to je jednodušší! A zcela nepochybně a objektivně to bez děr (a tlačítek) jednodušší je. Někomu naopak za tu práci stojí se s tím crcat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tipuju zas Exynos 8 jaderny v kombinaci 4+4, mozna 6GB RAM, 64GB Flash typu TLC, USB 3.0 a bez jacku a mozna i externi ctecky microSDXC, k tomu jemna zmena designu zarizeni, o par mAh vykonnejsi baterie, lepsi chovani ctecky prstu a ve vysledku jeste drazsi nez predchozi typ, nevidim duvod to kupovat, klidne by stacilo kdyby Samsung vydaval sve vrcholove S verze kazde 2 roky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

At s tim jdou nekam...
Idioti se opici po apple

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi model do souteze "jak velky sunt jsme jeste schopni bl... ehm zakaznikum prodat". Osobne jsem velmi zvedav, jak az to dotahnou. Jeste by treba mohli zrusit baterku a udelat mobil na zasuvku.
Realny prinos pro vyrobce je, ze proda drazsi zarizeni s mene soucastkami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok o dalsi dovod viac preco uz do samsungu nepojdem. Svet sa netoci len okolo Samsung a Apple telefonov. Mimochodom s tym koncom clanku si dovolim silne nesuhlasit. Je docela pomylene si mysliet ze ked sa par vyrobcov mobilnych telefonov rozhodne zbavit jacku tak tento konektor konci. Autor asi zije v pomylenej bubline ze audio = telefon + sluchadla. Je tu kopec dalsich audio zariadeni kde jack ostane a v pohode prezije aj USBC

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jezecku co to zase placas?

"Kvality vlajkových lodí Samsungu jsou neoddiskutovatelné"

Hele, nechci se tu do tebe navazet, ale pokud placnes takovejhle vyrok, tak zvlast v tvym pripade milovnika socialnich founu do 2.000Kc, bys to mel taky nejak podlozit. Protoze ja ti tu tvrdim, ze kvalita vlajkovych lodi Samsungu je smejdska a mohu to dolozit vlastnictvim SGS4, SGS5 a zkusenosti (mel jsem pujceny) s SGS6.

Co se tyka chybejiciho Jacku, tak obzvlast u smeckoveho Tamtungu, kterej si uz v zivote nekoupim, me to vubec nevzrusuje. Problem nastane az nebude Jack na zadnem mobilu, ale ja jsem optimista a stale verim v budoucnost telefonovani bez Androidu (to jest s nejakym normalnim OS) a s analogovym Jackem.

A jeste jedna vec USB-C je digital. Jack 3,5 je analog. Logicky ti teda zadna redukce nepomuze, musi to byt prevodnik (konkretne prevodnik digitalniho signalu USB na analogovy signal Jacku). A zname kvalitu techto prevodniku, zvlast kdyz to do ruky dostane cinan.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxíčku a co ti vadilo na s6? Tu mám třeba já už druhým rokem a asi ještě rok vydrží protože fičí pořád jako z praku!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stejne zasekanej jako vsechny ostatni - lagdroid no.

32GB je zatracene malo bez moznosti rozsirit sd-kartou.

Samsungova vystoupla cocka u fotaku je k smichu a delaj to tak porad.

Proc ma SGS6 pomale USB2.0 kdyz SGS5 mel mnohem rychlejsi USB3.0. Takze vykopirovat data pres USB je docela otravne pomale.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Redmari, nez placnes kravinu, tak se aspon zkus podivat, jestli to nahodou neni jnak nez tvrdis. Era vystouplych cocek byla (mozna ze nekde stale je), ale neplati to zdaleka pro vsechny modely. Problem SG6 byl, ze se opicili po nakouslem jabku a ano nejvetsi slabina je jeho absence slotu na kartu. V SG7 uz karta zase je, stejne jako v jinych radach a pred tim byla taky.
Tve narky nad 3,5 let starym SG5, kde nemas ani updatovany android jsou malinko mimo.
Ale jinak SG9 bez jacku proste pro mne neni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je uplne zbytecne se pouste v pripade Samsungu do debaty s Redmarxem. Ja mam SG5 2 roky, to co on o ni rika, nemuzu potvrdit.
Schvalne se jej zeptej, kde ma dukaz toho, ze neprijaty hovor na Samsungu je zpusobeny phonem a ne napr. vytizenim site? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdybych měl skončit s novou 3310 tak si nový mobil bez jacku nekoupím, protože to je nejméně problémový a nejvíce kvalitní konektor co na mobilu znám. Např. Micro-USB je proti jacku jasný šmejd a USB-C nebude výrazně lepší. Kdyby Samshit začal dělat sluchátka přes FastPort, tak by vydělal ještě víc, ale ne na mně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky nejsem zastánce odstranění jack konektoru a vím že co se ukáže na S9 se automaticky přenese na Note 9 jen s větším displejem hlavně nudloudním a čtečkou na zádech :D ale jak bude i bez jacku tak už opravdu bude Note 3 můj poslední mobil od nich už mě vytočili s tím displejem a čtečkou chybějící jack je vrchol.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už mám nachystanou hromádku na Galaxy S10, tak doufám, že tam ten jack zase vrátí tohle by mi opravdu vadilo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.