Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung si dělá legraci z „rychlosti“ LTE iPhone X, fanouškům Applu se to nelíbí

samsung mozna proda vic mobilu ale v kategorii low cost, mezi vlajkovejma lodema se ale nechyta takze srovnani o nicem, chce to priste pouzivat mozek

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pokud resime toto sdeleni „A stejně více lidí volí iPhone…“, tak nevidim zadny rozpor s vyvracenim lziveho tvrzeni i kdyby jsme neresili konkretni znacku...
Usmevne je i to ze ten dle tebe low cost android nezaostava za drazsimi low cost iphony ;)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

nemuzes srovnavat pocet prodanejch kusu ruznejch cenovejch trid, jasne ze by si vic lidi koupilo iphone jenze na to nemaj tak berou samsung za par kacek

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Mohu a smim pane diktatore ;) navic pokud by jsi chtel byt tedy opravdu fer tak srovnas prodeje vlajkovych mobilu vsech znacek s danym OS navic tady jde o zastoupeni na trhu ne prodeju ..plno lidi stejne kupuje bazarovky nebo na dluh takze o tve argumentaci se da silne pochybovat protoze iphone si taktez kupuji lide co na nej nemaji dostatek financi ;)

Navci .i apple ma vic cenovych kategorii ;) takze kdyz si koupim SMG tak nemam na iphone ...ty jsi mi ale vykutaleny panacek ;) btw android ktery je o nekolik tisic levnejsi a ve vsech smerech je lepsi (RAM, vykon, display, baterie, fotak...atd atd.) 》》 jen protoze si koupim lepsi pristroj za mene penez tak na iphone nemam ?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jste na tohle jeste neprisli, tahle osoba je appli troll/ovecka. Staci se podivat do starsich diskuzi.

https://www.eatliver.com/pigeon-chess/

BTW: Apple nedavno vydal laptop s i9kou, ma jen jednu drobnou chybicku:

"the 2018 MacBook Pro with a Core i9 processor couldn't even achieve its base, standard performance because the cooling system inside the laptop can't keep the Core i9 cool enough. It even performed worse than the 2017 MacBook Pro with a less powerful Core i7 chip, the video shows."

http://www.businessinsider.com/apple-macbook-pro-i9-freezer-youtube-vide...

Laptop kde CPU nedokaze udrzet ani Base clock. Je nekdo fakt prekvapen, ze jejich LTE modem je pomalej ? Apple vyrabi modni doplnky, ve kterych je cirou nahodou nacpanej pocitac...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Proc bych nemohl, ze je apple predrazeny, to neni muj problem. Kdyz uz vytvaret kategorie, tak podle vlastnosti. Treba v kategorii plnohodnotne vybavenych telefonu s jackem a slotem pro SD karty se apple nechyta.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Už má něco v kategori IP68?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

iPhone je telefon pro relativně malou uzavřenou skupinu lidí - prosím neberte jim jejich iluze, na "délce" LTE přeci nezáleží, ne?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že s českými FUPy nám může být tato funkčnost ukradená.
Jinak reklama debilní stejně jak všechny za poslední rok na iPhony a iPad.
Ubohost bez nápadu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

1. Ta reklama je blbá (to fakt musí šplhat po zádech Jabka?)
2. LTE Intelu se tu mnohkrát řešilo, že nejsou úplně top co se týče rychlostí
3. Tady v ČR nám to může být šuma fuk s FUPy pár GB
4. Ať si lidi kupují co jim je libo. Oba telefony jsou drahé jak kráva. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

2. On ma myslim i horsi spotrebu
3.Tak nekteri maji neomezeny ani ne za 20 korun a uz je plno lidi kteri mohou mit 10GB + diky korporatu max za par stovek ..nekteri tim nahrazuji i klasicke pripojeni domacnosti ale v naproste vetsine scenaru vyuziti je to v mobilu nepotrebna zbytecnost...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ad 3. jako nekorporátní člověk asi nic takového nikdy neuvidím a je smutné, že to musí(me) dotovat nemorálními cenami, jako obyčejní hejlové (1000% rozdíly cen jsou na pozdvižené obočí).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To mas recht kdyz jsem zkousel "podpultovku" dostal jsem 50% slevu ale stale drazsi nez korporat ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže cenotvorba operátorů není o dotování jedné skupiny druhé, ale o tom, o kolik se daří operátorům libovolnou skupinu stáhnout a nahnat nějaké marže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to nedostatkem konkurence. Malý zákazník nemá kam utéct a moc si nepomůže a když uteče jeden, přijde zase jiný co utelk odjinud.

Kdyby byla volná konkurence, tak je to jejich právo, ale volná konkurence bohužel není a trh je svázán nesoutěživou cenotvorbou "těch tří".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj keby si mal neobmedzený net, ozaj si nevystačíš s niečo medzi 50 - 100 Mb/s v telefone? Nie som za dial-up, ale ani za nekonečnou a zbytočnou hombou za číslami. Nech BTS zvláda aj 1 Gb/s, aby aj v najhoršom prípade mali všetci aspoň 20 Mb/s, ale ani teoreticky mi v mobile väčšia rýchlosť nechýba (menšia rýchlosť = lacnejší tel a lepšie rozdelenie bandwith u BTS)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz jsme debatovali trochu v sirsi rovine(LTE nekteri napr. pouzivaji jako alternativu k pevnemu pripojeni)
ale pokud budu resit LTE v mem mobilu tak je to fajn kdyz stahuji neco vetsiho nebo vyuzivam p2p siti pripadne kdyz sdilim pripojeni pres wifi ostatnim uzivatelum tak se "vykon" navic vzdy hodi :) netvrdim ze je to ale nutne ale pouze to zarucuje v momentech kdy narazime na uzke hrdlo prijemnejsi uzivani ....a cim rychleji vyridi me pozadavky diky vyssi prenosove rychlosti tim drive bude vice volnych prostredku pro ostatni uzivatele ;) (minule mi nekdo dokonce argumentoval nesmyslem ze je rad za FUP protoze by byl pak problem si i zavolat coz je nesmysl ;) )
>> na bezne ukony samozrejme staci i 3G

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sluší se dodat, že v té reklamě Samsungu se operuje rychlostmi spíš teoretickými i za optimální situace (volná buňka, podpora operátora, atd.), naprostá většina uživatelů (a to i v USA) se na maximum nemá šanci dostat, tohle není o FUP.
Problém LTE od Intelu (a tedy i iPhoneX) není v rychlosti, ani na maxima tohoto čipsetu se nedostanete, reálné omezení je spíš v horším chování při méně kvalitním signálu, kdy to má proti Qualcomm větší propad a tady bych si asi situaci, kdy na tom bude uživatel Samsungu lépe, představit uměl.
Kdyby tedy reklama namodelovala nějakou "outdoor situaci", jak dál od civilizaci Samsung pořád drží, tak asi nelze nic namítat, bohužel ale opět zvítězila "letáková reklamština", kdy se argumentuje něčím, co v podstatě není k ničemu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já budu raději, když to pojede za jakýchkoliv okolností slušnou rychlostí, klidně do 10 mbps (BTS připojené na kapacitní linky) než když to bude teoreticky eňo ňuňo a ne že když tam bude viset 500 účastníků, že jsou rychlosti najednou šnečí.

Většina lidí takové internety nemá ani doma (tímto zdravím ADSL O2).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozrel som to video. Spravny nadpis clanku mal byt: Samsung si dělá "legraci" z „rychlosti“ LTE iPhone X, fanouškům Applu se to nelíbí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cinskej sunt od Applu nebo korejskej sunt od Samsungu? Mne je to jedno, klidne i Huawei, jeden horsi telefon nez druhy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aké má reálne využitie 1,2Gbit/s oproti napr 600Mbit/s? Brzdil by vôbec okrem speedtesteru niečo polovičná rýchlosť? Video na YT sa načítava rýchlejšie ako prehráva už pri 5Mbit/s. Možno ma napadá hotspot ale zase sa mi nechce veriť aby vyžaroval v AC aby využilo tú rýchlosť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak AC uz je pomerne standard a ac je to blbe tak kdyz jsme na cestach atd. tak napr. omladina dokaze takovehi hotspotu vyuzit ...obcas na rychlo stahnu treba i film apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ktorý server s filmami Ti dá nad 100 Mb/s?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

P2P site dokazou zazraky ale urcite budou i slusne rychlosti u placenych ulozist ;) napr. webshare ve VIP sekci garantuje az 500 Mb/s (dle uzivatelu je i ta garantovana rychlost vyssi o cca 20-30%)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Popravde ešte ma nikdy nenapadlo sťahovať na mobile cez p2p.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muzes se inspirovat ;) tablet/mobil/cokoliv s LTE modemem proc ne kdyz to jde:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. nechápem zmysel platenia za sťahovanie. Ak počkám hoci 17h ma stiahnutie (uloz.to dáva asi 1 GB/hodinu), nepržijem to? A v mobile mi stačí aj podstatne menšia kvalita (a teda aj veľkosť súboru)
2. P2P niektorí mobilní operátori, mám pocit, obmedzujú, takže využitie nemusí byť extra
3. všetko asi závisí od rozmaznania. Vyrastal som na dial-upe cca 32 kbps, potom 3G s limitom 3,6 Mb/s, takže si viem oceniť aj 20 Mb/s a nie som nešťastný z toho, že nemám nad 100 Mb/s.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. ja ho zase chapu velmi dobre :) potrebuji data co nejdrive mam dostupne reseni... ze chce kazdy vse zadara je jina otazka :D >> kdo rika ze se to bude poustet na mobilu ;) hodim na flasku nebo pustim stream apod..(zaridim se dle dane situace)
2. zatim jsem se s tim nesetkal ale pouzivam sifrovane spojeni a navic tohle je napadnutelne (sitova neutralita)
3. taky jsem vyrustal v drevnich dobach ale proc nechtit lepsi kdyz je to snadno dosazitelne ;) proc neustretit rocne minimalne nekolik hodin cekanim ? proc nebyt efektivnejsi ? atd. atd. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

LTE nie je pomalsie, to vy len telefon nespravne drzite v ruke :P

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Samsung robi slusny hw ale dost sa precenuje a rube ceny vysoko. Na drhu stranu Shidroid je peklo na zemi. Ako vyvojar pre Android, nechapem ako to niekto mohol vydat a ako sa mohol ten OS stat taky uspesny (respektive chapem, tak ako vzdy zvitazila cena). Pri ziadnom inom OS/API nemam pocit ze nech spravim co kolvek tak nastne situacia kedy sa to kruto rozoserie.
Skoro idealne by bol nejaky telefon od Samsungu, s cenou ako Xiaomi a os od Applu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doplnil bych OS od applu s moznostmi androidu a UI W10M ;) i kdyz jak by dopadl iOS kdyby toho umel tolik co android a do toho jeste dokazal pokryt tolik HW konfiguraci ;)

ja to zase chapu kazdy ma jine potreby kdo chce vic musi jit do androidu ...ktery ma monopol ...
je zvlastni kolik velkych i mensich projektu na androidu slape kdyz se to porad rozesira ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na androidu slape ? Co slape ? Vyhoda androidu je ze je to mobilny os a pre masy, t.j. nikto necaka ze spustena aplikacia musi byt rock solid a bezat aspon nejaky cas bez rozosratia za ucasti OS. Priemerny uzivatel spusta aplikaciu na par minut, max. desiatky minut. Ak chcete spravit nieco co ma fungovat stabilne nejaku dobu, alebo nejaku priemyselnu aplikaciu, tak je to peklo co vsetko moze rozhodit stabilitu, kde vsade ulietava pamet respektive Android si zmysli ze Vam nejaku resource zoberie. Nehovoriac o klasickych pikoskach kde v dokumentacii je popisane nejake chovanie ale v realite je to v kazdej verzii Androidu inak a este aj to casto zalezi aj od zariadenia podla vyrobcu. A casto krat su to aj relativne prkotiny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

On nekdo pouziva Android v prumyslovych aplikacich? A nechce ten nekdo od Androidu i realtime chovani? To mi velmi mirne receno neprijde jako dobry napad.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ano pouziva ale jako obsluzne terminaly a funguje naprosto spolehlive :)
to ze nejaky vyvojar neni neceho schopen nemusi hned svadet vinu na druhe (netvrdim ze android je nejaky super stabilni zazrak a pecka na snadny vyvoj :) )

ale nestabilni app i ty systemove jsou jak v iOS tak v Androidu >> dost mi to pripomina situaci s VLC kdy si vyvojari nechali od "fanousku" zaplatit vyvoj pro WP/W10M oni tedy neco uplacali (polofunkcni a nestabilni bazmek) a pak se na to vyprdli s vyjadrenim ze WIN suck a ze to proste nejde ale ze ve storu bylo xx stabilnich prehravacu ktere umeli na co si clovek jen pomyslel uz jaksi opomeli zminit :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vobec nechapem preco sa vsetci v reklamach porovnavaju s applom. Tymto mu robia len dalsiu reklamu a zbytocne degraduju svoju vlastnu prezentaciu. Pritom ich produkty su casto krat porovnatelne ak nie aj lepsie ako applie. Takto len utvrdzuju apple na fiktivnej pozicii bozstva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

asi chteji smrtelnikum ukazat ze jejich buch krvaci ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další věc je, že na vysokou rychlost ať už přes Wi-fi nebo LTE potřebujete hodně RAM na buffery, aby se potlačil negativní vliv latence. A jak známo, iPhone má RAM málo (prý nepotřebuje). Kromě toho iPhone měl LTE-A se zpožděním 1,5 roku atd.
Aby měl Apple takové zisky, musí být jejich produkty nejenom drahé, ale i vhodně ošizené...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samsung je lepsi. Podporuje pametovky. K cemu je iphone se 128gb kdyz zdechne. Ze samsungu vyndam kartu a jedu dal. A uzavrenej ios...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A to nosíš dva telefony? To se vyplatí. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.