Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opravujeme monitor: Samsung SyncMaster 215TW

Dobrý deň, mám otázku, pri znížení jasu mi monitor začne bzučať, podľa počúvania to odhadujem na transformátory od invertéra, také tie placaté kvádriky. Dopočul som sa, že je vraj dobré ich zaliať lepidlom z tavnej pištole, je to dobrý nápad? Nebudú sa nejako prehrievať? Mám na mysli len malú vrstvičku, aby nerezonovali.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Můžete to zkusit, ale vibruje vinutí na jádře, k tomu se nedostanete, to je zalepené páskou a možná zalité lakem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je prelepené páskou, ja mám práve v úmysle tú pásku dať preč a priamo na to vinutie dať lepidlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S tou paskou opatrne. Slouzi jako izolace. Je tam VN a velejemne vodice na sekundaru muzes poskodit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona nie je na nich nalepená, len je vedená ponad a uchytená za okraje puzdra. Lepidlo vodivé nie je, len čoho sa bojím je, že by tá teplota pri lepení mohla rozpustiť lak na to vinutí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dejte vědět, jak to dopadne, co jsem poslední dobou repasoval, tak z toho jich docela dost má vylítané pískající transformátory, tak jestli to má smysl řešit…spíš uvažuju o vyvaření v nějakém laku ovšem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Byl to zajímavý kousek, souhlasím. Ještě před měsícem jsem ho měl na stole (teď má jako sekundární plochu syn). Od prvního dne šlapal jak švýcarské hodinky, většinou 6-10 hod. denně. Má cenu ty kondenzárory měnit preventivně?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, teď budu odebírat asi 4 palety monitorů na repas a Samsungů je tam samozřejmě spousta…vodchází to všechno a je lepší to řešit předem, než až je pozdě. Nejhorší jsou ty desky v těch 24'', tam všichni čekají až to vyletí do luftu, pak už to ve většině případů je neopravitelné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo typický Samsung nekvalita a mizérie. Navíc plánované zastarávání :-)

Ale pořád lepší jak Sony, Panasonic a Philips kteří začínají kupovat čínské Acer a Innolux (4K)panely.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tato nekvalita nieje typicka len pre Samsung ale asi pre vsetky znacky produkujuce low a mid-end. Ano, ma to suvis planovanou zivotnostou a setrenim nakladov(ano i par centov na kondenzator sa pocita).

Ak samsung nedokaze kokurovat tym lacnym cinskym panelom, tak aj on ich bude montovat do svojich LCD. Tu je panom trh a trh chce lacne veci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda ale lidem to stačí. Stejně tak čecháčkům stačí mizerná socialistická politika čssd, ods a top/kdu. jejich problém. :-(

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Problém není v tom, že odcházejí "levné věci" ale v tom, že totéž se děje i u těch drahých. Pokud si připlatíte "za kvalitu" pak i cena servisu, náhradních a spotřebních dílů je přímo úměrná pořizovací ceně (zaplatili jste víc, tak budete mít dražší servis). Cena bohužel dnes téměř neovlivňuje spolehlivost, poruchovost a životnost takových věcí - nesnáším soudy že "trh tj. zákazníci to vyžadují". Ve skutečnosti zkušenosti s předraženými šmejdy, které stály 2-3x tolik co ty asijské a odcházejí krátce po záruce zákazníky k nákupu levnějších věcí postupně vychovávají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto je potřeba se dívat, co je kvalitní opravdu a co je jen shit s vyšší cenovkou.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Problem, ze odchadzali aj drahe veci, tu bol stale. Je potrebne si uvedomit, ze ceny vyrazne klesi a tak dnes drahe veci su na urovni cien strednych pred niekolkymi rokmi. Takze z tohto pohladu sa nejedna o to iste a nieje mozne to len tak provnavat. Dnes sa podla mna nevyrabaju naozaj kvalitne veci v nejak globlnom meritku. Bolo by to v globalnom meritku skoro nepredajne. Na lokalnej urovni sa kvalitne veci robia, ich cena je dost vysoka a nenajdes ich v supermarkete. Bohuzial nie vsetko sa da v malom rozumne vyrabat.
Urcite drahe/kvalitne veci neodchadzaju tak casto ako lacne. Vela ludi ma skreslenu mieru o spolahlivosti a hlavne o spolahlivosti veci za starej ery(za socializmu ziadne reklamacie neboli :).

Preco by cena za servis kvalitnych veci nemala byt vyssia. Urcite su tam pouzite kvalitnejsie/drahsie diely a myslim si, ze aj servisak je na tom trochu inde(zrucnost, odbornost,.) ako servisak lacnych veci a to tiez stoji urcite peniaze. Vo vecsine pripadov platis "vysokohorsku" prirazku ale nemas extra na vyber. Hocikto ti hocico nemoze servisovat, co tiez degeneruje trh.
Suhlasim, ze cena nieje ukazovatelom kvality, to len predajcovia vyuzivaju naivitu ludi. Bohuzial trh je tak zdegenerovany, ze "nekvalitne"/lacne veci hybu trhom a tym padom ich aj ludia chcu. Nik iny ako zakanzik to nezmeni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musim te zklamat, ale Acer nevyrabi LCD panely (on nevyrabi ani ty monitory, neco si o tom zjisti). O Innoluxu nic nevim (ted koukam ze je to ChiMei, pod tim uz je znamejsi vyrobce) ale co se tyce primo panelu tak ty vyrabi napr. (z tech hlavnich) LG Display, Samsung (oba to jsou prave ty smejdy - a to se bavim primo o panelech, ne napajeci a signalni elektronice), Sharp, AU Optronics (jedny z nejlepsich panelu) a par (doslova) mensich dalsich.
A zrovna Panasonic vzdy do svych televizi bral ty lepsi panely (jak je to ted netusim).
Za to ze jsou na trhu smejdy (jak kvalitou tak i spolehlivosti) si muze trh sam, potazmo lidi. Nekupujte to ani ve slevach, pak to prestanou nabizet. Samozrejme nejjednodussi je koupit za par korun levny LCD monitor a pak jenom okolo dokola nadavat ze?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"AU Optronics (jedny z nejlepsich panelu) "

Nesmysl to je přávě zkratka AUO( Acer Unipack Optronics) aby to nevypadalo že to je čínský Acer. To Unipack tam přidali když Acer tu firmu koupil. Dále v roce 2006 Acer koupil Quanta Display Inc.

To že je LG display a Samsung šmejd je pravda. Potvrdil to třeba Navrátil v té jeho recenzi, kde Eizo koupilo ten mizerný LG panel. http://diit.cz/clanek/eizo-coloredge-cx270

Každopádně jak Korejci(Samsung a LG) tak Čínani( Innolux a Acer) vyrábí mizerné nekvalitní šmejd lcd panely.

A proč ty píšeš nemysly o "AU Optronics (jedny z nejlepsich panelu) "???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tim lze jen souhlasit. Jeden AUO jsem ted menil. Konstrukcni zavada u 13" HD LCD. Cinan navrhl privod podsviceni plochym pruznym kablikem a aby jej mohl vest od konektoru k LEDkam, tak jej v jednom miste ohnul o 180 stupnu, aby zmenil smer jeho vedeni o 90 stupnu. Proste jej prelozil, jako list papiru. Prilis velke proudove namahani a narusene spoje zacaly jeden po druhem praskat a LEDky prestaly svitit. Vse stisnene a namackane s presnosti na desetiny milimetru. Oprava vodivym lakem nemozna. Invertor a LCD jeden neoddelitelny celek, samostatne nesehnatelny. Novy displej z AliExpress stal necelych 1500,- Kc a je to opet AUO, takze je otazkou, kdy se to po.... zase.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda AU Optronics(Acer Unipack Optronics) je čínský šmej Třeba sony Sony ted dává jen tyto mizerné panely do TV. Panasonic kromě Aceru dává taky do TV mizerného čínana od Innolux(bývalý Chi Mei).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pletes do sebe Acer Inc. (Acer Group - vyrobce/prodejce NB, PC, mobilnich zarizeni atd.) a AU Optronics (jak jsi psal -> Acer Unipack Optronics - vyrobce/vendor TFT/LCD panelu). Jsou to rozdilne firmy (navic Taiwanske, nikoli cinske /ovsem nebudem se tahat za slovicka, vsechno to montuji cinani at je to IBM, Apple nebo Acer a ostatni/; patrne slovo Acer bylo na Taiwanu velmi oblibene protoze firem se slovem Acer v puvodnim nazvu bylo vice).
Acer Inc. nikdy AUO nekoupil. Ve svych produktech pouziva (nakupuje) predevsim panely od LG a Samsungu (protoze jsou nejlevnejsi), v minorite i panely od ChiMei (CMO). Proc by to delali kdyby sami meli vlastni fabriku na vyrobu panelu? /ostatni "vyrobci" (HP a spol.) jsou na tom uplne stejne/
O kvalite panelu AUO nebudu diskutovat, prosli mi rukama tisice ruznych panelu od jiz zminenych firem, od AUO na tom byly nejlip.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ale pořád je to ten původní Acer který vytořil tu LCD divizi( podobně jako to v rámci konglomerátu LG group a Samsung udělali korejci a osamostatnily LG display a Samsung Display).

Diskutovat nemusíš stejně stebou nesouhlasím a tito čínané Acer Unipac a Innolux(bývalý Chimei) jsou ještě horší(podle mě) než korejci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte lokálně (v Česku), nebo globálně? Lidé to budou kupovat, až tomu budou věřit, v době, kdy je Kunínské mléko produktem holanských prsních žláz skotu a velká část i značkových potravin jsou polské odpadky není důvod k připlácení, protože vůbec nezaručuje kvalitu.
Slevou myslíte jako co? To je dost kreativní pojem a dost se liší u nás a třeba v Německu. Zvláště elektronika je v našich elektromarketech po té jejich virtuální slevě nechutně předražená.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to reakce na muj prispevek (zdejsi diskuze jsou opravdu za trest), tak je to samozrejme mysleno globalne (samotny cesky trh zadnyho vyrobce nevytrhne).
Slevou myslim vsechno na co se lidi nechaj nalakat, pocinaje samotnym slovem pres obri vylohy s jeste obrimi % a anglickymi nazvy atd. Ze je to u nas spise klamava reklama nez sleva/slevnene zbozi (v puvodnim slova smyslu) vi kazdy kdo umi alespon trochu premyslet.
U nas je predrazene vsechno (i ve "sleve"), nejenom elektronika. Ale kdyz to lidi stale za ty ceny kupuji... nezmeni se to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle monitor sem pouzival peknou radku let. Porizovaci cena 15 tisic. Asi pred 2 lety zacal monitor blikat a trvalo hodne dlouho nez se obraz stabilizoval a stal se koukatelnym. Navod na vymenu kondenzatoru je u tohoto modelu dobre popsan. Koupil sem 3 kondiky asi za 20 kc, naletoval misto starych a problem solved. Noa protoze sem updatoval na 27 od DELLu tak mi lezi ve skrini.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.