Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dostanou Samsung TV v roce 2014 operační systém Tizen?

Už se nemůžu dočkat, až se mi bude televizor startovat 3 minuty místo 50 sekund. Náš poslední CRT běžel za 13 sekund...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, mám jednoho 37palcovýho paňáka a zatím startuje výrazně rychlejc než stará černobílá Tesla Marina ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Aby ne, když Marina je ještě klasická elektronková TV. Ovšem Tesla Color 110 startuje jen 10s - barevné obrazovky mají katody s rychlým žhavením a tento typ nemá ještě měření obrazovky, které náběh prodlužuje. Těch 10s je pro můj LCD Samsung už nedosažitelná rychlost :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak to můj paňák, jestli se nepletu zhruba do těch 10 sekund po stisknutí tlačítka na ovladači hraje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

How to boot Linux in <0,2 sec

A rising need for automotive-dashboard systems to come up quickly prompted the development of a fast-booting Linux.

We wanted to see just how fast it could boot an embedded device. "It was a challenge and every millisecond is hard earned." Anders Arnholm, project manager explains. "Luckily we like challenges". And persistence pays offs as Mecel engineers states that they now can boot a Linux in less than 0,2 seconds.

http://www.mecel.se/news/how-to-boot-linux-in-0-2-sec

Toto som vvidel na zivop z uClinuxom a s RT LinuxomPro to islo tiez

Posted by timothy on Monday September 29, 2003
An anonymous reader writes "A version of Linux has been created that radically speeds up system boot time -- to less than 200 milliseconds (ms) from power-up to application code startup. The techniques, created by Real-time Linux vendor FSMLabs, are processor independent, and boot times of under 100 mS are expected in the future."
http://linux.slashdot.org/story/03/09/30/003209/software-tweak-makes-lin...

Kedze tuto technologiu kupil WindRiver

February 20, 2007
Wind River acquires real-time Linux from FSMLabs
http://www.infoworld.com/t/platforms/wind-river-acquires-real-time-linux...

Potom bol WindRiver kupeny intelom

Intel buys Wind River; Targets software for embedded devices

Summary: Intel said Thursday that it would acquire Wind River, which makes software for embedded devices, in a deal valued at $884 million. With the move Intel is making a move to diversify into software and away from its dependence on the PC and server markets.
June 4, 2009
http://www.zdnet.com/blog/btl/intel-buys-wind-river-targets-software-for...

A Tizen robi Samsung a Intel, tak tuto vychytavku pouziju...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Toto nechápu, jak se jim to povedlo. Televizory musí obsahovat DRM, neboť je to dané licencemi na zpracování některých formátů, na využívání některých služeb. Linux musí být opensource, což je také dáno licencí. Opensource DRM je protimluv, nemožný úkol. Jakmile máte zdroják, máte i plný přístup k nešifrovaným datům. Proto se do televizorů dávají systémy proprietátní, nebo s méně přísnou licencí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DRM je potřeba akorát pro přenos signálu přes HDMI a jeho zobrazení. To může dělat přímo zákaznický obvod a OS si na tento signál vůbec nešáhne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

DRM je zapotřebí na více místech. Zejména možnost nahrávání na USB. Pořady na televizních stanicích mají často příznak, že nahrávání musí být šifrované a přehratelné pouze na stejném televizoru. Při využívání internetových půjčoven se nahrávat nesmí vůbec. Nějaké DRM se týká také kabelových televizí, kde je žádoucí, aby karta nešla klonovat a aby laskavě přestala fungovat po skončení platnosti. No a tohle všechno s otevřenými zdrojáky vynutit nelze.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nooo mam pekne stary Tv SAMSUNG a uz ten bezi na linuxe a ma podporu DRM. Napriklad svine jedna nepusti ven zvuk 5.1 po HDMI jenom stereo. Cela TV je v podsate jeden EXE soubor co ma vsechno v sobe. Po specialnim hacku dokonce se da naucit i nahravat. Problem je ale samsung. Nasliboval spousty veci co vsechno dodela a kazdy novsi FW jenom zvysoval bezpecnost DRM a ani neopravili detske chyby co zvladli opravit lidi davno predtim prepsanim par bajtu v tom exaci a to bez zdrojaku samozrejmne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nahrávání na USB omezeno není, to je zas jen vlezdoprdelismus výrobců TV. Není problém si koupit jak satelit tak DVB-T STB bez omezení zcela oficiálně. V DVB-T se ani žádný příznak zakazující nahrávání nevysílá, v DVB-C a DVB-S je to vázáno až na CI+ dekódovací kartu. Navíc všechno tohle může být řízeno jen jednoduchým FW (umí to každá hloupá TV), OS o tom nepotřebuje vědět. TV s volným OS nemusí být postavena stejně, jako linuxový sat přijímač, kde OS skutečně zajišťuje komunikaci se vším.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Existuje open source kod pre DRM , podla standardu openDRM, ktory pouziva malokto, ale existuje...
http://sourceforge.net/projects/opendrm/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TV Samsung už v živote nekúpim !!! Plná huba reklamných kecov a po zakúpení samé sklamanie.

---- cut
funkce PVR a Time shift ready je zablokovaná pro všechny české, slovenské i zahraniční satelitní kanály, které jsou zakódované. Máte zakoupenou a zaregistrovanou platnou kartu, která vám umožní legálně sledovat satelitní programy zakódovaných stanic, ale TV SAMSUNG vám při pokusu o jejich nahrání napíše: „Program nelze nahrát kvůli autorským právům vysílací stanice.“ A nahrávání zruší!!!! To je nehorázné zasahování do osobních práv uživatelů, kteří platí koncesionářské poplatky, poplatky za placené kanály nebo jednorázový doživotní poplatek za národní kanály a nemohou si nic nahrát. Nelze to nahrát ani pokud si dopředu chcete nahrát program, který víte, že neuvidíte, aby jste si ho mohli později spustit. Koupíte-li si jakýkoli externí satelitní přijímač je vám nahrávání TV pořadů přes USB samozřejmě umožněno (pokud tu funkci ovšem podporuje), ale se zabudovaným satelitním přijímačem v TV SAMSUNG nové kolekce 2011 a nejnovější řady D je vám toto znemožněno!!!
---- cut

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Proto je lepší si před koupí všechno vyzkoušet a na všechno se zeptat....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Situace není tak jednoznačná jak uvádíš, nebo cituješ. Nemyslím si, že omezení v oblasti nahrávání kódovaných programů vychází výhradně z iniciativy Samsungu. Jistě máš dekódovací kartu od poskytovatele TV. Karta používá ochranné prvky, které definoval dodavatel šifrovací technologie. Tu si vybral a ke svému obrazu konfiguroval poskytovatel satelitní TV. Bingo.

Čili pokud se poskytovatel rozhodne, že pořady označí příznakem znemožňujícím nahrávání a ty máš technické vybavení (např. CI+ modul a v něm kartu Irdeto), které daný příznak v souladu se specifikací respektuje, tak prostě tyto pořady / programy nenahraješ. Docela logicky. Pokud by sis pořídil CI modul (bez plus), který takovéto omezující pitominy nepodporuje, pravděpodobnost úspěšného nahrávání by stoupla. Samsung nesamsung. Podobné problémy postihují ve větší či menší míře externí satelitní přijímače.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš pravdu. Je to vec firmware v TV. Ten istý CAM modul + karta v inom prijímači a bezproblémovo to nahráva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď to nevím jistě, ale nepoužívá už model NX300 taky Tizen?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.