Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Samsung SMART CAMERA: vyfoť, připoj se a pošli to do světa

Samsung cameras
Samsung Electronics Co., Ltd., přední výrobce na trhu spotřební elektroniky a světová jednička v oblasti informačních technologií, přichází jako první s řadou kompaktních systémových fotoaparátů řady NX vyznačujícími se integrovanou funkcí Wi-Fi připojení. S novými modely Samsung NX1000, NX210 a NX20, je nyní okamžité sdílení fotografií v dokonalé kvalitě snadnější, než kdy dříve. Stačí zážitky jen vyfotit a buď je rovnou sdílet na sociálních sítích nebo si fotografie odeslat do cloudového úložiště a mít je tak vždy opět při ruce.

Nově představená NX řada představuje budoucnost CSC technologie (Compact System Cameras): SMART fotoaparáty s integrovanou Wi-Fi technologií svým uživatelům umožňují připojení k bezdrátovým sítím bez potřeby dalších karet, nebo jiných zařízení. Mimo tuto převratnou novinku však fotoaparáty řady NX nabízí i další efektní funkce, které již u předchozích modelů uváděných na trh od roku 2010 vyvolaly velmi pozitivní odezvu. 

Za standardní lze označit snímač APS-C CMOS s rozlišením 20.3 megapixelu, který byl vyvinut týmem Samsung a je zárukou vysoce kvalitních fotografií s přesností barev i detailů. Fotoaparáty řady NX jsou vybaveny unikátním systémem i-Function, který umožňuje kontrolu nastavení objektivu a úpravu obrazu bez nutnosti pohnout se z místa. Řada NX díky sadě devíti objektivů a dalšího standardního profesionálního příslušenství uspokojí všechny fotografy bez ohledu na to, jaká je jejich specializace. 

Samsung NX1000 je snadno přenosný a jeho kompaktní design jen stěží přehlédnete. Můžete si vybrat bílou nebo černou variantu, obě nabízí pokročilé technologie, jako např.  Smart Auto 2.0 a Smart Link Hot Key, se kterými je focení a okamžité sdílení fotografií hračka. 

Samsung NX210 zůstává věrný odkazu svých předchůdců a ponechal si elegantní kovové šasi. Stejně jako minulý model nabízí 3.0" AMOLED displej pro jedinečně kvalitní prohlížení snímků a videí ve Full HD rozlišení.  S Wi-Fi technologii můžete během okamžiku sdílet své zážitky s rodinou a přáteli a můžete si pro to vybrat několik způsobů – funkce Samsung Mobile Link umožňuje poslat fotky a videa do jejich telefonů či tabletů, nebo využitím funkce TV Link můžete pro přátele během chvilky uspořádat prezentaci svých úlovků  na velké obrazovce své televize. 

Samsung NX20 je správnou volbou pro nadšené amatéry i profesionály, kteří hledají snadno přenositelný fotoaparát v designu profesionálního zařízení a zejména s profesionální obrazovou kvalitou. Je však navíc lehký a díky ergonomické rukojeti se velmi pohodlně drží. Poskytuje perfektní rychlost závěrky 1/8000s a otočný 3.0" clear AMOLED dispej zvyšuje viditelnost přibližně o 20 %. Fotoaparát NX20 také obsahuje řadu funkcí a možností ručního nastavení, oproti modelům NX1000 a NX210 navíc nabízí elektronický hledáček SVGA EVF pro profesionální úpravu kompozice.  

Integrovaná Wi-Fi – snadno sdílejte a ukládejte 

Nejnovější SMART funkce umožňují sdíllení snímků jedním stiskem tlačítka, můžete je sdílet na sociálních sítích včetně Facebooku a Picasa, nebo je pošlete přátelům emailem přímo ze svého fotoaparátu. Fotoaparáty také nabízejí další možnosti pro uchování a prohlížení snímků a videí na dalších elektronických zařízeních – můžete je propojit se smartphony Samsung, které vám následně poslouží jako "dálkový hledáček", anebo si díky funkci Samsung Mobile Link prohlédnete fotografie na větší obrazovce tabletu nebo televize. 

Punc kreativity jedním stiskem tlačítka 

Své snímky nemusíte sdílet v podobě, v jaké vznikly. Série NX skýtá řadu kreativních funkcí, s nimiž můžete např. na Facebooku sdílet hotová umělecká díla bez toho, že byste je tvořili za použití počítače.  

Například deset Smart filtrů a funkce Selective Color dovolí uživatelům upravit vzhled a atmosféru snímků. Kromě toho jsou všechny tři fotoaparáty vybaveny funkcí Panorama a Panorama 3D, takže "celý příběh" zaznamenáte v jedom obraze. Smart Panel, který najdete také u všech tří modelů, usnadní nastavení a užívání aplikací, takže vytvoření uměleckého dojmu je snadnější než kdy dříve. 

Jiří Kolařík, produktový manažer audio-video divize pro oblast fotoaparátů a videokamer k tomu dodává: "Tři nové přírůstky řady fotoaparátů NX jsou vytvoženy dle potřeb současných uživatelů, pro které je kvalita fotografií stejně důležitá jako možnost okamžitě je sdílet se svými přáteli. Samsung tedy vůbec jako první na světě představuje SMART kompaktní systémové fotoaparáty, které všechny tyto atributy naplňují.

"S vestavěným Wi-Fi připojením mohou naši zákazníci sdílet své fotografie a videa přímo ze svého fotoaparátu. Ještě důležitější však je, že bezdrátové připojení není na úkor výborné kvality obrazu, jíž jsou modelx NX dlouhodobě pověstné," dodává Kolařík.

Zdroje: 

Tisková zpráva [email]

Diskuse ke článku Samsung SMART CAMERA: vyfoť, připoj se a pošli to do světa

Žádné komentáře.