Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung S27B971D: PLS displej s 2560×1440 konečně v matném provedení!

nevím. můj osobní názor je ten, že zatímco řada narcisů se asi ráda kochá při práci s pc pohledem na sebe sama, já osobně preferuju pohled na pracovní plochu. takže ač sedím u toho evidentně hrozného U2711 bez jakékoli úpravy, nejsem idiot, abych se pokoušel z něj tu AG vrstvu loupat dolů. je to věc preferencí a já (a znám kýbl takových) preferuji matné provedení. A věř mi, že loni jsem měl na stole asi měsíc vedle sebe právě U2711 a samsung SB970 a VÍM O ČEM MLUVÍM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale proč to vadí jen na Dell u2711 a nikoli už na Nec pa271w, Eizo sx2762/cg275w, , Fujitsu p27t-6, Hazro HZ27WB co mají stejný panel tedy stejnou protiodrazovou fólii???

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, tak ten příběh hned na prvním odkazu skončil docela epicky… :-)

Protiodrazovou folii jistě neodstraňují lidé, jimž vadí odlesky. Jde o to, v jakém prostředí sledujete monitor. Pokud se pozorně zadíváte na doprovodné foto u článku, pak je doufám jasné, že lesklý display skutečně může za poměrně běžných oklností vadit tak, že je monitor nepoužitelný, pokud nevyšťavíte jeho jas na 100 % (což pak nutí si nasadit přinejmenším hodně tmavé sluneční brýle). Nicméně já osobně dávám přednost matnému monitoru. Zlaté EIZO CG241W!
Ovšem pokud na monitoru sledujete v tmavé místnosti filmy, zajisté bude požitek z filmů lepší u lesklého displeje (a pokud možno tedy ve tmě)…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

z toho Dellu se ta folie sundává z "nouze". Tahle konkrétní folie totiž značně degraduje obraz - vypadá jako zaprášený, zastřený až zaolejovaný.
V současné době se od této konkrétní folie upustilo a nové (polo)matné LCD tímto jevem již netrpí, resp. ne v takové míře

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tak je to vlastnost každého monitoru co ten panel používá tedy Eizo sx2762, Nec pa271w, Fujitsu p27t-6, Hazro HZ27WB atd...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

reagoval jsem na to, proč tu matující vrstvu lidé sundávají. Není to kvůli tomu, že by chtěli lesklý. Je to kvůli tomu, že daná matující vrstva značně zkresluje obraz a tak se raději spokojí s lesklým. Mít na výběr matný nezkreslující, tak sáhnou po něm.
Teoreticky by to mohl být i tento Samsung. Pokud vím, tak by měl mít jinou matující vrstvu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten Samsung monitor je mizerný, protože stejně jako jeho předchůdce (a vůbec všechny Samsung monitory) používá elektroniku-lcd controller( česky řadič) od Čínské firmy Mstar http://www.mstarsemi.com/, http://www.mstar-europe.com/
Mimochodem elektroniku Mstar http://www.mstarsemi.com/ používá Samsung i u svých televizí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Lesklý LCD je zlo. Můj starý NB má lesklé 17" LCD a od té doby mi nic takového nesmí již přijít ani na stůl ani do ruky.
Dá se na to rozumně koukat jenom za šera. Nikdy více!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo bránil nebo brání tvému výrobci NB zakoupit tento LCD panel???
http://www.panelook.com/LP171WU8-SLB1_LG%20Display_17.1_LCM_overview_158...

matný IPS (1920x1200)16:10 dokonce 10bitový(1milarda barev)
říkám stěžuj si u svého výrobce NTB, že ti nekoupil tento panel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já si nikomu nestěžuji, jen konstatuji. Chyba samozřejmě je na mojí straně, že jsem nevěděl, že lesklý LCD je nanic. Dříve jsem měl jen matný. A poté taky.
Už necelé dva roky mám NB s matným LCD, takže pohoda. A doma na stole velkou 22, taky matnou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To ja preferujem vyhradne leskly a v miestnost si vzdy podla potreby zatemnim. Cim menej vrstiev medzi panelom a ocami, tym prirodzenejsi obraz. Zmatnujuca vrstva sice zabrani odleskom, no rovnako rozostri obraz a farby stratia na zivosti. A o odpornom efekte (predovsetkym u Dell-u), kde svetle plochy vyzeraju ako pokryte vrstvou prachu, ci perletou, ani nehovorim. Mal som moznost vidiet dva delly u2412m vedla seba, na jednom bola odstranena folia a az vtedy som si uvedomil, nakolko to degraduje potencial samotneho panelu. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím. Zrovna jsem chtěl napsat něco podobného. Bohužel je to jediná výhoda lesklých panelů. Pro běžnou práci se znatelněji projeví jeho zbylé nevýhody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto zbytečný monitor. Kdyby raději Samsung a jiní výrobci jako Nec, Eizo, Dell, HP, Fujitsu, AOC, Acer kopili tento http://www.panelook.com/LQ315D1LG91_SHARP_31.5_LCM_overview_14587.html
4K panel rozlišení 3840x2160 tedy postavili na něm své monitory. Sice je to 16:9 a tak se na plochu vejde méně než na 16:10(1920x1200) ale budiž.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tamtung a typicky 5-10k priplatek za plastak a blbost .....
To bych si radsi koupil Dell U2713HM nebo ASUS PB278Q ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.