Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung věnuje 200 inženýrů exkluzivně pro vývoj Apple displejů

Keby sa vsetky firmy rozhodli apple ignorovat, tak musi apple ukoncit cinnost. Sak oni si nic nevedia vyvinut/vyrobit sami.

Najbohatsia a najpopularnejsia US firma v amerike ktora v amerike nevyrobi ani fň a vsetko dovezie od korejcov.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Možná sami nic vivinout neumí, ale ví přesně co chtějí a umí to náležitě ocenit a ať chceme nebo ne firmy a podnikatelé existují proto aby generovali zisk a uspokojovali akcionáře - víc za tím nehledat. A Samsung prostě ví, že je lepší prodat 100milionu displejů ročně Applu a podporovat tím vlastně svou konkurenci (což má pozitivní dopad na konkurenční prostředí) než prodat Applu 0 displejů a tím pádem negenerovat žádný zisk z prodeje Applu. Navíc má takhle Samsung vlastně Apple částečně i ve své moci takže je to pro něj 3x výhodné (zisk, konkurenční prostředí, jistá míra kontroly)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebolo by lepsie predat 100 milionov svojich telefonov, nez dodavat tych 100 milionov telefonov applu ?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To by jistě bylo, ale to by je samsung musel být schopen prodat. Apple tu je a je potřeba s ním počítat a je lepší dělat pro něj dedikovaný vývoj, který si apple zaplatí a těžit z něj, než to nechat konkurenci. A jak říká s3icc0, když je Apple schopný prodávat taková množství, proč bych se nepřiživil že? To aby apple neprodával taková množství je souboj na jiné straně a tím, že tohle dělat nebudu mu moc nepomůžu, protože při síle Apple to pro něj udělá konkjurence.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

tak tak - jen bych doplnil, že tím že apple má v segmentu displejů takového bohatého zákazníka si vlastně Samsung zajišťuje svou budoucnost v tomhle segmentu a i prostředky pro vývoj aby se udržel/dotáhl na čelo závodu :-) Je to jeden velkej rat race jenom a jde o to kdo má pole position :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale však to samsung prakticky dělá ... prodá 100 milionů na chlup stejných displejů Applu (ve velkém množství se návrh finančně vrátí lépe a i výroba má pak větší zisk) a pak vyrobí dalších 200milionů ale různě velkých a kvalitních displejů sám pro sebe - a to konkurenční prostředí je pak právě v tom trhu koncových zařízení tedy mobilů/tabletů/hodinek/monitorů a já nevím čeho ještě ...
Rozdíl je v tom, že na displej pro Apple má samsung marži např. 50% kdežto na svůj ji má "pouhých" třeba 10-20% s tím, že se ta marže vrací zpět do firmy, takže si vytváří značné množství gross margin což jemu samotnému značně zlepšuje KPI pro akcionáře. Takže výroba pro cizí (jako třeba pro Apple) je pro něj výhodná z důvodu přímého čistého zisku a výroba sama pro sebe je pro něj výhodná, protože má mnohem lepší možnosti pracovat s tokem financí v rámci akciovky.
Ať je Samsung jakkoliv šílený zlo, tak je to firma která umí vydělat peníze - hromada divizí který si ty hromady peněz přehazují mezi sebou tak aby to vytvářelo pozitivní vliv na akcii. A mít externí zákazníky, který na ty akcie budou přispívat reálnými penězi prostě potřebuje každá firma.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nie nebolo. Treba skusit trochu podnikat a potom to pochopite. Jednak je to diverzifikacia rizika, potom Samsungu vlastne "niekto" plati vyvoj z ktoreho moze tazit aj on. A hlavne ide aj o znacku a meno. Samsung by proste take mnoztvo pod sebou nikdy nepredal. To je to iste ako kde jake zapadne modne znacky to siju v cine, napriklad topanky, ale ked sa tie iste topanky dostanu na trh, tak sa ich nikdy nepreda take mnostvo s rovnakym alebo vyssim ziskom (aj ked to je trochu iny pripad).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Asi vám uniká, že rozhodují zákazníci co se prodává a čeho se kolik prodá. V Samsung je dostatek schopných lidí co si dokáží spočítat jak maximalizovat svůj zisk. To kočkování Andorid vs. iOS, Samsung vs. Apple je pouze pro jednodušší jedince, aby si měli čím vyplnit svůj nudný život. Tak jako předtím to bylo popichování Apple vs. MS. Na realitu to nemá vliv. Rozumný člověk se od schopnějších a úspěšných učí a snaží se maximalizovat své příjmy, hlupák hledá ideologie ospravedlňující jeho špatný život.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Fajn debata, neviem na koho ma reagovat tak to hodim sem.

Ja operujem s predpokladom ze nikto nebude applu dodavat nic, a nebude schopny nic predat, lebo nebude mat nic vyrobeno. Ked bude na trhu chybat tak ludia si budu musiet kupit ine telefony.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No tak tomuto predpokladu vobec nerozumime. Alebo skor to je nejaky sen alebo potreba vymazat Apple z mapy alebo co ? Dnes si prakticky skoro ziadna firma, nevyraba vsetko sama. Ani stavebna firma si nevyraba svoj vlastny cement a aj beton jej vozi niekto iny. Tak isto automobilky maju rozych subdodavatelov na jednotlive komponenty. Ci si myslite ze vo Wolkswagene je banda cernoskov/indov/cinanov/inych robosov ktory sustruzia 24/7/12 sroby ? Ani v stredoveku kovac si nedoloval sam zeleznu rudu alebo uhlie. Trosku uz über hate.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna u těch automobilek to není uplně dobrý příklad, protože spousta firem vzniklo vlastně kvůli tomu aby konkrétní automobilce dělala konkrétní součást, takže ač je to soukromá společnost je chtě nechtě rukojmí automobilky - výjimkou budiž takové firmy jako třeba Continental, kterej v zásadě dodává všem

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jen Continental? ... , Bosch, Lucas-Girling, Sachs, Bremo, ..., takhle bych mohl vykopírovat snad celý seznam od prodejců ND od pneu, přez nápravy, brzdy, tlumiče, řemeny, filtry, rozvody, hadice, skla, motorky, elektroniku, ... . Těch dodavatelských firem co dodávají cokoliv komukoliv, ať už pod rebrandovaným označením, nebo pod svým jsou mraky.
Ti co vyrábí konkrétní nezaměnitelný díl zase mají po dobu výroby nasmlouvaného modelu své jisté.
O tom, že si občas automobilky mezi sebo přeprodávájí třeba celé motory, nebo v rámci sdílení nákladů sdílí celé výrobní linky ani nemluvě.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vy nejste typ pro obchodování. :-)

Proč by to měli dělat? Žabomyší spory o milování a nenávidění Apple jsou jen pro diskusní kvákání a pro spotřebitele masírované všemožnými PR. Kdo chce vyrábět a vydělávat na tom, musí myslet hlavně na prodeje s dobrou marží. A to Apple umí. Když to Apple nekoupí Samsungu, koupí to u někoho jiného. Navíc určité významné procento populace prostě ajfoun chce, tak proč na tom nevydělat a nemít tam zrovná svůj displej (či cokoliv jiného), protože jinak by si třeba koupili něco (nedejbože) od asijské konkurence, které nedodáváme nic.:-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ty IGZO vypadaly slibne uz pred nejakym casem. doufam ze se zacnou prosazovat. OLED me totiz stale vic stve. ted nedavno kdyz jsem videl vypaleny obrazy v predvadecich mobilech Samsungu. to mi pripomelo problem kdysi s plasmy. a to bylo na mobilech ani ne tak starych

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.