Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung uvede 64bitový ARM Exynos již brzy

Jednak Apple a Samsung nejsou nepřátelé, to je stejné reklamní chiméra jako když se proti sobě stavěl Apple a MS. Není totiž koho porážet, obě firmy mají rozdílné zákazníky. Ale vždy je třeba nějak povzbuzovat ty své, nejlépe popichováním konkurence. Také Samsung již 64 bit ARM vyrábí a dodává. Procesor A7 v iPhone je vyroben Samsungem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyrábět umí každý kde co, ale nejdříve se to musí vymyslet. Pak je třeba uvést, že Samsung vyrábí( a ne poprvé) podle plánů Applu. Potom se samozřejmě konkurenci žije lehčeji když jí to někdo strká pod nos a ví na co se má soustředit. Jinak by samozřejmě Samsung vše vypustil dříve.
Ani Bořek Šípek si nevyrábí sklo kterým se proslavil sám. To jen pro příklad jak je to myšleno.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

S tou podporou 64bit v Androide to nie je take ruzove: http://www.androidauthority.com/64-bit-support-android-4-4-kitkat-270474/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Android jako takový je 64bitový „by definition“. - tak to je hodně odvážné tvrzení. Upřímně pochybuji, že android samotný byl napsaný tak, že ho stačí přeložit pro 64bit cpu, je to namatlané v C, takže "64 bit by definition" jsou jenom java aplikace.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to "namatlane v C", ale povetsinou se jedna o open source veci z Linuxu, ktery je 64bitovy uz drahne let. Otazkou jsou patche Googlu, pripadne nativni kod specificky pro Android.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ARMv8 v linuxe je pomerne novinka, nie moc odskusana.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nebylo skoro na cem. Ale pokud kod obecne se 64bity pocita, tak by to nemusel byt velky problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz je nacase aby se zacali pouzivat Intel procesory do smartphonu, tohle natahovani pindiku ala ARM je na smich, kazdy moderni nizkonapetovy procesor architektury x86 natrhne 8(4x4) jadernemu zadek, tak osobne nevim kde to vezi kdyz to zere par wattu a tez se to chladit da a za tu cenu je to vyssi prinos jako platit za ubohy ARM v celkovem prevedeni smartphonu ve vysledni cene 600-700€.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle testu Geegbenche to s natrhavanim anatomie zas tak akutni nebude:
Apple A7 32bit - INT(ST) 1065, FP(ST) 983
Apple A7 64bit - INT(ST) 1471, FP(ST) 1339
Bay Trail @ 2.4GHz: 1063 (INT), 866 (FP)

viz http://www.anandtech.com/show/7335/the-iphone-5s-review/6

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vysledek BayTrail je pro 32bit

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jste si jistý že jste lepší než vývojáři velkých firem které to živí, a kteří určitě zkouší kde co jak natrhnout konkurenci zadel. Je zajímavé jak v zemi, která má minimum technologických vývojářů, která je na chvostě inovací, vynálezů a vlastních konkurence schopných výrobků je tolik generálů, co vědí jak se to má dělat, a jak to dělají ostatní špatně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ma nase zeme minimum technologickych vyvojaru a je na chvostu inovaci tak asi zijete v jine zemi nez ja. CR na tom neni nijak zazracne pokud jde o technologie, vedu a vyzkum, ale na chvostu nejsme od industrialni revoluce a nebyli jsme ani za komara. Zrovna IT je u nas docela daleko.

Je zajimave jak v zemi, ktera ma navzdory slusnou uroven skoro ve vsech smerech je tolik lidi co maji dojem, ze jsme posledni kolo u vozu. Jedte se podivat nekam, kde je to vazne v haji! Moznosti je tolik, ze by se chtelo cloveku brecet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Živí mě programování a od střední se zabývám vývojem na bázi mikrokontrolerů, takže mám poměrně dobrou představu jak na tom jsme. Dobrá s chvostem jsem to přehnal, ale prostě nesrovnávám se s Rakouskem, Polskem nebo Slovenskem. Mluvím opravdu o vývoji a vymýšlení něčeho nového, ne o tom, že zde je spousta zahraničních firem, které zaměstnávají místní vývojáře, kteří jen plní produktovou mapu. Když udělám řídící jednotku pro benzinovou pumpu, nebo brzdový systém v autě, je to sice vývoj, ale založený na cizích produktech a jen plním předem zadané podmínky zákazníka. Prostě vidím spousty generálů na diskuzích, ale skutek utek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.