Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung SH-S223F - první vypalování 22× a s podporou DVD-RW DL

Ma niekto taky pocit ze Emtec DVD+R DL su vyrobene Ricohom, len preto ze je tam jeho MID?
Urcite na prave Ricoh DLka tato mechanika bude vediet zapisovat kvalitnejsie.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to jak dopadla dobře, se divím, že nemá ocenění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Otik: O kvalite Samsungu neni pochýb, táto recenzia sa sústredila hlavne na vypalovanie 22x. Aj keď mňa viacej zaujali tie vymenitelné čelá :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další skvělá recenze od Zera. Jen škoda těch nečitelných obrázků v sekci Technologie :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Otik:
No, ocenění jsme málem dali, ale vzhledem k těm problémům při zápisu rychlostí 22× ... nebýt toho, asi by jej fakt měla. Prostě když už si mechanika hraje na top speed, ať to taky v téhle rychlosti kvalitně pálí. A to se ne vždy zadaří. Jinak teda ale není špatná, mně osobně se nejvíc líbí, jak pohodově si vrní s DVD-RAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otik: asi jsme stejného ražení, já jsem ocenění dal, ale byl jsem přehlasován většinou. Čert vem dvaadvacítku, je fakt dobrá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je všechno hezký, já bych ale uvítal, kdyby se v testech mechanik prováděl test - jak umí daná mechanika smazat DVD+RW. Mám LG GSA L50H a tento křáp nejenže neumí v pomalém režimu smazat DVD+RW, ale ještě ho zprzní! Má někdo stejnou zkušenost?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

>> Calvera:
Obávám se, že to není téma na testy, ale spíše na reklamaci :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bys musel reklamovat snad všechny mechaniky od LG. Spousta lidí na Netu má stejnou zkušenost jako já a nadávají na to, že tyto mechaniky neumí mazat DVD+RW. Kdybych se z testu dozvěděl, že má tato mechanika tento problém, nikdy bych si ji nekoupil. Považuji totiž kvalitní mazání DVD za docela důležitou funkci mechanik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Calvera: Pokud bych něco podobného zjistil, určitě bych se o tom v recenzi zmínil.  Testujeme s DVD+RW Verbatim 8× a Ricoh 8×, oba disky jsou metodou Full i Quick po vymazání na mechanikách LG použitelné.
Pozor na software pro emulaci mechanik, některá nastavení mají vliv na chování mechanik s přepisovatelnými disky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám zvláštní problém.Vlastnil jsem SH-S203 a po vložení prázdného CD-DVD systém zatuhl.Jinak vše četla jen ne prázdné média.Nyní jsem koupil novou SH-S223F a problém trvá.Čte vše ale při vložení prázdného média kaput.Nevíte kde může být problém???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omega777: To vypadá na HW nekompatibilitu. Musíš vyzkoušet jiné obladače desky a taky jestli není novější BIOS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim vsechny. Vim ze jeto mimo diskusi, ale zkusim se zeptat. Mel jsem mechaniku SH-S203N, ale na mem chipsetu nForce2, pripojeni pres SATA bylo sice v pohode, ale pri paleni a nasledne kontrole jakekoliv CD-DVD bylo nasledne necitelne, muj problem spociva v tom ze v biosu si nemuzu zapnout SATA-IDE emulaci. A timto bych chtel poprosit o radu jakou si mam koupit IDE mechaniku. Dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> rAKr:
Pokud to nebyl ten čipset nForce2, který by měl SATA přímo v sobě, ale SATA bylo na desce v podobě přídavného čipu, pak bych ty problémy skutečně očekával a v takovém případě raději volil vypalovačku IDE (PATA).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>WIFTDiky za odpoved. Moje volba je ted jasna :-) "IDE(PATA", ale potreboval bych radu jakou? Diky moc. PS: rozhoduje kvalita vypalovani a aby mela lightscribe.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, mam tuhle mechaniku asi tyden a uz jsem zkazil tak 10 placek. Palim pouze na Verbatim (Printable) v NERU 7.10.1.0, protoze v NERU 6.6.0.16 to nechtelo palit vubec. Jsem schopny vypalit 30 dvd v rade a pak mi to na 3 discich po sobe ohlasi "Communication Error" Vubec nevim, kde muze byt zakopany pes, profouknul jsem stlacenym vzduchem konektory, vymenil sata kabel, zdrojem to byt taky nemuze, je tu 565W Enermax. Fakt nevim, co s tou mechanikou mam delat. Predtim jsem mel NEC 3550 na IDE a ten palil jak drak, nez se odporoucel do kremikoveho nebe...Kazdou radu vitam, diky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedělal někdo nebo neplánujete nějaké porovnání s modelem SH-S223Q. Ta má Lightscribe, ale mě zajímá jestli kromě toho je v ostatních směrech taky tak dobrá jako tahle mechanika?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam problem asi ako vsetci ze... No takze, pri napalovani dvdciek cd som skusal a tie su ok mi akosi dlho trva kym napali dvdcko nech dam hocijaku rychlost napali mi jedno dvd 4,7 GB za asi pol az 3/4 hodiny. neviete kde moze byt problem???? S223F - samozrejme

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> samson:
Takhle od boku střelím problém s UltraDMA, případně je-li to SATA, pak to může být i problém s komunikací s řadičem nebo jeho ovladači (ostatně známé problémy s UltraDMA se nevyhýbají ani SATA, i když je to spíše řidší jev).
http://cdr.cz/a/14509

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den chtel bych pozadat o radu s mechanikou Samsung SH-S223F. Muj problem spociva v tom, ze po pripojeni mechaniky k pc nastava zaseknuti pc pri nacitani os(mam xp). Dekuji za odpoved a pokud mozno tak na mail...(motanp@seznam.cz)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adeon: OS není v tomto případě až tak důležitý, je to věc řadiče a BIOS. Poohlédni se po jiných ovladačích pro tvůj čipset, možná pomůže aktualizace BIOSu. Nejdříve zkontroluj nastavení současného, a zda je vůbec mechanika detekována.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, včera jsem koupil 223F SATA a nastal problém, že vše co vypálím je čitelné jen v této mechanice a v přehrávačích - mám doma tři ( bohužel  všechny stejné značky - Panasonic , ale různé typy ) to nejde spustit, pálím na Verbatimky 16x, přes Nero 8. Nevíte někdo kde by mohl být problém - nebo co mám nastavit ( nastavil jsem i DVD Rom pro vypalování a nic ), je to důvod na reklamaci ?  děkuji Petr

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr363: No musíš pálit vidio jako DVD video, to da rozum ;-) Takže ne DVD-ROM!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahojda chci se zeptat mám zakladni desku socket 478 msi 875p neo-pfisr se dvema sata kenktory ,zatim nevyuzité do jednoho bych chtel dát HD a do druheho tuto palirnu a když to tady čtu tak se ptám jestli s tím budou problémy atd.?Budu muset aktualizovat bios apod? diky za odpoved Alda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aldator: Myslím, že nic upgradovat nebude třeba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak som si na základe tejto recenzie kúpil uvedenú mechaniku a neľutujem. Naozaj je asi momentálne najrýchlejšou mechanikou, čo sa týka pálenia, ale aj čítania a to hlavne DL.

Mne osobne sa podarilo úspešne zrealizovať pálenie plnou rýchlosťou 22x.

Médium DVD+R Verbatim 16x (Made in Japan) YUDEN000T03
PC MSI P35Neo3, Celeron DualCore T1400 (3GHz), 4GB RAM, XPx64 edition, NERO7.

Výsledné obrázky:

http://g.imagehost.org/0836/verbatim_22x.jpg
http://g.imagehost.org/0461/verbatim_22x_read.jpg

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím. Upgradoval jsem z B02 na B03, pod WinXP Pro CZ  a od té doby NEREM 9 nevypálím žádné DVD. Načte se zásobník, ale jen jednou, grafika vyrovnávací paměti se vůbec nezobrazí (předtím to samozřejmě chodilo), a když se paměť "vyflusne", tak vypalování skončí po cca 30% obsahu s nějakou hláškou, že nemůže spustit Track...atd. Ještě jsem s tím nic nedělal, pravděpodobně začnu reinstalací NERA 9, já jen, jestli s tím máte někdo podobnou zkušenost?
Honza

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám SH-S223Q a v Nero CD-DVD Speed mi nefunguje test kvality disku. Nevíte někdo jak ho zprovoznit? Dík

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dark010: Si nejsem jisty, zda to vubec chodi, ale na druhou stranu je tam Mediatek, ze. Použij nejnovější verzi CDspeedu. Jinak máš lepší pracovat s KProbe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Už používám K-probe. Dík za radu. Je ale divné, že se nedá použít Nero CD-DVD speed. A to ani nejnovější verze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem se zeptat jestli je této mechanice jedno jaký máte region.
Evropa má Region 2 a většina mechanik nepozná CD/DVD z ostatních regionů - nepřehraje je. Pořeboval bych přehrát Region 1 - USA, Kanada

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Michal21: O tom se v recenzi primo hovori ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.