Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Galaxy Tab 7.7 - menší bratříček 10.1 přichází

Přestává se mi tu na serveru líbit a mohou za to právě tyto články jednostraně zaměřené proti Applu. Autor článku zřejmě hledá svou senzaci, ale doporučuji si přečíst něco o podstatě celého sporu a (ikdyby jen jeden článek na nejmenovaném serveru přímo od šéfredaktora) potom byste třeba přestali z applu dělat zahnívající jablko.

Fakta? Když přišel Apple s iPadem - všichni nadávali co je to za šunt, protože to nikdo nepotřebuje a bude to propadák - dnes? Desítky miliónů prodaných iPadů každý měsíc.

Vy byste si nechal líbit pokud byste dal dohromady takové zařízení a ostatní začali parazitovat na Vašem úspěchu? Vím že Samsung je korejská firma, ale zřejmě se co do politiky kopírování inspiroval v sousední Číně.

Pokud zcela NEZÁVISLÝ soud rozhodne ve prospěch jedné či druhé firmy, pak to budou muset diskutéři i autoři článků respektovat.

q

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPadů se prodalo za druhý kvartál 6 - 8 milionů, žádné desítky milionů za měsíc se nekonají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodalo se jich presne 9,25 milionu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, rozhodnutí sice musíme respektovat, ale nemusíme s ním souhlasit.
Navíc, podle mého názoru je posuzování toho co je obšlahnuté a co není poměrně dost subjektivní. Přijme mi to podobně ulítlé, jako žaloba RIM na už nevím kterého výrobce zařízení s Androidem, že okopíroval jejich HW klávesnici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesnáším Apple, už léta, a už vůbec nesnáším lidi, kteří jsou za tohle soudní svinstvo ochotni Jobsovi líbat řiť. Je to dost jednoznačné?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple mel (a stale ma) vynikajici pracovni stanice a napadity design, to je asi tak vse. Nechat si patentovat "obdelnik s displejem", to je fakt vrcholne umeni, co by na to rekli mezopotamci, ti take meli "hlinene obdelnikove desticky s pismem". Uspech Apple je zalozen na reklame a na lenosti lidi, kterym vyhovuje "nalajnovany" zivotni styl. Pred lety jsem byl nadseny z designu iPodu Nano, ktery jsem ale po zjisteni, ze spravu souboru musim delat pres Apple aplikaci a bez Apple se ani neu.eru, tak mily iPod skoncil v supliku a dal jsem pouzival (a pouzivam) prehravac od Samsungu (jaka to ironie :) ), ktery staci pripichnout k PC, naladovat soubory treba i obycejnym pruzkumnikem a hotovo. Takze Apple se svoji uzavrenosti a ted i s takovymi zalobami su.ks.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas. Apple si zadny obdelnik NEPATENTOVAL!

On si zaregistroval jisty prumyslovy vzor, pokud vite, co to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co je to tedy ten "jisty prumyslovy vzor"? Necham se poucit. :O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proti vašemu názoru se ostře ohrazuji. tento článek ani v nadpisu, nai v perexu neláká na žádnou bulvární senzaci. pouze v samotném závěru článku vyjadřuji svůj osobní názor, který je jasně označen.

vám na oplátku doporučuji nastudovat si, jak apple přišel ke konceptu GUI, jak se soudil s microsoftem a tak dále. v několika minulých článcích jsem jasně psal, že respektuji a cením vše, co apple pro IT udělal (a že toho bylo hodně), nicméně také mám právo vyjádřit svůj zcela opačný názor na jinou jeho stránku.

jinak k nezávislosti soud(c)ů v obecné rovině se v této době korporací vyjadřovat nebudu, jen vás ještě upozorním, že já jako autor, stjeně jako naši čtenáři v diskusích, mají právo svobodně o rozsudcích soudů polemizovat.

děkuji za pochopení.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zjevne patrite mezi ty, kteri si mysli, ze Kajinek je nevinny a ze utoky na WTC zorganizovala CIA, co?

Jinak si nedokazu vysvetlit, proc mate problem akceptovat rozsudek, ktery vynesl nekdo, kdo je s danym pripadem obeznameny asi tak 1000x vice nez vy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když už chcete argumentovat takto absurdním stylem, tak já pouze pro srovnání zkonstatuji, že za hitlerovy vlády se v Německu vynášely také spousty rozsudků, za Stalinových čistek ve 30. letech se také vynášely spousty rozsudků, ale dovolím si předpokládat, že ač daní soudci věděli o těch jednotlivých případech také 1000x více než vy, jistě s jejich tehdejšími rozsudky z určitých příčin nesouhlasíte. ano, je to naprosto absurdní přirovnání, ale začal jste s tím vy. já si nadále vyhrazuji právo mít pochybnosti o rozsudcích jistého místního německého soudce, který rozhodoval na základě "šikovně upravených" podkladů žaloby, stejně jako právo stav věci jakožto redaktor komentovat. děkuji za pochopení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, nejsem si vedom, ze bych se nekde zminoval o prijatem rozhodnuti soudce, natoz jej jakkoli rozebiral. :?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidím naopak pozitivně, že autor jasně říká své stanovisko. Prvně je to jeho názor a lepší než nějaká politická korektnost všude kolem, a za druhé jako čtenář vím jak se dívat na případné hodnocení. Prezentuje přeci svůj pohled na věc a neměli bychom ho za to peskovat. Fandovství a ztotožnění se značkou, z toho vyplývající vytyčení nepřátelského tábora patří k IT a mladému věku. Sice se toho moc na realitě nezmění, ale vytváří se tak kolektivní vazby.

Např. já také nechápu jak se někteří oblékají do barev Sparty nebo Slavie a pak si navzájem nadávají, nebo si chtějí rozbít hubu. Přitom kdyby se potkali anonymně někde na čundru v hospodě, zjistili by, že mají společné zájmy a myšlení a kamarádili by se. Ale protože to masově existuje, asi to část společnosti potřebuje a patří to ke svobodě jednotlivce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor vyjádřil svůj názor, který dle ankety sdílí 75% čtenářů. Proč Apple tak dlouho čekal a nic nedělal dříve, když všechno co má vepředu display a kolem sebe rámeček považuje za kopii iPadu? Jablko prostě kope kolem sebe, protože už teď ví, že ten jeho křáp v konkurenci za chvíli neobstojí a ani jeho iPad 3 a iPhone 5 nebudou takové zázraky, jak si myslel. Naštěstí pro Apple je hodně jeho uživatelů stádo tupých ovcí, takže zase budou stát 2 dny na ulici a čekat až se otevřou obchody, i kdyby Apple prodával iTinopener. GalaxyTab 7,7 je vším na hony vzdálený iPadu 2 a pokud to někdo považuje za kopii, ať si koupí brýle. S tou nezávislostí soudce to nebude tak horké, prachy jsou prachy.
Pokud se ti tu nelíbí, klidně si choď na MujMac, tam se ti články budou líbit určitě..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemohl byste svuj prispevek napsat tak, aby ta zavist nebyla tak zjevna?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebeč Iovce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohu vědět jaká závist? Co nebo koho bych měl závidět?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to pravda, co píšete. Apple se hájí právem, protože Samsung, jakožto výrobce hardwaru pro Apple, obšlehl jejich nápady. Já sám nejsem příznivcem Applu už jen díky předraženým cenám a komerčnnosti služeb, které ve Windows mám zadarmo. Určitě to má své výhody (rychlost,málo virů, atd.), ale proč si například mám kupovat mini laptop od Applu za 24 000, když si můžu koupit značku (Dell, Lenovo a nebo HP) s 2x výkonnějším železem a o hodně nižší cenou ?
Toť můj pohled na věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to je právě to, o co v tomhle případě jde. Apple celkem logicky nechce, aby si lidé kupovali srovnatelné nebo lepší železo od někoho jiného za nižší cenu.
Pokud by se nějaký takový "Apple" vyskytl v době, kdy se objevily první notebooky, tak dodnes stojí notebook desítky tisíc.
A námitky, že mohl Samsung udělat jiný vzhled - já si nemůžu pomoct, ale ten vzhled je zcela logický - růžový kulatý tablet by byl hůř použitelný a vyhovoval méně lidem.
Navíc jsem zaregistroval někde zprávu, že Apple napadl už i Motorolu kvůli jejímu tabletu - takže můžeme čekat, že pokud Apple vyhraje, tablety jiných výrobců postupně zmizí z trhu (což by bylo škoda, protože mi osobně se třeba tablety líbily ještě dřív, než s nimi přišel Apple)
Takže čekám, až se objeví slušný tablet za cenu, kterou jsem ochoten za něj dát - a to od Applu zřejmě nikdy nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi by bylo, kdyby se vyrobci dohodli na nevyrabeni tabletu, nechali Apple zasytit trh a pak jej zazalovat za antimonopolni chovani. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A potom vysúdiť miliardy a každému potenciálnemu výrobcovi vyplatiť odškodné. Hneď by sa zbavili tej hotovosti v bankách. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple si to môže dovoliť. Najväčších konkurentov odstaví aby stagnoval trh s tabletmi a najlepší ostal ten ich nedorobok s pekným "patentovaným" dizajnom. Lepšie je mu dať z tých miliárd v bankách na právnikov po celom svete a podplácanie sudcov a iných dôležitých ľudí, lebo vedia, že na ziskoch z tých predražených hračiek zarobia ďaleko viac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A námitky, že mohl Samsung udělat jiný vzhled - já si nemůžu pomoct, ale ten vzhled je zcela logický - růžový kulatý tablet by byl hůř použitelný a vyhovoval méně lidem."

Me toto jenom rika, ze jste clovek bez fantazie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- apple nebyl první, kdo přišel s tabletem
- ne "všichni" nadávali, že to byl šunt
- "každý" kopíruje od každého. Jednou ten, jindy někdo jiný. Existuje snad jeden výrobce televizí, nábytku, oblečení..? Myslím, že výrobci si vzájemně nemají co vyčítat.
- ŽÁDNÝ soud není nezávislý, nanejvýš je "nezávislý"

Ale jestli ti někdo rozšlápl hračku, klidně si poplač. Místa je tu dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pane Ježku, prosim Vase "clanky" vyrazne odlisit ako zdeleni Vasich nazoru!!! Upadek CDR je fakt velky a kam sa hrabe mrtve.cz s jejich magazinem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tablet Samsung mě zajímá už jen z toho důvodu, že má z něj Apple husí kůži :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela zajímavé je, že na to, jak moc se těchto zařízení údajně prodává, jak málo jsem jich zatím viděl na vlastní bulvy všude kolem. To je jich u nás tak málo nebo se s tím stydí vylézt ven? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš GalaxyPady nebo tablety obecně? Já ve svém okolí mám pouze jednoho člověka, který má tablet (nějaké Prestigio s Androidem). Občas potkám někoho v kavárně (nevím s jakou značkou). Jen pozoruji masivní nárůst smartphonů (HTC, Samsungy, Nokie i Apple)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víte podle situace v ČR se nedá soudit naprosto nic. Je to stejné, jako by jste soudil podle prodeje nových aut v Bělorusku světové trendy v automobilovém průmyslu. Je velký rozdíl, když si kupujete věci pro radost, co vás stojí vaši 4 denní mzdu, nebo za to máte dát skoro průměrný měsíční plat. Já třeba těch tabletů registruji čím dál více, ale u lidí, kteří by za místní průměrný plat ani nevstali z postele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc si tak kazite nervy? Nedela vam to spatne? Ta nenavist vuci APPLU? ti panove co tady tak nadavaji jak APPLE je predrazeny at se laskave podivaji kolik stoji srovnatelne zarizeni (nejde jen o frekvenci CPU, ze ano). Nazyvat nekoho ovci neni argument hodny rozumneho cloveka. Stejne tak se da nazyvat ovcemi ten, co slepe nenavidi APPLE a nikdy s nim neprisel do styku. Mel jsem 10 let win-based PC a pred 2 lety jsem si koupil MacBook Pro, preji Vam podobnou zkusenost, pak mozna otevrete oci.

K veci: nejsem odbornik na pravo, tak si nedovoluji posuzovat to co probiha ohledne zakazu prodeje tabletu Samsung, jestli je to skutecne JEN a pouze o designu, tak je to hloupe a jestli ten soudce neni uplne zkorumpovany Cech, tak snad rozhodne spravne.
hezky den

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžeme se podívat, kolik stojí srovnatelné zařízení, protože je soudně zakázáno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemel jsem na mysli iPad, k tomu jsem se vyjadril v poslednim odstavci.

Jinak jsem se Vasemu prispevku zasmal (tohle neni ironie). Ale proc si nikdo nestezuje na to, ze soudce je blb (kdyz se to v diskuzich jen hemzi pravniky, kteri maji zrejme pristup ke vsem informacim, co se procesu tyce - jak jinak si vysvetlit tolik "odbornych" nazoru). Vsichni si stezuji na APPLE, APPLE neni soud, ten o nicem nerozhoduje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Srovnatelne zarizeni ... hmmm ... http://www.ceniky.net/cenik/stavebniny/zdivo/cihly/design-obrazky/ ... :-)

Frekvence CPU (+ velikost RAM, disku etc) muzes porovnat snadno. Uzivatelskou privetivost a podobne se porovnavaji spatne pokud vubec, protoze to je o tom s cim se konkretnimu uzivateli lepe pracuje. Vam MacBook Pro vyhovuje, dobre. Me vyhovuje linux. Jinym zdejsim uzivatelum vyhovuji windows (a uprimne chapu je jeste mene nez vas).

Problemem Apple je prave to ze tohleto nechape a mysli si ze vsem se musi libit ty jejich produkty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně o tom to je. Každému vyhovuje něco jiného a podle toho utrácí své vlastní peníze. Někdo si koupí moped, já si koupil cestovní enduro, jiný zase nekoupí nic co má méně jak 4 kola. Bylo by přeci špatné, kdyby nám někdo nařizoval co máme kupovat a proč. Je to jen je škoda, že návštěvníci IT serverů si to nechtějí připustit, mají za to, že když tomu rozumí víc než jejich klienti, nebo laická veřejnost. Tak jsou jejich potřeby a výběr techniky jediný správný. A když někdo kupuje jinak, tak je hlupák.

Jen s vámi nesouhlasím v poslední větě. Kdyby Apple nechápal potřeby zákazníků a vnucoval jim něco proti jejich přání, tak už dávno zkrachoval a jeho akcie by měli cenu toaletního papíru. To že se chová jinak než je IT branži zvykem, neznamená, že to dělá špatně nebo nelogicky. Vždyť je na světě spousta stejně se chovajících firem a obdobně úspěšných.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

srovnavat MacBook Pro s Linuxem je jak srovnavat neutrony a jezdici schody, ale to nechme stranou. Ja chtel hlavne rici to, ze pocitac po dvouletem pouzivani je stale jako novy, nevrze, panty v poradku, mechanika jako nova, vse naprosto v cajku. Slo mi mmj o dilenske zpracovani.

A omlouvam se, nevyjadril jsem se jasne v predeslem prispevku, nemel jsem na mysli iPad, ale spise laptopy a PC, proto jsem zminoval MacBook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

8 GB RAM ? Nieje to nahodou 8GBit ? 8GB mi pride dost brutalne vela na tablet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autorum http://www.knowyourmobile.com/comparisons/1038173/samsung_galaxy_tab_77_... taky tak se preptali v Samsungu a pry to mysli vazne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RAM je levná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proste tam 8 GB neni, smirte se s tim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předesílám, že Apple nemám dlouhodobě rád, ale tablet byt tím prvním o čem jsem u nich vážně uvažoval. Ale souhlasím s autorem, že politika Applu je mi natolik protivná, že od nich pravděpodobně nekoupím ani špendlík. Naštěstí to není jediná nevýhoda. Synchronizace dat přes iTunes, neexistence souborového systému a nepodporování flashe v prohlížeči jsou dalšími silnými argumenty. Apple teď navíc vše tlačí do cloudu, což znamená, že bude o vás vědět opravdu vše a konečně vás kompletně vlastnit. Samozřejmě, že to dělá i Google s Androidem, ale pořád je tu alternativa, jak si to zařídit jinak a Googlu svoje data nedávat.
To, že Apple teď soudí každého na potkání, čímž se snaží likvidovat konkurenci, bylo prostě u mě posledním hřebíčkem do rakve. A klidně pominu i tu mensí softwarovou základnu, která se ale podle mě velmi rychle rozroste.
Ve finále to prostě budou zákazníci, kteří svými pěnezi rozhodnou o tom kdo bude a nebude na trhu úspěšný. Koupí iPadu a podporou firmy, která se dle mých měřítek chová neeticky, bych pouze dával signál, že podobné chování se vyplácí a to by prostě bylo špatně.
Sorry za tu dýlku. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vaše rozhodování podle příspěvku je logické a rozumné. Jenom nerozumím vašemu problému se synchronizací přes iTunes (od iOS5 to nebude jediná cesta). Já právě neznám jiný SW který by mi iTunes nahradil. Co jiného mi umožní evidovat (setřídit), doplnit o informace a pohodlně používat hudbu, filmy, seriály, podcasty, knížky, internetová rádia, mobilní aplikace nebo vyzváněcí melodie. A to nemluvím o jedné úžasné a zřejmě u nás neznámé věci jako je "iTunes U". Velmi obsáhlý a perfektně setříděný zdroj informací z mnoha vědních oborů. Apropo souborový systém na iOS používám víc jak 4 roky. Cloud bude moci ignorovat a nevyužívat stejně jako u Androidu. A z čeho vycházíte u tvrzení "menší SW základna"? Kdo má víc nativních aplikací pro své mobilní OS?

S odmítnutím nakupovat aplikace firem, které nepovažujete za morálně čisté, souhlasím, kéž by se tak chovala většina spotřebitelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zadnych 8 GB RAM tam samozrejme neni. Nedelejte ze sebe blby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pokud by soud dopadl podle vašich představ, tak už se to možná ani nedozvíme.
Máte nějaký podklad pro své tvrzení? Nebo to tvrdíte jen na základě přesvědčení, že nikdo přece nemůže být v ničem lepší než Apple?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor sice vyjadril svuj nazor, nicmene ze sebe udelal naprosteho blba.

"Jeho metoda boje s konkurencí je jednoduše v největším možném rozporu s tím, co jsem ochoten akceptovat."

Je jedna vec, ze Apple podal zalobu na Samsung. To lze kritizovat. Druha vec ale je, ze soud vynesl jisty rozsudek, ktery se vam z nejakych duvodu nelibi. Jinak receno, organ, ktery nestrani ani jedne strane, uznal, ze Samsung opravdu neco porusil. Jinak receno, vy, jakozto nekdo, kdo o dane soudu nic nevi (nebyl jste tam) stoji na strane porazeneho. To je jako stat na strane nekoho, kdo byl odsouzeny za vrazdu.

Jinak receno, ubohost. Ale ne od Apple, ale vase vlastni. Proste si to priznejte, nesnasite Apple a i kdyby rozdal vsechny sve penize na charitu, stejne byste ho kritizoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze jste to vystihl docela presne, jen tim asi popudite vetsinu zdejsich "odborniku" na pravo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím - možná jsem něco přehlédl, ale on už soud vynesl rozsudek? A já žiji pořád ještě v domněnce, že se jedná o předběžné opatření...
Pokud vím, tak rozsudek měl být nejdříve 9. září - tedy za tři dny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty nestranne organy bych radeji moc nezminoval - jak vam odpovedel David Jezek v prispevku vyse. :O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako môže sudca, ktorý len niečo tuší o priemyselných vzoroch, patentoch a histórii vzniku zariadení, kdo od koho čo kopíroval a podobne, byť nestranný a len tak z fleku rozhodnúť o predbežnom opatrení zastaviť predaj výrobku? Ak bez znalosti potrebných informácií poškodí jednu stranu zastavením predaja, tak asi nestranný nie je.
Strašne by som bol rád, keby ich po vyhratom súde Samsung zažaloval za ušlý zisk. Áno, za ušlý zisk z "možného" predaja, lebo toto isté robia nahrávacie spoločnosti. Tiež operujú s tým, že tie filmy a pesničky, ktoré niekto "nelegálne" ukradol a zdielal sa mohli predať a na základe toho vyčíslujú škody, dokonca za jednu pesničku nehorázne prehnané sumy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple se může soudit jak chce, IPad budu používat jen když ho dostanu, vyhraju, nebo jinak získám zdarma. Jinak jdu do samsungu, buď tab, nebo note!!!!!! Samsung si zaplatím a rád!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.