Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung ukázal „třístránkový“ skládací smartphone

Bude predstavený aj Exynos s RDNA niekedy teraz v čase pôvodne plánovaného veľtrhu IFA?

už je to viac ako 10 týždňov od správy..

Samsung v blízkých týdnech představí Exynos s RDNA 2
22. 6. 2021
https://diit.cz/clanek/samsung-v-blizkych-tydnech-predstavi-exynos-s-rdna-2
https://diit.cz/clanek/samsung-v-blizkych-tydnech-predstavi-exynos-s-rdna-2

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Me teda Samsung nadchnul, ja pozaduji maly telefon a ten skladaci FLIP s tim skladacim displejem, to je presne pro me.
Za 25K to kupovat nebudu, pockam par let az to zlevni na 10-15K a potom si ho koupim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Flip je už mainstreamová masovka co do ceny, a zaujme ty kteří chtějí maličký telefon do kapsy bez kompromisů v ovládání a velikosti obrazovky.

Fold je pořád cenou kapku nad běžnými ale nic co by cílovka neuplatila, ale má daleko větší problém a to je velikost a tím myslím zavřený stav, navíc živit ten velký displej není snadné. Tohle je cíleno jako pracovní nástroj, ale 4-5 hodin screen on time rozhodně pracovní nástroj není. Výdrž na baterii je holt žalostná, navíc světelnost toho vnitřního není žádný zázrak v porovnání s jinými telefony z vyšších cenových relací.

Ten triple fold je hodně zajímavý pro produktivitu ale i multimedia. Mít mobil ze kterého složím tablet nezní jako špatná myšlenka, navíc od Samsungu, má tedy DeX, což by pro mě byl jediný důvod, si Samsung koupit oproti jinému androidu.

Ano časem ta technologie bude levnější a dostane se i do střední třídy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka, jestli to bude pořád zařízení do kapsy. Jaká bude tloušťka při plným složení, 2cm? Na druhou stranu v druhý kapse mívám peněženku, kde je několik karet, mince, samotná peněženka, tak by to bylo asi podobný :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že to bude tlustší než normální mobil, to už jsou dnešní foldy, ale co je běžné nošení, ne každý nosí mobil po kapsách stejně jako tam nenosí peněženku. Flip je naopak slušný kapesní telefon, není zase tak tlustý, pokud kapse nosíš nějaké pouzdro s true wireless sluchátky, tak to bude pravděpodobně tlustší, ale hlavně to není ve složeném stavu pádlo, takže se vleze do více míst.

Tohle triple fold není masové zařízení ale koncept něčeho co může zaujmout specifickou cílovou skupinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Výdrž na baterii je holt žalostná

.. s tim triple foldem bude jeste zalostnejsi. 3x vetsi displej taky 3x tolik zere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

“pockam par let … a potom si ho koupim”
~ Redmax, 2021.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem si říkal co se děje, ale poslední řádek vrátil svět zase do normálu :-D

Ale jinak to vidím trochu podobně, teda na 10-15k nezlevní (dřív se přestane prodávat), ale pod 20 to je reálné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si ještě pamatuju skládácí turistické/auto-mapy, tohle se tomu už začíná blížit. :-D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

to aby som všade nosil tašku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, je to k něčemu? Mobilní věci chápu jako zařízení na konzumaci obsahu, kdy od jisté velikosti prostě nepozoruju výhodu (kdo by chtěl mít na klíně 27" monitor, že?).
Zcela vážně se ptám, jestli si někdo umí představit nějaké jiné využití než na sjíždění filmů doma nebo na cestách? Na pořádnou práci tomu chybí ergonomie pracoviště a nejspíš i dostatek výkonu (jasně, záleži kdo co dělá). Na každodenní nošení je to zase moc velké a pro použití v šalině na cestě do hokny navíc i nepraktické. Tak kde je to využití, kromě toho že je to pěkná reklama?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>(kdo by chtěl mít na klíně 27" monitor, že?).

Na kolenách (klíně) by nemalo byť nič teplé/teplo produkujúce, okrem prípadu, že teplo používate ako antikoncepciu...

4) Laptop musí preč
Máte často notebook na kolenách? Hneď s tým prestaňte. Teplo, ktoré batéria produkuje, je veľmi blízko Vašich semenníkov a to znižuje produkciu spermií.

05. 03. 2020
za tím PRIMULUS
David Buchta
https://www.primulus.sk/37-tipov-pre-zdrave-spermie-alebo-muzska-neplodn...

Ale inak je to skutočne dobé na prácu, ergonómia je dobrá, ak je SW klávesnica dosť veľká

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> Máte často notebook na kolenách
> veľmi blízko Vašich semenníkov

no nevim, je mi docela lito tech, co maji semenniky blizko kolen... :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli dobře koukám, tak je řeč o 2× přeloženém 7,2" displeji. Slovy sedm celých a dvě desetiny palce v úhlopříčce je už dostačující na pohodlné čtení obsahu typu kniha, web, komik (graphic novel) a i na filmy se na tom už dá koukat. Prostě malý tablet. Spíše jde o tloušťku ve složeném stavu, aby to bylo ještě únosné do kapsy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Hele, je to k něčemu"

Pokud se ptáš, nejsi cílovou skupinou takového zařízení.

Nevím zda se ti to stalo, ale občas máš jednání mimo kancelář a mimo zasedačku s projektorem, třeba máš jen malý salonek v restauraci či kavárně bez prezentační techniky. Nosit s sebou na oběd projektor nebo velký monitor není zrovna ideální, tohle dáš do batohu, kufříku a klidně to můžeš rozložit, když to prezentuješ několika lidem je to daleko lepší než když se všichni lepí na obrazovku laptopu.

I Fold je určený velice úzké cílové skupině. Když jedeš do práce tak se mít tablet hodí, samozřejmě že s tímhle zařízením nejezdíš denně do práce mastnou tyčí, existují i jiné způsoby dojíždění do práce.. Třeba uber, taxi, nebo firemní auto s řidičem, taky to zařízení není to jediné které pak v práci 8 hodin používáš. Tohle prostě není zařízení pro nás lopaty u kompu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Len detail: 7,2" a 27" je "kapánek" rozdiel. Mám 6,67" a vzal by som aj 7" telefón. Nemám ruky ako ten z kameňa (z filmu Fantastická štvorka), ale stále nemám pocit, že je to max čo viem využiť. A aj keď na tel neprogramujem, len pozerám web a odpisujem na správy, o trošku väčší displej by sa hodil. Nie 27", ale tých 7,2" sa mi zdá ešte zvládnuteľných a pohodlných na web/obsah.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja zase mám S10e a už na ten som sa dlho prehováral, predtým som mal A40 a predtým A3 (2017), aspoň že tento je plus-mínus ako A40. Nič väčšie nechcem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel patříš do minoritní skupiny na kterou se nevyplatí soustředit. I Apple narazil s "malým" iPhone 12 Mini, prodejnost velice malá ve srovnání s ostatními modely, příští rok už Mini nebude, letos ano, protože než se projevil nezájem už byl dávno navržený a připravená výroba.

Lidi prostě nemají o malé telefony velký zájem. Třeba u toho Apple se spekuluje že příští rok dostane i základní iPhone verzi Max, ten kdo chce větší iPhone si dnes musí připlatit za featury Pro verze i když je nechce využívat.

Další fakt je že dnešní telefon s 6.5 displejem umí být menší než 3 roky starý telefon s 6" displejem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesněji spíš je malá skupina zájemců o malý telefon s Apple cenovkou.

Protože když už bych byl ochotný za kompaktní telefon dát přes 20 tisíc, přijde mi daleko zajímavější Samsung Flip.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

12 Mini koupíš za 16 tisíc, pokud ti nevadí garážový Eshop, Mironet má za 17, další velcí pak za 18, Flip 3 je o 50% dražší, za 28 seženeš iPhone 12 Pro od rozumného obchodu, za 27 od menších.

Navíc srovnáváme 5.5" vs 6.7" - Flip v otevřeném stavu, jak ho každý bude používat a to je přesně ten zásadní rozdíl. Už jen psát na 5.5" displeji je kapku jiné než na 6.7"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To stojí teď po roce, uvedený byl „od“ 22 tisíc.
Navíc výše uvedený Galaxy A40 mám taky a stál 5199, takže i 17 tisíc je úplně jiná liga.

Prostě třeba konkrétně já bych chtěl (hypoteticky, až budu shánět další mobil) buď kompaktní mobil za normální cenu (tak do 8 tisíc, s přimhouřením očí do 10), nebo něčím jiným zajímavý natolik, aby ospravedlnil tu cenovku.

Čili za iPhone 12 Mini, který pro mě nemá žádnou větší výhodu oproti tomu A40, fakt 17 tisíc nedám (tak za 6-7 bych ho bral). O Flip 3 bych za 17 tisíc uvažoval.

„Navíc srovnáváme 5.5" vs 6.7" - Flip v otevřeném stavu“

Ale mně nevadí velká obrazovka v otevřeném stavu, mně vadí velká obrazovka v kapse. Což ten skládací telefon právě řeší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPhone 12 Mini on by se prodával jenže apple to zabil cenou kterou dost neodhadl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V čem to zabil cenou? Však Mini stojí o 130 dolarů méně (o 100 s tarifem) než normální iPhone 12, přitom je naprosto stejně vybavený. iPhone 12 je celosvětově nejprodávější telefon, následuje ho, světe div se, iPhone 12 Pro Max (v USA je dokonce nejrpodávanější) s cenovokou 1099.. a ne, "skoro zadarmo" od operátora ho nedostaneš, možná ti třeba T-Mobile dá 100 dolarů bonus k trade in výkupní ceně za předpokladu že si bereš nový tarifní plán (ten nejčastěji braný stojí 85 dolarů na měsíc). iPhone 12 Pro za 999 dolarů se pak pere o prodeje se starým iPhone 11 za 599 dolarů. Ten je ale hůře vybavený, zvláště co do displeje, má jen IPS ani ne s FHD rozlišením.

Cena opravdu u Miniho problém není. Problém je že malý telefon má i malou baterii, výdrž je tak jednoznačně menší, stejně tak to nemálo lidí po chvíli vracelo protože už prostě nejsou zvyklí psát na tak malé obrazovce. Vím o lidech co si koupili miniho, že super velikost, vrátili a vzali Pro Max, u kterého netřeba dělat kompromisy a v celé linii má suverenně nejlepší výdrž na baterii.

Žena taky pokukuje po malém telefonu, přišla do showroomu, vyzkoušela a závěr.. to je moc malé a to ještě relativně nedávno používala mobil s 5" displejem a cca stejnými rozměry jako Mini.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„Tak kde je to využití, kromě toho že je to pěkná reklama?“

Zjevně cílová skupina pro tak velkou obrazovku existuje, když se prodávají tablety.
A tohle by mohlo řešit podle mě možná hlavní problém tabletu, a to neskladnost.
(Z mého pohledu větší obrazovka je fajn, ale tablet se už nevejde do kapsy- a když už na to potřebuju batoh, notebook má mnohem širší možnosti použití.)
Navíc další výhoda je, že to vlastně má 3 velikosti obrazovky a dá se to rozložit podle potřeby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musim priznat, ze tymto ohybnym a skladacim konceptom az tak moc nefandim. Je to vacsinou velke, hrube, tazke, horsie sa s tym manipuluje jednou rukou - zvacsa treba 2 ruky, kazda mechanicka/ohybna cast sa moze lahko pokazit - cim menej mechaniky tym lepsie.

Klasicka koncepcia - placka s jednym displejom (mozno aj s dvoma) je asi najpraktickejsia na permanentne nosenie vo vrecku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dokud ty displaye budou s plastovou vrstvou, která se dá poškrábat nehtem, tak si můžou představovat cokoliv, ale já to nechci.
Pokud vymyslí něco, co bude více odolné, tak už bych o tom i reálně mohl začít uvažovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám neohybný tel, ale sklo a teraz fólia je na ňom poškriabaná asi tretia za cca poo roka. Druhá vec, či je nutné mať niečo na LCD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW, akú pevnosť to bude mať v ruke? Ako 3 telefóny vedľa seba zlepené páskou, alebo ako neohybný tablet?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hm, počkám na 6 stránkový, predsa len to zv)čší obzory

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

trochu mě to připomíná "pětiprdelní" opici ze South Park dílu "když slon miluje svini". Taky se trochu ptám k čemu je to dobré. No v budoucnu se asi bude soutěžit o to, kdo má po složení menší úhlopříčku displeje a po rozložení naopak co největší

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem si vzpomněl jak O.J. Simpson skládal v Bláznivé střele zbraň. Z pistolky bylo nakonec protiletadlové dělo. :-D

https://www.youtube.com/watch?v=aSG_23DTvKs

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jeste by to chcelo skladaci procesor :), jadra k jadrum pripajet...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... and we have one more thing for you ... a mobile phone and a mobile phone and a mobile phone ... could you see me ? ...a mobile phone and a mobile phone and a mobile phone ... an accordion !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.