Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový procesor od Samsungu už fyzicky existuje

"Tato generace telefonů ale opětovně přinese i SoC od Qualcommu, s nímž Samsung zúžil spolupráci."

Tuto větu jsem četl asi 6x a stále nepochopil. Bude tam teda SoC od Qualcommu, nebo ne? Jinak "zúžil spolupráci" je hodně špatná volba slov. "Úzká spoulupráce" = "close cooperation" = přesný opak toho, co je popsáno v odkazovaném článku.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nechci vám kecat do výkladu slov, ale zúžit spolupráci a úzká spolupráce jsou dva naprosto rozdílné výrazy..
Úzká spolupráce, je spolupráce těsná tedy na krátkou vzdálenost a tím pádem intenzivní.
Zúžit cokoliv je naopak ve významu omezit .

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, to je asi právě to, na co Tigu naráží. Posledni věta článku, na který tady pan Souček odkazuje větou
"Tato generace telefonů ale opětovně přinese i SoC od Qualcommu, s nímž Samsung zúžil spolupráci." končí konstatováním "Očekávat máme i další formy užší spolupráce obou značek."

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

nejak nechapu co resite.. zuzit spolupraci = udelat spolupraci uzsi, bliz spolupracovat, viz google - treba text uradu pro ochranu hospodarske souteze: "nepřípustně zužuje spolupráci obou konkurentů"
http://www.uohs.cz/cs/verejne-zakazky/sbirky-rozhodnuti/detail-4203.html

kdyz samsung bude qualcommu delat procesory a qualcomm je pak samsungu proda tak je to uzsi spoluprace, ne? Tigu podle me v posledni vete napsal blbost - asi si to neprecetl do konce

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebo taky zúžit == opak od "rozšířit". A protože "rozšíření spolupráce" je zjevně pozitivní věc (více spolupráce, hlubší spolupráce, prostě jim to dohromady půjde líp), tak si člověk podvědomně představí že zúžení spolupráce bude znamenat pravý opak, tedy naopak její omezení.

Já bych tedy osobně asi pojem "zúžit spolupráci" nepoužil, právě z toho důvodu že není na první pohled zřejmý a hlavně že pak nikdo netuší jak to autor vlastně myslel, tzn. kterou sémantiku si vybral :).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Podla gcc sa toho moc neda povedat. Pamatam si doby ked mala prist 64 bit architektura od AMD. Rok pred vydanim uz bolo fungujuce linuxove jadro pracujuce na simulaciach 64 bit CPU, o gcc ani nehovorim.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.