Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Behemot vs. velkoformátové Samsungy: 2:2! (SyncMaster 245BW)

Chybka na první stránce uprostřed
"zvlášť (vyměnitelný), rovněž *uvepevněn* k panelu"

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mam rad taketo poucne clanky. Takze velke Diiiiik pre autora.
Ak sa mozem opytat ake problemy mavaju teda tie Enermax Liberty , akurat pred nedavnom som dumal ze ho uz mam dost dlho a par krat mi zahaproval PC a ten zdroj v nom je najstarsi tak ma hned napadlo ci uz nezacina strajkovat po rokoch a netreba mu preventivne pometin elektrolity :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Lepidlo na usměrňovačích zuhelnatělo velmi rychle a velmi mnoho a zkratovalo je to. Problémů ale nejspíš bylo víc, teď onehdá jsem hledal nějaké informace kvůli cvakajícímu PFC (co je tam za problém zatím nevím, snad víc napoví sondování primární strany oscilem) a našel jsem ve vláknehc na fórech z té doby docela dost lidí, kteří si stěžovali, že kromě sebe jim zdroj odpálil i polovinu počítače. A to by sám zkratovaný usměrňovač dělat neměl.

A když vydrží tohle všechno, tak tradičně odchází kondenzátory, už jsem se něco navyměňoval…

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Stejnou závadu (vadný odpor 68R) jsem měl na stole asi před 2 měsíci. V mém případě to ale byl ten pravý (z pohledu fotky ve článku). Ale nemohu si pomoci, ale mám takové tušení že ty 3 odpory nejsou zapojeny paralelně, ale v sérii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jo, opravím, díky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Nicméně u pochybných značek člověk nikdy neví." - myslené na ten Samsung či ten DongYang? :) Ak tomu správne chápem, slovenskí montéri sú v tom nevinne, a vinu nesie zlý čínsky dodávateľ tých dosiek?
Anyway, myslel som, že SK/CZ elektropriemysel produkuje pod svetovými značkami ako tak slušné výrobky, alebo? :) Doma mám napríklad už možno niečo vyše 12 ročný 25" CRT TV Panasonic Made in CR, a nie a nie sa pokazit :). Okrem 50Hz mi na ňom nič až tak zásadného nevadí, keďže aj tak mám káblovku bez fHD kanálov :). Dúfam, že mi vydrží až do smrti :), alebo teda aspoň reálnejšie do doby 40" OLED TV do 500 evry. ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Dá se to vzít tak nějak celkově, ačkoli jsem spíš myslel elektrolyty.

Tady už se dlouho moc nevyrábí, jsou to všechno montovny. Naposled snad jsme měli metrový CRT televizor Orava či co to bylo vedle z SK :) A bůhví, jestli to taky nebyla licenční výroba…nebo je někdo koupil?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle jmen se v tom dá blbě vyznat, protože tam vznikly 2 firmy - OTF a OVP, ta druhá používala i značku Orava. Nějaký vývoj tam zůstal, pokračovali v (rozumné) Teslácké tradici kopírování Philipse :-) OTF skončila v dluzích, OVP končí: http://www.ovp.sk/sk/Profil-spolocnosti
Taky se prodávaly TV Tesla, což byl nějaký šikmooký noname.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pekne. S tim merenim na primarne bez oddelovaciho trafa bych byl opatrny. At neodkouris osciloskop.
http://www.eevblog.com/2012/05/18/eevblog-279-how-not-to-blow-up-your-os...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Oddělovací transformátor mám (byť trochu větší :D) a hlavně jsem na to pořídil sondu x100 páč obvykle je tam větší napětí, než co má 10ková sonda specifikováno. Teď už bych měl být schopen bez problémů měřit i výstup z invertorů :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co si namyslí v Koreji, tak se to tak musí vyrobit kdekoliv, tudíž i na Slovensku. Tudíž zaměstnanci jsou v nevině. Už jednou jsem se bavil s člověkem, co měl možnost nahlédnout do výroby Samsungu a pracuje u jedné nejmenované firmy. Oni dělají jen to co jim nadiktují, jakékoliv změny musí být probrány s techniky s vyššího vedení, ale stejně na ty lidi z Ukrajiny, Slovenska a dalších zemí Evropy kašlou. Asi jen když narazí na fatální problém, tak raději vymyslí nový model a ještě vydělají na tom, že se jedná o novinku.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za zjisteni takovehle blbe veci!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.