Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung uvedl rychlé embedded NAND flash čipy s kapacitou 128 GB

Neprotiřečí si pan autor?

V perexu: "S JISTOTOU můžeme říci, že příští generace přístrojů Apple již nebude omezena na 64GB velikost flashového úložiště."

V článku: "U nejvyšších modelů bychom měli tyto nové eMMC čipy již nalézt. Jestli i u Apple, toť spíše OTÁZKA na právní oddělení obou firem..."

Tak co teda? Buď vím a nebo nevím. Profesionální novinář jak má být :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepřijde mi, že se ty dvě věty významově vylučují. Pokud bude na trhu 128GB čip, výrobci jej budou jistě používat a pokud se Apple nebude chtít zahrabat, bude muset s něčím podobným přijít taky. Jestli použije konkrétně čip od Samsungu, nebo to vyřeší jinak, už je otázka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka, ale ne jistota což tvrdí část v perexu. Nebo má pan Ježek nějaký důkaz o tom, že Apple použije modul od Samsungu a ne třeba konkurence (když už se nám ti dva tak pěkně kočkují)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<p>David v perexu píše, že Apple s jistotou použije větší úložiště. Ne že s jistotou použije čipy Samsungu.</p>

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže příští iZařízení budou minimálně 128GB a vůbec to nesouvisí s článkem, perex tedy není jeho součástí :) Tak teď to teprv dává smysl ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych poprosil o ten důkaz než najdu nějaký ten tuze naučný odkaz na wikipedii o argumentačním klamu...

In-da-face no-Xi ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z toho si nič nerob. Akúkoľvek blbosť napíšu, tak si ju vedia zdôvodniť. Oni sú neomylní.
Ber to ako vlastnosť tohoto webu. Nerieš to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je úžasný. Ty si vždycky vymyslíš nějaký tvrzení, který druhej člověk neřekl, vyvrátíš ho, a pak se tváříš jak king :-) Tak ještě jednou: Přečti si mojí původní reakci. Pokud to stále není pochopitelné, tak vysvětlím polopaticky: Uvedení 128GB čipů má důsledky přímé (tzn. konkrétní zařízení, která je budou obsahovat) a nepřímé - reakci Applu na taková zařízení. Je jisté, že Apple bude muset nabídnout něco podobného (jisté není jen to, jestli využije čipů Samsungu, nebo nějaké alternativy). Nepřijde mi, že bys tohle nedokázal pochopit, spíš to vypadá, že si vyrábíš záminku, abys mohl rejpat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To částečně ano, ale není vůbec jisté ani prokázané, že je 64GB nějak omezující a už vůbec ne u Applu jak hlásá perex. Nic si nevymýšlím, tohle tvrdí perex. V článku samotném už pan Ježek trochu znejistěl a radši z toho udělal "otázku" nebo chceš-li spekulaci protože vůbec nemůže mít šajná co bude za 3 měsíce natož pak co bude v příští generaci iZařízení.

King a rejpat? Ale jdi ty brepto, podle tebe jsem obyčejná iOvce a nevím kdo si s rejpáním vyrábí portfolio ;) Narážím na poslední články o iP5 od Vás obou a na stejné téma jich je tu dost...

Mě taky přišlo, že jsi to pochopil hned na začátku, ale to né, to sis prostě musel jako beran trochu drcnou, že? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S ohladom na to, ze doteraz boli bezne dostupne len do velkosti 64GB, takto do istej miery bolo obmedzenie. Teoreticky je mozne pouzit viac kusov, ale to nik nespravi. Aspon nie v telefone.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked ste zaujaty voci autorovi, tak preco citate jeho clanky?
Pre mna je to uplne zrozumitelne: "nebude omezena" tj maju na vyber aj tieto cipi.
A Apple momentalne vyuziva dost vnutornosti vyrobenych u Samsungu. CPU, RAM aj ulozisko. Takze je tam predpoklad, ze aj napriek pravnim tahaniciam sa na tom v buducnosti nic nezmeni. Hlavne ak bude Samsung mat technologicky naskok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..formalně nepřátely .... ???? hmm o tom nic nevím .. že by mě neco uniklo ? ..co vim tak v tichomori to bylo alá Svycarsko , tj ve vztahu 2sv.v. USA vs JP , bylo SSSR prisne neutralni .... ale spis na strane USA(.... pochopitelne ) viz par udalosti ..ale to uz se to to tu taky rozebiralo ..viz B-29 ... ale regule ctili .... ..ale to uz se to tu taky resilo ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CCCP uzavřelo smlouvu s Japonskem o vzájemném neútočení. Takže dodnes Japonci berou jako podlé a zbabělé chování CCCP, kdy je napadli ve fázi klinické smrti a uloupili jim území.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedokazu si v soucasnem iOS predstavit pouziti takove kapacity - kdyz system od zakladu neumoznuje sdilet data mezi aplikacema, vetsi kapacita tomu nepomuze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by mělo být jediné využití toho prostoru na sdílená data? Resp. data která chci sdílet si dám do prostoru, kde si je člením tak jako na počítači do různých adresářů a sestav, podle využití, a tak k nim přistupuji. Ale větší paměť je všeobecně na data. Takže se mi do tabletu vejde víc videa, fotek, knížek, hudby, podcastů, programů, prostě dat. Takže já osobně rád zdvojnásobím velikost paměti na 128 GB. Synchronizaci a nějaké odkládací místo přes Cloud vítám, ale své data mám raději na svém vlastním médiu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Protoze je pitomost integrovat word, acrobat reader, softy na uprazu zvuku a pod do jednoho programu. Co vim tak iOS ma se sdilenim dat hodne velke problemy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nakolik znáte iOS zevnitř? iOS se sdílením dat nemá žádné problémy, je to jen modifikovaná verze plného OSX, která je primárně určena pro Touch ovládání. Pokud myslíte sdílením dat, že máte data s souborovém/ adresářovém režimu, které chcete přesouvat ze složky do složky, editovat nebo prohlížet. Tak s tím problém není, to používám od 2008. Vy ale nejspíš myslíte, že když nahrajete video, nebo upravujete fotku, či jiné data do konkrétního programu, tak ty jsou přístupné jen pro jeden konkrétní program, jinde je neuvidíte. Ale to není problém iOS to je úmyslná a opodstatněná volba. Něco jiného je pro mě, programátora, že mám blokovány některé věci, které by blokovány být nemuseli. Ale pro uživatele to je v pohodě. Mám 2 programy na správu/ úpravu fotek? Ten od Apple je mizerný? Ale já ten druhý program mi načte fotky toho prvního. Stříhám si video a potřebuji hudbu nebo nějaké samply + fotky? Ale já je mám přístupné z jiných programů.

Prostě tablet není něco c má nahradit počítač, i když pro velké množství běžných uživatelů se tak stane. Je to prostě jen další rozměr elektronického světa, kde se věci dělají trochu jinak a SW je přece od toho aby nám to umožnilo. Mikrovlnka má v kuchyni také jinou funkci a možnosti než sporák. Těžko vám někdo dnes bude tvrdit, že je to blbost pro hlupáky a módní výstřelek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takovou kapoacitu si u sveho smartphona i tabletu dokazu predstavit, ale urcite ne v integrovane podobe kde si to necha zaplatit jak vyrobce, tak "tvurce" toho "chytreho" zarizeni, spokojim se s 16-32GB natvrdo interne + mikroSDHC kde je cena naprosto smesna oproti te vestavene

ostatne veskera takova zarizeni co me neumozni snadno rozsirit kapacitu, nebo vymenit baterii, u me nemaji sanci :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.